POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
4 Kasım 2018 Pazar - 12:29

Başkan Şenol'dan '2B' isyanı: Vatandaşın parasına göz dikmek değil mi?

Gaziemir ilçesinin Sarnıç bölgesinde 15 bin vatandaşı ilgilendiren metrekare başı satış rakamları ilan edilirken, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'dan sert tepki geldi. 

Başkan Şenol dan  2B  isyanı: Vatandaşın parasına göz dikmek değil mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir Defterdarlığı tarafından Gaziemir ilçesinin Sarnıç bölgesinde 15 bin vatandaşı ilgilendiren metrekare başı satış rakamları ilan edilirken, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'dan sert tepki geldi. 

Yazılı bir açıklama yapan Başkan Şenol, "Maliye Bakanlığı’ndan alınarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde çalışmaya başlayan Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı hazine arazileri satış rakamını kabul etmiyor, yetkilileri yeni bir düzenleme yapmaya davet ediyorum!" derken, "Gaziemir halkı adına buradan soruyorum; şimdi ne oldu? Bu durumu nasıl izah edeceksiniz? Bu yapılan, ekonomik krizin ortasında ki vatandaşın cebindeki parasına göz dikmek değil midir? Biz bunun hesabını soracağız" ifadelerini kullandı. 

İŞTE ŞENOL'UN AÇIKLAMASI 
Gaziemir’de ağırlıklı olarak Bulgaristan göçmeni soydaşlarımızın yaşadığı Sarnıç’ta 15 bin vatandaşımızı ilgilendiren 2B arazilerinin kullanıcılara satışıyla ilgili karar çıkmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Defterdarlığı metrekare başına belirlenen rakamları ilan etmiştir.

Maliye Bakanlığı’ndan alınarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde çalışmaya başlayan Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı hazine arazileri satış rakamını kabul etmiyor, yetkilileri yeni bir düzenleme yapmaya davet ediyorum!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkartılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun gereği vatandaşlarımıza gönderdiği “tarımsal amaç dışı kullanılan taşınmazlara ait hesaplama tablosu” bölgede tedirginliğe neden olmuştur. 

Yıllardır bölgede yaşayan vatandaşlarımızın arsaları ile ilgili sorunun çözülmesi gerektiğini gündeme getirmiş, bu konuda Belediye olarak Bakanlığa gerekli çözüm önerileri sunarak çağrıda bulunmamıza rağmen duyarsız kalan hükümet, bölgede yaşayan biz kamu kuruluşlarının görüşlerine başvurmadan aldığı karar ile satış rakamlarını sormadan, danışmadan ilan etmiştir.

Geçen yıl kaymakamlıkta askıya çıkartılan ve vatandaşın tepkileri nedeniyle durdurulan satış işlemleri için maksimum 600 TL belirlenmişken, Sarnıç’ta bir metrekare alan için belirlenen rakam bazı yerlerde 830’ye kadar çıkartılmıştır.  

Vatandaşlarımızın evlerinin, arsalarının yeniden onlara satılmasını yanlış buluyorum. Bu konuyu ve daha önceki önerilerimizi defalarca iktidar partisinin temsilcilerine hem de hükümet yetkililerine aktarmamıza rağmen duyarsız kalmış, vatandaşın cebindeki paraya göz dikilmiştir.

Bakanlık istese, bu arazileri bedelsiz olarak ilçe belediyesine devredebilir. Bu arazileri bize verin, üzerine bir bedel eklemeden vatandaşlara verelim önerilerimize rağmen ne yazık ki onlar gereği yapılmadı. ‘Arazileri bize tahsis ettikleri anda, vatandaşlarımıza tapuları ile birlikte geri vereceğiz’ sözümün arkasında duruyor, yetkilileri yapılan bu yanlıştan dönmeye davet ediyorum. Söz konusu arsaların Gaziemir’in merkezindeki imarlı arsalar ile bir tutulamaz.

Sarnıç’ta yaşayan vatandaşlarımızı siyaset yaparak etkilemeye çalışan, her seçim döneminde “sorunu çözüyoruz” diyenlerin, süreci getirdiği noktaları görüyor, vatandaşlarımız için hayati önem taşıyan bu sorunu seçim malzemesi yapmak yerine ivedilikle çözülmesi gerektiğini bir kez daha dile getiriyorum. 

Gaziemir halkı adına buradan soruyorum; şimdi ne oldu? Bu durumu nasıl izah edeceksiniz? Bu yapılan, ekonomik krizin ortasında ki vatandaşın cebindeki parasına göz dikmek değil midir? 
Biz bunun hesabını soracağız. Hemşerilerim de elbette bunun hesabını sandıkta soracaktır. Derhal bu karardan vazgeçilmeli, belirlenen bedeller iptal edilmeli, gereken makul düzenleme yapılmalıdır.



AK PARTİ İLÇE BAŞKANI'NDAN ŞENOL'A YANIT
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'un Sarnıç'daki 2B arazilerine ilişkin sözlerine AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz'dan yanıt geldi. Başkan Yılmaz, "İki dönemdir koltukta oturan Başkan Şenol, kendi döneminin hesabını vermekte zorlanınca ya topu taca atıyor ya da başını kuma gömüyor. Biz kendisine '2019 bütçe planında ilkokul çocuğunun bile yapmayacağı hataları neden yaptınız' diyoruz. O bize Bakanlığının bir yıl önce açıkladığı rakamı 7'ye 8'e katlayıp bugün açıklanmış gibi söylüyor. Satış rakamları bugün değil yaklaşık 1 yıl önce açıklandı, herkes teşekkür etti. Bu rakamlarda değişen hiçbir şey olmadı, sadece ve sadece bu rakamlara süresinde ödeyemeyen vatandaşlarımız için TÜFE artışı ilave ediliyor. İncelendiğinde bu çok rahat görülecektir" dedi.

Gaziemir'in Sarnıç bölgesinde 40 yıldır süren 2B sorununu kendilerinin çözdüğünü belirten Nazmi Yılmaz, "Bölgenin sorununu iyi bilen birisi olarak il başkan yardımcılığım döneminde meşaleyi yaktık. İlk yapılan değerlendirmelerde metrekare fiyatları 1000- 1100 TL arasındaydı. Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım'ın talimatıyla, Defterdarlığın rayiç bedelleri komisyon kurarak yeniden gözden geçirmesini sağladık. Daha sonra komisyon tarafından bu rakam 800- 850 TL arasında belirlendi. Yaptığımız itirazlar ve toplantılar sonucunda üç inceleme daha yapıldı. Geldiğimiz noktada, kanuni yüzde 50 indirim bedeli ile birlikte bu fiyatlar 290- 350 TL arasına indi. Buna ayrıca yüzde 20 peşin ödeme indirimi de yapıldığında, vatandaşlarımız metrekaresine 230- 280 TL arasında bir bedel ödeyerek tapularına kavuşabilecekleri müjdesini bir yıl önce AK Parti İzmir Milletvekilimiz Atilla Kaya verdi. Hatta tarla hükmündeki arazilerin 85-110 TL'den verileceğini açıklayan Kaya, peşin ödeme indiriminden yararlanmak isteyenlere Halkbank tarafından uygun kredi imkanı sağlanacağını, ödemesini taksitle yapmak isteyene ise 5 yıllık faizsiz vade yapılacağını söyledi. Derdi olanlar dermanına kavuştu. 40 yıl sürmüş. Bir yıl önce alternatifler sunarak çözmüşüz. Bu fırsattan yararlanmayana kanunda çok açık yazar TÜFE oranında fiyat artışı olur. Burası muz cumhuriyeti değil ki Türkiye Cumhuriyeti. Kanun var nizam var. Bazı artışlara karşı hükümetimiz sert tedbirler alıyor. Bu konuda gerçekten bir mağduriyet var ise onu da çözmek boynumuzun borcudur" diye konuştu.

 
Otomotivciler vergi indirimlerinden memnun
 
AK Partili Çankırı'dan Emine Erdoğan ile Mardin mesaisi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatansever 4 Kasım 2018 Pazar 15:47

Gerçi akp İlçe Başkanı cevap vermiş ama ben genede sitemde bulunacağım. Halil Başkanım üzülerek söylüyorum 2b konusunda akp sizden daha çok çalıştı.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da Cumhuriyet coşkusu tam gaz!
Cumhuriyet Haftası, Buca’da coşkulu etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. ...
Bayraklı'da lösemili çocuklara maskeli destek
Bayraklı Belediyesi, lösemili çocuklar haftası kapsamında anlamlı bir ...
Karşıyaka'nın gurur müzesi kapılarını açtı!
Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’nı gelecek nesillere taşımak adına ...
 
Bornova'da dönüşüm harekatı: 10 ayda 6 bin 85 ton
Bornova Belediyesi atıkların ayrı toplanması için altyapı oluşturarak ...
Down Kafe 'Engelsizmir'in gözdesi oldu!
Bornova Belediyesi’nin sosyal belediyeciliğe örnek olan projesi Down Kafe, ...
İzmir turizmine termal doping!
Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğin ortak olduğu İzmir Jeotermal A.Ş, ...
 
Büyükşehir'den örnek hizmet: 'Tepeden tırnağa' evde bakım
Hasta, yaşlı ve kimsesizlere “evde sağlık ve bakım” hizmeti veren İzmir ...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki "kayıp tablo" soruşturmasında flaş gelişme
Belediyeye yönelik 2017 Sayıştay Denetim Raporu'nda envanterde yer almasına ...
Dalgıç'tan 'kaçak yapılaşma' çıkışı: Mezardan babam çıksa...
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 2017 yılından sonraki kaçak yapılaşmalara ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri