POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kaplan soruşturmasında yeni gelişme!
Kaplan soruşturmasında yeni gelişme!
İYİ Parti'de bir milletvekili daha istifa etti
İYİ Parti'de bir milletvekili daha istifa etti
Slovakya Başbakanı'na silahlı saldırı
Slovakya Başbakanı'na silahlı saldırı
Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem
Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem
4 Kasım 2018 Pazar - 12:36

AK Partili Çankırı'dan Emine Erdoğan ile Mardin mesaisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımı ile düzenlenen Uluslararası Mardin Kadın Sempozyumu’nda Emine Erdoğan’a Mardin programı boyunca eşlik eden Bölünmez Çankırı, Mardin hakkında Emine Erdoğan’a bilgiler verdi. 

AK Partili Çankırı dan Emine Erdoğan ile Mardin mesaisi

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin’den gelen davete duyarsız kalmadı. Mardin'de, Büyükşehir Belediyesi ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) öncülüğünde Valilik, GAP İdaresi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi desteğiyle ‘Bir Dünya Kadın’ sloganıyla ‘Uluslararası Mardin Kadın Sempozyumu’na katılan Bölünmez Çankırı, kadim şehir Mardin’in kadınlarının yanında yer alarak sempozyuma katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımı ile düzenlenen Uluslararası Mardin Kadın Sempozyumu’nda Emine Erdoğan’a Mardin programı boyunca eşlik eden Bölünmez Çankırı, Mardin hakkında Emine Erdoğan’a bilgiler verdi. 



MARDİNLİ KADINLARIN DESTEĞİNİ ALDIM
Uluslararası Mardin Kadın Sempozyumu’na katılarak Ata topraklarında bir kez daha bulunmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığını dile getiren Bölünmez Çankırı, “26. Dönem milletvekili seçimlerinde Mardin halkının desteğini alarak Gazi Meclisimize milletvekili seçildim. Mardin Milletvekili iken Güneydoğulu ve Doğulu kadınlarımızı mecliste en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Gazi Meclisimizin Cumhuriyet tarihindeki ilk kadın Meclis İdare Amiri olma şerefine nail oldum. Bütün bunları başarırken Mardinli kadınlarımızın ve genç kızlarımızın çok büyük desteğini aldım. 27. Dönem’de Cumhurbaşkanımızın takdiri ile İzmir’den aday gösterildim ve İzmir Milletvekili oldum. Ancak Mardin ile aramdaki bağı koparmadım. Uluslararası Mardin Kadın Sempozyumu ile Mardinli kadınlarımız ve genç kızlarımız ile hasret giderme şansını geri çeviremedim” dedi. 

KADINLARIMIZ ÜLKEMİZE DEĞER KATIYOR
Mardin’de uyguladıkları ve başarıyla sürdürdükleri ‘Topraktan Tabağa’ projesini İzmir’de de sürdüreceklerini ifade eden Bölünmez Çankırı, “Mardinli kadın çiftçilerimiz ve üreticilerimiz ile başardıklarımızı önümüzdeki dönemde İzmirli kadınlarımız ile başarmaya devam edeceğiz. Topraktan Tabağa Projesi’nin Koordinatörü Şef Ebru Baybara Demir ile projenin İzmir kısmında Karabağlar, Konak, Buca ve Gaziemir’de harekete geçiyoruz. Bu konuyla ilgili Emine Erdoğan Hanımefendi’ye de Mardin programında gerekli bilgileri verdik. Ayrıca İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde proje ekibi oluşturuldu ve önümüzdeki günlerde İzmir’de de projemizi hayata geçireceğiz. Bu proje ile kadınlarımızın ve Suriyeli mülteci kadınların istihdamını hedefliyoruz. İster Mardin’de olsun isterse İzmir’de olsun kadınların gücünün her yerde aynı olduğunu düşünüyorum. Türk kadını her zaman hayatta karşılaştığı zorlukları en iyi şekilde göğüslemeyi bilmektedir. Türkiye’nin her yerinde yaşayan kadınlarımız bu ülkeye değer katmaktadır. Ülkemizin zenginleşmesine ve kalkınmasına yardımcı olmaktadır” diye konuştu. 

KADINLARIN YÜKSELİŞİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımı ile çok verimli bir kadın sempozyumunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Bölünmez Çankırı, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Emine Erdoğan Hanımefendi’nin de sempozyumda söylediği gibi bundan 10 yıl önce, kadınların temel hak ve hürriyetlerinin konuşulduğunu, bugün ise kadınların elde ettiği büyük kazanımlardan bahsedildiğini büyük bir memnuniyetle görüyoruz. Türkiye'deki kadınların bugün, 15 yıl öncesinden çok farklı bir noktada olduğunu bende belirtmek istiyorum. Kadın istihdam oranı 2002'lerde yüzde 20'lerdeyken, bugün yüzde 30'ları aştı. Kadınların iş gücüne katılım oranında yüzde 10'un üzerinde bir artışı sağladık. Kadınlarımızın yükseköğretimde okullaşma oranı yüzde 13'lerden yüzde 40'lara yükseldi. Akademideki kadın öğretim elemanı sayımız, dünya ortalamasının üzerinde. Siyasetten iş dünyasına daha pek çok alanda kadınlarımızın toplumsal hayata aktif katılım sağladığını görüyoruz. 15 yıl önce, 'Haydi kızlar okula' derken, bugün temel eğitimde kız-erkek oranının eşitlendiğine şahit oluyoruz. Bunların hepsini AK Parti iktidarı döneminde gerçekleştirmeyi başardık. Geçmişte kadınların ve kız çocuklarının mağduriyetini konuşurken, bugün toplumsal hayattaki yükselişine şahit oluyoruz.”

 
Başkan Şenol'dan '2B' isyanı: Vatandaşın parasına göz dikmek değil mi?
 
ABD'nin İran'a yaptırımlarında ikinci perde açılıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır: Faize bütçe var ama emekliye yok!
Sındır, “Tek adam iktidarının yaklaşık 961 milyar TL hacmindeki 2019 bütçesinde, ...
CHP'de o ilçede flaş 'taahhütname' ve 'sandık' hamlesi!
CHP'de yerel seçim takvimi işliyor. Buca İlçe Başkanı Akdağ, yerel seçim ...
CHP'li Okan vizyonunu tanıttı: Karşıyaka için proje seli!
CHP Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Taha Okan, Karşıyaka için ...
 
Erdoğan: Trump, Halkbank için talimat verecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile yaptığı telefon görüşmesine ...
CHP İzmir'de tüm aday adayları bir araya geliyor: Tarih belli oldu!
CHP İzmir İl Başkanlığı, belediye başkan ve belediye meclis üyesi aday ...
Şengül'den Kocaoğlu'na jet kontra: Acaba ben farklı şehirde mi yaşıyorum!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz ...
 
AK Parti'de yerel seçimler aday adaylığı süreci belli oldu
AK Parti MKYK Toplantısı’nda yerel seçim sürecinde aday belirleme ile ...
CHP'li Sertel'den uydu kirası çıkışı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, TÜRKSAT ...
CHP İzmir'de o ilçede örnek mesai: Aday adayları üyeyle buluştu
CHP'de yerel seçim takvimi işliyor. Aday adayı başvuruları sona erdi. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri