POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sel sularının içerisinde oyuna devam ettiler!
Sel sularının içerisinde oyuna devam ettiler!
5 yaşındaki Edanur'un ölümüyle ilgili 1 tutuklama
5 yaşındaki Edanur'un ölümüyle ilgili 1 tutuklama
TFF'den seçim tarihi için flaş açıklama!
TFF'den seçim tarihi için flaş açıklama!
İki bölgede 4 PKK'lı etkisiz hale getirildi
İki bölgede 4 PKK'lı etkisiz hale getirildi
2 Kasım 2022 Çarşamba - 09:09

'Melekler Çiftliği'nin yaşam savaşı: Yıkılmadı, ayakta ama...

Derinleşen ekonomik krizin etkisiyle kapılarını yeni hayvan alımlarına kapama noktasına gelen İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan ‘Melekler Çiftliği’ özel şirketlerin destekleriyle şimdilik ayakta kaldı. İzmir Valiliği izinli yardım kampanyası da başlatan çiftliğin kurucusu Çakır desteğe ihtiyaçlarının devam ettiğini belirterek, “Bu hayvanlar tüm Türkiye’nin hayvanları, tüm belediye başkanlarının buraya destekte bulunması gerekiyor’’ diyerek yardım çağrısını yineledi.

 Melekler Çiftliği nin yaşam savaşı: Yıkılmadı, ayakta ama...

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Ankara’da 31 yıl önce Angel's Farm Sanctuary (Melekler Çiftliği) adıyla kurulan ve yaklaşık 7 yıl önce İzmir’in Kemalpaşa ilçesine taşınan ülkenin ilk ve en büyük barınağını da kriz vurdu. 

Yaşanan ekonomik krizin gölgesinde Türkiye’nin dört bir yanından bakıma muhtaç, taciz ve şiddet mağduru, engelli ve yaşlı hayvanlara yuva olan Melekler Çiftliği Mayıs ayında yapılan açıklamayla 1 Kasım’dan itibaren yeni hayvan alımlarına kapılarını kapatacağını duyurmuştu. 

Süreçte birkaç özel şirketin desteği ile ayakta kalarak geçici çözüm elde eden ve kapılarını açık tutmayı sürdürecek olan çiftliğin kurucusu Sibel Çakır bu sponsorlukların sadece kapanmaya giden yolu uzattığını ifade etti. 

GEÇİCİ BİR RAHATLAMA SAĞLANDI AMA…
Kurbanlık olarak alındıktan sonra sahibinin elinden Rize’den Trabzon’a kadar yüzerek kurtulan ve AHBAP Derneği kurucusu sanatçı Haluk Levent tarafından emanet edilen Boğa Ferdinand’ın da yuvası olarak bilinen ve hali hazırda 3 bin 30 bakıma muhtaç, evcil, çitflik ve egzotik hayvanın yaşadığı çiftliğin sahibi Çakır içinden geçtikleri süreci anlattı.

Çakır: Yüzde 100 olmasa da bir çıkış yolu bulduk. İki tane firma bizim buradaki inşaat yüklerini aldı üzerimizden. Onun için birazcık buralara aktaracağımız paraları farklı yerlere aktararak bu şekilde böyle ayakta kalma süresini uzattık diyebiliriz. İki büyük firma acil yapılması gereken inşaatların sponsorluğunu aldılar ve bir miktar da alışveriş katkısında bulundular bize. Geçici bir rahatlama sağlandı ama acil ihtiyaçlarımız devam ediyor. Süreyi biraz uzattık... 

''BURADA İZMİR'İN KURTARILMIŞ HAYVANLARI VAR''
Çakır, ''İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bir protokol yaptık ama küçük hayvanlar için o. Ufak dokunuşlar yapıyor Büyükşehir Belediyesi kısırlaştırmalar, ufak malzemeler vs. gibi. Bizim en büyük sıkıntımız yem ve saman. Mesela İzmir Büyükşehir Belediyesi Sasalı’daki hayvanat bahçesine Büyükşehir Belediyesi tonlarca yem ve saman ama burada da İzmir’in kurtarılmış hayvanları var. Buranın da en azından saman yükünü üstümüzden alsa çok rahatlarız” diye konuştu. 

YÜK HER ZAMAN ARTACAK!
Çakır, “Bu süreçte buradaki yük hiçbir zaman azalmayacak her zaman artacak. Bütün canların eşit olduğunu hala maalesef kabul etmeyen, görmezden gelen çok büyük bir kitle ile karşı karşıyayız. Yaşam hakkı kutsaldır ve bütün canlılar için vardır. Doğadaki bir ağaç kesildiği zaman nasıl tepki veriyorsak burada tacize uğramış, işkence yaşamış bir hayvan olduğunda buraya geldiğinde o ağacı koruduğumuz gibi buradaki hayvanları da korumamız gerek. Maalesef tür eşitliği yapılmadığı için bundan muzdaribiz” ifadelerini kullandı.
 
TÜM BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI!
Melekler Çiftliği’nin kurucusu sözlerini şöyle tamamladı: Kemalpaşa Belediyesi ufak tefek yardımlar yapıyor. Kepçe istiyoruz gönderiyor, ikram aracı istiyoruz gönderiyor. Bizim en büyük derdimiz ilaç, saman, yem bunlarla ilgili destek olsun Büyükşehir Belediyesi veya diğerleri. Biz sadece Kemalpaşa’nın hayvanlarını almıyoruz tüm İzmir’in tüm Ege’nin tüm Türkiye’nin hayvanlarını alıyoruz. Bütün Türkiye’nin belediye başkanlarına sesleniyorum ben Mansur Yavaş’a da, Ekrem İmamoğlu’na da Eskişehir’deki belediye başkanına da Sivas’takine de hepsine. Çünkü her bölgeden hayvan geliyor bize. Bütün belediye başkanlarına diyorum ki; Bu hayvanlar tüm Türkiye’nin hayvanları, bu işi yapan tek kurumuz. Tüm belediye başkanlarının buraya destekte bulunması gerekiyor... 

 
Soylu duyurdu: Kökünü Kurutma Operasyonu!
 
Kiev'de binden fazla 'ısınma noktası' hazırlanıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soylu duyurdu: Kökünü Kurutma Operasyonu!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Osmaniye'de başlatılan "Kökünü Kurutma ...
İzmir'in 2 kıyısında can pazarı!
İzmir'in Dikili ve Seferihisar ilçesi açıklarında, yasa dışı yollarla ...
Eğitimciler iş bırakıyor: İktidara ders vereceğiz!
14 eğitim sendikası, tartışılan Öğretmenlik Meslek Yasası ve kariyer basamakları ...
 
Üniversiteli Doğanay'dan acı haber!
Ankara'da, kayıp olduğu bildirilen ve Eymir Gölü çevresinde aranan Ankara ...
Tekstil fabrikasında yangın: 12 kişi hastanelik!
Bursa'da bir tekstil fabrikasında çıkan yangın yaklaşık 11 saatlik çalışmanın ...
Vali Köşger'den başvuru açıklaması: Yurt bekleyen kalmadı!
İzmir'de bu yıl yurt başvurusu yapan öğrencilerin yerleştirmesi yapıldı. ...
 
36 kişiye mezar olmuştu... Rıza Bey Apartmanı davasında yeni gelişme!
İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı davasında 2 belediye görevlisi hakim karşısına çıktı
Eğitim Bir Sen'den meslek kanunu eylemi
Eğitim Bir Sen üyesi öğretmenler Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun yeniden ...
Tire'deki tarihi çeşme koruma altında!
Tire ilçesi, Yenioba Mahallesi'nde yer alan ve tüzel kişi mülkiyetine ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri