POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: 1 gözaltı daha!
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: 1 gözaltı daha!
AK Parti 31 Mayıs'ta kampa giriyor
AK Parti 31 Mayıs'ta kampa giriyor
Bölükbaşı'ndan flaş sözler: AK Parti çökmeye başladı!
Bölükbaşı'ndan flaş sözler: AK Parti çökmeye başladı!
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
18 Şubat 2022 Cuma - 12:40

"PTT emekçileri köle değildir"

KESK’e bağlı Haber-Sen 6 Nolu Şube posta dağıtıcılarının sorunlarına dair bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada çalışanlara iş yoğunluğu gerekçe gösterilerek, pazar günleri dahi çalışmalarının dayatıldığı vurgulanırken, emekçilerin iş yükünü azaltacak personel alımı yapılması çağrısında bulunuldu. 

 PTT emekçileri köle değildir

GERÇEKİZMİR - Kamu Emekçileri Sendikası’na (KESK) bağlı Haber-Sen 6 Nolu Şube bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada posta dağıtıcılarının artan iş yüküne tepki gösterilirken açıklamayı okuyan şube sekreteri Nuray Çelik, ‘’PTT emekçileri köle değildir’’ diye isyan etti. 

‘‘İNSAN ONURUNA YARAŞMAYAN UYGULAMALAR’’

Haber-Sen 6 Nolu Şube’den yapılan açıklama şöyle; 

PTT'de Yaşanan Haksızlıklar Artık Had Safhaya Gelmiştir!...

PTT son zamanlarda haksız hukuksuz,  insan onuruna yaraşmayan uygulamalara imza atmaktadır.  Bazı illerde personel eksikliğinden kaynaklı biriken gönderilerin biran önce dağıtılması gerekliliği öne sürülerek pazar günlerinde de çalışmayı dayatmaktadır.  Bu açıkça hukuka aykırıdır.  

Aynı zamanda PTT Genel Müdürlüğünden Başmüdürlüklere gönderilen talimatlarda İHS ve Firma çalışanlarına dağıtılacak gönderilerde sayı dayatması gerekçe gösterilerek iş sözleşmesinin fesih edilebileceği vurgusu emekçi düşmanı zihniyetin tezahürüdür. Çalışan bir posta emekçisinin yapabileceği işten fazla iş yüklenmesi yükleyemezsiniz. Kanunlara aykırıdır.

19 Mart 1981 tarih ve 17284 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2429 sayılı Ulusal Bayramlar ve Genel Tatiller Hakkındaki Kanunun 3. Maddesinde; “Hafta tatili Pazar günüdür. Bu tatil 35 saatten az olmamak üzere Cumartesi günü en geç saat 13.00'ten itibaren başlar.” denilmektedir. Anayasanın 50. maddesinde ise “Dinlenmek çalışanların hakkıdır.” hükmü bulunmaktadır.

‘’POSTA DAĞITICILARI KÖLE GİBİ ÇALIŞTIRILIYOR’’

Posta dağıtıcıları adeta köle gibi çalıştırılıyor. Sanki 21. yüzyılda değil de ilkel çağlarda yaşıyoruz. Posta dağıtıcıları, haftada 6 gün çalışıyor, resmi ve dini bayramlarda doğru düzgün tatil yapamıyor, yasal hakları olan yıllık izinlerini bile kullanamıyorlar. PTT personelinin iş yükünü azaltacak ve PTT’nin verdiği hizmetin kalitesini artıracak çözüm, kadrolu personel istihdamını artırmak ve bir an önce personel alımı yapmaktan geçmektedir.

PTT emekçilerinin üzerindeki yükü anlayabilmek için bazı rakamlara bakmak gerekiyor. Yaklaşık 83 milyon nüfusa sahip olan Almanya’da 565 bin posta çalışanı var. Yaklaşık 68 milyon nüfusa sahip olan Fransa’da 267 bin posta çalışanı var. Yaklaşık 61 milyon nüfusa sahip olan İtalya’da 125 bin posta çalışanı var.  Yaklaşık 68 milyon nüfusa sahip olan İngiltere ’de 190 bin posta çalışanı var.

Türkiye’nin nüfusu 84 milyon, Posta toplam çalışan sayısı 24 bin+18 bin=42 bin’ dir. Bu rakama güvencesiz çalışan emekçiler de dahildir. Türkiye’nin coğrafik durumu, yerleşim yerlerinin konumu göz önüne alındığında, Almanya veya Fransa ile karşılaştırıldığında PTT emekçilerinin çektiği çile ortaya çıkmaktadır. 

PTT Genel Müdürlüğü sorunları çözmek yerine dayatmacı ve baskıcı politikalarla PTT emekçilerini hayatını zindana çevirmiştir. PTT emekçileri, yönetimin belirlediği işlem hedefine ulaşmak için hızlı işlem yapmakta ve kendi sağlığını riske atmaktadır. Oysa bu işlemlerin kurallara uygun yapılması halinde PTT yönetiminin belirlediği hedefin üçte birini bile yapmak mümkün değildir. PTT yönetiminin  insanlık dışı uygulamalarına karşı bütün posta emekçilerinin birleşerek bu zulme dur deme zamanı gelmiştir.

‘’PTT EMEKÇİLERİ KÖLE DEĞİLDİR’’

PTT yönetimi masa başında norm kadro çalışması yapmakta, işin zorluğunu ve PTT emekçilerinin yaşadığı gerçekleri, coğrafi koşulları göz ardı etmektedir. Norm kadro çalışması alanda sendika temsilcileriyle yapılmalıdır.

Masa başında yapılan norm kadro çalışması sonucu PTT emekçilerinin görev yerleri istekleri dışında değiştirilmektedir. Bu sürgündür. Sürgün aynı zamanda insan hakkı ihlalidir. 

Sürgünler ve haksız görevlendirmeler ve angarya çalışma durdurulmadığı sürece PTT'de eylemler devam edecektir.  17.02.2022 Kurumda yaşanan angaryaya son! PTT emekçileri köle değildir. Sürgünlere, keyfi cezalara geçit vermeyeceğiz!



 

 
Mordoğan’ın atık su sorunu tarihe karışıyor!
 
Kaçak RES'e keçiler de isyan etti 96 yaşındaki Sevim Efeler de!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kur korumalı mevduat 450 milyar lirayı aştı
Döviz talebini dengelemek için devreye sokulan kur korumalı mevduat ve ...
Marble İzmir'de doğal taşı sanatla buluşturan yarışma!
Doğal taş sektörünün yıldızlarını buluşturan Marble İzmir, Değişik Tasarım ...
Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik ...
 
Kur korumalı mevduatta kapsam genişletildi
Kur korumalı mevduat sisteminin kapsamı genişletildi. Yurtdışında yaşayan ...
İndirimli satış yönetmeliğinde değişiklik
Ticaret Bakanlığı, indirimli satışlara ilişkin önemli bir düzenleme yaptı. ...
Faiz kararı sonrası dolarda son durum
Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada ...
 
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), ...
Bakan Dönmez'den elektrikte yeni tarife açıklaması
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, NTV canlı yayınında gündeme ...
Doğalgaz yardımı için başvurular başlıyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri