POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
DEM Parti’den CHP’ye kritik ziyaret
DEM Parti’den CHP’ye kritik ziyaret
Yeni müfredat taslağı için 45 bin 636 görüş bildirildi
Yeni müfredat taslağı için 45 bin 636 görüş bildirildi
Reçeteli uyuşturucu ticareti: 36 tutuklama
Reçeteli uyuşturucu ticareti: 36 tutuklama
Silahlı çatışmada yoldan geçerken göğsünden vuruldu
Silahlı çatışmada yoldan geçerken göğsünden vuruldu
24 Şubat 2018 Cumartesi - 11:06

AK Parti İzmir'de Başkan'dan kongre raporu: 11 başkan devam edecek...

AK Parti İl Başkanı kongre takvimine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Şengül, 11 başkanın göreve devam edeceğini, 19 ilçe için özel çalışma yapılacağını açıkladı. Şengül, “Yerelde nasıl bir muhalefet yapacaksınız” sorusuna, “Siyaset üslubunun sertliği yumuşaklığı yereldeki iktidar partisine bağlı” yanıtını verirken, İzmir’de en son seçimden daha iyi durumda olduklarını söyledi.

AK Parti İzmir de Başkan dan kongre raporu: 11 başkan devam edecek...

GERÇEKİZMİR - AK Parti'de göreve geride kalan hafta gelen İl Başkanı Aydın Şengül, iki günlük Ankara mesaisinin ardından kente dönüşünde basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme ve kongre takvimine dair önemli açıklamalarda bulundu. 



11 BAŞKAN DEVAM EDECEK
İlçelerde kongre sürecinin 3 Mart'ta başlayacağını ve Nisan'ın 15'ine kadar tamamlamayı planladıklarını söyleyen Şengül, Nisan sonunda da il kongresini yapacaklarını açıkladı. 

Şengül, 11 ilçe başkanının göreve devam edeceğini açıklarken, 19 ilçeye yönelik Genel Merkez’le istişare içinde çalışma yapılacağını söyledi.

Şengül kongre takvimiyle ilgili şu bilgileri verdi:
Kongre takvimiz atamamızla birlikte yeniden başladı. İlçe başkanlarımızla görüştük, vekillerle görüştük ön bir araştırma yaptık. Hangi ilçe başkanlarıyla devam edeceğiz kimleri değiştireceğiz bunun kararını vardık. Yolumuza devam edeceğimiz 11 ilçe başkanı var. Bu ilçeler Bergama, Kınık, Beydağ, Kiraz, Bayındır, Seferihisar, Karabağlar, Menderes, Torbalı, Kemalpaşa, Bayraklı…3 Mart’ta takvim başlıyor. 19 ilçeyle ilgili yeni bir değerlendirme yapacağız. 5 koordinatör arkadaşımız gelecek hafta içinde... Perşembe-cuma geniş çaplı mülakat yapılacak. Yeni başkanlar belli olacak. İlçe değişiminde eski vekillerin görüşlerini alacağız. İlçe koordinatörleri var. Uzun süredir çalışma yapıyorlar. Onların görüşlerini alacağız. Mevcut ilçe başkanlarının görüşlerini alacağız. Eski başkanların, meclis üyelerinin, mahalle başkanlarının, kadın ve gençlik kollarının görüşlerini alacağız. Geniş bir araştırma sonucu belli isimler öne çıkacak. Mülakat sonucunda belli olacak. 19 ilçenin tamamı değişecek diye bir şey yok. Büyük çoğunluğu değişecek ama içlerinde devam edecekler olabilir...

YENİ KADROLAR OLUŞTURACAĞIZ
2019’daki kritik seçimlere dikkat çeken Şengül, “Önemli bir süreç var önümüzde... Kritik seçimler var. 2002’den bu yana gelip görev yapmış görevden alınmış kenarda kalmış tüm arkadaşlarımızla birebir görüşme yapacağız. Yeni kadrolar oluşturacağız. AK Parti her kongre döneminde en az yüzde 70 yenilenme yaşar. Siyasetin okulu yok. Okul teşkilatlar. Bizler gelecekte bizlerin yerini alacak isimleri yetiştirmek istiyoruz. 25-35 yaş arası vizyon sahibi kardeşlerimizi ilçe il teşkilatlarımıza alacağız” diye konuştu.

KADIN BAŞKAN SAYISININ ARTMASI İÇİN ÇABA SARF EDİYORUM
Kadın ilçe başkanı sayısının artması için ciddi çaba sarf ettiğini belirten Şengül, “Siyasete girmek isteyen siyaset hayalleri olan genç kardeşlerimiz bayan kardeşlerimiz bize internet ortamından veya bire bir il başkanlığına gelip CV bırakabilirler. Siyaset kendi içinde kısır döngüye girebiliyor. Açılım sağlayamıyor. Önümüzdeki süreçte belki de il yönetiminde bıraktığımda bu görevi yapabilecek 10 tane ismin olması için çalışacağım” dedi.

OY DEĞİL SEVGİ KAZANACAĞIZ
Kongrelerin ardından sahaya ineceklerini açıklayan Şengül, “İzmir’i yakından tanıyoruz. Sıkıntıları biliyoruz. İzmir’in hassasiyetlerini biliyoruz. Belli kesimlerle frekans sorunumuz olabilir aynı frekansa gelmek için çabalayacağız. İnsanlardan oy istemeye yönelik çaba sarf etmeyeceğiz sevgi kazanmaya çalışacağız. Gerisi gelir zaten. İnsanların duymak istediklerini söylemeyeceğim. Kimseyi aldatmayacağım. Her şeyi yüzlerine söyleyeceğim. Umut vermeyeceğim. Teşkilatlarımızda hak eden emeği olan çalışacak kişilerle yolumuza devam edeceğiz” dedi.

GÖREVE GELECEKLER ADAY OLABİLİR
Şengül kongre sürecinde görev alacak ilçe başkanı, il ve ilçe yöneticilerinin yerel seçimlerde aday olmalarında bir engel olup olmadığıyla ilgili sorulan soruya, “Görev alacak arkadaşlarımızın aday olmaları yönünde engel yok. İlçe başkanlarımız adaylık için istifa edebilir. Genel Merkez’de alınmış bir karar yok.”

MUHALEFET YAPMAK İÇİN MUHALAFET YAPMAYACAĞIZ
Önümüzdeki süreçte nasıl bir muhalefet yapacaklarını anlatan Şengül şunları söyledi: İzmir’in çok sorunu var. 2-3 yıldır uzak gibi dursam da yakından takip ettim. Geçmişten çok şey değişti. Muhalefetteki tarzımızı üslubumuzu yereldeki iktidar partisi belli edecek. Bu alışılagelmiş mesaj kaygısı, olmayan şeyleri olmuş gibi gösterme, geleneksel basit siyasal anlayışlarla siyaset yapmayacağız. Siyaset üslubunun sertliği yumuşaklığı onlara bağlı. Kavga etmek sesimizi yükseltmek için muhalefet olsun diye muhalefet yapmayacağız. Söylemlerimizin altı dolu olacak. Kentin sorununa çözüm üretecek söylemler olacak. Sayın Kocaoğlu atandığımızda geçmişten gelen iyi bir ilişkimiz vardı. Beni telefonla aradı tebrik etti. Teşekkür ediyoruz. Ziyarete geleceğini söyledi. Bekliyoruz. İktidar partisi olarak bizden kent adına beklentileri vardır. Belli dosyalarla geleceğini umuyorum. Biz iktidar partisi olarak kent adına açık şeffaf net olarak kamuoyu önünde desteği vereceğiz. Bizim da taleplerimiz beklentilerimiz olacak. Belli eleştiriler yaparken aynı şeyleri siz yapıyorsanız sizin samimiyetinizi sorgulamak lazım. Kongre takviminde olduğumuz için 1-2 ay gözlemleyeceğim. Biriktireceğim. Kongreden sonra sahaya ineceğiz.”

HAYALİM İL BİNASINI OKULA DÖNÜŞTÜRMEK
Şengül “Hayalim il binasını okula dönüştürmek” dedi. Şengül, “Siyasetin okulu teşkilat... Teşkilata burada eğitim vermek istiyoruz” diye konuştu.

EGOSU OLANLARLA YOL YÜRÜMEM
Önümüzdeki süreçte teşkilata parti içi mesajlar da veren Şengül, “Birbirlerine çelme takma olursa başarı olmaz. Orada dedikodu olur. İnsanlara sadece kağıt üzerinde görev vermek olmaz. Mesela 50 yönetici var 3-5 kişi bütün işleri yönetiyor. Diğerleri kendilerini faydalı görmüyor heyecanını kaybediyor. Eleştiriler homurdanmalar başlıyor. Herkesin görevini iyi yapması için koordinasyon içinde olacağız. Ben birine güvenip ekibe alıyorsam sonuna kadar güvenirim. Ben tek başıma İzmir’in sorunlarını çözemem. Egosu olanlarla yol yürümem” dedi.

SON SEÇİMDEN DAHA İYİ DURUMDAYIZ
İYİ Parti cephesinden gelen iddialı İzmir çıkışlarının sorulması üzerine Şengül, “İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar’ı yakından tanıyoruz. Kısa süreçte olsa beraber çalışma imkanımız oldu. Kendilerine başarılar diliyorum. Siyasi partiler kendi tabanlarını motive etmek için bu tür söylemler içinde olabilir. Partim adına kendim adına söylüyorum gerçekçi olacağız, gerçekleri söyleyeceğiz. Kamuoyu araştırması yapıyoruz. Kendimizi biliyoruz. Geçmişte bulunduğumuz durumdan daha kötü değiliz iyiye gidiyoruz. En son seçimden daha iyi durumdayız” dedi.

İLÇE BAŞKANI DEVAM EDECEK İLÇELERİN KONGRE TARİHLERİ ŞÖYLE:

Bergama 3 Mart Cumartesi

Kınık 3 Mart Cumartesi 

Beydağ 4 Mart Pazar

Kiraz 4 Mart Pazar 

Bayındır 9 Mart Cuma

Seferihisar 13 Mart Cumartesi

Karabağlar 13 Mart Cumartesi

Menderes 11 Mart Pazar

Torbalı 11 Mart Pazar

Kemalpaşa 18 Mart Pazar

Bayraklı 18 Mart Pazar

 
TSK: 1931 terörist etkisiz hale getirildi
 
Karşıyaka Sabahattin Ali’yi andı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sındır'dan 'KHK' çıkışı: Kadro beklerken açlığa terk edildiler!
CHP İzmir Milletvekili Sındır, 696 sayılı KHK ile emekliliğe hak kazanan ...
Simülasyonlu hesap: Yeni düzenleme ittifaka yarıyor!
AK Parti kurmaylarının, 1 Kasım 2015’te genel seçim sonuçlarına göre yaptığı ...
Türkiye'den İsrail'e 'yeni konut inşası' tepkisi
Dışişleri Bakanlığından, "İsrail’in, Filistin’in başkenti Doğu Kudüs’te ...
 
Yücel'den o vaaza tepki: Camiler siyasete alet edilemez!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Kemeraltı Kestane Pazarı Camiisi'nde ...
CHP İzmir'de ilk tüzük zirvesi: Komisyonda ne konuşuldu?
CUMHURİYET Halk Partisi (CHP), tüzük kurultayı öncesi çalışmalarını hızlandırdı. ...
Sürekli bağımlılıkla mücadelede İzmir'de atılacak kritik adımı açıkladı
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, siyasi iktidar olarak bağımlılıkla ...
 
AK Partili Şentop ittifakı pusula üzerinde anlattı
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, NTV canlı yayınında seçim ...
CHP'li Kadınlar'dan kitaplı istismar isyanı!
İzmir'de CHP'li kadınlar, çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarındaki ...
Genel Başkan Yardımcısı Özkan'dan İzmir'e ilk ziyaret: Kocaoğlu sorusuna manidar yanıt
İzmir’den CHP MYK’sına giren tek isim olan milletvekili Özkan, Genel Başkan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri