POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
19 Aralık 2023 Salı - 16:07

2024 rehberi: 40'a yakın fuarla ticaretin kalbi yine İzmir'de atacak!

Fuarlar kenti İzmir, 2024 yılında da ulusal ve uluslararası 40'a yakın fuar ve etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Yeni yılda düzenlenecek fuarların tanıtım töreninde konuşan ve göreve başlamasının ardından yılda 30'un üzerinde fuar düzenlediklerini hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’in refahını büyütmeye devam edeceğiz, Türkiye ihracatını büyütmeye devam edeceğiz. 85 milyon vatandaşımıza, Türkiye’ye umut olmaya devam edeceğiz” dedi.

2024 rehberi: 40 a yakın fuarla ticaretin kalbi yine İzmir de atacak!

Türkiye'nin fuarlar kenti İzmir, 2024 yılında da dünyayı Fuar İzmir'de buluşturmaya hazırlanıyor. 2023 yılında 30'un üzerinde fuar, etkinlik ve kongreye ev sahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2024’te de fuarcılık şirketi İZFAŞ başta olmak üzere misafir fuar şirketleriyle önemli fuarlara ev sahipliği yapacak. 2024'te ilk kez yapılacak 6 fuar ve etkinlikle farklı sektörler de İzmir'de olacak. OpticWorld-Optik, Gözlük, Oftalmoloji ve Teknolojileri Fuarı, İzmir Tattoo Fest, İzmir Sanat ve Antika Fuarı, Interfresh Eurasia – Sebze, Meyve, Ambalaj, Depolama, Lojistik, Tarım Makine ve Teknolojileri Fuarı, Fashion Home İzmir-Ev Tekstili Fuarı ile Festive World ilk kez İzmir'de düzenlenecek.

2024 yılında düzenlenecek fuarların tanıtımı, Fuar İzmir'de yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ev sahipliğindeki törene; Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi ve Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Akdaş, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, oda, dernek, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile temsilcileri, bürokratlar ve basın mensupları katıldı.

Soyer: “İzmir'in refahını büyütmeye devam edeceğiz”
“100 yıllık bir çınarın önündeyiz” sözleriyle konuşmasına başlayan ve İzmir İktisat Kongresi ile kentin fuarcılığının başladığını hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “2024 yılında 29’uncusunu gerçekleştireceğimiz Marble İzmir, 18. kez kapılarını açacak TTI İzmir gibi köklü fuarlarımızın yanı sıra OpticWorld ve FestiveWorld gibi birçok uluslararası fuar İzmir’de gerçekleşecek. Kasım ayında ev sahipliği yapacağımız Dünya Robot Olimpiyatları (WRO) uluslararası finali ise 85 u?lkeden 5 bin genci bir araya getirecek. Bu buluşma İzmir fuarcılığının, değişimle uyumu yakalama konusundaki başarısının en somut kanıtıdır. İzmir 2026 Botanik EXPO'suna ev sahipliği yapacak. Dünya ticaretinin, teknolojinin, kültürün ve sanatın kalbi bir kez daha İzmir’de atacak. Ülkemizin en modern ve en büyük fuar alanı Fuar İzmir’de… Dünyaya yön veren fikirler, gelişmeler, yenilikler İzmir’den dünyaya yayılacak. Dünyanın her yerinden milyonlarca insan, yeni değerler ve gelişmeler de İzmir’e akacak. İzmir’in refahını büyütmeye devam edeceğiz, Türkiye ihracatını büyütmeye devam edeceğiz. Giderek derinleşen ekonomik krizin, umutlarımızın üzerine bir kara bulut gibi çökmesine izin vermeyeceğiz. Fuarlarımızla üretimi bırakma noktasına gelen küçük üreticimizin alın terine katma değer kazandırmaya devam edeceğiz, can çekişen esnaflarımıza can suyu olmaya devam edeceğiz, tüccarlarımıza nefes aldırmaya devam edeceğiz. 85 milyon vatandaşımıza, Türkiye’ye umut olmaya devam edeceğiz” dedi.

“En çok bu şehirde var”
Birlikte çalışmanın önemine vurgu yapan ve İzmir'de bu ortamın olduğunu belirten Başkan Soyer, “Bir yandan kendimizle yarışacağız, bir yandan da ziyaretçilerine 14,5 milyar Euro kazandıran fuar kentleriyle rekabet etmeye devam edeceğiz. Biliyorum buna gücümüz yeter. Çünkü Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan birlikte iş yapma kültürü, çalışma kültürü, yaşama kültürü en çok bu şehirde var. Bu kıymetli iklimin çok daha fazlasını yapmamıza imkan verdiğini biliyorum” diye konuştu.

“Daha fazlasını ve iyisini beraber başaracağız”
Fuarları daha da büyüteceklerini ifade eden Başkan Soyer, “Başarıları, iyilikleri insanları rehavete sürükleyebiliyor. En büyük tehdit o. Biz başarının, konforun, hikayenin çok daha ileriye gitmesini sağlayamazsak geriye düşeriz. Hedefimiz hep daha büyük olmak zorunda. Daha fazla ziyaretçi, daha fazla ticaret hacmi, daha fazla fuar hedeflemek zorundayız. İyi bir noktaya geldik ama bu yeterli değil, daha fazlası mümkün. Bunun için buradayız, çok daha fazlasını ve iyisini beraber başaracağız. Büyümek mecburiyetindeyiz. Bir santimetresini, bir dakikasını boş bırakmamalıyız. Bu tesis tam kapasiteyle çalışır hale gelirse verim alınır. Bunun sonrasını planlıyoruz. Gaziemir – Karabağlar metrosunun binlerce sondajı tamamlandı. Önümüzdeki dönem temelini atacağımız ve İzmir tarihinin en büyük yatırımı olacak. Bu 2,1 milyar Euro’luk bir yatırım olacak. Bu hatla fuarı, havaalanını, Bornova'yı bağlayacağız. Demir ağlarla örüyoruz sözü o zaman gerçek olacak” şeklinde konuştu.

Karaosmanoğlu Alıcı: “Kabımıza sığamıyoruz”
5 yılda fuarcılık konusunda neler yapıldığıyla ilgili sunum yapan İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı; 5 yılda fuar sayısını 15'ten 43'e, 64 günden 178 güne, 4 bin 205 katılımcıdan 9 bin 800 katılımcıya, 1 milyon 630 bin 730 ziyaretçiden 4 milyon 650 bin 999 ziyaretçiye, 499 bin 504 metrekareden 906 bin 81 metrekareye çıkardıklarını söyledi. Canan Karaosmanoğlu Alıcı,  “Tunç Soyer'in vizyonuyla fuarlarımızın sayısını 40'a çıkardık. Yılın 350 günü, bayram tatilleri dışında her gün çok ciddi bir hareket var Fuar İzmir'de. İzmir'in, Türkiye'nin ihracatının büyümesi için buna gayret ediyoruz. Artık kabımıza sığamıyoruz. Yeni alanlarımız oluncaya kadar yeni fuarlar üretemiyoruz. Bütün takvimimiz dolu. Bu deneyimimizi ve sektörlerimizi yurt dışındaki fuar alanlarında, protokol imzaladığımız yerlere taşımayı arzu ediyoruz. Bunun için yurt dışı fuar düzenleme belgesine başvurduk. Ticaret Bakanlığı'mız eğer 31 Aralık'a kadar bu belgeyi onaylarsa 2024 yılından itibaren yurt dışında fuar düzenleme yetki belgemiz olacak ve yapabileceğiz” dedi.

Özgener: “Önemli fırsatlara sahibiz”
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Her zaman gururla ifade ettiğimiz bir söz var; İzmir fuar ve kongreler şehridir. Bu gerçeği daha da perçinleyebilmek için kentimizi çok önemli fırsatlara ve olanaklara sahip olduğuna inanıyorum. Her şeyden önce dünya fuarcılığının değişmeye başlayan yörüngesinde çok merkezi konumdayız İzmir olarak. Her türlü imkana sahip, geliştirmeye sahip modern fuar merkezimiz var” şeklinde konuştu.

Akdaş: “Fuarlarla ülkemizi dünyada temsil ediyor”
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Akdaş, “Tarih boyunca elde ettiği kazanımlar, coğrafi konumu itibariyle ülkemizin batıya açılan kapısı olması ve sosyoekonomik yapısı İzmir'in fuarlar kenti olma misyonunu güçlendiriyor. Fuarlarla ülkemizi dünyada temsil ediyor. İZFAŞ uzun yıllardır düzenlediği fuarlarla İzmir'i söz konusu fuarlar ve kongreler kenti olma vizyonunu hayata geçiriyor” diye konuştu.

Eskinazi: “İzmir yeni ufuklar açıyor”
Ege İhracatı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Fuarlar ihracatımızı artırmak, ticareti canlandırmak, toplumdaki refahı artırmak, yenilikleri geniş kitlelere ulaştırmak için büyük bir misyonu yerine getiriyor. Türkiye'de ihracatın ve fuarcılığın öncüsü olan İzmir, fuar kenti kimliğiyle Türk ihracatçısına ve iş dünyasına yeni ufuklar açıyor” diye konuştu.

Ata: “İzmir'i sadece yerelde değil uluslararası alana da taşıyor”
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata, “Fuarlar bir şehrin ticaret potansiyelini ve kültürel zenginliğini yansıtan önemli alanlardır. İZFAŞ'ın bu hedef doğrultusunda düzenlediği fuarlar ve etkinliklerle İzmir'i sadece yerelde değil, uluslararası alanda da fuarlar kenti konumuna taşıyacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Öztürk: “Çok şanslıyız”
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, “Çok emek harcandı. İzmir bir fuarlar şehri. Bunu başardıkları için emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. 3 tane denizcilik fuarımız var artık. Denizciliği ve lojistiğe verilen değer için şanslıyız” dedi.

 
Aslanoğlu'ndan Soyer'e övgü seli ve '30'da 30' hedefi!
 
RTÜK'ten spor yayınlarına ilişkin ilke kararı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de fahiş fiyat ve etiket denetimi!
Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince İzmir'de bazı zincir market şubelerinde, ...
Ticaret Bakanlığı'ndan fiyat etiketleri kararı!
Ticaret Bakanlığı'ndan fiyat etiketlerine yönelik önemli bir karar geldi. ...
Bakanı Yumaklı: 7 bin 158 personel alınacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bakanlığa 982'si ziraat mühendisi ...
 
MASAK’tan 'Şampiyonlar Ligi' için 'ivedi' başlıklı rapor!
Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamasıyla tutuklanan Dilan-Engin ...
2023 tatil verileri: İzmir-Adana 145, Bodrum'da oda 768 bin lira!
2023 tatil verilerine göre, yılın en uygun uçuşu 145 TL'ye İzmir-Adana ...
İzmir Limanı için 'BAE şirketi hisse alacak' iddiası!
İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan kaynaklar, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ...
 
Asgari ücrette zam pazarlığı başlıyor!
Milyonları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında süreç ...
Özel okullardan 'yüzde 2'lik' ek KDV talebi!
Bazı özel okullar yeni vergi düzenlemesiyle yüzde 8'den yüzde 10'a yükselen ...
İçki ve sigaraya ilave zam geliyor!
İçki, sigara üretim ve ticaretine yüksek vergilerden sonra şimdi de teminat ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri