POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu
Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu
10 Ocak 2021 Pazar - 10:12

Karakurt: Kurada çıksam da dava açacağım!

Menemen Belediye Başkanvekili’nin belirleneceği kura çekiminin ikinci kez yapılamaması üzerine Valilik duruma el attı. Karara tepki gösteren Başkanvekili CHP’li Deniz Karakurt, 12 Ocak Salı günü gerçekleşecek kuradan kendi ismi çıksa bile dava açacağını söyledi

Karakurt: Kurada çıksam da dava açacağım!

İzmir’de Menemen Belediyesi’nde kimin başkanvekili olacağı sorusu yılan hikâyesine döndü. Son belediye meclis toplantısında yeni başkanvekilini belirleyecek kura çekiminin yapılması önergesinin oy çokluğu ile gündemden çıkarılmasının ardından valilik olaya müdahale etti.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Vali Yardımcısı Hulusi Doğan’ı kura çekimini yapması için görevlendirdi. Yeni kura çekimi 12 Ocak Salı günü gerçekleştirilecek. Kura çekiminde CHP’li Deniz Karakurt ile AKP’li Aydın Pehlivan yarışacak. Torbadan çıkacak isim başkanvekili seçilecek. Karara Menemen halkı ve CHP’liler tepkili.

VALİLİĞİN KARIŞMA YETKİSİ YOK
Kararı BirGün’e değerlendiren CHP Meclis Üyesi Avukat Deniz Karakurt, “Meclis toplantımız devam ederken Vali Yardımcısı atandı. Bu karara valiliğin karışma yetkisi yok. Valilik, belediye meclis toplantısına davet edebilir. Bu davet gerçekleştirildi. Bir seçim yapıldı ve bunun sonucunda itirazlar oldu. Mahkeme süreci devam ediyor. Mahkeme süreci devam ederken böyle bir kura seçimi olmaz. Mahkeme kararı bittikten sonra belediye mahkemenin kararına uymazsa ancak o zaman valilik yetkiye girer” diye konuştu.

Antidemokratik bir süreç yürütüldüğüne dikkat çeken Karakurt, “AKP ne olursa olsun bu kurayı tekrar yapmak istiyor. Seçimin tekrar yapılmasını istemiyor. Yüzde 50 şansımız olsun diyerek kurayı zorluyorlar. Vekilliğin kimin aldığı önemli değil. Haksızlığa, hukuksuzluğa karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ben ne olursa olsun bu yanlış karara dava açacağım. Salı günü yapılacak toplantıda kuradan ben bile çıksam dava açacağım. Çünkü bu hukuksuz bir uygulama” ifadelerini kullandı.

AKP’Lİ SEÇİLİNCE İTİRAZ ETMEDİLER
Menemen’de AKP’nin ‘Cam fanusta kura çekilmesi’ usule aykırı diyerek mahkemeye başvurmasının ardından CHP’liler 2016 yılında Selçuk’ta yaşananları sosyal medyadan hatırlattı. 2016 yılında AKP’nin yönetiminde olan Selçuk Belediyesi Meclisi’nde, encümen üyeliklerine aday olan isimler 8’e 8 eşit oy alınca kura çekimi yapıldı. Kura işlemi ‘cam küre içerisine konulan, plastik kutulardan isim çekme’ usulü ile yapıldı ve AKP’nin adayı Belediye Meclis Başkanvekili seçildi. Menemen Belediyesi’nde yaşanan olay Selçuk’ta da yapıldı fakat herhangi bir itiraz gündeme gelmemişti.

NE OLMUŞTU?
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un “zimmet ve irtikap” suçlamasıyla hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle tutuklanması ardından yapılan başkanvekilliği seçimi için Millet İttifakı’nın adayı Deniz Karakurt ve Cumhur İttifakı’nın adayı Aydın Pehlivan başkanvekilliği için yarıştı. Seçimde üçüncü ve dördüncü turu eşitlikle biten seçim kurayla sonlanmıştı. Karakurt’un kazandığı kura sonrası Aydın Pehlivan, seçimi yargıya taşıdı ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu kararın ardından Millet İttifakı kuraya boykot ederek Meclis toplantısına katılmazken, ikinci toplantıda yine Millet İttifakının oylarıyla meclis gündeminden çıkarılması kararı alınmıştı. Valilik ise yaşanan sürecin ardından kura çekiminin 12 Ocak Salı günü saat 14.00’da gerçekleştirileceğini duyurdu.(Birgün)

 
Bornova’da hayaller renklerle buluştu
 
Dünya genelinde vaka sayısı 90 milyonu geçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Karabağlar'dan TOKİ açıklaması
AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, Karabağlar’da yapılacak ...
CHP İzmir Gençlik’ten ‘Boğaziçi’ açıklaması
CHP İzmir İl Gençlik Örgütleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ...
Serter’den 'Çalışan Gazeteciler Günü' mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, gazetecilerin ...
 
CHP'li Yücel'den 'Kaftancıoğlu' açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolarla ...
CHP Genel Merkezi'nden 'Menemen' açıklaması
Menemen Belediye Meclisi'nin dün akşamki toplantısını da izleyen Yerel ...
Bakan Soylu'dan İzmir'de çarpıcı mesajlar: Çok cepheli bir taarruzla karşı karşıyayız!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz her zaman zorluklarla karşılaştık ...
 
AK Partili Kaya'dan TOKİ tartışmasında bu kez o video ile tepki!
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, Karabağlar’da TOKİ tarafından yapılması ...
CHP'li Yücel'den 'Menemen' açıklaması: Bundan sonra yapılması gereken...
CHP İzmir İl Başkanı Yücel , " Bundan sonra yapılması gereken mahkemenin ...
CHP'den o videoyla Selçuk örnekli 'kura' çıkışı!
CHP İzmir 2. Bölge Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri