POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
23 Nisan 2018 Pazartesi - 10:46

2.dosya zirvesi! Masada o 7 ilçe: Kocaoğlu ve Şengül ne mesaj verdi?

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ile AK Parti İl Başkanı Şengül karşılıklı dosyaların verildiği bir zirvede daha bir araya geldi. Kocaoğlu'nun makamında gerçekleşen görüşmede gündem AK Partili 7 ilçe belediyesi oldu. Şengül sorun ve talepleri, Kocaoğlu da hizmet ve projeleri sundu. Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti İl Başkanı'ndan önemli açıklamalar da geldi.

2.dosya zirvesi! Masada o 7 ilçe: Kocaoğlu ve Şengül ne mesaj verdi?

GERÇEKİZMİR – Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun geride kalan ay kentteki 4 siyasi partinin il başkanlarına giderek İzmir’in Ankara’dan onay bekleyen projeleri hakkında dosya sunmasının ardından bir önemli görüşme de bugün gerçekleşti.

AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Kocaoğlu’nun konuğu oldu.

Büyükşehir'de başkanlık makamında gerçekleşen görüşme saat 12.30 sıralarında başlarken; Şengül'ün Kocaoğlu'na 7 AK Partili ilçe belediyesi hakkında bir dosya sundu. Dosyada AK Partili belediyelerin sorunları ve talepleri yer aldı. Kocaoğlu da Şengül'e 7 ilçeye bugüne kadar yapılan hizmetler, planlanan ve yapımı süren projeler hakkında detaylı bilgiler yer alan bir dosya verdi. 



Şengül-Kocaoğlu zirvesinde Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve meclis üyelerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan ile Genel Sekreter Buğra Gökçe de hazır bulundu. 

TEK TEK YAZDIK
‘İzmir buluşması’nda ilk sözü alan Kocaoğlu, Şengül’e ziyaret nedeniyle teşekkür sunarken erken seçimin de ülke adına hayırlı olmasını diledi. Büyükşehir Belediye Başkanı, “Verdiğiniz dosyayı çalıştık, notlarını tek tek çıkarttık. Biraz sonra dosyayı takdim edeceğiz. Yapılanların, yapılamayanların konularını tek tek yazdık. Dosyayla ilgili 7 tane Adalet Kalkınma Partili ilçe belediye başkanlarının istek ve dilekleri vardı. Onların hepsinin sürecini ayrı ayrı hazırladık. Bunu sayın il başkanımız ve ekibiyle birlikte değerlendirecek” dedi.

İZMİR İÇİN YAPILACAK HER ŞEYDE VARIZ 
Şengül ise Kocaoğlu’nun AK Parti ziyaretinde sunduğu dosya ile ilgili olarak, “Biz bize sunulan dosyayla ilgili bakanlıklarımızla gerekli görüşmeleri yaptık. Bazılarından ciddi yol kat ettik, sonuçlandı. Bugünkü ziyaretimizin amacı karşılıklı nezaket ziyareti... Hem de ilçelerimizle ilgili başkanımızın bize bir sunumu olacak. Biz de bize verilen notlarla ilgili gelişmeleri kendisine aktaracağız” diye konuştu.

Şengül şunları söyledi: Daha önce kamuoyuyla paylaşmıştık. Birkaç konuyla ilgili gelişmeler oldu. Yine paylaşırız. Bize iletilen başlıkların hemen hemen yüzde 70-80’i çözülmüş durumda. Bir iki tanesiyle ilgili süreç devam ediyor. Biz belediye başkanımızla birlikte İzmir ile ilgili çok olumlu görüşmelerimiz oluyor. Ama maalesef bazen ayrıldıktan sonra söylemler ön plana çıkıyor. Hem bizim tarafımızdan hem karşı taraftan. Gerçekten samimi olarak siyaset dışında İzmir ile ilgili yapılacak her şeyde varız. Sonuçta biz hükümet olarak kendi paramızı cebimizden harcamıyoruz. Milletin bize emanet ettiği parayı harcıyoruz… 

Kocaoğlu, Şengül’ün bu sözlerine “Biz de aynı şekilde” diye karşılık verdi. Açıklamalarına devam eden Şengül, “Millet hayrına çalıştığımız için sen yaptın ben yaptım kavgasına gerek yok. kentsel dönüşümle ilgili sıkıntılar var. Hükümet bir şeyler yapmaya çalışıyor, büyükşehir yapıyor. Ayrışmayı bırakalım. Bu konuları nasıl ele alınır diye çözüm üreteceğiz. Biz seçim zamanı siyasetimizi yaparız. İzmirle ilgili bu projeleri yapmadı noktasına gelmek istemiyoruz” ifadelerini kullandı. 

ERKEN SEÇİM MESAJLARI 
Büyükşehir Belediye Başkanı ile AK Parti İl Başkanı 24 Haziran’da yapılacak erken seçimler hakkında da konuştu. Kocaoğlu,  “Biz her zaman seçime 6 ay kala diyoruz ama 2 ay kala seçim oluyor. Gerçi genel seçim ama…” diye konuştu. Şengül bunun üzerine, “Biz de bu kadar erken beklemiyorduk” dedi. 

Görüşmenin basına kapalı gerçekleşen bölümünde Kocaoğlu'nun Şengül'e dosyanın içeriği hakkında bilgilendirme yapacağı bildirildi. 

 
İzmir Kuş Cenneti'ne can suyu!
 
AK Parti İzmir’de o ilçedeki belirsizliğe nokta koyan açıklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İl Başkanı Karataş'tan 23 Nisan mesajı
MHP İl Başkanı Karataş 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlandı.
İzmir siyaseti bu soruya cevap arıyor: Neden Tacettin Bayır?
Tacettin Bayır, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla partiden istifa ...
İYİ Parti İzmir'de liste kulisleri: Adaylık için kimlerin adı geçiyor?
İYİ Parti'nin 24 Haziran'da yapılacak seçime girmesinin kesinlik kazanmasının ...
 
Kulislere bomba gibi düşen iddia: 5 MHP'li vekil...
CHP’li 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçme kararıyla siyasi satranç ...
Kılıçdaroğlu'ndan Baykal'a ziyaret: Neler konuşuldu?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı ...
Bozdağ'dan CHP'ye çok sert sözler!
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ 15 CHP’li milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesiyle ...
 
CHP’de flaş gelişme: Adaylık için son istifa tarihi açıklandı!
Genel Merkez örgütlere gönderdiği yazıyla milletvekili aday adayı olmayı ...
CHP İzmir’de çifte seçim zirvesi: Önce vekiller sonra eski başkanlar
CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetim kurulu üyeleri ilçe başkanları ve ...
Akşener'den ilk açıklama: Kılıçdaroğlu'nun tavrı...
Meral Akşener, CHP'den 15 milletvekilinin İyi Parti'ye geçmesine ilişkin, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri