POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
Özel'den tarihi görüşmeye ilişkin yeni açıklama
Özel'den tarihi görüşmeye ilişkin yeni açıklama
7 Aralık 2018 Cuma - 09:04

AK Parti İzmir'de SKM Başkanı Özkan çalışma sistemini anlattı, 'seçime hazırız' mesajı verdi!

AK Parti İzmir Seçim Koordinasyon Merkezi(SKM) Başkanlığı görevine atanan İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Özkan, seçim koordinasyon merkezinin işleyişi, AK Parti İzmir teşkilatının yol haritası ve seçim sürecine yönelik Gerçekİzmir’e önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti İzmir de SKM Başkanı Özkan çalışma sistemini anlattı,  seçime hazırız  mesajı verdi!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- AK Parti’de yerel seçim hazırlıkları son sürat devam ederken, partinin almayı en çok istediği kentlerden biri olan İzmir’de de yerel seçimlerde en iyi başarıyı elde etmek adına düğmeye basıldı. AK Partinin İzmir Büyükşehir Adayı olarak Nihat Zeybekci’nin açıklanmasından sonra çalışmalar hız kazanırken, geçtiğimiz günlerde AK Parti İzmir'de seçim sürecinin ana merkezi olan Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı’na da AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Özkan atandı. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde de İl SKM Başkanı olarak görev yapan Özkan, yerel seçim sürecine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Özkan, seçim koordinasyon merkezinin işleyişini, AK Parti İzmir teşkilatının yol haritası ve partisinin İzmir için hedeflerini Gerçekİzmir’e anlattı.

SKM’NİN İŞLEYİŞİ NASIL OLACAK?

Seçim Koordinasyon Merkezi’nin oluşumu ve işleyişinin nasıl olacağına yönelik konuşan Özkan, “Genel Merkezimizin bir Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Şeması var. Bu şemada SKM Başkanı, başkanvekili, kadın ve gençlik kollarından başkan yardımcıları, program sorumlusu, tanıtım ve medya, ekonomi birimi, sekreterya, seçim işleri gibi bölümler var. Bu şemamızda, genelde parti içerisinde aktif görevde olan veya geçmişte görev yapmış olup bu çalışmalara katkı koyabilecek arkadaşlarımızı il başkanımızın bilgisine sunuyoruz. Onun kabulüyle de bilgileri genel merkezimizin SKM Başkanlığı’na gönderiyoruz. Burada sorumlu olan arkadaşlar, programlar, seçim işleri, eğitimler, hukukla ilgili yapılan seçim sürecinde bize lazım olacak konular, müşahitlerin, sandık başkanlarının, sandık görevlilerin eğitimini, seçim sürecini takip ediyor. Tanıtım ve medya bölümü, bu süreçteki broşürlerden tutun, bina ve araç giydirmelerimiz, tanıtımlarımız, panellerimizi organize ediyor. Ekonomi birimi maliye işlerini, sekreterya raporlamaları, raporların genel merkeze gönderilmesini takip ediyor. Her bölümden en az 1 sorumlu arkadaş olacak şekilde bu şemamızı oluşturduk.  Biz zaten 24 Haziran sürecinde bu şemayı oluşturduk ve aralıksız olarak bu sürece devam ettik. İl başkanımızın talimatları doğrultusunda sanki yarın seçim olacakmış gibi yerel seçimlere hazırlandık” ifadelerini kullandı.

İLÇELERDE SKM BAŞKANLARI HANGİ KRİTERLERE GÖRE BELİRLENECEK?

Otuz ilçenin SKM başkanlarını belirleyerek en kısa sürede start vereceklerini açıklayan Özkan,”Bu süreçte 30 ilçemizden en az 3 isim olarak 90 ismin tüm bilgilerini elimize aldık. Bu 30 ilçeden gelen arkadaşlarla ayrı ayrı mülakat yaparak her ilçenin SKM başkanını seçeceğiz. Mutlaka her arkadaşımız değerli ancak, kendini ifade etmesine, vakit ayırmasına, yöneticilik vasıflarını taşımasına çok dikkat ediyoruz. Bugün 30 ilçemizin SKM başkanlarını belirlemiş olacağız ve bu raporumuzu il başkanımıza sunacağız. İl başkanımız onayladıktan sonra bu arkadaşlara görevlerini tebliğ edeceğiz. İlçelerimizdeki SKM’lerin yeniden yapılanmasını, aksaklık varsa tamamlanmasını ve 1 hafta içinde sürece hazır olmasını sağlayacağız” diye konuştu.

VARDİYALI SİSTEM VE SEÇİME HAZIRIZ VURGUSU

SKM’de görev alacak kişilerin vardiyalı sistemle çalışacaklarını belirten Özkan, seçime en hazır parti olduklarını vurguladı. Özkan, “Şuanda vardiyalı bir sistem kuruyoruz. SKM’de çalışacak arkadaşlar, sabah 7 buçukta gelip 4’te gidecek, 4’te gelip iş bitince gidecek. Ciddi bir hazırlığımız var. Biz bu çalışmaların altyapısını 24 Haziran seçimlerinde oluşturmuştu Büyükşehir adayımız belli olduktan sonra da nereden başlayacağımızı, ne yapacağımızı gözden geçiriyoruz. Çalışmalara baktığımızda ne kadar yol aldığımızı da gördük. Biz seçime her şeyimizle hazırız. Otuz ilçenin otuzunda, Bin 291 mahallede program yapacak bir teşkilata sahibiz. Biz, seçime en hazır partiyiz. AK Parti her zaman dinamik ve her türlü seçime hazır parti…” dedi.

İKTİDARDA OLDUĞUMUZ İLÇELERİ KAYBETME KORKUMUZ YOK

AK Parti’nin yerelde iktidar olduğu 7 ilçeyi kaybetme korkularının olmadığını ifade eden Özkan, tüm ilçeler için yoğun bir tempoda çalışacaklarını belirterek, “Bizim iktidar olduğumuz 7 ilçe ile ilgili özel bir çalışma yapmıyoruz. İzmir’in her yeri bizim için özel… Oralarda yaptığımız çalışmalar ne kadarsa diğer ilçelerde de aynı çalışmayı yapacağız. Bizim iktidarda olduğumuz ilçeleri kaybetme gibi bir korkumuz söz konusu değil. Biz istiyoruz ki İzmir’de büyükşehri kazanalım. Onun için tüm ilçelerimizde bir programımız var. Bu programlar doğrultusunda her ilçede yoğun bir çalışma yapacağız” diye konuştu.

NİHAT BEY İLE ÇALIŞMAK ZEVKLİ AMA KOLAY DEĞİL

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Nihat Zeybekci’nin hem belediyecilik hem de siyaset anlamında çok başarılı bulduğunu söyleyen Özkan, seçim sürecinde günde en az 20 saat vatandaşlarla birlikte olacaklarını dile getirdi. Özkan, “Nihat Bey, çok tecrübeli, 7 yıl büyükşehir belediye başkanlığı yapmış, 4 yılı aşkın bir süre ekonomi bakanlığı yapmış, siyaseti ve belediyeciliği çok iyi bilen böyle bir insanla çalışmak her şeyden önce çok zevkli ama kolay da değil. Zevkli olan yanı konulara hakim, bizim ufkumuzu açan bir çok görüş belirten bir adayımız olması… Zorluğu ise şurda; Çok çalışmış, çok çalışkan ve bizde ona ayak uyduracağız.  Geçen ki demecimde en az 20 saat demiştim. Bunu biz laf olsun diye söylemiyoruz. Çalışma sürecimizde günde en az 20 saat hemşerilerimizle birlikte olacağız, kendimizi, projelerimizi anlatacağız” dedi.

İZMİRLİLER NEDEN AK PARTİ’YE OY VERMELİ?

Özkan, “İzmirliler neden AK Parti’ye oy versin” sorusuna ise şu yanıtı verdi: ”Siyasi bakmadan İzmirli hemşerilerimizin bizim belediyelerimizin olduğu ilçelerimizi bir gidip görmelerini isterim. Sonra da CHP’nin yöneticiliğin yaptığı belediyeleri de görüp, kıyaslasınlar. Ardından oradaki farkı nasıl görüyorlarsa öyle davransınlar. Hep birlikte İzmir’de yaşıyoruz, sokakları, sosyal alanları, altyapısı hepsini paylaşıyoruz. Genel seçimlerde ideolojiler ön planda olabilir ama yerel seçimlerde noktasında neden İzmirli en güzelini, en iyisini yaşamasın? Biz İzmir’e hizmet etmek istiyoruz. Ama onlardan da AK Parti’ye hizmet etmesi için fırsat vermesini istiyoruz. Bir dönem AK Parti’ye fırsat versinler, 5 yıl bizi görsünler. Sonraki takdir tabi ki onlarındır.”

CHP’Yİ’DE İZLİYORUZ

İlçe adaylarının belirlenmesi konusunda da değerlendirmeler yapan Özkan, CHP’nin de nerede, kimi aday göstereceği ve HDP ile ittifak yapıp yapmayacağı noktasında izlemede olduklarını belirtti. Özkan, “Genel merkezimiz ilçeleri de çok çabuk belirleyebilir. Çünkü ciddi çalışmalar yaptılar. Anketler, teşkilat yoklamaları, bireysel araştırmalar yaptılar. Bunların hepsinden bir sonuca aşağı yukarı ulaşılmıştır diye düşünüyorum. Ancak İzmir’de şöyle bir süreç de var; CHP’yi de izliyoruz. CHP nerede, kimi aday gösterecek,, ne yapacak… HDP ile birlikte olacaklarına yönelik açıklamalar geliyor. Bu birliktelik yalnız bugün değil, önümüzdeki süreçte de devam etmesi yönünde açıklamalar geliyor. Özellikle HDP ile birliktelik nasıl bir birliktelik olacak bunları da görmek istiyoruz. Adaylar düzeyinde strateji belirlemek lazım. Sonuçta onlar da bizi izliyor, bizim adaylarımıza bakıyorlar bu gayet doğal… Biz hazırlıklarımızı yaptık ama ben bir SKM başkanı ve vatandaş olarak HDP ile nasıl bir beraberlik olacağını merak ediyorum. Ben inanıyorum ki İzmirli hemşerilerimiz de çok merak ediyor” diye konuştu.

HERKESİN KENDİNİ İÇİNDE BULACAĞI PROJELERİMİZ OLACAK

Projelerinin kentte yaşayan tüm kesimleri ve kitleleri kapsayacak şekilde olduğunu ifade eden Özkan, “Biz ciddi hazırlık yaptık. Bu hazırlık şahsımızla ilgili değil, tamamen İzmir ile ilgili… İzmir’in aksayan yanları, bir an önce hizmete ulaştırılması gereken projeler. Hemşerilerimizden CHP’ye oy verenler dahi CHP belediyelerinden şikayetçi. Çünkü istedikleri hizmeti alamıyorlar. Biz gönül belediyeciliği diyoruz, hemşerilerimizin gönüllerini kazanmak istiyoruz. İzmir’de yaşayan her kitlenin, her kesimin kendini içinde bulacağı projelerimiz olacak” dedi. 

ÇALIŞMALARDA MHP İLE KOORDİNASYON OLACAK MI?

Özkan, seçim çalışmalarında MHP ile koordinasyon halinde hareket edip etmeyecekleri noktasında ise şunları söyledi: “Liderlerimizin bize çizeceği yolda hareket edeceğiz. Büyükşehir noktasında il başkanlarımız görüşüyor. İl de birlikte hareket edilmesi açıklandı Ama hem MHP tabanında hem AK Parti tabanında İzmirli hemşerilerimiz, sağduyulu, ülkeyi seven, milletini seven, bayrağını seven, Cumhuriyetine, Atatürk’e sahip çıkan bizimle birlikte olacak olan ekip arkadaşlarımızın beklentisi bu iki partinin ilçelerde de birlikte hareket etmesi…  Sayın Cumhurbaşkanımız da Sayın Bahçeli de karşılıklı jestler olacağını söyledi. Biz buradan şunu anlıyoruz; Belki bazı ilçelerde MHP aday gösterecek biz destekleyeceğiz, bazıların da AK Parti aday gösterecek MHP bizi destekleyecektir. Bu şuan netleşmediği ve bilmediğimiz için şuanda ilçe bazında görüşmemiz yok. Bizim liderlerimizin bize çizeceği rotada yol alacağız.”

 
Basmane'deki otellere polis denetimi
 
Doktorlara hızır acil genelgesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yavaş, Kılıçdaroğlu'ndan randevu talep etti
CNN TÜRK'te yayınlanan 'Gece Görüşü' programında çok önemli bilgiler paylaşıldı. ...
CHP'de 17 ilin başkan adayı belli oldu
CHP'de bugün MYK ve Parti Meclisi toplantısı yapıldı. Toplantıda 7'si ...
Urla'da kortej krizi: MHP'den CHP'ye jet yanıt
CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur’un, Engelliler Günü’nde MHP İlçe Teşkilatı ...
 
Çalkaya’dan CHP’nin çınarlarına vefa
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ...
Buca Belediye Başkan Aday Adayı CHP'li Özreçber sahada tam gaz!
Buca Belediye Başkan Aday Adayı CHP'li Özreçber çalışmalarına tam gaz ...
CHP'li İnal: Biz hazırız ve kazanacağız!
CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Ethem İnal CHP Bornova İlçe Örgütüyle ...
 
AK Parti İzmir'de 8 ilçede temayül mesaisi
AK Parti İzmir'de belediye başkan adaylığı için istifa veren ilçe başkanların ...
Sırrı Süreyya Önder cezaevine teslim oldu
"Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 3.5 yıl hapis cezası onanan ...
BBP'den flaş seçim kararı: Ankara'da ve İzmir'de...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki yerel seçimde işbirliği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri