POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Belediye başkan adayı evinde ölü bulundu
Belediye başkan adayı evinde ölü bulundu
Sekiz yıldır hiçbir şey yiyip içmiyor, kalbinden besleniyor!
Sekiz yıldır hiçbir şey yiyip içmiyor, kalbinden besleniyor!
Ankara'da ekmeğe zam geldi
Ankara'da ekmeğe zam geldi
Boğularak öldürülen kadının katili eşinin yeğeni çıktı!
Boğularak öldürülen kadının katili eşinin yeğeni çıktı!
27 Ekim 2022 Perşembe - 16:10

'Tedbiri ihlal'den zorlama hapis cezası Hülya öldürüldükten 4 gün sonra çıktı!

Bornova ilçesinde başından vurulmuş cesedi bulunan 2 çocuk annesi Hülya Şellavcı Yeğin'in (52) cinayet şüphelisi olarak aranan eşi Kaffar Yeğin (59) hakkında İzmir 16. Aile Mahkemesi, sanığın tedbir kararını 4 kez ihlal etmesi nedeniyle 30 gün zorlama hapis ile cezalandırılmasına karar verdi. Kararın kayınvalidesi öldürüldükten 4 gün sonra çıktığını belirten Avukat Ensar Aktürk, "Öncesinde bu kararı çıkartmak için çok uğraştık. Kararı daha önceden, 11-12 Ekim'de verilmesi gerekiyordu" dedi.

 Tedbiri ihlal den zorlama hapis cezası Hülya öldürüldükten 4 gün sonra çıktı!

Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi'nde ayakkabı nakış atölyesi bulunan Hülya Şellavcı Yeğin'e ulaşmayan yakınları, 22 Ekim'de atölyeye gitti. Burada kanlar içinde bulunan Yeğin'in, tabanca ile vurularak öldürüldüğü belirlendi.



Polis, şüpheli olarak kadının boşanma davası açtığı ikinci eşi Kaffar Yeğin'i belirleyip, çalışma başlattı. Hülya Şellavcı Yeğin'in 6 ay önce evlendiği Kaffar Yeğin hakkında tehdit edildiği gerekçesiyle 4 kez suç duyurusunda bulunduğu ve uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktı. Ayrıca Kaffar Yeğin'in daha önce Almanya'da baltayla ilk eşini öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla 7 yıl hapis cezası aldığı öğrenildi.

'MALUM TEDBİRLER UYGULANMADI'

Şüpheli eş aranırken, İzmir 16. Aile Mahkemesi'nden Yeğin için zorlama hapis kararı çıktı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi ile düzenlenen ek karara göre; sanığın tedbir kararını 4 kez ihlal etmesi nedeniyle 30 gün zorlama hapis ile cezalandırılmasına karar verildi. Karara tepki gösteren Hülya Şellavcı Yeğin'in damadı Avukat Ensar Aktürk, uzaklaştırma kararının birçok kez ihlal edildiği için zorlama hapis talebinde bulunduklarını belirterek, "Ancak mahkeme karşı tarafı dinleyip, karar vereceği gerekçesiyle talebi reddetti. 5'inci ihlalde artık karakola bile gitmedik. Bir koruması yoktu. Kendimiz korumaya çalışıyorduk. Malum tedbirler uygulanmadı" dedi.

'MAKTUL ÖLDÜKTEN 4 GÜN SONRA HAPİS KARARI ÇIKTI'

Kararın ne hukuka ne vicdana ne de mantığa uymadığını ifade eden Aktürk, "Kayınvalidem 21 Ekim akşamı saat 19.00 sıralarında öldürüldü. Aradan 4 gün geçti. Savcılık, dosyaya tekrar talepte bulundu. Şifahen müvekkilin öldürüldüğünü öğrendiklerini, ihlallerin olduğunu, bu nedenle tazyik hapsinin uygulanmasını, 3'üncü ve 4'üncü ihlali de dosyaya sunarak talep etti. 16. Aile Mahkemesi, trajikomik bir şekilde maktul öldükten 4 gün sonra zanlı hakkında 30 gün hapis kararı verdi. Hukuk dünyası için unutulmaz bir karar ve gün oldu" diye konuştu.

'BU KARARI ÇIKARTMAK İÇİN ÇOK UĞRAŞTIK'

Kararın kendilerini kötü hissettirdiğini vurgulayan Aktürk, "Öncesinde bu kararı çıkartmak için çok uğraştık. Ancak bu kararı aldıramadık. Şu an karar çıktı. Şimdi bu kararın kaldırılması için mücadele edeceğiz. tazyik hapsini istemiyoruz. Zaten adam yakalanırsa yıllarca hapis yatacak. Neyin tazyik hapsi? Böyle bir karar olamaz. Geç kalan adalet, adalet değildir. Kararı kontrol ettiğimde, görünce şok oldum. Kararı daha önceden, 11-12 Ekim'de verilmesi gerekiyordu. Karar o zaman çıksaydı; mahkeme görevini yapmış olacaktı. Belki bu karar çıksaydı yine de bu olay yaşanabilirdi. Ancak herkes sorumluluğunu yerine getirmiş olacaktı" dedi.

'KATİL HALA YAKALANAMADI'

Herkesten destek beklediklerini belirten Aktürk, "Katil hala yakalanamadı. İnsanlar, görselini lütfen hafızasına kaydetsin. Bu kişi aramızda dolanıyor. Lütfen herkes etrafına iyi baksın. Onu görenler, güvenlik güçlerine bildirsin. En azından bu kişi yakalansın. Maktulün ardında kalanlarsa biraz rahata ersin" diye konuştu. (DHA)

 
Futbolun efsane sesine veda...
 
"Türkiye üretim üssü olarak büyümeye devam ediyor"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Futbolun efsane sesine veda...
Türkiye, 'Halit Abi'sini uğurladı. Türk basınının duayen ismi Halit Kıvanç ...
YÖK'ün KPSS raporu savcılıkta!
İptal edilen KPSS sınavıyla ilgili Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ön incelemesini ...
TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı tutuklandı
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "kimyasal silah kullandığını" iddia eden Türk ...
 
Depremin simge ismi Ayda'ya bitmeyen sevgi!
İzmir depreminde enkazdan 91 saat sonra kurtarıldığı anları tüm Türkiye'nin ...
e-Devlet'e yapay zeka desteği geliyor!
Kayıtlı kullanıcı sayısının gelecek yıl 70 milyon kişiye çıkması beklenen ...
İzmir'in yağış raporu ve barajlarda son durum!
Bu yıl en fazla yağışı şubatta alan İzmir'de ise en çok yağmur düşen üçüncü ...
 
İzmir'de 1200 kişilik ekiple dev AFAD tatbikatı!
İzmir'de toplam 7 ilin AFAD müdürlüğünden 611'i sahada olmak üzere 1200 ...
Geleceğin itfaiyecilerinden nefes kesen tatbikat!
2 yıl önce 117 kişinin hayatını kaybettiği 6.6 büyüklüğündeki depremin ...
Çeşme'nin o bölgesi için 'koruma' kararı!
Çeşme ilçesi, Germiyan Mahallesi sınırları içerisindeki 4 parsel, İzmir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri