POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'Eurovision' açıklaması: Onu da kazanacağız!
'Eurovision' açıklaması: Onu da kazanacağız!
Erdoğan ile Bahçeli’den 1 saatlik görüşme
Erdoğan ile Bahçeli’den 1 saatlik görüşme
Mahkemeden kira davaları için emsal olacak karar!
Mahkemeden kira davaları için emsal olacak karar!
Yargıtay Başkanlığı seçiminde düğüm çözüldü
Yargıtay Başkanlığı seçiminde düğüm çözüldü
16 Mayıs 2023 Salı - 21:07

'29 Mayıs'a çok farklı uyanacağız'

Seçimlerin 2. tura kalmasıyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "12 günü iyi değerlendireceğiz asla rehavete katılmayacağız." dedi. Bu sürede miting düşünmediğini ancak deprem bölgesinde miting benzeri toplantılar yapabileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı, "29 Mayıs'a çok farklı uyanacağız." mesajını da verdi.

 29 Mayıs a çok farklı uyanacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk Kanal D ortak yayınında sorulara yanıt veriyor.

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar:

"Türkiyemize yakışır büyük bir demokrasi şöleni yaşadık. Belki dünyada eşi benzeri yok. Yüzde 90'a varan bir katılım oldu. Siyasal katılımı artırmak için tüm siyasi partilere, adaylara, basın yayın kuruluşlarına, güvenlik güçlerine ayrıca teşekkür ediyorum. Yeni dönemde milletvekili seçilenlere teşekkür ediyorum. 27 milyondan fazla oy ile teveccüh gösterdi. Yüzde 49 buçuk oy oranına ulaştık. Meclis'i de milletimiz 322 vekil ile Cumhur ittifakına verdi.

"DEPREM BÖLGESİNİ ZİYARET EDECEĞİM"

Çalışmaya başladık. Tüm liderler görüştük. 12 günü iyi değerlendireceğiz asla rehavete katılmayacağız. Miting düşünmüyorum ancak deprem bölgesinde halk ile bütünleşme noktasında miting benzeri toplantılar yapabiliriz. Onlara çok hakaretler ettiler. Çok çok yanlış. Cumartesi pazar bölgede olacağız. Belki Fatih Bey de gelecek. Birlikte bölgeyi dolaşacağız. Şöyle halkımızla oralarda kucaklaşmak suretiyle onları moralize etmenin gayreti içerisinde olacağız. Hatay'da Defne'de malum hastane yapamazlar deniliyordu. Devlet hastanesi orada bitme noktasına geldi. Orayı da belki açma durumumuz olacak.

Bekledikleri oyları alamadıkları için bir daha buralara destek yok yardım yok gibi ifadeler kullandılar. Milletimize karşı daima samimi olduk. Hayal satmadık. Milletimizin aklını hiçbir zaman hafife almadık. Seçim meydanlarında verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Milletten yetki aldıktan sonra hepsini hayata geçireceğiz. Yaptığımız eleştiriler teyit edildi. Milletimiz ayrıca kumpas ve kaset siyasetini de reddettiğini göstermiş oldu. Muhalefet artık terör örgütleri ile seçim kazanamayacağını anlaması gerekiyor. Bu millet kendisine hizmet edeceklere oy veriyor. Terör örgütlerine değil. Kılıçaroğlu'nun en azından 12 gün boyunca temiz siyaset yapmasını bekliyoruz.

Özellikle benim halkım, kucaklayıcı, nefret kokan değil dışlayan değil özellikle samimiyet içinde. Bu finalin de böyle tamamlanmasını bekliyor. Benim milletim terör örgütleri ile birlikte bir seçim görmek istemiyor. Onlarda sadece kan kin ve ölüm var. Böyle bir şeyi Türk milletinin beklemesi olabilir mi? Düşünün deprem bölgesine tehdit savuruyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Kendilerine oy vermeyenlere hakaret ediyorlar. Devlet kurumlarını yıpratmayı sürdürüyorlar. Bu jakobenler CHP'nin başında olduğu sürece millet ne mesajı verirse versin yeterli olmayacaktır.

"29 MAYIS'A ÇOK FARKLI UYANACAĞIZ"

29 Mayıs'a çok farklı uyanacağız diye düşünüyorum. Çok oy alacağımıza inanıyorum. Birinci turdaki yol haritasını aynen uygulayacağız diyemem. Onun benzerini deprem bölgesinde uygulacağız. İstanbul ve Ankara'da teşkilatımız şehri ziyaretlerle geçecek. Hemşeri dernekleriyle iç içe olacağız. Gençlikle yapacağımız görüşmelerle bu süreci farklı bir şekilde işleyeceğiz. 2. turda 1. turda olduğu gibi sandıklara koşacağına inanıyorum. Mayıs ayındayız. Özellikle Karadeniz'de çaya gidenler, fındığa gidenler olabilir. Ne olur bunu erteyelin. Önce oyunuzu kullanın sonra bu seyahatlari yapın. Bu zamanı iyi değerlendirin. Millet bize daha çok gönül alalım diye 2 hafta verdi.

Çaya, fındığa, yazlığa ikinci turdan sonra gidin."

 
O ilçede başkan ve yönetimden istifa, 'Cumhur ittifakı'na destek açıklaması!
 
CHP Selçuk 2. tur için startı verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O ilçede başkan ve yönetimden istifa, 'Cumhur ittifakı'na destek açıklaması!
Memleket Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Özay Yiğen ve ilçe yönetiminde görevli ...
Cumhur İttifakı liderleriyle görüşme trafiği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, bugün ...
TİP İzmir'de 14 ilçede sonuçlara itiraz etti
Türkiye İşçi Partisi (TİP), İzmir’de milletvekili seçiminin geneline itiraz ...
 
'Deprem bölgesi' çağrısı: 10 düşünelim, 1 diyelim!
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesindeki ...
CHP'li Özkan'dan o iddialara yanıt: Bunlar FETÖ'cü yalanlar, böyle bir param yok!
CHP İzmir Milletvekili Özkan, seçim akşamı ANKA Haber Ajansı’nın manipülasyon ...
'CHP'de direksiyona o 2 isim geçiyor' iddiası!
Seçimin ikinci tura kalmasının ardından CHP'de hareketli saatler yaşanıyor. ...
 
Sözcü Kalın'dan Sinan Oğan açıklaması
İkinci tura kalan cumhurbaşkanı seçiminin kilit ismi ATA İttifakı'nın ...
CHP'den YSK'ye 'yurtdışı' itirazı
CHP, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda ABD, Kanada, Avustralya, ...
Balçova’nın ikinci tur hedefi yüzde 75'i aşmak!
Cumhuriyet Halk Partisi Balçova İlçe Örgütü 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri