POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eurovision finali öncesi diskalifiye edildi!
Eurovision finali öncesi diskalifiye edildi!
Kızılcık Şerbeti'ne damga vuran Atatürk sahnesi
Kızılcık Şerbeti'ne damga vuran Atatürk sahnesi
POS cihazları Maliye'nin radarında!
POS cihazları Maliye'nin radarında!
Kripto para düzenlemesinde sona yaklaşıldı!
Kripto para düzenlemesinde sona yaklaşıldı!
31 Ağustos 2021 Salı - 17:00

AK Partili Sürekli'den Soyer'e 'kredi' çıkışı: Yine aynı ezbere dönmüş!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in İzmir'de depremzedelere yeni ve yenilenmiş yuva için Dünya Bankası'yla yaptığı kredi anlaşması üzerine CHP ile AK Parti arasındaki tartışmalar sürüyor. Kredi tartışması son olarak Soyer'in açıklamalarıyla gündeme geldi. Soyer'e 'videolu' yanıt veren Sürekli, "1 hafta önce işin aslını itiraf ederken; bugün aynı ezberlerine dönmüş" dedi.

AK Partili Sürekli den Soyer e  kredi  çıkışı: Yine aynı ezbere dönmüş!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'de depremzedelere yeni ve yenilenmiş yuva için Dünya Bankası'yla yaptığı kredi anlaşması üzerine CHP ile AK Parti arasındaki tartışmalar sürüyor. 

Kredi tartışması son olarak Başkan Soyer'in Sözcü Gazetesi'nde verdiği röportajdaki açıklamalarıyla gündeme oturdu. Soyer'in mesajlarına yanıt AK Partili Sürekli'den geldi. 

1 HAFTA ÖNCE ASLINI İTİRAF EDERKEN BUGÜN YİNE EZBERİNE DÖNMÜŞ! 
Sürekli sosyal medya hesabından yaptığı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 21 Haziran 2021 günü "İktidar Tunç Bey'in aldığı krediyi iktidar niye imzalamıyor?" ve Soyer'in 19 Ağustos 2021 günü "İmzalanmış bir sözleşme yok, Hazine Bakanlığı'nın garanti verme süreci devam ediyor" açıklamalarının yer aldığı videoya da yer verdiği mesajında şu ifadelere yer verdi: Anlaşması yapılmamış bir krediyi Cumhurbaşkanımızın onaylamadığını öne sürenler; 1 hafta önce işin aslını itiraf ederken; bugün aynı ezberlerine dönmüş!  İzmir ne çekiyorsa, “Bizi engelliyorlar” nakaratından çekiyor!  Takdir, kamuoyunundur…

SOYER NE DEMİŞTİ? 
Büyükşehir Belediye Başkanı Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'e verdiği röportajda konuyla ilgili şunları söylemişti: 

2020'nin Ocak ayında kredi için Dünya Bankası ile görüşmeye gittim. Bu arada kentsel dönüşümle ilgili de başka heyetle görüştük. Üç şehir için 500 milyon dolarlık krediyi müzakere ediyoruz. O üç şehir arasında İzmir yoktu. Kentsel dönüşüm projelerini salgın nedeniyle yerinde görmeye gelemediler. Deprem olduğunda kentsel dönüşüm için krediye ihtiyacımız vardı.

Ağır hasarlı binalar için devlet çözüm üretmiş, “Sana yeni ev yaparım” diyor. Ancak orta hasarlı binalarla ilgili finansal bir çözümümüz yok. Bir yıl içinde güçlendirmek zorundasın. Yapılmadığı zaman bina yıkılıyor. İzmir'de 5 bin 800 orta hasarlı bina var. Kentsel dönüşümle ilgili model olacak bir uygulama için karar aldık. Dünya Bankası ile görüştük. Depremden sonra 2 yılda çıkacak krediyi 4 ay içinde aldık. 340 milyon dolar için el sıkıştık. Bu müzakereleri, Hazine ve İller Bankası ile de mutabık kalarak bitirdik.

21 Şubat 2020'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a “Orta hasarlı binada da oturulamıyor, boşaltmak zorundayız. Bulduğumuz krediyi orta hasarlı binalar için kullanalım” dedim. Aradan 6 ay geçmesine rağmen hiçbir gelişme olmadı. Hazır kredi orada duruyor ve banka bunu bize vermek istiyor. Cumhurbaşkanı onaylarsa o parayla 7-8 bin konut yapılacak. Kredi onayı verilmediği için orta hasarlı 5 bin 800 konut sahibi vatandaşlarımız sahipsiz bırakılmış durumda.

AKP İl Başkanı ve Meclis Grup Başkanvekili ile görüştüm. “Kredi sorununu çözelim, bunun siyasi kazanımı sizin olsun. Yeter ki çözün bunu, ben de çıkıp kamuoyu önünde teşekkür edeyim. Siz yapmış olun. Bunu da vatandaşa duyuralım” dedim.

Bizim, başarıyla hazırlanmış bir modelimiz var. 30 yıl vadeli bir finansman. Bunu kaçırmamak lazım. Dünya Bankası vermek istiyor ancak bizdeki ilgili makamlar bir türlü onaylamıyor. Eğer bunu yapmazlarsa her gün çıkar bağırırım. Bekleyelim ama daha nereye kadar bekleyelim. Yazık değil mi millete?

 
O ilçede asbest kabusu!
 
O ilçede 16 saatlik su kesintisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den birlik-beraberlik kazanı!
CHP İzmir İl Başkanlığı, muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıttı.
MHP'den Buca’da anlamlı zafer sergisi
Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zafer Bayramının 99. Yılı kutlamalarına MHP ...
Bornova'da 'tören' krizi: CHP'den MHP'ye sert tepki!
CHP İlçe Başkanı Çapın'dan Bornova Belediye Başkanı İduğ'u törenlere katılmama ...
 
Erdoğan: Artık 'ne alırsın' diyeceğiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ay Yıldız Projesi Temel Atma Töreni'nde konuştu. ...
CHP İzmir'den 30 Ağustos kutlaması: Yücel, Soyer ve Arslan ne mesaj verdi?
CHP İzmir Örgütü Büyük Zafer’in 99.yılını Cumhuriyet Meydanı'nda kutladı. ...
Büyük Zafer'in 99.yılı: Devlet erkanı Anıtkabir'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki heyet, 30 Ağustos Zafer Bayramı ...
 
Çavuşoğlu: İlave mülteci yükü kaldıramayız
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye'nin Afganistan'dan gelecek mülteci ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, "Bundan 99 ...
Erdoğan: Türkiye İHA liginde en ileri üç ülkeden biri
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akıncı TİHA'nın TSK envanterine girme töreninde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri