POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
4 Mayıs 2020 Pazartesi - 12:08

'Dünya İzmirliler Günü' tartışması: CHP'den Soyer'e tepkilere yanıt!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in 3 Mayıs'ı Dünya İzmirliler Günü ilan etmesine AK Parti ve MHP cephesinden Soyer'e sert eleştiriler gelirken, CHP İl Başkanı Yücel ile İzmir Milletvekilleri de bu eleştirilere tepki gösterdi.

 Dünya İzmirliler Günü  tartışması: CHP den Soyer e tepkilere yanıt!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sürpriz bir kararla sosyal medyadan 3 Mayıs gününü Dünya İzmirliler Günü ilan etmesi tartışmalara yol açtı. 

- SOYER İLAN ETTİ: DÜNYA İZMİRLİLER GÜNÜ!... 

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) cephesinden Başkan Soyer'e 9 Eylül vurgusu üzerinden sert eleştiriler gelirken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Deniz Yücel ile CHP İzmir Milletvekilleri de bu eleştirilere tepki gösterdi. 

- AK PARTİ VE MHP'DEN SOYER'E 'DÜNYA İZMİRLİLER GÜNÜ' TEPKİSİ... 




YÜCEL: NERESİNDEN TUTARSAK ELİMİZDE KALIYOR! 

CHP İl Başkanı Yücel açıklamasında "İzmir Büyükşehir belediyemizin kent ve İzmirliler için yaptığı veya yapmayı düşündüğü her projeyi sadece eleştirmek ve olumsuz bir algı yaratma çabasıyla çalışan AKP ve yancı ortağı MHP, bu ucuz siyaset anlayışının İzmirliler nezdinde bir karşılık bulmadığını ne zaman anlayacak merak ediyoruz? ifadelerini kullandı. 

CHP İl Başkanı şöyle konuştu: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer İzmir için tanıtım amaçlayan bir proje yapmayı düşündüğünü açıkladı. Bu projeyle bir gün boyunca tüm dünya da İzmir’in konuşulması hedefleniyor, Sayın Soyer’de bunu anlatıyor. AKP’lilerin ve yancı ortak MHP’lilerin bu söylemi alıp evirip, çevirip 9 Eylül’e denk tutmasını, neresinden tutarsak tutalım elimizde kalıyor. 9 Eylül hem İzmir’in hem de Türkiye’nin kurtuluş günü, gururu, onuru ve en büyük milli günlerinden birisidir. 9 Eylül’ü, İzmir için yapılacak bir tanıtım günüyle denk tutmaya çalışan zihniyet, tam da AKP’ye ve yancı ortağına yaraşan bir zihniyettir. Daha düne kadar, 9 Eylül’de de anmaktan gurur duyduğumuz ve bu vatanı bizlere armağan eden kurtarıcımız Atatürk’ün ismini okullardan, statlardan, “Türkiye Cumhuriyeti”  ibaresini devlet kurumlarının isimlerinden kaldıran AKP’liler ve bunlar olurken sus pus olan küçük ortak MHP’liler, sakın 9 Eylül gününü kullanarak İzmirlilerin kırmızı çizgileriyle oynamaya ve bize 9 Eylül dersi vermeye kalkmasın. Bu, iktidar ortaklarının daha önce yapmaya çalıştıkları kötü niyetli algı operasyonlarının bir örneğidir ve İzmirliler nezdinde bu ucuz siyaset girişiminin bir karşılığı yoktur. Bunu ne zaman anlayacaklar merak ediyoruz?

Yücel sözlerini, "İzmirliler Günü adı altında ve tanıtım amaçlı bir projeyi beğenmeyenler, eleştirenler veya istemeyenler elbette olabilir. Beğenmeyenlere veya katkı koymak isteyenlere Sayın büyükşehir belediye başkanımız eminim ki saygı duyar ve dinler. Ancak bunu bir saldırıya, manasız benzetmelerle siyasete alet etmeye çalışanlar olursa, buna İzmirlilerin izin vermeyeceğini de herkesin bilmesi gerekir” diyerek tamamladı.

- CHP'Lİ POLAT: SOYER'İ ELEŞTİRMEK İÇİN ELEŞTİRİYORLAR!... 



CHP'Lİ BAKAN: YERDEN TOZ KALDIRMA DERDİNDELER! 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da açıklamasında, “İzmir’e hizmet etme derdinde olmayanlar yerden toz kaldırma derdindeler" ifadelerine yer verdi. 

CHP’li Bakan, “AKP-MHP bloğunun 3 Mayıs tarihli Türkçülük Günü’nü ve 9 Eylül’ü de gündeme getirdi. Bakan, 3/5 Dünya İzmirliler günü ne Dünya Türkçülük Gününü anmaya engeldir, ne 9 Eylül İzmir’in kurtuluş Gününe alternatiftir. 3/5 Dünya İzmirliler Günü, İzmir’e 2. Kurtuluş Günü  ya da alternatif bir gün önermek değildir. İzmir’i 9 Eylül’ün dışında bir gün daha öne çıkartmak 9 Eylül’ün anlamını ve önemini  azaltmayacağı gibi görkemli kutlamalara da engel değildir. Kimse şüphe etmesin; kuruluş ve kurtuluşun önemini, kuruluş günü de 9 Eylül olan CHP’lilerden daha iyi kimse anlayamaz,” dedi.

Bakan sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir, bu zor günlerde dayanışmanın en iyi örneğini veriyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nı Tunç Soyer’in öncülüğünde İzmir imeceyi yeniden canlandırıyor. Hepimiz elimizi taşın altına koyuyor çorbada bizim de tuzumuz olsun diyoruz. Kutuplaşmanın yerine kardeşliği koyuyoruz. Bencilliğin yerine ise paylaşımcılığı, özveriyi, fedakarlığı koyuyoruz. Öfkenin yerine sevgiyi, hırsın yerine ise aklı koyarak ilerliyoruz ve ilerlemeye devam edeceğiz.  Saray ve yancılarının buradan siyaset üretemeyeceklerini bilmesi gerekir.“

 
İzmir'de belediye binası önünde şüpheli çanta paniği!
 
TOKİ Bergama'da ÇED süreci yola çıktı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ALİ İNANÇ ÜLKÜ 4 Mayıs 2020 Pazartesi 12:58

Plakadan dünya izmirliler günü ne demektir büyükşehir böyle bir konu için ankat düzenlemişmidir 9 eylul izmir için türkiye için daha önem arz etmektedir bu ayrıca bir hizmet değildir ben yaptım oldu şeklinde izmir yönetilemez

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel'den çarpıcı 'Kızılay' iddiası!
Sertel, “Bana gelen bilgilere göre; Kızılay yönetimi, koronavirüs ile ...
CHP'li Polat: Soyer'i eleştirmek için eleştiriyorlar
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir Büyükşehir Belediye ...
AK Parti ve MHP'den Soyer'e 'İzmirliler Günü' tepkisi!
Sosyal medya hesabından her yıl 3 Mayıs gününün Dünya İzmirliler Günü ...
 
Özgür toplum için özgür basın şart
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla ...
Erdoğan'dan hastane projeleri paylaşımı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilköy ve Sancaktepe'de toplam 2 ...
MHP Lideri Bahçeli'den seçim mesajı
MHP lideri Bahçeli, "Türk milleti zalim ve demokrasi muhaliflerine asla ...
 
CHP'li Çam'dan iktidara fotoğraflı 1 Mayıs salvosu!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir önceki dönem Milletvekili Musa Çam, 1 Mayıs’ta ...
İzmir siyasetinde 'İstanbul' tartışması: İki il başkanı da müdahil oldu!
CHP ve İstanbul İl Başkanının sözleri siyasi arenada tartışma yaratırken, ...
Yücel'den 1 Mayıs mesajı: Ekmek parası mecburiyeti mağduriyete çevrildi!
CHP İzmir İl Başkanı Yücel, 1 Mayıs mesajında, "İşçimizin ekmek parası ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri