POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İngiliz aktör Bernard Hill hayatını kaybetti
İngiliz aktör Bernard Hill hayatını kaybetti
Bakan Fidan'dan iki devletli çözüm çağrısı
Bakan Fidan'dan iki devletli çözüm çağrısı
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
4 Mayıs 2023 Perşembe - 12:20

'Paralel YSK' tartışması... CHP'li Bakan'dan tüm memurlara uyarı, 2 ilçe için çarpıcı iddia!

CHP İzmir Milletvekili Bakan, 'paralel YSK' iddiaları ve tartışmalarının gölgesinde detaylı bir açıklama yaparak "İçişleri Bakanı’nın kanunsuz emrini uygulayanlar, yarın hepsi bununla ilgili idari, ceza ve disiplin soruşturmasıyla karşı karşıya kalabilirler. Buradan uyarıyoruz, hukuk çerçevesinde hareket etsinler diye… Bu suçtur, hukuksuz işin içinde olmayın” dedi. CHP'li Bakan İzmir'in 2 ilçesi için de çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi.

 Paralel YSK  tartışması... CHP li Bakan dan tüm memurlara uyarı, 2 ilçe için çarpıcı iddia!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) yeni dönemde de aday olan İzmir Milletvekili Murat Bakan, Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) paralel yapılanma iddiası ve tartışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

"GAMER HUKUKİ OLMAYAN BİR ŞEYİ MEŞRU ZEMİNE OTURTUYOR"
CHP İzmir Milletvekili Bakan İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın açıklamasında CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in, İçişleri Bakanlığı’nın YSK’ya paralel bir seçim takip sistemi kurduğuna yönelik açıklamasını hatırlatarak, “Muharrem Bey’in açıklamasından sonra konuyu biz de inceledik. Geçmişten bugüne yasa dışı olarak, İçişleri Bakanlığı’nın (Süleyman Soylu döneminde) polislerin whatsapp gruplarında, kendi görevli oldukları sandıklarda; whatsapp grupları aracılığıyla sandık sonuçlarını yukarıya ileterek İçişleri Bakanlığı’na ulaştırdıklarını biliyorduk. Ama şu an GAMER (Güvenlik Acil Durum Koordinasyon Merkezi) dediğimiz bu sistem, hukuki olmayan bir şeyi meşru bir zemine oturtma anlamına geliyor” diye konuştu.



"TÜM MEMURLAR İÇİN SÖYLÜYORUM, SUÇ İŞLEMİŞ OLUYOR"
CHP'li Bakan açıklamasında ayrıca, "Cumhurbaşkanlığı’nın 1 No’lu kararnamesi, İçişleri Bakanlığı’nın yetkilerini anlatır. İçişleri Bakanlığı’nın yetkisi güvenliktir, asayiştir, nüfus ve vatandaşlık ile ilgili işlemlerdir. Bunların dışında, YSK’nın yapacağı veya il-ilçe seçim kurullarının yapacağı işlemlere ilişkin İçişleri Bakanlığı’nın yetkisi yoktur. Dolayısıyla İçişleri Bakanlığı bu sistemi kurmakla, bu sisteme veri gönderecek tüm memurlar için söylüyorum; suç işlemiş oluyor. Süleyman Soylu şu an aynı zamanda milletvekili adayı… Seçim sonuçlarını hakkı ve yetkisi olmayan, yetkisini aşan bir şekilde paralel yapı kurarak herkesten önce ediniyor. Bununla, İçişleri Bakanlığı’nda istihdam ettiği, trol olarak görev yapan, sivil memur olarak alınmış ancak mevzuata uygun bir şekilde alınmadığını bildiğimiz personel aracılığıyla seçimleri manipüle edebilme, seçim sonuçlarıyla ilgili erken açıklama yapabilme olanağına sahip. Süleyman Soylu’nun elinde; doğrudan kendisiyle çatışan, sadece muhalefet değil zaman zaman iktidar milletvekilleriyle ilgili haber yapan birkaç internet sitesi var. Buradan yapılan bir operasyon da var. Süleyman Soylu’nun açıklamalarına baktığımızda; meşru seçim sonucunu darbeyle karşılaştırıyor” ifadelerine yer verdi. 

İZMİR'İN İKİ İLÇESİ HAKKINDA ÇARPICI İDDİA! 
Bakan, 'paralel YSK' iddialarının gölgesinde İzmir'de de bir duyum aldıklarını belirterek, “Mesela Torbalı’da kaymakamlığın bu sistemi, yani GAMER’in içindeki YSK’ya paralel yapıyı kurabilmek için bilgisayar istediğini, Kiraz’da kaymakamlığın bunula ilgi seçim kuruluna yazı yazdığını duyuyoruz. Bu yapılacak işlemlerin hukuka aykırı olduğunu, bu konuda verilen emrin de kanunsuz olduğunu söylüyoruz” dedi.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"
İzmir’de söz konusu olayla ilgili 30 ilçe başkanlığıyla birlikte hem savcılığa hem de seçim kuruluna başvuracaklarını ifade eden Bakan, “Polislerden, memurlardan, kaymakamlardan kendi görev ve yetkilerinde olmayan, İçişleri Bakanlığı’nın görev ve yetkisinde olmayan bir konuda bu hukuksuz emri uygulamamalarını isteyeceğiz. Polise görev yetki alanında olmayan, kanunda olmayan bir konuda sorumluluk verilmesi hukuka aykırıdır. Bir de İçişleri Bakanı’nın milletvekili adayı olduğunu düşünürsek, bu, görevi kötüye kullanma suçunu oluşturabilecek bir durumdur. İçişleri Bakanı’nın kanunsuz emrini uygulayanlar, yarın hepsi bununla ilgili idari, ceza ve disiplin soruşturmasıyla karşı karşıya kalabilirler. Buradan uyarıyoruz, hukuk çerçevesinde hareket etsinler diye… Bu suçtur, hukuksuz işin içinde olmayın” diye ekledi. 

"SANDIK GÜVENLİĞİ NOKTASINDA HAZIRLIKLIYIZ"
Bakan açıklamasında, ‘Vatandaşlar seçim güvenliği açısından endişelenmeli mi? sorusunu da yanıtladı. CHP İzmir Milletvekili, “Seçim güvenliğinden sorumlu arkadaşlarımız Oğuz Kaan Salıcı ve Onursal Adıgüzel. 196 bin civarında sandık var, sadece 1 ilçemizde gecikme oldu, Pamukkale, onu da çözüyoruz. Bunun dışında tüm sandıklarda üyelerimiz var, ittifak ortaklarımızın da müşahit katkıları var. Ayrıca İYİ partinin de sandık görevlileri var. Sandık güvenli noktasında hazırlıklıyız. İstanbul seçimlerinde de bunu herkes gördü. Islak imzalı tutanakları hem online hem fiziki olarak teslim edilecek organizasyonu yapmış durumdayız" dedi. 

"SOYLU KABUL ETSE ŞAŞIRIRIZ"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun söz konusu iddiaya ilişkin "Bunların hepsi uydurmadır" açıklamalarına da yanıt veren Bakan, "Video var. GAMER'in üzerinde bir modül oluşturmuşlar, buradan seçim verilerini topluyorlar. Asılsız falan değil. Süleyman Soylu kabul etse şaşarız. Muharrem Erkek'in attığı tweeteki videoya bakarsanız emniyetin şuanki sistemi GAMER içinde bir modül oluşturarak YSK'ye bir paralel yapı oluşturduklarını görürsünüz, çok net. Bunu zaten daha önce yapıyordu. Hukuk dışı, gayri resmi olarak. Şimdi resmileştirmişler" diye konuştu.

 
Starbucks'ta fiyatlara bir zam daha!
 
İzmir 'Maratonİzmir' için gün sayıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya: CHP gölge oyunu oynatıyor!
İzmirliler'in tepkisinden çekinen CHP'nin bu adayı (Yüksel Taşkın'ı kastederek) ...
Saygılı'dan Soyer ve Aslanoğlu'na TCG Anadolu daveti!
Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi TCG Anadolu'nun ...
Başkan Kılıç’tan Denizli çıkarması!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
 
AK Partili Sürekli'den milli gurur vurgusu!
Programlarında milli gurur vurgusu yapan AK Partili Sürekli, “Türk donanmasının ...
İYİ Parti'den o ilçede rozet şov!
İYİ Parti Selçuk ilçe Başkanlığı, merkez ve Belevi mahalleri olmak üzere ...
İnce adaylıktan çekilme şartını açıkladı
Cumhurbaşkanı Adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, katıldığı ...
 
Nalbantoğlu’ndan çarpıcı miting, ‘İnce’ ve liste mesajları, iddialı sandık hedefi!
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Adayı Nalbantoğlu, Politika Durağı ...
AK Partili Kırkpınar’dan CHP’ye liste, miting ve ‘HDP’ çıkışı, HÜDA-PAR eleştirilerine yanıt!
Politika Durağı’nda çarpıcı açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili ...
İzmir’de hangi ilçede kaç seçmen oy kullanacak?
Türkiye 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri