POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cani koca 4 gün içinde yakalandı!
Cani koca 4 gün içinde yakalandı!
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
1 Eylül 2023 Cuma - 11:20

AASSM'de unutulmaz 'barış' gecesi!

Büyükşehir Belediyesi, “Dünya Barış Günü’nde Eylem ile El Ele” adlı konser düzenledi. Ataol Behramoğlu’ndan Orhan Aydın’a, Levent Üzümcü’den Gülcan Altan’a birçok tanınmış ismin sahne aldığı gecede barış ezgileri seslendirildi. Bu yıl iklim krizi, afetler ve dayanışmaya dikkat çekilen gecede konuşan Başkan Tunç Soyer, “Doğa yoksa barış da yok” dedi.

AASSM de unutulmaz  barış  gecesi!

Büyükşehir Belediyesi 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında, Türkiye’nin önemli sanatçılarını barış konserinde bir araya getirdi. Bu yılki etkinlik, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'da hayatını kaybeden sanatçı Orhan Aydın'ın kızı Eylem Aydın’a ithaf edilerek “Dünya Barış Günü’nde Eylem ile El Ele” adıyla düzenlendi.



Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen konsere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ataol Behramoğlu, Hasan Yükselir, Gülcan Altan, Levent Üzümcü, Dengin Ceyhan, Haluk Çetin, Murat Güner ve Orhan Aydın’ın yanı sıra çok sayıda sanatçı katıldı. 

Barış şiiriyle başladı
Bu yılki organizasyonda tüm dünyayı etkisi altına alan iklim krizi ve iklim krizine bağlı deprem, yangın, sel gibi doğal afetlerdeki dayanışma kültürüne dikkat çekildi. Gecenin sunuculuğunu tiyatro sanatçıları Orhan Aydın ve Levent Üzümcü yaptı. Aydın ve Üzümcü geceyi, Ataol Behramoğlu’nun çevirisini yaptığı Yunan şair Yannis Ritsos'un “Barış” adlı şiirini seslendirerek açtı. 

“Barışı ve uyumu çoğaltmaya ihtiyacımız var”
Gecenin açılış konuşmasını yapan Başkan Tunç Soyer, “Barış bizim yaşam kaynağımız. Güneş gibi, su gibi, nefes gibi bizi yaşama bağlayan, uyum kaynağımız. Sadece bizim ülkemizde değil tüm dünyada adaletsizlik yaşamın her alanında büyüyor.  Bunların başında da doğayla olan ilişkimiz geliyor.  İnsanı merkeze koyarak, etrafındaki her şeyi ekonomik değere dönüştürmeye çalışan, dolayısıyla tahrip eden bu yıkım düzeniyle artık yüzleştik. Ekoloji yoksa ekonomi de yok. Doğa yoksa barış da yok. İzmir’le ilgili her eylemimizde özü barış olan bir kavramdan yola çıkıyoruz; uyum. Çünkü uyum insanın bir başkasında yaşama kabiliyetidir. Uyum yoksa savaş olur, uyum varsa, hayat. Bugün her zamankinden daha fazla, birbirimizle kucaklaşmaya, barışı ve uyumu çoğaltmaya ihtiyacımız var” diye konuştu. 

“Barışın sesini daha da çoğaltacağız” 
Başkan Soyer konuşmasının son bölümünde,  “Bugün aramızda olmayan ama kalbimizde olan birileri daha var. Nazım Hikmet ve sevgili dostu Yannis Ritsos da burada. Çok kıymetli Orhan Aydın’ın, 6 Şubat depremlerinde kaybettiği sevgili kızı Eylem burada. Hep birlikteyiz ve hep birlikte güçlüyüz. Barışın sesini daha da çoğaltacağız” ifadelerini kullandı. 

“1 Eylül, Eylem’in doğum günü olacak” 
Açılışın ardından Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin sahneye çıktı. Behramoğlu, Nazım Hikmet, Yannis Ritsos gibi usta şairlerin dizelerini seslendirirken Çetin ise usta şairlerin şiirlerinden bestelenen şarkıları söyledi. Behramoğlu’nun ardından depremde hayatını kaybeden Orhan Aydın’ın kızı Eylem Aydın’ın videoları yayımlandı. Duygulu anların yaşandığı gecede Aydın, “1 Eylül artık Eylem’in doğum günü olacak” dedi.  Gece, piyanist Dengin Ceyhan, Gülcan Altan ve Murat Güner’in performanslarıyla devam etti. Sahneye son olarak Hasan Yükselir ve Senfoni Orkestrası çıkarak Türk Halk Müziği ezgilerini seslendirdi.  
Gecenin sonunda Başkan Soyer sanatçılara zeytin fidanı verdi.  

 
Egeli balıkçılar ilk avdan umutla döndü
 
Bilim Kurulu Üyesi Şener'den 'Pirola varyantı' uyarısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halk Dansları Güzelbahçe’de buluştu
Balçova Belediyesi 14. Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne katılan ...
Phokaia film günlerinde 'Gitmek' zamanı!
Beşkapılarda 5 Gece 3. Phokaia Bağımsız Film Günlerinin dördüncü gecesinde ...
Aliağa Sanat Günleri'nde bir unutulmaz gece daha!
Aliağa Belediyesi ile SOCAR Türkiye iş birliğinde hazırlanan ‘Aliağa Sanat ...
 
Engelleri dansla aşan proje 10 yaşında!
İzmir Devlet Opera ve Balesinde bale sanatçısı ve koreograf Banu Dağcıoğlu ...
Kaleiçi’nde 90’lar rüzgarı esti!
Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen “Kaleiçi Yaz Sohbetleri”nde ...
8 bin 200 yıllık tarihin ilk su kanallarından biri gün yüzüne çıktı!
Bornova ilçesinde kazı çalışmalarının sürdüğü Yeşilova Höyüğü'nde, 8 bin ...
 
Sanathane’de nostalji geçidi!
Açık hava sineması nostaljisini yeniden yaşatan Konak Belediyesi Sanathane ...
Metropolis'in tarihine ışık tutan 2 bin yıllık yazıt bulundu
'Ana Tanrıça Kenti' olarak bilinen Metropolis Antik Kenti'ndeki kazılarda ...
'Canan Fırça Darbeleri' Bornova'da sergiye çıktı
Bornova Belediyesi ev sahipliğinde Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri