POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
11 Ocak 2021 Pazartesi - 13:55

AK Parti Erman Toroğlu'nun tepki çeken sözlerini yargıya taşıdı!

Eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu'nun ırkçılık içeren sözlerine tepkiler çığ gibi büyürken, AK Parti cephesinden yargı hamlesi geldi. AK Parti'nin Roman Milletvekili Cemal Bekle ve beraberindeki heyet bugün İzmir Adliyesi'ne giderek Toroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. 

AK Parti Erman Toroğlu nun tepki çeken sözlerini yargıya taşıdı!

GERÇEKİZMİR - Eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu ise A Spor'da tepki çekecek bir yorumda bulundu.

Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica'nın sözlerini eleştiren Toroğlu, "O teknik adam var ya tam tiyatro. Böyle bir tiyatro görmedim ben. Burayı ne zannediyor? Böyle çingenelik olur mu ya, çingenelik..." derken, "Affedersin, çingenelik bu" dedi. "Ne diyeyim abi, ne taraftan tutsam o tarafa kötü gidiyor" diyen Toroğlu, "Ne bileyim abi, ne diyeyim, dilenci mi diyeyim ya, dilenci diyeyim" dedi.

Toroğlu'nun ırkçılık içeren sözlerine tepkiler çığ gibi büyürken, AK Parti cephesinden yargı hamlesi geldi. AK Parti'nin Roman Milletvekili Cemal Bekle ve beraberindeki Roman vatandaşlar bugün İzmir Adliyesi'ne giderek Toroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. 

AK Partili Bekle dosyayı teslim ettikten sonra adliye önünde önemli mesajlar verdi. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 
Bazı kimseler ne söylediğini ve sonunun nereye gittiğini bilmeden; bazıları bilerek ancak fark etmeden bazıları ise tepeden bakan; kendini asıl, başkalarını etnik azınlık görerek; insanlık dışı, aşağılık düşüncelerle bu ırkçılığı ve faşistliği ya yapıyor ya da aracı oluyor.

Bazen bir futbolcuya seslenen hakemde, bazen bir çadırda kalan göçmenin üzerine yürüyen sivilde, bazen bir beyazın siyaha bakışında, bazen bir kendisini bilmezin ekranlarda söylediği sözlerde… Şekil veya hareket değişse de hepsi aynı karanlık düşüncelerin eseridir.

Bu coğrafyanın insanı, ceddinden; “Adil olmak” mirasını almıştır. Binlerce yıl öncesinden bugüne kadar uzanan tarihimizde Türk, Kürt, Roman, Arap, Çerkez, Laz ve bilmem kaç çeşit milletten insanımız her zaman mazlumun yanında, zalimin karşısında olmuştur. İnsanı “eşrefi mahlukat” (yaradılanların en şereflisi) bilmiş; diline, dinine, mezhebine, rengine bakmadan insan olduğu için yardımına koşmuştur.

Birileri aramıza “ırkçılığın faşist zehrini” sokmak istese de; dün nasıl izin vermediysek bugün de buna izin vermeyeceğiz. 

Erman Toroğlu isimli şahıs ekranlarda “Ayrımcılık ve Nefret” söylemlerinde bulunarak Roman vatandaşlarımızı kötü göstermiş, dışlamış ve cümlelerinin devamında toparlamaya çalışırken karanlık düşüncelerinde biriken zehri dışarıya akıtarak “Dilencilikle” Roman vatandaşlarımızı bağdaştırarak insanlık tarihine ve kendi benliğine acı ve kara bir leke bırakmıştır.

Erman Toroğlu ve onun gibi karanlık dünyalarda gezinen zihinlere şunu hatırlatmakta fayda görüyorum. Romanlardan hiçbir zaman hain çıkmamıştır. 15 Temmuz gecesinde birileri darbeye alkış tutarken; Romanlar meydanlara koşmuş, bedenini bu vatana siper etmiştir.

Roman Toplumu bu milletin asli unsurudur. Binlerce yıllık devlet geçmişimizde; vatanına, milletine, bayrağına, ezanına sahip çıkmış; bu vatanın ve ay yıldızlı al bayrağının uğruna canlar vermiş ve şanlı bayrağın altında gururla yaşamıştır.

Bizler nasıl ki olumsuz bir şeyi anlatırken “Erman Toroğlu gibi davranma” diyerek bir kişiyi veya zümreyi aşağılayarak işaret etmiyorsak; Erman Toroğlu’da kendisinden olmayanları işaret ederek aşağılayamaz.
Her fırsatta söylüyorum. Huzurlarınızda bir kez daha belirtmek istiyorum; Romanlar olarak bizler; farklılıklarımızı zenginliğimiz, birlikteliğimizi geleceğimiz olarak görüyoruz. 

Arabın Aceme, Acemin Araba, Beyazın Siyaha veya Siyahın Beyaza hiçbir üstünlüğü olamadığı anlayışıyla yaşıyor ve her türlü ayrımcılığı ve bölücülüğü lanetliyoruz.

Bu topraklarda; Hacı Bektaş Veli, Pir Sultan Abdal gibi değerlere sahibiz. Biz; insanı, insan olarak gören bir algının temsilcileriyiz. Ayrımcılık ifadelerini bu topraklarda üretmedik. Ama buna sahip insanlar var. AK Parti olarak, her türlü kanun ve yönetmelik değişikliğini yaptık. Bunu Romanlar adına da diğer gruplar adına da yaptık. Ayrımcılığa neden olacak hiçbir kelime ve sözü kabul edemeyiz.

Bugün burada bizimle birlikte olan herkese ve siz değerli basın emekçilerine çok teşekkür ediyor; konuyu yakından takip edeceğimizi belirterek sözlerime son veriyorum.

 
Facebook ve WhatsApp hakkında soruşturma!
 
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'sözde' tepkisi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adnan Talım 14 Ocak 2021 Perşembe 09:09

Cemal Bekle Vekilimi tebrik ediyorum. Her zaman yanındayım .Destekliyorum

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya'dan çarpıcı 'Eşrefpaşa Hastanesi' çıkışı!
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ...
Bakan Selçuk: Çok net tarih vermek mümkün değil ama...
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk merakla beklenen öğretmen atamalarıyla ...
Hurda kamyonetler otomobil olarak satıldı
CHP İzmir Milletvekili Sertel, MKE ile ilgili Sayıştay raporlarına yansıyan ...
 
CHP’li Polat’tan Karabağlar çıkışı: Umut tacirliği!
CHP'li Polat, Karabağlar'da İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne ayrılması ...
Sürekli'den Kılıçdaroğlu'na sert tepki ve 'özür' çağrısı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "sözde cumhurbaşkanı" ifadesini ...
'Yüzer iskele' tartışmasında CHP'den, AK Parti ve MHP'ye 'yalanınız batsın' çıkışı!
Pasaport’ta yer alan Yüzer iskelenin üzerinde 'Agemonnon-İzmir' yazması ...
 
'Şeyh Bedreddin ve Homeros' çağrısı!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in dünya tarihine damga vurmuş ...
MEB açıkladı: Tüm okullarda bayrak töreni!
Milli Eğitim Bakanlığı yarın Türkiye genelinde tüm okullarda, bayrak töreni yapılacağını açıkladı.
Erdoğan'dan 'Gazeteciler Günü' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazeteciler günü mesajında, "Türkiye olarak basın ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri