POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu
Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
12 Ekim 2022 Çarşamba - 12:17

Acılı annenin adalet feryadı!

İzmir'de kaldırımda oynarken ehliyetsiz Arzu Döş'ün (39) otomobiliyle çarpıp, park halindeki otobüse sıkıştırması sonucu hayatını kaybeden Emirhan Çoğalan'ın (2) ailesi, savcının mütalaasında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan açılan davanın 'olası kastla ölüme neden olma' suçundan ağır ceza mahkemesinde görülmesini talep etmesini sevinçle karşıladı. Anne Saadet Çoğalan, "Bize bu acıyı yaşatan ehliyetsiz sürücü gerekli cezayı alana kadar peşini bırakmayacağız" dedi.

Acılı annenin adalet feryadı!

Karşıyaka ilçesinde yaşayan Saadet Çoğalan ve Mustafa Çoğalan (35) çiftinin oğlu Emirhan Çoğalan'a, geçen yıl 27 Mayıs'ta, evlerinin önündeki kaldırımda akülü arabasıyla oynarken, ehliyetsiz sürücü Arzu Döş'ün manevra yaptığı 35 ALP 548 plakalı otomobil çarptı. Otomobille kaldırımda park halindeki İbrahim Dal'a ait 35 S 02234 plakalı servis otobüsünün arasında sıkışan Emirhan, kaldırıldığı hastanede öldü. Kazanın ardından tutuklanan Döş, 44 gün sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hazırlanan bilirkişi raporunda, Emirhan'ın da kusurlu olduğu belirtildi. Raporda, Emirhan'ın 'yayalar, taşıt yolunu yaya ve okul geçidiyle kavşak giriş ve çıkışlarından karşıya geçmek zorundadır' hükmünü ihlal ettiği görüş ve kanaatine varıldığı açıklandı.

DHA'nın haberi sonrası Emirhan'ın kusurlu bulunması kararı tepki topladı. Olayla ilgili iddianame hazırlandı. Bilirkişi raporunun aksine iddianamede Emirhan'ın kusurlu bulunduğuna yer verilmedi. Ehliyetsiz sürücü Döş'ün yanı sıra kaldırımda park halindeki servis minibüsünün sahibi İbrahim Dal da iddianamede sanık olarak yer aldı. Her 2 sanık için 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendi. Karşıyaka 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde sanıkların yargılanmasına başlandı. Geçen hafta görülen son duruşmada, savcı mütalaasında dikkat çeken bir talepte bulundu. Sanıklar hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan dava açılmış olmasına rağmen sanık Arzu Döş'ün olay tarihinde ehliyeti olmadan trafiğe çıktığı hususu göz önüne alındığında eyleminin olası kastla ölüme neden olma suçunu oluşturma ihtimalinin bulunduğunu belirtip, dosyanın ağır ceza mahkemesinde görülmesini istedi.

'PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'

DHA'ya konuşan Saadet Çoğalan, savcının talebi ile ilgili "1,5 sene önce canım yandı. Ehliyetsiz sürücü kaldırımda oynayan çocuğumu ezdi. Ne kadar durumu fark edip, müdahale etmeye çalıştıysam da sesim duyuramadım, çocuğumu ezdi. Bu bir cinayettir. Lütfen ehliyetsiz sürücüler araç kullanmasın. Benim canım yandı, başkalarının da yanmasın. Evlat acısı gibisi yok. Savcı dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesini istedi. Bize bu acıyı yaşatan ehliyetsiz sürücü gerekli cezayı alana kadar peşini bırakmayacağız" diye konuştu.

'İNŞALLAH EMSAL KARAR ÇIKAR'

Emirhan'ın amcası Mehmet Ali Çoğalan ise kazanın meydana geldiği yeri göstererek, "1,5 yıl önce tam burada ehliyetsiz bir sürücü yeğenimi ezerek canımızı yaktı. Savcının talebi bize oldukça memnun etti. En ağır cezayı alması bizi daha da mutlu edecek. Hiçbir ehliyetsiz sürücüde araç kullanmaz. Başka canlar yanmasın. Günümüzde ehliyetsiz sürücüler çok can yaktı. Artık başka canlar yanmasın. İnşallah emsal bir karar çıkar" dedi. 

Ailenin avukatı Özcan Çiçek de talebin kabul görmesi halinde cinayetten yargılama olacağına dikkat çekip, "Son duruşmada bizim en başından beri ifade ettiğimiz olası kastla öldürme iddiamız vardı. Bunun bir cinayet olduğunu belirtiyorduk. Duruşma savcısı da dosyanın, TCK 21-2 yani olası kast ile ağır ceza mahkemesine gönderilmesi yönünde mütalaa verdi. Eğer talep uygun bulunursa dosyamız ağır ceza mahkemesine gidecek. Böyle de olursa 20-25 yıl arasında ceza verilecek" diye konuştu. (DHA)

 
Kremlin'den Batı'ya nükleer yanıtı!
 
Deniz Poyraz davasında büyük gerginlik: Biber gazı sıkıldı, duruşma yeri değişti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HSK'dan Yargıtay'a 10 yeni üye seçimi
Hakim ve Savcılar Kurulu, Yargıtay'a 10 yeni üye seçti.
Tire'nin beledi dokumasını öğrenmek için ABD'den İzmir'e gelip tezgah başına geçti
ABD'de moda tasarımı üzerine yüksek lisans yapan 23 yaşındaki Kyra Zapf, ...
İzmir'de yasa dışı geçiş operasyonu: 5 tutuklama!
İzmir'in Seferihisar ilçesinde yasa dışı yolla yurt dışına çıkış hazırlığı ...
 
İzmir'in o bölgesi 'resmen' koruma altında!
Dikili ilçesi Merdivenli Mahallesi Manastırtepe (Seyrettepe) mevkii, 1. ...
Silahlı kavga dehşeti: Arada kalan babasını da vurdu!
Bayraklı ilçesinde, kavga ettiği kişilere tabanca ile ateş açan bir şüpheli, ...
Schengen'de reform çağrısı kabul edildi!
Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği üyesi ülkelere gitmek için aldığı ...
 
Sosyal medya teklifi: 1 madde daha kabul edildi
Basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemenin 1 maddesi ...
İzmir açıklarında 38 hayat kurtaran operasyon
İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına ...
Mobil tarifelere zam: Artış yüzde 77'yi buldu!
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) internet sitesinde yer ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri