POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Mahkemeden kira davaları için emsal olacak karar!
Mahkemeden kira davaları için emsal olacak karar!
Yargıtay Başkanlığı seçiminde düğüm çözüldü
Yargıtay Başkanlığı seçiminde düğüm çözüldü
'Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı konuştu!
'Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı konuştu!
Özel: Emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız
Özel: Emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız
19 Aralık 2023 Salı - 15:51

Aslanoğlu'ndan Soyer'e övgü seli ve '30'da 30' hedefi!

Başkan Soyer'in örgüte 4.5 yıl sunumu programında konuşan CHP İl Başkanı Aslanoğlu'ndan çarpıcı mesajlar geldi. Soyer'e ve CHP'li başkanlara övgüler sunan Aslanoğlu '30'da 30' hedefini yinelerken AK Parti'yi de eleştiri yağmuruna tuttu.

Aslanoğlu ndan Soyer e övgü seli ve  30 da 30  hedefi!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü'ne proje ve hizmet sunumu gerçekleştirdi. 

Kültürpark İsmet İnönü Sahnesi’nde gerçekleşen buluşmada konuşan CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'ndan da çarpıcı mesajlar geldi. Söze "Tunç Başkan neyin peşinde anlatayım" başlığı açarak başlayan CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Soyer'in görev başında geçirdiği 4.5 yıldaki hizmet ve projelerine övgü dizerken, AK Parti’yi de eleştiri yağmuruna tuttu.

"BİZİM TEK GÜCÜMÜZ VAR O DA ÖRGÜT"
Toplantıda konuşan CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, "Neredeyse her örgüt konuşmamda söylüyorum, 'Bizim yandaş kanallarımız yok, bizim havuz medyamız yok, bizim yaptıklarımızı anlatabilecek tek gücümüz var, o da örgütümüz!..' Bir de bizi yalnız bırakmayan yerel medyamız ve topu topu 1-2 ulusal medya... Onun dışında tek güç sizsiniz! Her eve, her işyerine girip, 'Sosyal belediyecilik nedir?'i anlatmak bizim görevimiz. Güzel işler yapmak bizimkilerin işi idi. Onu, dosta düşmana anlatmak bizim işimiz! Bizimkiler başta Tunç Başkanımız olmak üzere, hizmet sevdalısı değerli ilçe belediye başkanlarım... Yani 4.5 yıldır vatandaşın dertlerinin yanında olan bizimkiler. Kıymetli yoldaşlarımız. Partimizin politikalarını hayata geçiren öncü kardeşlerimiz, abilerimiz, kız kardeşlerimiz. Sosyal belediyeciliğin ne olduğunu halkımıza gösteren yoldaşlarımız. Onlar bizimkiler. Bugün bizimkiler neler yapmış 4.5 yılda detaylı dinlemeye geldik. Detaylı dinleyeceğiz ki, vatandaşa da tek tek anlatabilelim. Biz cumhuriyet Halk Partililer çoğunu biliyoruz bizimkilerin yaptıklarının. Ama derli toplu bir kez daha hatırlayalım, unuttuğumuz kalmasın diye bir aradayız’’ diyerek sözlerine başladı.

"TUNÇ BAŞKAN NEYİN PEŞİNDE, ANLATAYIM..."
Aslanoğlu şöyle devam etti: Hz.Mevlana 'Birini tanımadıysan kimin ve neyin peşinde olduğuna bak, anlarsın' demiş. Bunca zaman tanımamış olan varsa, kör gözlere inat bir kez daha buradan ilan edeyim, bizim belediye başkanlarımızı... Madem tanımaya çalışıyorlar, anlatayım bizimkiler neyin peşinde? Tunç Başkan neyin peşinde? Tarımı kalkındırmaya yönelik çalışmaları ile biliyoruz bizimkileri... Her ilçemizde destek oldu sosyal belediyeci başkanlarımız. Tunç Başkan, İzmir tarımını çeşitlendirmek ve ürünlerin satışını desteklemek için birçok adım attı. Türkiye tarımına AKP iktidarı tarafından verilen zararı gördü bizimkiler,  hem tarım emekçisinin uğradığı bu büyük adaletsizliğe son vermek, hem de İzmir ekonomisine güç kazandırmak için ‘Başka bir tarım mümkün’ dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarım emekçisinin peşinde, çiftçinin köyünde üretebilmesinin yolunun açılmasının peşinde... Bu ülkenin topraklarına verim katıp, bu ülkeyi öz kaynakları ile doyurmanın peşinde! Onlar yıllık 2.3 milyar dolarlık buğday ithali peşinde, 1.5 milyar dolarlık soya fasulyesi ithali peşinde, 1.1 milyar dolarlık ham ayçiçeği yağı ithalatı peşinde... Tunç Başkan, üretici kooperatifinden aldığı sütü, dar gelirli çocuğumuza verme peşinde! Bizim Büyükşehir Belediye Başkanımızı demokratik yerel yönetim uygulamalarının peşinde görüyoruz. 'İzmir’de bir kent koalisyonu kuracağız ve herkesi dinleyeceğiz' demişlerdi. Şimdi bir bakıyoruz, İzmir’deki sivil toplum kuruluşlarıyla toplantıda, bir bakıyoruz meslek odalarıyla düzenli toplantılar yapıyorlar. Çocuk meclisi mi istersiniz, gençlik meclisi mi? Demokrasiyi iliklerimize kadar hissettiriyor bizimkiler. Bizimkiler mutlak demokrasi peşinde, onlar ise tek adam rejimi! Hiç kimse ağzını açamasın diye daha fazla otokrasi peşinde!

"İZMİR BÜYÜKŞEHİR YOKSULLUĞU AZALTMANIN PEŞİNDE"
İzmir büyükşehir belediyesi, başta başkanı ve takım arkadaşları, yoksulluğu ve eşitsizliği azaltmanın peşinde... Halkın Bakkalı’nı, Askıda Kitap’ı, Askıda Fatura’yı tüm İzmirlilerle birlikte hayata geçirdiler. Pandemi döneminde uzaktan eğitim eşit bir şekilde sürebilsin diye; evinde internet ve bilgisayarı olmayan öğrencilerimiz için belediyemiz imkânlarını seferber etti. Hatırladınız mı o günleri? Belediye tesislerimizi eğitim merkezlerine dönüştürdüler. interneti olmayan 20 bin öğrenciye internet, 3 bin öğrenciye de tablet dağıttılar. Geçmiş gün, unutuldu tabii O zorlu covid salgınıyla mücadelede eden belediye çalışanı emekçi kardeşlerimizi hatırladınız mı?

"ONLAR BEŞLİ ÇETENİN PEŞİNDE"
Bizimkiler, bu halkın boğazına bir lokma daha fazla girsin derdinde. Onlar vatandaşın elinde kalan son lokmasını da vatandaşın elinden alma derdinde. Neymiş asgari ücret bir sefer belirlensinmiş. Yoksa besledikleri beşli çete ve yandaşları nasıl doyacak? Kim kimin peşinde görüyoruz değil mi? Bizimkiler yoksulun, dar gelirlinin peşinde. Onlar beşli çetenin peşinde!

"ONLARA KALSA HER YER AVM OLACAK"
Bizimkiler doğanın peşinde. Bu fırsatçılara kalsa her yer beton, her yer gökdelen, her yer AVM olacak. Bıraksan, Alsancak limanına AVM yapacak kadar gözü dönmüşler, kalkmış bize istemezükçü diyor. Tek dertleri rant, tek dertleri beton. Beton sevici bunlar. Bizimkiler Buca cezaevi beton olmasın peşinde, İnciraltı beton olmasın peşinde, onlar Çeşme’yi de betonlaştırma peşinde. Bizimkiler taş ocağı nöbetinde, ağaçlar kesilmesin diye Muğla Akbelen nöbetinde, Kaz Dağları nöbetinde. Bir de soruyorlar bunlar yerel yönetimleri kazanırsa ne olur ki, bir şey olur mu diye? Ah benim güzel vatandaşım. Bunlar ne ağaç bırakır, ne çiçek. Ne arı bırakır, ne böcek. Nazımın dediği gibi onlar ümidin düşmanıdır sevgilim. Akar suyun. Meyve çağında ağacın. Serpilip gelişen hayatın düşmanı. Bizimkiler kentin altının peşinde, kentsel altyapı yatırımların peşinde. Bunlar kentin üstünün peşinde, kentin imar adalarının peşinde. Bizim Belediye başkanlarımız korkmadan alt yapı yatırımları yapıyor. Vatandaşın görmeyeceğini biliyor, bunun oya yansımayacağını biliyor. Ama bu vatanı seviyor, bu şehri seviyor. Biz İzmirliler için Kemeraltı demenin, İzmir demek olduğunu biliyor. En az bizim kadar seviyor Kemeraltı’nı. Bu şehrin alt yapı yatırımlarını geciktirmenin bu kente ihanet olduğunu biliyor Tunç başkan. O yüzden tüm Kemeraltı’nın alt yapısını yeniliyor. Başkan da biliyor.  Yapıcılar türkü söylüyor, yapı türkü söyler gibi yapılmıyor ama bu iş biraz zor… Emeklerinize sağlık başkanım, emeklerinize sağlık değerli izmir büyükşehir emekçileri.

"ONLAR SANATA TÜKÜRMENİN PEŞİNDE"
Bizimkiler kültür ve sanatın peşinde, onlar sanata tükürmenin peşinde. Bizimkiler biliyor ki aydınlık yarınlar için, laik gelecek için, demokratik toplum için, pırıl pırıl gençler için kültür ve sanatı çoğaltmalıyız. O yüzden bakın CHP belediyelerine. Ne kadar tiyatro gösterisi, ne kadar resim sergisi, ne kadar şiir dinletisi varsa bizimkilerin organizasyonu. İstiyorlar ki laik, çağdaş, batıya dönük nesiller yetişsin. Onlar öyle mi? Allah aşkına görmez mi bu basın? AKP belediyelerinde toplumu ileriye taşıma arzusunun kırıntısı var mı?

DÜNYA KENTİ İZMİR VURGUSU!
Bizimkiler İzmir’i dünya kenti haline getirmeyi hedefliyor. Dikkatinizi çekmiştir 2 dili ana dili gibi konuşan bir büyükşehir belediye başkanımız var. 15 yıldır Avrupa’nın her toplantısında var olan büyükşehir belediye başkanımız var. Bizi Avrupa birliği kapılarında süründürenlere inat bizi Avrupa birliğinin tüm meclislerine sokan bir büyükşehir belediye başkanımız var. İzmir’in dünya gençlik başkenti olması için çırpınan bir başkanımız var, EXPO için çırpınan, uluslararası organizasyonları İzmir’e getirmek için ter döken bir belediye başkanımız var.

"ONLARIN HAYALERİNE BİLE GİRMEYECEK BİR KOLTUĞUN SAHİBİ"
Onların hayallerine bile girmeyecek bir koltuğun sahibi. Gençlerin deyimiyle ayıptır söylemesi Avrupa Bölgeler Meclis Başkanı bir İzmir Büyükşehir belediye başkanı yoldaşımız var. İzmirliler gururlanıyor tabii. Erdoğan’ın tabiri ile nereden, nereye…

"SOYER İLE GURUR DUYUYORUZ"
Aslanoğlu ayrıca, "Kısaca dostlar onlar neyin peşinde biz neyin peşindeyiz tüm vatandaşlarımız görüyor. Onlar ile bizim aramızda kocaman bir fark var. Bizler cumhuriyet halk partiliyiz. Partimizin politikalarını hayata geçiren belediye başkanlarımız başımızın tacı. Sosyal belediyecilik ile halkımızı tanıştıran Belediye başkanlarımız ile gurur duyuyoruz. Başarılı belediye başkanlarımızın bir dönem daha halkımızdan vize alacağından hiç şüphemiz yok. Yoksulun yanında olan, doğanın yanında olan, cumhuriyetin yanında olan, atasının izinde olan, çağdaş hayatın yanında olan, göstermelik işlerin değil, alt yapının yanında olan, çağdaş taşımacılık olan metronun yanında olan belediye başkanlarımız ile gurur duyuyoruz. İzmir büyükşehir belediye başkanımız ile gurur duyuyoruz. Dedikodular ile başımızı öne eğmeyen, yaptığı sosyal belediyecilik icraatları ile bizi gururlandıran, demokrasi mücadelemizde yanımızda olarak solcu bir belediyede yaşadığımızı bize hissettiren İzmir büyükşehir belediye başkanımıza 4.5 yıllık hizmetleri için cumhuriyet halk partisi örgütü il başkanı olarak, tüm örgütüm adına canı gönülden teşekkür ederim" diye konuştu. 

2024 MESAJLARI
CHP İl Başkanı, "Şimdi bize düşen 30 belediyenin 30’una ve büyükşehir belediyesine bir kez daha cumhuriyet halk partili belediye başkanları getirmek. Bunun için var gücümüz ile çalışmak. Bizimkilere sahip çıkmak bizim işimiz. Şimdi sıra bizde. Bu partide tartışma bekleyenlere inat, dağınıklık bekleyenlere inat bir aradayız. Baba ocağı her zamanki gibi mutlu, her zaman ki gibi huzurlu" dedi. 

"ÖZGÜR ÖZEL LİDERLİĞİNDE İLK SEÇİM!"
Aslanoğu sözlerini şöyle tamamladı: Genel başkanımız Sayın Özgür Özel’in liderliğinde ilk seçimimize giriyoruz. Burada her zaman olduğu gibi liderinin yanında, gösterdiği hedef için gece gündüz çalışan parti neferleri var. Burada sabahlara kadar bayrak asan gençlik kollarımız var onları bir alkışlayın lütfen. Burada ev ev gezen kadın kollarımız var, onları bir alkışlayın lütfen. Burada Ata'sının izinde, demokrasi aşığı, yorulmak nedir bilmeyen örgüt yöneticilerimiz var. Onlar içinde kocaman bir alkış istiyorum. İzmir bir kez daha 'sosyal belediyecilik' diyecek. Ve bunu biz getireceğiz. Genel Başkanımız Özgür Özel'in dediği gibi ayağa kalkın! Bu zaferi siz kazanacaksınız. Bir kez daha tarih yazacaksınız. Ayağa kalkın. Bu başarı sizin ayağa kalkın! 

 
DEM'den İzmir'de 3 ilçede aday çıkarma kararı!
 
2024 rehberi: 40'a yakın fuarla ticaretin kalbi yine İzmir'de atacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DEM'den İzmir'de 3 ilçede aday çıkarma kararı!
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Türkiye'nin batısındaki ...
Akşener: Savaş ilanı olarak kabul ediyorum
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partide son günlerde yaşanan art ...
Bakan Tunç'tan 'af' açıklaması!
8. yargı paketine ilişkin hazırlıklar sürüyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ...
 
Gökçe’den ‘soruşturma’ açıklaması: Alnımıza leke sürecek tek bir karar yok!
Büyükşehir Aday Adayı Gökçe çıkan soruşturma haberleri hakkında detaylı ...
Buca Aday Adayı Özreçber’den iddialı oy hedefi!
Buca Belediye Başkan Aday Adayı CHP’li Barış Özreçber’den iddialı bir ...
İYİ Parti'de yaprak dökümü sürüyor
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, İYİ Parti ilçe teşkilatında yönetim kurulu ...
 
Kritik hafta: CHP kimlerle yola devam edecek?
Cumhuriyet Halk Partisi, yerel seçimler öncesinde aday belirleme çalışmalarına ...
CHP Lideri Özel İzmir'e geliyor: İşte programı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel 23 Aralık'ta Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi ...
İYİ Parti'den istifalara ilişkin açıklama: Planlı bir saldırı!
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Partimize yönelik planlı bir saldırının ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri