POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
8 Mart 2020 Pazar - 11:11

''Aile olmak için babaya ihtiyacımız yok!''

Tülay Kozalı, bekar bir koruyucu anne. “Tek başına nasıl yapacaksın?” diyenler olsa da o hiç pişman değil. Çünkü bir çocuğa huzur ve güven içinde bir hayat sağlamak için evli olunması gerektiğine inanmıyor

 Aile olmak için babaya ihtiyacımız yok!

Tülay Kozalı, 48 yaşında. Bekar bir koruyucu anne. Hiç evlenmemiş. “Tek başına nasıl yapacaksın?” diyenler olsa da o hiç pişman değil. Çünkü bir çocuğa huzur ve güven içinde bir yuva sağlamak için evli olunması gerektiğine inanmıyor. Önceleri yurtta kalan iki çocuğa tek başına koruyucu annelik yapan Kozalı, “Aile olmak için babaya ihtiyacımız yok. Biz böyle iyiyiz, çok mutluyuz ve maçı iyi idare ediyoruz. Onları doğurmadığım asla aklıma gelmiyor. Onlar benim çocuklarım, bakarken içim titriyor. Ben de herkes kadar anneyim. Sevgiyi yaratan şey emek... Emek verdiğiniz her şeyi seviyorsunuz. Bir çocuğun elini tutmak, hayatını bir çocukla paylaşmak ve anneliği tatmak isteyenler kendilerinden şüphe etmesin” diyor.

NEDEN EVE GÖTÜRMEDİĞİMİ SORDU
İlkses Gazetesi'nden Çağla Geniş'e konuşan ve henüz 17 yaşındayken koruyucu anne olmaya karar verdiğini anlatan Kozalı, “Sevgi dolu ve iyiliği öven bir ailede büyüdüm. 17 yaşındayken koruyucu anne olmaya karar verdim. O zamanlar Balıkesir’de üniversite okuyordum. Yakın bir arkadaşımla birlikte hafta sonları yurtta kalan koruma altındaki çocuklara gönüllü ablalık yapıyorduk. O yaşlarda annelik güdüm yoktu ama çok fazla yardım etme isteğim vardı. Annem de çocukluğumdan beri öyle olduğumu söyler... Sokakta bulduğum yavru kedileri, ‘Onun annesi yok, biz bakalım’ diyerek eve götürürmüşüm... Orada tanıştığım bir kız çocuğuyla yakın bir bağ kurdum. Bir gün bana kızdı ve onu neden eve götürmediğimi sordu. Anneme durumu anlattım ama maddi durumumuzun bir kişiyi daha ailemize katmaya yeterli olmadığını söyledi. O gün kendime bir söz verdim. Mutlaka günün birinde bir çocuğu hayatıma katacağım dedim…” dedi.

BİR ÇOCUĞUN ELİNİ TUTMAK İSTİYORDUM
Bir firmada satış ve pazarlama üzerine görev yapan ve yıllardır tek başına yaşadığını dile getiren Kozalı, “Yıllarca bir çocuğa koruyucu anne olmak istedim ama annem yuva kurarak doğal yollardan anne olmamı istedi. Geleneksel yapıya sahip bir kadındı; toplumun kabul etmeyeceğini düşünüyordu... O istemediği için koruyucu anne olma kararımı hep erteledim. Annem 2013 yılında vefat etti. Aynı yıl içerisinde koruyucu anne olmak için başvuruda bulundum. Herkes yas sürecinde böyle kararlar almamam gerektiğine dair yorumlar yaptı ama bu benim için yeni bir karar değildi. Koruyucu annelik için başvurduğumda 41 yaşındaydım. Bir çocuğun elini tutmak istiyordum... Evlat edinme ve koruyucu ailelikte erkek çocukların çok az tercih edildiğini öğrendim. Benim amacım sadece hayatı paylaşmaktı. O yüzden cinsiyeti fark etmez dedim. Yaklaşık 8 aylık inceleme sürecinin ardından yolum ilk koruyucu annesi olduğum çocuğumla kesişti, 3 yaşındaydı… İlk 6 ay zor geçti. İkimiz de birbirimize alışmaya çalıştık. Neticede travmaları vardı. 6 yıldır birlikteyiz. İlkokul 3’ncü sınıfa gidiyor. Aramızda kocaman bir sevgi bağı var” ifadelerini kullandı.

ZORLANDIĞIM ANLAR OLUYOR AMA…
İkinci kez koruyucu anne olma sürecini paylaşan Kozalı, “Oğlum bir süredir kardeş istiyordu. Benim de ikince kez koruyucu anne olma isteğim vardı. Nasıl olsa çorbamız kaynıyor içine bir kaşık daha sallarız diyerek bir anda karar verdim ve başvuruda bulundum. Uzmanlar inceleme yaptıktan sonra diğer oğlum da ailemize katıldı. 8 aydır bizimle. Bana kısa sürede aidiyet oluşturdu ve kabullendi. Çocuklar kendi aralarında çok iyi anlaşıyorlar ama arada birbirlerini kıskanıyorlar. Daha doğrusu beni paylaşamıyorlar. Çünkü evde sadece anneleri var. Zorlandığım çok anlar oluyor. Tüm sorumluluk bende… Hiçbir zaman, ‘Acaba yapabilir miyim?’ diye endişe etmedim. Uzun zamandır istediğim bir şeydi koruyucu anne olmak. İnanıyorum ki aile olmak için illa ki babaya ihtiyaç yok. Babalığın bir içgüdüsü yok sonradan oluşuyor. Ama annelik öyle değil. Biz böyle iyiyiz, çok mutluyuz ve maçı iyi idare ediyoruz” dedi.

ONLARI DOĞURMADIĞIMI UNUTUYORUM
Kozalı, çocukları ile arasındaki ilişkisinden ise şöyle bahsetti: “Onları benim doğurmadığım asla aklıma gelmiyor. Onlar benim çocuklarım. Tip ve davranış olarak büyük oğlum bana çok benziyor. Zaten bu bir enerji meselesi diye düşünüyorum. Birlikte yaşayınca benziyorsunuz. Ben de herkes kadar anneyim. Günlerim koşturma içerisinde geçiyor. Hem çalışma hayatındayım hem de iki çocuğa bakıyorum. Onlar kendilerini kurtarsınlar ve iyi insanlar olsunlar bana yeter. Çocuklarım ile tek beklentim bu. Bir gün biyolojik ailelerine döndürülseler bile onlara verdiğim kıymeti ve emeği düşünürüm. İhtiyaçları olduğunda sıcak bir aile ortamı sağladım ve iyi bir şey yaptım diye kendimi avuturum ama tabi ki çok üzüleceğimi de öngörebiliyorum.”

KENDİLERİNDEN ŞÜPHE ETMESİNLER
Kendi gibi koruyucu anne olmak isteyen kadınlara cesaretli olmalarını tavsiye eden Kozalı, “Şimdiye kadar beni üzen bir tepki ile hiç karşılaşmadım. Çok şanslıyım ki hep güzel insanlara denk geldim. Kreş, okul, öğretmenler ve veliler… Ailem ve çevremdeki herkes çok destekleyici. ‘Sen yetişemezsen kursa ben götürürüm’ diyen veli arkadaşlarım var. Ancak çocuklar bazen kırıcı olabiliyorlar. Bir gün sokakta oyun oynarken büyük oğluma evlatlık olup olmadığını sormuşlar. Oğlum çok üzerinde durmadı ama ben çok etkilendim. Yine de sokakta oynayabilmelerine seviniyorum. Günümüzde sokakta güvenle oynayabilmek büyük bir şans. Onlar benim çocuklarım, onlara bakarken içim titriyor. Sevgiyi yaratan şey emek. Emek verdiğiniz her şeyi seviyorsunuz. Bir çocuğun elini tutmak, hayatını bir çocukla paylaşmak ve anneliği tatmak isteyenler kendilerinden şüphe etmesin. Gerçekten istiyorlarsa kararlı olsunlar. Elbette zorlukları var.  Kendi biyolojik çocukları olsa da bu zorluklar olacaktı değişen bir şey yok. Zira insan yavrusu doğada en meşakkatli büyüyen yavru. İleride koruyucu aile oldukları için kendilerini kutlayacaklar. İyi ki anne olmuşum ve bir çocuğun elinden tutuyorum diyecekler” şeklinde konuştu. (İlkses Gazetesi)

 
İzmir sularında 121 hayat kurtaran operasyon!
 
CHP'li Yücel: Kadın yoksa demokrasi de yok!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yurttaş 8 Mart 2020 Pazar 11:27

Hangi amaçla söylenmiş olursa olsun aile olmak için babaya ihtiyacımız yok sözü hoş da değil, doğru da değil. Bu ifadeler dejenerasyonun ulaştığı noktayı göstermesi açısından ibretlik...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir sularında 121 hayat kurtaran operasyon!
İzmir'de Yunan Sahil Güvenlik unsurları tarafından Türk kara sularına ...
Meydan projesi kazısından insan kemikleri çıktı!
Karaburun ilçesinde, yeni meydan projesi kapsamında yapılan kazı çalışmalarında ...
Şizofreni hastasının gözlerini oymaya çalıştığı Burcu dehşeti anlattı
Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi'nde yatarak tedavi gören Sultan ...
 
Dar gelirli ailelerin 'İyilik perisi' oldu
İzmir'de yaşayan Yeliz Sündür (41), bir dönem yaşadığı ekonomik sıkıntıyı ...
Klinikte tedavi gören Fındık'tan acı haber
Tokat'ın Turhal ilçesindeki Kayacık köyü Şehit Haluk Yılmaz İlkokulu'nun ...
İzmir'de anne ve 5 yaşındaki oğlunu öldüren o cani yakalandı
Menemen ilçesinde, 5 aylık hamile Suriyeli Manar Alahmed (35) ile oğlu ...
 
Çin'de karantina oteli çöktü: Onlarca kişi enkaz altında
Çin'de corona virüs tedavisi görenlerin karantina altında tutulduğu otel ...
Ege Sularında bot dalaşı: Yeterli mi komutanım!
Ege'de, sınırı geçmeye çalışırken Yunan Sahil Güvenlik güçlerince batırılmak ...
Fedakar anne: Evinde yaptığı ekmekleri satarak kızlarını okutuyor
İzmir'de evinde yaptığı ekmekleri satarak üniversitede okuyan iki kızının ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri