POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam
İYİ Partili belediye başkanı istifa etti!
İYİ Partili belediye başkanı istifa etti!
Dervişoğlu'ndan Bahçeli'ye 'hain' yanıtı
Dervişoğlu'ndan Bahçeli'ye 'hain' yanıtı
Kurtulmuş'un anayasa turu başladı
Kurtulmuş'un anayasa turu başladı
27 Ekim 2022 Perşembe - 15:37

Futbolun efsane sesine veda...

Türkiye, 'Halit Abi'sini uğurladı. Türk basınının duayen ismi Halit Kıvanç 97 yaşında hayatını kaybetti. Kıvanç, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Spor basınının duayenlerinden Halit Kıvanç için ilk tören Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Merkezi'nde (TSYD) düzenlendi. Kıvanç'ın naaşı, Zincirlikuyu Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Futbolun efsane sesine veda...

Spor basınının 97 yaşında vefat eden duayenlerinden Halit Kıvanç için ilk olarak kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent'teki binasında bir tören düzenlendi.

Törene Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Halit Kıvanç'ın eşi Bülbin Kıvanç, oğlu Ümit Kıvanç ve çok sayıda medya mensubu ile sevenleri katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, törende yaptığı konuşmada, "Televizyonun olmadığı dönemde bile radyoda naif sesiyle kulaklarımızda, zihinlerimizde iz bırakan bir insan. Dünya hayatı hepimiz için fani, geçici. Asıl olan güzel izler bırakmak. Değerli ailesinin, milletimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

TSYD Başkanı Oğuz Tongsir ise "Ailesi sadece TSYD'de tören düzenlenmesini istedi. Halit abiyi hiçbir zaman unutmayacağız. Disiplini, iş ahlakını ondan öğrendik" dedi. 

Halit Kıvanç'ın oğlu Ümit Kıvanç da "Babamı bizimle birlikte uğurlamaya geldiğiniz için teşekkür ederiz. Babam işini düzgün yapmaya çalışan biriydi" ifadesini kullandı.

Halit Kıvanç'ın belgeselini yapan Nebil Özgentürk ise konuşmasında, merhum Kıvanç çok adaletli birisi olduğunu vurguladı.

Halit Kıvanç'ın naaşı, Zincirlikuyu Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Törenin ardından Kıvanç'ın naaşı Zincirlikuyu Camii'ne getirildi.

Burada düzenlenen cenaze törenine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un yanı sıra Müjdat Gezen, Uğur Dündar, Haldun Dormen, Erol Evgin, Demet Akbağ, Selim Soydan, Orhan Gencebay, Fatih Altaylı, Ali Kırca gibi çok sayıda ünlü isim katıldı. Halit Kıvanç'ın naaşı öğle namazı müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

"BİZ ONUNLA ÇOK ŞEY PAYLAŞTIK" 
Törene katılanlardan gazeteci Ali Kırca, "Hepimizin hayatına dokundu. X,y,z kuşağı derler, hep hangi kuşağı yakalarız diye konuşulur. O alfabenin 29 harfine ve 29 kuşağa dokunabilen biriydi. 97 yaşına kadar uzun değil doğru yaşadı. Biz onunla çok şey paylaştık" dedi.

Gazeteci Fatih Altaylı ise "Ben programda duyduğumda gözyaşlarımı tutamadım. Ölüm kaçınılmaz herkesin başına gelecek. Ama böyle bir insanın yeri kolay kolay dolmuyor. Yeni Halit ağabeyler gençlerden gelmiyor. Buna çok üzülüyorum. Bu mirası sahiplenecek kime kalmadı" ifadelerini kullandı.

"TÜRK HALKININ KALBİNDE ULU ÇINARDI" 
Erol Evgin de "Halit ağabeyimiz sanat, spor ve Türk halkının kalbinde bir ulu çınardı. Seni ilk ben sundum derdi bana. Çok başka bir yeri vardı. Biz 2005 yılında Halit Kıvanç Gecesi yapalım istedik, saygı gecesi yapalım istedik. Ben telefon ettim, o zaman Bodrum'daydı. 'Halit Ağabey, senin için bir gece yapmak istiyoruz' deyince 'ben gelir katılırım' dedi. 'Halit Ağabey, biz senin için gece' yapacağız deyince, sustu. 'Şimdi gözyaşlarımı tutuyorum, telefonu kapattıktan sonra ağlayacağım' demişti" dedi.

Müjdat Gezen "Buradan ablamın cenazesine yetişeceğim dün gece onu da kaybettik. Ben Halit ağabeyin eline doğdum. Benim adım 'Halit'tir. Onu görüp diğer cenazeye gideceğim" diye konuştu.

"ÇOK BÜYÜK HİZMETLER VERDİ"
Sanatçı Orhan Gencebay ise "Her yere yetişebilen bir insanımızı kaybettik. Allah gani gani rahmet eylesin. Kendisi çok büyük hizmetler verdi. Bir zamanlar çok görüşürdük çok fazla anımız var"

Haldun Dormen de "10 senedir göremiyordum ama ilk Dormen Tiyatrosu'nu yazan kişi o oldu. Ona çok minnettarım. Nur içinde yatsın" dedi.  Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ da "O benim için çok değerli birisiyi. Son yıllarda Bodrum'da aynı yerde yaşıyorduk. Sık sık beraber oluyorduk. Çok büyük bir değerdi. Biliyorsunuz 1925 doğumlu. O aslında cumhuriyetimizin ilk nesli" diye konuştu.

HALİT KIVANÇ KİMDİR?
İstanbul'da 18 Şubat 1925'te dünyaya gelen Kıvanç, ilk öğrenimini Fatih İlkokulu, orta ve lise eğitimini ise Pertevniyal Lisesi'nde aldı.

Çalışkan bir öğrenci olan Kıvanç, öğrencilik yıllarında Akbaba ve Şut dergilerinde yazı yazmaya başladı.

Ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim gören Kıvanç, mezuniyetinden sonra 3 ay boyunca hakimlik yaptı. Kıvanç, 1944'ten itibaren İstanbul Ekspres, Son Saat, Tan, Milliyet, Yeni İstanbul, Tercüman ve Güneş gazetelerinde sekreter ve yazar olarak çalıştı.

Radyolarda 1956'dan sonra, televizyonlarda da 1969'dan sonra futbol maçları anlatan, magazin ve yarışma programları sunan Kıvanç, Milliyet ve Hürriyet başta olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde de yazarlığının yanı sıra yönetici olarak görev aldı. Halit Kıvanç, 1953'te Alp Zirek ve Halit Talayer ile Türkiye'nin ilk günlük spor gazetesi Türkiye Spor'u çıkardı.

Haliç Kıvanç, Brezilyalı efsanevi futbolcu Pele ile 17 yaşındayken röportaj yaparak tarihi bir başarıya imza attı. Kıvanç daha sonra bir yıla yakın İngiliz yayın kuruluşu BBC'de çalıştı.

 
YÖK'ün KPSS raporu savcılıkta!
 
'Tedbiri ihlal'den zorlama hapis cezası Hülya öldürüldükten 4 gün sonra çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YÖK'ün KPSS raporu savcılıkta!
İptal edilen KPSS sınavıyla ilgili Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ön incelemesini ...
TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı tutuklandı
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "kimyasal silah kullandığını" iddia eden Türk ...
Depremin simge ismi Ayda'ya bitmeyen sevgi!
İzmir depreminde enkazdan 91 saat sonra kurtarıldığı anları tüm Türkiye'nin ...
 
e-Devlet'e yapay zeka desteği geliyor!
Kayıtlı kullanıcı sayısının gelecek yıl 70 milyon kişiye çıkması beklenen ...
İzmir'in yağış raporu ve barajlarda son durum!
Bu yıl en fazla yağışı şubatta alan İzmir'de ise en çok yağmur düşen üçüncü ...
İzmir'de 1200 kişilik ekiple dev AFAD tatbikatı!
İzmir'de toplam 7 ilin AFAD müdürlüğünden 611'i sahada olmak üzere 1200 ...
 
Geleceğin itfaiyecilerinden nefes kesen tatbikat!
2 yıl önce 117 kişinin hayatını kaybettiği 6.6 büyüklüğündeki depremin ...
Çeşme'nin o bölgesi için 'koruma' kararı!
Çeşme ilçesi, Germiyan Mahallesi sınırları içerisindeki 4 parsel, İzmir ...
İzmir'deki kritik terör operasyonunda yeni gelişme!
Bursa'da cezaevi servis aracına yönelik 20 Nisan'da gerçekleştirilen terör ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri