POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Nisan ayı enflasyonu belli oldu
Nisan ayı enflasyonu belli oldu
Fenomen Yağmur Taktaş'ın ölümünde cinayet şüphesi…
Fenomen Yağmur Taktaş'ın ölümünde cinayet şüphesi…
Benzin ve motorine zam, otogaza indirim!
Benzin ve motorine zam, otogaza indirim!
Bursa’da ‘Evlat’ dehşeti... Ailesini rehin aldı!
Bursa’da ‘Evlat’ dehşeti... Ailesini rehin aldı!
5 Nisan 2023 Çarşamba - 19:03

ABD: Odak noktamız Ukrayna'ya destek

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ABD'nin odak noktasının Ukrayna'nın Rusya tarafından ele geçirilen topraklarını geri alması için destek vermek olduğunu belirtti. Ukrayna'nın savunmasına da yardımcı olmaları gerektiğini söyleyen Blinken, "Ukrayna'yı NATO standartlarına eriştirmemiz gerekiyor" dedi.

ABD: Odak noktamız Ukrayna ya destek

Blinken, Brüksel’de NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından basın toplantısı düzenledi.

Bakan Blinken, "Şu anda odak noktamız, Ukrayna'nın Rus saldırısına karşı kendini savunmasına yardımcı olmak için yapılması gerekenleri süratle yerine getirmek ve Rusya tarafından ele geçirilen bölgeleri geri alabilmesi için yardımcı olmaktır." dedi.???????

Finlandiya’nın Kuzey Atlantik İttifakı'na (NATO) katılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Blinken, bu ülkenin artık güvende olduğunu ve İttifak'ın yeni üyesiyle daha güçlü hale geldiğini söyledi.

Bir gazetecinin, Ukrayna ve Estonya Dışişleri Bakanlarının gündeme getirdiği, Ukrayna’nın NATO’ya alınmasıyla ilgili talep ve tekliflere yönelik bir soruya Blinken şu yanıtı verdi:

"Şu anda odak noktamız, Ukrayna'nın Rus saldırısına karşı kendini savunmasına yardımcı olmak için yapılması gerekenleri süratle yerine getirmek ve Rusya tarafından ele geçirilen bölgeleri geri alabilmesi için yardımcı olmaktır. Bu odaklanmamız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Aynı zamanda, Ukrayna'nın saldırıları caydırması, saldırılara karşı savunma yapması ve gerektiğinde yeni saldırıları yenilgiye uğratması için kapasitesini uzun vadede nasıl geliştirebileceğimize de bakıyoruz. Bunun büyük bir kısmı, Ukrayna'yı NATO standartlarına eriştirmek ve NATO ile ortak çalışabilecek noktaya getirmekle ilgilidir."

Blinken, Vilnus’ta düzenlenecek NATO liderler zirvesinde de Ukrayna’nın kapasitesini İttifak'ın standartlarına eriştirmek için atılacak adımların konuşulacağını belirterek Ukrayna’nın NATO üyeliği talebine nasıl baktığına yönelik detay vermekten kaçındı.

ABD’li bakan NATO’nun açık kapı politikasında bir değişiklik olmadığını ancak Ukrayna’nın savunma kapasitesinin geliştirilmesine odaklanmak gerektiğini yineledi.

TAYVAN LİDERİNİN ZİYARETİ TEAMÜLLERE UYGUN
Tayvan Lideri Tsai Ing-wen’in California’da ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ve iki partinin kongre üyelerinden oluşan bir heyetle görüşmesine ilişkin bir soruya yanıt veren Blinken, Tayvan liderinin ABD’ye transit seyahatle uğramasının geçmişe dayanan bir teamül olduğunu söyledi.

Blinken, "Tsai’nin yapacağı toplantı ve angajmanlar da teamüllere uygun. Aynı şekilde Tayvan’a yaklaşımımız da tutarlı ve değişmedi.” dedi.

ABD’nin tek Çin politikasına bağlı olduğunu, Tayvan ile ilişkilerini de Tayvan İlişkileri Yasası, diğer bildiri ve güvencelere dayanarak yönettiklerini bildiren Blinken, “Pekin, bu transit seyahatleri bahane ederek gerilimleri artırmak ve statükonun değişmesini sağlamak için herhangi bir eylemde bulunmamalıdır. Amacımız değişmedi. Tayvan Boğazı'nda barış ve istikrar sağlamak ve ana kara ile Tayvan arasında var olan herhangi bir farklılığın barışçıl bir şekilde çözülmesini sağlamaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Tsai, Belize'yi ziyaretinin ardından bugün ABD'nin California eyaletine giderek Simi Valley şehrinde McCarthy ve Kongre heyetiyle görüşecek.

Görüşmenin ardından Tsai'nin basına bir açıklama yapması bekleniyor.

Tayvan lideri, gezisinin başlangıcında New York şehrinde temaslarda bulunmuştu.

Çin donanması, Tayvan lideri Tsai Ing-wen'in bugün ABD siyasileriyle görüşmesi öncesinde Tayvan Boğazı'nda tatbikata başlamıştı.

Wall Street Journal gazetesinin Moskova bürosunda muhabir olarak çalışan ve Rusya tarafından casuslukla suçlanarak tutuklanan Evan Gerşkoviç ile ilgili bir soruya yanıt veren Blinken, Gerşkoviç’in haksız yere tutuklandığının tespiti için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Blinken, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşmesinde de gündeme getirdiği üzere Gerşkoviç’in suçsuzluğundan şüphesinin olmadığını savundu ancak resmi sürecin tamamlanması için sürecin devam ettiğini ve kısa süre içinde bu sürecin tamamlanacağını kaydetti. (AA)

 
Soğanda erken hasat umudu: Fiyatlar düşecek mi?
 
17 ülkede 'Kurabiye Canavarı' operasyonu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Peru'da hükümet karşıtı protestolarda 69 can kaybı
Peru'da hükümet karşıtı gösterilerde 28 Mart'ta yaralanan bir kişinin ...
NATO Genel Sekreteri’nden İsveç çıkışı!
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç'in üyeliğine ilişkin sürecin ...
Tarihi dava: Donald Trump hakim karşısında
Eski ABD Başkanı Donald Trump, yetişkin filmleri yıldızı bir kadınla girdiği ...
 
Ve Finlandiya resmen NATO'da!
Türkiye'nin onay belgesini ABD'ye teslim etmesiyle Finlandiya 31. üye ...
Bir ülkeden daha ChatGPT'ye engel sinyali!
Alman hükümeti, güvenlik endişesiyle gerekirse yapay zekaya dayalı sohbet ...
Finlandiya yarın resmen NATO'ya katılacak
Finlandiya'nın Salı günü resmi olarak NATO'nun üyesi olacağı açıklandı. ...
 
Finlandiya'da seçimleri sağ koalisyon kazandı
Finlandiya'nın sol başbakanı Sanna Marin, dün sağcı Ulusal Koalisyon Partisi'nin ...
Elektrikli scooter'ları yasaklayan ilk şehir!
Paris, Avrupa'da meydana gelen bir dizi ölümcül kazanın ardından, elektrikli ...
'Trump soruşturması'nda yeni kanıtlar!
Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Florida'daki malikanesinden çıkan "gizli ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri