POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan-Özel görüşmesinin yeri ve saati belli oldu
Erdoğan-Özel görüşmesinin yeri ve saati belli oldu
AK Parti MYK toplantısı... Çelik'ten önemli mesajlar
AK Parti MYK toplantısı... Çelik'ten önemli mesajlar
Temassız ödemelerde işlem limiti arttırıldı
Temassız ödemelerde işlem limiti arttırıldı
Askeri araç devrildi: Bir şehit, üç asker yaralı
Askeri araç devrildi: Bir şehit, üç asker yaralı
18 Nisan 2019 Perşembe - 13:14

AK Parti'de devir-teslim günü: Sürekli ve Şengül'den çarpıcı mesajlar!

AK Parti'de istifa eden Şengül'ün yerine İl Başkanlığı'na atanan Sürekli göreve resmen başladı. Devir-teslim töreninde konuşan Sürekli, 'liyakat' vurgusu yaptı ve yol haritasını anlattı. Eski Başkan Şengül de Sürekli'ye tavsiyelerde bulunarak, "Kendini, kimliğini korumazsanız, onun bunun adamlarını yönetime alırsanız siz ve partiniz kaybedersin. Bu makamda, gücünü kullanarak adamcılık yapanlara yer vermeyin” dedi.

AK Parti de devir-teslim günü: Sürekli ve Şengül den çarpıcı mesajlar!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nda devir-teslim mesaisi yaşandı. 

Aydın Şengül'ün istifasının ardından Genel Merkez tarafından İl Başkanlığı'na getirilen Kerem Ali Sürekli görevi resmen devraldı. 

İl Binası'nda gerçekleşen devir-teslim törenine Sürekli ve Şengül'ün yanı sıra İzmir Milletvekilleri, belediye başkanları, eski il başkanları, ilçe başkanları ve teşkilat mensupları katıldı.

Toplantıda konuşan Eski Başkan Şengül ve Yeni Başkan Sürekli'den önemli açıklamalar geldi. 



ŞENGÜL: ÇOCUKLARIMIZA BIRAKTIĞIMIZ EN BÜYÜK MİRAS…
Açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Eski Başkanı Şengül, “Bugün bizim için önemli bir gün. 2002‘de yola çıktığımda ilk tanıdığım kişiler arasında Kerem Ali Sürekli’ydi. Seçimleri sırtlayan ekipti. O zaman hayalleri olan, saf temiz, yola çıkmış, siyasetin ne olduğunu bilmeyen bir ekiptik. Yola çıktığımızda belki 30’lu yaşlarımdaydım, oğlum yeni doğmuştu. Kendimizi öyle kaptırmıştık ki gitmedik köy belde kalmadı. Yaptığımız çalışmalarda sitem ve talebimiz, ileriye dönük beklentimiz yoktu. Birisi bana Aydın Şengül il başkanı olacaksın önemli yerlere geleceksin dese inanmazdım, çünkü beklentim yoktu. Sonra il başkanı oldum. Daha sonra 2 buçuk sene bir ara oldu. O arada ülkeyi yeniden tanımaya başladık, dünyayı tanıdıkça ürpermeye başladık. Allah’ımıza şükürler olsun, böyle bir bu yolu yürümekten, tarihe iz bırakmaktan çok memnum. Çocuklarımıza torunlarımıza bıraktığımız en iyi miras; 'Evet, bu tarih yaşandığında o liderle beraberdik' demek olacak. Milletvekili olduk. Daha sonra 2 buçuk yıl bir ara oldu. Kendi iç dünyama doğru yolculuk yapamaya başladığımda siyasi hayatımın beni heyecanlandırmadığını gördüm. Geçtiğimiz hataları tahlil etmeye başladım” ifadelerini kullandı.  

BAZILARININ ÇIKARLARINI ZEDELEMİŞ OLABİLİRİM
Üstü kapalı parti içi mesajlar veren Şengül, “Allah şahit olsun hiçbir beklentim yok. Bu vatan, millet, parti bize çok şey verdi. Biz bu tecrübelerimizi vatandaşımıza nasıl veririz diye düşündüm. Görev yaparken bazılarının çıkarlarını dokunmuş olabilir, bazıların da çıkarlarını zedelemiş olabilirim. Birileri mutlu olduğunu düşünebilir, kazandığını zanneder. Bırakın kazandıklarını zannetsinler. Hep söylemişimdir, teşkilatlar okuldur, hayatı öğrenmeye çalışın, çünkü inanılmaz insanlar var, herkesin hayatı bir bakış açısı var. Hiç hüzünlü değilim” dedi.

SÜREKLİ’YE: ADAMCILIK YAPANLARA YER VERMEYİN
Yeni İl Başkanı Sürekli’ye tavsiyelerde de bulanan Şengül, “Kerem Ali Başkanımız, bu partide hafızası olan 3- 4 kişiden biridir. Kendisine herkesin huzurunda şunları söylemek istiyorum; Kendini, kimliğini korumazsanız, onun bunun adamlarını yönetime alırsanız siz ve partiniz kaybedersin. Bu makamda,  gücünü kullanarak adamcılık yapanlara yer vermeyin. Ekip oluşturmaya çalışanlara, bundan nemalananlara prim vermeyin, ben vermedim. Onlarla kavga ettim. Eğilmedim, bükülmedim.Öz eleştirimizi yapacağız. Uzun yıllar ülkeye hizmet yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Arka planda yer almaya hazırız, kaybolmaya hazırız. Kerem Ali Sürekli’nin başkan olmasından çok mutluyum. Kendi iradesiyle güçlü bir yönetim kuracaktır. Beklentisiz bir şekilde her türlü katkıyı vermeye hazırız. Hayırlı uğurlu olsun” açıklamasını yaptı.

SİYASİ YAŞAMINI ANLATTI
Konuşmasına siyasi yaşamını anlatarak başlayan AK Parti İl Başkanı Sürekli şunları söyledi: “Benim açımdan çok önemli çok heyecanlı bir gün. Mahalle başkanı olarak siyasete başladım. Genel Başkanımız Recep Tayip Erdoğan İstanbul’da İl başkanlığı yaparken 1993 yılında Bostanlı’da mahalle başkanı olarak yola başladım.  Daha sonra Ali Aşlık ve Aydın Şengül ile il başkanlığının kurulmasına vesile olduk. Arkasında Ali Aşlık vekilimizi il başkanı yaptık. Karşıyaka belediye başkan adayı oldum. 2006’da Ali Aşlık vekilimle rakip olup demokratik bir kongrede yarıştık. Türkiye tarihinde böyle bir demokratik yarış olmamıştır. Kongreyi Ali Aşlık başkanım kazandı. Ertesi gün çiçeğimi aldım tebrik etmeye gittim. Çünkü demokrasi budur, siyaset budur. Konak’ta meclis üyeliğini yaptım. Grup başkanlığı, grup sözcülüğü yaptım. Cihat Akay Başkanımız, bana; Karşıyaka’nın ağabeye ihtiyacı var, Karşıyaka’ya git ilçe başkanı ol” dedi, olduk. Daha sonra milletvekili oldum. 24 Haziran’da görev almadım. Ege Bölge Koordinatörü olarak çalıştım. Ve son olarak Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, teşkilatımızın teveccühüyle İl başkanlığı görevi tarafıma tebliğ edildi.”

BANA GÖRE AK PARTİ İZMİR TEŞKİLATI BAŞARILI
31 Mart yerel seçimlerinde partisinin İzmir’de elde ettiği sonuçlar hakkında konuşan Sürekli, “Sorumluluğumun ne kadar ağır olduğunu biliyorum. Aydın Başkan da anlattı. Aydın başkanla ile birlikte yürüdük, küs gibi olduk ama hiç kavga etmedik. Kısa sürede 2 seçim geçirdi. Bana göre AK Parti İzmir’in bütün teşkilat başarılıdır arkadaşlar. Türkiye’de en çok oyunu arttıran illerin başında geliyor. Neden mutlu olamadık, 7 belediyeden 4 belediyeye düştük. Bunun değerlendirmesini ilerleyen günlerde yapacağız. Hedefimiz büyüktü, Büyükşehir’i almak istiyorduk. Elimizde anketler vardı, 14 belediyeyi de alabilirdik, 4 belediye de… Olanda hayır vardır, 4 belediye aldık” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZIN TALİMATI…
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşkilata talimatını aktaran Yeni İl Başkanı Sürekli, “Sayın Cumhurbaşkanımız şahsımıza talimatıdır, ‘2023-2024 hedefimize şimdiden çalış Kerem Ali’ dedi. O görevi alırken, çok hüzünlendim. 10 buçukta görevi aldım ama Sayın Cumhurbaşkanımızı bekleyen daha 3 heyet vardı. O hala azmiyle çalışıyordu. Allah onu başımızdan eksik etmesin.  Önemli görevlerde bulunmuş, Sayın Nihat Zeybekci İzmir’e geldi, Büyükşehir’e aday oldu ve başarılı bir sonuç aldı. İzmir’de siyaset yapacağını söyledi. Sağ olsun, var olsun, selamlarımızı gönderiyorum. Binali Yıldırım’ın selamlarını iletiyorum. Son başbakanımızla telefonla konuştuk. Sizlere mesajı var, “çalışın çalışın çalışın bayrağı ileriye götürün…” O bizim en son başbakanımız, meclis başkanımız en önemlisi de İzmir milletvekilimiz, saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum. Onun da destekleriyle siyasette yol alacağız ve İzmir halkına hizmet edeceğiz” diye konuştu.

YENİ YAPILANMA OLACAK
İzleyeceği yol haritasına yönelik konuşan Sürekli şöyle devam etti: “Gönüllere gireceğiz ve inşallah burada kalacağız. Bütün teşkilatımızın da hedefi görevi bu şekilde olacak. İzmirlilerin gönüllerine girip kalıcı olacağız. İlk olarak oylarına değil gönüllerine talibiz. Hemen kolları sıvayıp başlayacağız. Çalışacağız, yeni yapılanma olacak. Hızlı bir şekilde yeni il yönetimi oluşturacağız. İştira, istişare…  Mülakatlar yapacağız, milletvekillerimizle, ilçe başkanlarımızla görüşeceğiz, herkesi dinleyeceğiz. AK Parti’de görev yapmak isteyenler liyakatli görev için talip olsun, açık çağrımdır! İlçelerimizi ayrı ayrı olarak çalışacağız. Nerede yanlış yapacağız, nasıl iyi sonuç olacağız” diye.  Bunlara bakacağız. 30 ilçe başkanlarımızla yolumuza da devam edebiliriz bazılarıyla farklı alanda yürüyebiliriz, bunları süreç gösterecek. Ben yok biz varız. Bir olacağız, beraber olacağız diri olacağız. Ne diyoruz, Samimiyet gayret tevazu… Makamlar gelip geçici, asıl olan hizmettir ”ifadelerini kullandı. 

CHP’Lİ YÜCEL VE MHP’Lİ ŞAHİN’E TEŞEKKÜR ETTİ
Ayrıca Sürekli, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yeni görevi için kendisini tebrik ettiğini ifade ederek, “İzmir siyasetinde bazı şeyler farklı olacak. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel dün faks çekti, tebrik etti. Akşam da telefon etti. İçeriği çok anlamlıydı. Tamamen katılıyorum. İzmir için beraber çalışacağız. Deniz Yücel kardeşim en kısa sürede gelecek. Teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de aradı, kendisiyle de beraber çalışacağız” dedi.

 
Erdoğan: YSK noktayı koyduğu zaman...
 
Turizm Ödülleri sahiplerini buldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin Gölgeli. 19 Nisan 2019 Cuma 18:29

Sevgili Başkanım;atanmanız sizlerin geçmiş mücadelelerinizi iyi bile bizleri ziyadesi ile memnun etti.İşiniz o kadar zor ki ;adeta partiyi yeniden teşkilatlandırmak gibi bir çalışma gerekecek.Bu sizin gibi bir mücadele adamına çok da zor gelmeyecektir.Kısa bir süreç içinde haritayı serince her şey ayan,beyan ortaya çıkacak ve yol haritanızı ilmi veriler ve tecrübelerinizle birlikte rahat bir şekilde belirleye bileceğinize yürekten inanıyorum.İzmir Öncelikle bir tarım ve hayvancılık kenti.Her il ve ilçe başkanımız 17 yıldır bunu hep görmezden geldiler.Bu nedenle dir ki ne kırsalla yeterli ve doyurucu bir ilişki kurulabildi ne de İzmir tarım ve hayvancılığı bir temsilciye kavuşabi,ldi.Rahmetli kardeşim,meslektaşım sizin en yakın dava arkadaşınız Halit Çakar tüm mücadelelerine rağmen siyasette hakettiği yerlere gelemeden aramızdan ayrıldı giti.İl ve ilçe teşkilatlarını oluştururken bu köşeye itilmiş Türkiyenin tarım ve hayvancılıkta yüz akları emekçilerini politikada istihdam etmeyi asla ihmal etmeyin.Çünkü bu kesim İzmirimizin kılcal damarlarıdır.Kılcal damarları çalışmayan bir bünyenin ise çalışması asla mümkün değildir.Özellikle son seçimlerde seçilemn mah.başkanlarının son derece edilgen isimlerden oluştuğun gözlemimi de bir yerlere not ediverin lütfe.Selam sevgi ve saygılarımla.Rabbim yar ve yardımcınız olsun.H.Gölgeli

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: YSK noktayı koyduğu zaman...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul seçimlerine yönelik itirazlarla ilgili ...
İmamoğlu: Radikal kararlar alacağız
İlk mesai gününde belediye binasında açıklama yapan İBB Başkanı İmamoğlu, ...
Zeybekci'den sosyal medyadan 'Sürekli' mesajı
31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Adayı olan AK ...
 
CHP Lideri'ndne KHK'lı başkanlar için YSK'ya çağrı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''YSK'ya seslenmek isterim. Bunların seçime girmelerine ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 üniversiteye rektör atadı
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 üniversiteye yaptığı rektör ...
Yıldırım'dan 'mazbata' açıklaması
AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, mazbatanın Ekrem İmamoğlu'na ...
 
Ekrem İmamoğlu görevi devraldı
Mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ...
AK Parti'de yeni başkan Sürekli teşkilatla buluştu... Mesaj yağmuru!
AK Parti İzmir İl Başkanı olarak atanan Sürekli teşkilatla buluştu. Yeniden ...
Soyer'den İmamoğlu mesajı: Kuracağımız vizyon ortaklığıyla...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, 31 Mart yerel seçiminden 17 gün ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri