POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
10 Temmuz 2020 Cuma - 11:54

AK Parti Bayraklı'dan '1,5 yıl salvosu': Sandal sınıfta kaldı!

AK Parti İlçe Başkanı Polat ve Bayraklı Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Aktaş, Bayraklı Belediye Başkanı CHP’li Sandal’ın görevdeki 1 buçuk yılını değerlendirdi. Polat, Sandal’ın yalnızca hizmet konusunda tasarruf yaptığını belirterek, “Gelinen nokta itibari ile Belediye Başkanı Serdal Sandal’ın karnesi sınıfta kaldı” dedi. Aktaş ise, Sandal’ın seçim vaatlerinden bir tanesini bile gerçekleştirmediğini ancak belediyenin borcunun son 1 yılda yüzde 21 arttığını söyledi.

AK Parti Bayraklı dan  1,5 yıl salvosu : Sandal sınıfta kaldı!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat ve Bayraklı Belediyesi AK Parti Meclis Üyeleri basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Bayraklı Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Serdar Sandal’ın görevde geride bıraktığı 15 ayın değerlendirildiği toplantıya; İlçe Başkanı Polat’ın yanı sıra Bayraklı Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, İl Kadın Kolları Başkanı ve Bayraklı Meclis Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ, Bayraklı Belediyesi AK Parti Meclis Üyeleri ve ilçe yöneticileri katıldı. İlçe Başkanı Polat ve Grup Başkanvekili Aktaş, Bayraklı Belediye Başkanlığı görevinde 15 ayı geride bırakan Sandal’ı eleştiri bombardımanına tuttu.

1 BUÇUK YILDA SIFIR İCRAAT!

Görevdeki 1 buçuk yılda Başkan Sandal’ın hiçbir icraat yapmadığını iddia eden AK Parti İlçe Başkanı Polat, “Öncelikle şuradan başlamak istiyorum. 31 Mart seçimlerinde göreve gelen Sayın Başkan, seçim döneminde neler vaat etti, neler bu zamana kadar vücut buldu. Sayın Sandal ne demiş; Her mahalleye taziye evi yapacağız demiş. 24 mahalleye 24 masal evinden bahsetmiş ki bunu 2 yıl içinde tamamlayacağı sözünü vermiş bu 2 yılın bir buçuk yılı bitti dikkatinizi çekerim. Her mahalleye çocuk parkı yapacağız demiş, Kültür Merkezleri demiş, Smyrna çevre düzeni ve müze projesinden bahsetmiş, Muhtarlık binaları yenilenecek demiş. Doğançay çocuk ve gençlik köyü olacak demiş. Demiş de demiş! Ve vizyon projesi olarak da Bayraklı’yı Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti yapacağından bahsetmiş. Elbette tüm bunların bir yıl içerisinde yapmasını beklemiyoruz. Ancak geçen 1 buçuk yıllık süre içerisinde yapılanlar bizlere gelecek açısından ciddi veriler ortaya koyuyor. Üzülerek söylüyorum ki, verilen sözlerden hayata geçmiş, somut olarak gösterebileceğimiz bir durum söz konusu değil. Ve biz, 1 buçuk yıllık süreçten görüyoruz ki, gelecek 3 buçuk yıl içinde bir umut göremiyoruz. Sayın Başkan’ın icraatlerini değerlendirmek isterdik ama değerlendirecek bir icraat yapmadığı için bu konuda söze bile gerek yok” diye konuştu.

SADECE HİZMET VE YATIRIM KONUSUNDA TASARRUF YAPTI

AK Partili Polat, Bayraklı Belediyesi’nin yalnızca hizmet konusunda tasarruf yaptığını, halka hizmet ve yatırım yapmadığını ileri sürdü. Polat şunları söyledi: “Sayın Başkan, koltuğa oturur oturmaz boy boy reklamını yaptığı, her platformda dile getirdiği tasarruf ve borç ödeme konularına gelelim… Göreve gelen Sayın Başkan ilk olarak diyor ki, Bayraklı Belediyesi’nde müthiş israf var... Bayraklı Belediyesi’nin ciddi borç yükü altında olduğunu söylüyor… Basına poz vermeyi seven Başkan Sandal, makam arabasını iade ediyor daha uygun bir araca bindiğini, müdürlerin altındaki araçları kaldırdığını, sırf makam araçlarından 1 milyon lira ve diğer birimlerle birlikte aylık 60 bin lira yakıtta tasarruf yaptıklarını söylüyor ve bunu haber yaptırıyor. Peki daha sonra ne mi oluyor… Başkan Sandal, 5 ay sonra daha lüks bir araç alıyor kendine ve onu kullanmaya başlıyor… Göreve gelir gelmez basına mütevazi araçla poz verdikten sonra rahat rahat lüks aracını kullanmaya başlıyor… Sayın Başkan, yakıtta tasarruf sağladıkların iddia ederken bir bakıyoruz; 2018 yılında yakıt masrafı 2 milyon 170 bin lira iken; 2019 yılında bu rakam 3 milyon 369 bin liraya yükselmiş. Yani 1 milyon 198 bin lira fazla harcanmış.. Başkanın hesabına göre 850 bin lira civarında tasarruf yapılması gerekiyordu… Ne oldu da milyonu aşan bir artış oldu… Gerçekçi olalım dünde burada israf vardı, bugünde israf var. Maalesef yarın da israf olacak. Tasarruf söylemleri ise sadece gazete manşetlerinde kaldı, eyleme geçen hiçbir tasarrufu görmedik…Şunu da belirtmeden geçmeyelim. Sayın Başkan tasarruf yapmadı diyemeyiz, haksızlık olur. Nerede yaptı bu tasarrufu? Halka hizmet konusunda bol bol tasarruf yaptı. Nasıl yaptı peki? 2018 yılı sermaye giderleri 17 milyon 807 bin lira iken; 2019 yılı sermaye giderleri 7 milyon 247 bin liraya gerilemiş. Burada 10 milyondan fazla tasarruf yapmışlar. Yani hizmet üretememişler, yatırım yapamamışlar. Çok net bir şekilde bunu görebiliyoruz.”

VATANDAŞIN BEKLENTİLERİ KARŞILANMIYOR

Vatandaşın belediyeden beklediği temel hizmetlerin yerine getirilmediğini söyleyen AK Parti İlçe Başkanı, “Biz artık Sayın Başkanın vaatlerini yerine getirmesini bile geçtik geçmiş dönemde yapılan işlerin muhafaza edilmesini istiyoruz. Parklar tahrip oluyor, onların düzenlenmesi, eski haline getirilmesi bile artık zor hale geldi. Yağmur sonrası yollar delik deşik oluyor, kaldırımlar sökülüyor; onların bakım ve onarımı dahi yapılmıyor. Vatandaşın belediyeden beklediği temel ihtiyaçlar, yerine getirilmiyor” dedi.

SANDAL’IN KARNESİ SINIFTA KALDI!

‘Gelinen nokta itibari ile Belediye Başkanı Serdal Sandal’ın karnesi sınıfta kaldı’ diyen AK Partili Polat, “Sayın Belediye Başkanı’nın seçim döneminde verdiği vaatleri yerine getirmek için harekete geçmediğini, göreve başladığı günlerde yaptığı PR çalışmaları kapsamında tasarruf tedbirlerini yerine getirmediğini, tam aksine israfın geçen döneme göre daha da arttığını görebiliyoruz. Bayraklı’nın temel sorunlarının giderilmesi için bir kazma bile vurulmazken, konserleri eksiksiz yerine getirmeleri, hizmet üretmek yerine hizmet de tasarruf ettiklerini söyleyebiliriz. Gelinen nokta itibari ile Belediye Başkanı Serdal Sandal’ın karnesi sınıfta kaldı. Biz Cumhur İttifakı olarak, Bayraklı halkının bize verdiği oylara sahip çıkarak, Bayraklı için, hemşehrilerimiz için çalışmaya, yapıcı muhalefet görevini sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz. Belediye Başkanının verdiği sözlerinin takipçisi olmaya, yapmadığı işleri dile getirmeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

SON 1 YILDA BELEDİYENİN BORCU YÜZDE 21 ARTTI

Son 1 yılda Bayraklı Belediyesi’nin yüzde 21 daha fazla borçlandırıldığını belirten Bayraklı Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Aktaş şöyle konuştu: “Geçen yıl Nisan ayında billboardları hatırlayın; Sayın Sandal, 5 milyon tasarruf yaptık 40 milyon borç ödedik diyordu. Bayraklı’nın her köşesinde bunun reklamını yaptı. Biz de bunun takipçisi olduk. Sayın Sandal’ burayı devralırken borçlar kalemine baktığımızda, 2018 yılının sonunda; kısa vadeli borçların toplamı 90 milyondu, uzun vadeli borçlara baktığımızda toplam 70 milyon borç vardı. Bunlar kesin hesaptan alınmış rakamlar. Geçen yıl biz 190 milyon borç olduğunu söyledik. Onların grup başkanvekili 164 milyon borç olduğunu açıkladı. Bugün geldiğimiz noktada dediler ki biz 202 milyon borçla burayı teslim aldık. 164 milyonla devraldılar, bugün geldikleri nokta 202 milyon. Geçen yılki rakamlara göre 176 milyon borçla aldıkları belediyeyi ‘çok borçla devraldık, elimiz kolumuz bağlı’ diye bir ton yaygara kopardılar. Bir önceki belediye başkanı başka partiden miydi? 11 yıldır CHP ile yönetilen bir belediyeyle karşı karşıyayız. 2019 yılına baktığımızda kısa vadeli borçların toplamı 155 milyon, yani geçen yıla göre yüzde 58 artmış. Uzun vadelide ise 37 milyon. Genel toplam rakam bugün itibariyle 238 milyon borçlu olan bir belediyeyle karşı karşıyayız. Yani geçen yıla oranla belediye yüzde 21 daha fazla borçlandırılmış 1 yılda... Bayraklı’ya yapılan bir tane icraat söyleyin! Seçim meydanlarında verdiği vaatlerden bir tane yapılan gösterin! Biz hala göremedik. 20’nin üzerinde vaadi vardı 1 tane bile yapılan yok!  Peki bir tane bile vaat gerçekleştirilmediği halde bu harcamalar nereye gitti? Bir şeyler yaparsın borcun artar ama bir tane vaadi bile gerçekleştirmemişsin ama belediyeyi yüzde 21 daha fazla borçlandırmışsın.”

 
O belediyede sendika isyanı alanlara indi: İş bırakma kararı!
 
Sındır'dan Srebrenitsa mesajı: Yara kapanmadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O belediyede sendika isyanı alanlara indi: İş bırakma kararı!
Gaziemir Belediyesinde, Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası'na (Tüm ...
Buca’da motorlar duracak, hareket başlayacak!
Buca Belediyesi, kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri ...
Büyükşehir'de eşitliğe duyarlı bütçe mesaisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarına ...
 
Danışmanlar sahada: İlçelerin raporu Soyer’in masasına gidecek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Sürdürülebilir Kent Gelişim Ağı’ çerçevesinde ...
Çeşme sakız üretiminde Sakız Adası’na rakip oluyor!
200 yıllık Sakız ağaçlarından elde edilen damla sakızını ekonomiye kazandırmak ...
Karşıyaka Belediyesi'nde sözleşme bayramı
Karşıyaka Belediyesi ile Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm ...
 
İzmir'in tarihi çarşısı da turuncu çembere girdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hijyen ve sağlık standartlarını yerine ...
Gaziemir’de hasta nakil hizmeti yeniden devrede
Gaziemir Belediyesi’nin Koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir ara ...
Başkent'te İzmirli başkanı yıkan ihale: Çok üzgünüm, acı duyduk!
Mavişehir bölgesinde bulunan Rekreasyon Alanı ve Açık Spor Tesis Alanı’nın ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri