POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel’den boş koltuk sorusuna yanıt!
Özgür Özel’den boş koltuk sorusuna yanıt!
Şarkıcı Yıldız Tilbe polis aracına çarptı
Şarkıcı Yıldız Tilbe polis aracına çarptı
Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret açıklaması!
Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret açıklaması!
İşçiler ormanda insan kafatası buldu!
İşçiler ormanda insan kafatası buldu!
19 Eylül 2019 Perşembe - 17:35

'Yangın Semineri 2019' yola çıktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı beş odanın işbirliğiyle düzenlenen "Yangın Semineri 2019" başladı. Seminerin açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir İtfaiye Teşkilatı'nın ülkedeki en gelişmiş donanıma sahip kurumlardan biri olduğunu ve yeni yatırımlarla gelişimini sürdürdüğünü söyledi.

 Yangın Semineri 2019  yola çıktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi'nin işbirliği ile düzenlenen "Yangın Semineri" Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde başladı. “Büyük Yangınlar, Küçük İhmallerle Başlar” sloganıyla bu yıl ikincisi yapılan seminerin açılış bölümünde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, yangınlara karşı alınacak önlemler konusundaki toplumsal duyarsızlığa dikkat çekti. Bu konuda denetim yapan kurumların çalışmalarını da ayak bağı olarak g ören bir anlayışın varlığına dikkat çeken Gökçe, "Kötü olaylar yaşandıktan sonra 'neden denetim süreçleri uygulanmadı' diye suçlu arıyoruz. Bizim en fazla serzenişle karşılaştığımız konulardan biri, itfaiye dairemizin yangın yönetmeliğine uygunluk izinlerini verirken yaptığı denetimler. İnsanlar yönetmeliğe uygun olmayan şekilde sadece kendilerine kolaylık sağlanmasını istiyor. Bu ikiyüzlü bir durumdur. Hiç kimsenin binaları bu tedbirlerden mahrum bırakmaya hakkı yok. Önce kendi binamızın, kendi yükümlülüğümüzdeki tesislerin güvenliğini sağlamakla mükellefiz. Ama biz toplum olarak koyulmuş kuralların arkasından dolanmayı seviyoruz" diye konuştu.

İzmir İtfaiyesi güçleniyor
İzmir İtfaiyesi'nin ülkedeki en gelişmiş donanıma sahip teşkilatlardan biri olduğunu vurgulayan Genel Sekreter Buğra Gökçe, yüksek binalardaki yangınlara müdahale edebilecek 104 metre yüksekliğinde merdiveni olan itfaiye aracının bu anlamda dikkat çeken örneklerden biri olduğunu söyledi. Gökçe, sanayi bölgelerindeki kimyasal nitelikli yangınlara etkili müdahale için de özel bir yapılanma içinde olduklarını belirtti.

İzmir yine öncü oldu
Seminerin açılış bölümünde Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener ve İzmir Şubesi Başkanı Yüksel Yaşartekin de birer konuşma yaptı. Türkiye'nin yangınlar konusunda bir çok açıdan hazırlıksız olduğunu dile getiren Yunus Yener, "Her alanda  öncü olan İzmir, yine doğru bir reaksiyon göstererek bu seminerle birlikte önemli bir adım atmıştır" dedi.

İki gün sürecek seminerde, sekiz oturumda 22 sunum paylaşılacak. Ayrıca sektörün önde gelen firmaları da iki gün boyunca sergi salonunda kendi yaptıkları çalışmaları sergileme fırsatı bulurken, katılımcıların da bu alanda uzman isimlerden stantlarda bilgi almaları sağlanacak.

 
AK Parti'de Sürekli'den kaybeden adaylarla zirve: Ne mesaj verdi?
 
Bürge’nin ölümüne neden sürücüden 'radyo' itirafı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de karnaval havası: Fenomen festival 25 yıl sonra geri döndü!
Çeşme ilçesinde, 25 yıl aradan sonra 'Ege'nin İki Yakası' temalı müzik ...
Balçova'da gün gazilerin günü
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanın verilişinin yıldönümü ...
Bornova'da gazilere vefa günü
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Gaziler Günü nedeniyle gazilerle ...
 
O sistem ilk kez İzmir'de: Uzundere'de 'altyapı' devrimi!
Büyükşehir Belediyesi, Uzundere dönüşümünde bir ilke imza atacak. İnşaat ...
Kavacık büyük şölene hazır!
Karabağlar Belediyesi’nin düzenlediği ve çok sayıda etkinliğin yer alacağı ...
Ormana terk edilmiş 4 can dostu hayata döndü
Buca Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yeşil alanların ...
 
ÇiBEM'de ilk ders Başkan Gümrükçü'den
Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi ÇİBEM'de bu hafta 5-6-7 ve 8. sınıflar ...
Güzelbahçe'de Ahilik Haftası coşkusu
Ahilik Haftası Güzelbahçe'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Büyükşehir'den yangın semineri!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilgili meslek odaları, kentlerde yaşanan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri