POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
10 Ocak 2021 Pazar - 19:37

'Yüzer iskele' tartışmasında CHP'den, AK Parti ve MHP'ye 'yalanınız batsın' çıkışı!

Pasaport’ta yer alan Yüzer iskelenin üzerinde 'Agemonnon-İzmir' yazması kentte polemik yarattı. AK Parti ve MHP cephesinin tepkisi ve iddiaları sonrası Büyükşehir’den yanıt gelirken, ‘yalanınız batsın’ etiketiyle CHP’den kontra geldi. Başkan Soyer ve Genel Başkan Yardımcısı Torun da sosyal medyadan iddialara tepki gösterdi. CHP İzmir İl Başkanı Yücel de açıklama yaptı.

 Yüzer iskele  tartışmasında CHP den, AK Parti ve MHP ye  yalanınız batsın  çıkışı!

GERÇEKİZMİR - Büyükşehir Belediyesi'nin Konak Pasaport’ta bulunan tarihi iskelede tadilat ve bakım onarım çalışmaları nedeniyle yerleştirdiği geçici yüzer iskele kent siyasetinde tartışma konusu oldu. Yüzer iskelenin üzerinde 'Agemonnon-İzmir' yazması AK Parti ve MHP cephesinin tepkisine neden oldu. 

AK Partili ve MHP'li siyasiler tarafından yapılan açıklamalarda Agemonnon'un Yunan mitolojisinde Miken kralı olarak geçmesi nedeniyle Büyükşehir'e ve Başkan Tunç Soyer'e sert eleştiriler getirildi. 

Büyükşehir Belediyesi bu tepkileri ardından 'Yalanlara cevabımızdır' başlıklı bir açıklama yaparak, "Pasaport İskelesi'nin adının değiştirilmediğini, ‘Agamemnon’ isimli yüzer iskelenin 2017 yılında yapıldığını ve birkaç gün sonra Urla’daki yerine dönecek olan yüzer iskelenin adını, Balçova’da hizmet veren Tarihi Agamemnon Kaplıcalarına ithafen turistik amaçla aldığını vurguladı.

Büyükşehir’in açıklaması sonrası sosyal medyadan ‘#YalanınızBatsın’ hashtagiyle kampanya başlatıldı. ‘’YalanınızBatsın’ etiketiyle paylaşım yapan isimler arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da yer aldı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de açıklama yaptı, AK Parti ve MHP'ye tepki gösterdi. Milletvekilleri, il yöneticileri ve partililer de konuyla ilgili paylaşım yaptı. 

Seyit Torun: Kaybettikleri siyasi mevziyi yalanla, iftirayla yeniden kazanabileceklerini sananlar yanılıyor. İzmir’i kötülüğün siyasetine teslim etmeyeceğiz. #YalanınızBatsın

Deniz Yücel:  “’Agamemnon’ mitolojiyle kahramanlaştırılmış, geçmişte Hollywood yapımı filmlerde anlatılmış ve bugün de, Cumhur İttifakının kendini kurtarmak için üzerinden kriz çıkartmaya çalıştığı kralın adıdır. M.Ö 500 yıllarında yaşamış, İzmir Valiliğine ait bir işletmeye adı verilmiş Agamemnon ve 2016’dan bu yana ismini taşıyan bir yüzer iskele üzerinden tartışma başlatılması ancak mizah konusu olur. Cumhur İttifakı illa siyaset üretecekse milattan önceye gitmelerine gerek yok. Günümüzde asgari ücretle, emekli maaşıyla geçimini sağlayanların gerçek hikayesi, mitolojik hikayelere taş çıkartır. Amacınız kendinizi komik duruma düşürmekse, başardınız... Yok eğer amacınız İzmir için gecesini gündüzüne katan Tunç Soyer’e vurmaksa, sonuç yine hüsran. Bir de buzul çağını deneyin isterseniz:)”

Tunç Soyer: Kaybettikleri siyasi mevziyi yalanla, iftirayla yeniden kazanabileceklerini sananlar yanılıyor. #YalanınızBatsın Biz bu yola çıktığımızda milyonlarca insanımızla kardeşlik köprüleri kurduk. İzmir’i kötülüğün siyasetine teslim etmeyeceğiz.  #BizVarız , milyonlarız!" ifadelerini kullandı.

 

 
Bakan Koca son 24 saatin verilerini açıkladı
 
Sürekli'den Kılıçdaroğlu'na sert tepki ve 'özür' çağrısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Şeyh Bedreddin ve Homeros' çağrısı!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in dünya tarihine damga vurmuş ...
MEB açıkladı: Tüm okullarda bayrak töreni!
Milli Eğitim Bakanlığı yarın Türkiye genelinde tüm okullarda, bayrak töreni yapılacağını açıkladı.
Erdoğan'dan 'Gazeteciler Günü' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazeteciler günü mesajında, "Türkiye olarak basın ...
 
CHP'li Yücel'den çarpıcı 10 Ocak mesajı!
CHP İl Başkanı Deniz Yücel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
İzmir'den Erman Toroğlu'na tepki seli!
Eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu'nun Gaziantep FK Teknik Direktörü ...
Karakurt: Kurada çıksam da dava açacağım!
Menemen Belediye Başkanvekili’nin belirleneceği kura çekiminin ikinci ...
 
AK Parti Karabağlar'dan TOKİ açıklaması
AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, Karabağlar’da yapılacak ...
CHP İzmir Gençlik’ten ‘Boğaziçi’ açıklaması
CHP İzmir İl Gençlik Örgütleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ...
Serter’den 'Çalışan Gazeteciler Günü' mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, gazetecilerin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri