POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
7 banka artık tek ATM'den hizmet verecek
7 banka artık tek ATM'den hizmet verecek
Ali Koç ve Saadettin Saran bir araya geliyor!
Ali Koç ve Saadettin Saran bir araya geliyor!
'Eurovision' açıklaması: Onu da kazanacağız!
'Eurovision' açıklaması: Onu da kazanacağız!
Erdoğan ile Bahçeli’den 1 saatlik görüşme
Erdoğan ile Bahçeli’den 1 saatlik görüşme
20 Mart 2024 Çarşamba - 12:20

Acılı baba konuştu: Çocuğunu getir adalete teslim et!

İstanbul Eyüpsultan’da meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren Oğuz Murat Aci’nin babası Özer Aci, annesi yazar Eylem Tok’la birlikte ABD’ye kaçan 17 yaşındaki T.C’nin babası Bülent Cihantimur’la görüşmesinin ayrıntıları anlattı. Özer Aci, “5-6 kişi geldiler, ne yüzle 5-6 kişi geliyorsunuz diye kınadım. Ona şunu söyledim, ‘Git çocuğunu, eski eşini al adalete teslim et, ondan sonra taziyeye mi geleceksin buyur gel’ dedim.” ifadelerini kullandı.

Acılı baba konuştu: Çocuğunu getir adalete teslim et!

İstanbul Eyüpsultan’daki orman yolunda 1 Mart Cuma gecesi yaşanan kaza ve sonrasında ehliyetsiz sürücü T.C’nin annesi yazar Eylem Tok tarafından ABD’ye kaçırılması gündemdeki yerini koruyor.

Kazada yaşamını yitiren Oğuz Murat Aci’nin babası Özer Aci, aile dostları aracılığıyla T.C’nin babası Bülent Cihantimur ile görüştüklerini açıkladı.

Cihantimur ile bire bir iletişim kurmadığını vurgulayan Aci, görüşmenin kısa sürede sona erdiğini belirterek ayrıntılarını anlattı. Aci kan prası iddialarına da yanıt verdi.

Cihantimur ailesinin kendisiyle hiçbir zaman iletişim kurmadığını anlatan baba Aci, “Dolaylı olarak irtibata geçti. 3-5 dakika bir konuşmamız oldu. O zaman zarfında kendisinden şu istekte bulundum; ‘Eski eşini ve çocuğunu getir, adalete teslim et. Ondan sonra da buyur taziyeye gel’ dedim. Geçen 19 gün zarfında ne gelen oldu ne giden oldu.” ifadelerini kullandı.

Anne-oğul firarda. Acılı baba konuştu: Çocuğunu getir adalete teslim et - 1Oğuz Murat Aci'nin babası Özer Aci

Görüşmenin evinde değil, farklı bir noktada yapıldığını söyleyen baba Aci, Cihantimur’un taziyeye Aci ailesinin evine gittikleri yönünde açıklamasını yalanladı.

“Onda benim evime gelecek cesaret yok, olsa çoktan gelmişti. Kendisi bazı şeyleri farklı yollarla halledeceğini düşündüğü için böyle bir girişimde bulunmadı, bulunacağını da sanmıyorum.” şeklinde konuşan Aci, şöyle devam etti:

“8’inci gün Kur’an okutuyorduk, o gün avukatımla görüşmüş. Taziyeye geleceklerini söylemiş, avukatım gerekli cevabı vermiş. Şöyle demiş, ‘Bugün Kur’an okutuluyor, acılı aile, bizim söylemimiz hala devam ediyor, eşini ve çocuğunuzu getirin. Ertesi gün taziyeye gelebilirsiniz’ demiş. Ben sözümün arkasındayım, eğer bana taziyeye gelecekse, acımı dindirecekse, önce çocuğunu ve eşini adalete teslim etsin, ertesi gün buyursun gelsin.”

“KENDİSİNE SİTEM ETTİM”

Görüşmeye 5-6 kişi geldikleri için kendilerine sitem ettiğini belirten Aci, “Benim aile dostumla, dolaylı olarak birileri vasıtasıyla iletişime geçildi. Aile dostuma maddi ve manevi yanımda olduğunu söylemiş. Ben de onlara şunu söyledim. 'Maddi kısmı bir kenara bıraksın, gelsin görüşelim' dedim. 5-6 kişi geldiler, hatta kınadım. 'Ne yüzle 5-6 kişi geliyorsunuz?' diye kınadım. Çok kısa bir görüşme oldu.” ifadelerini kullandı.

Anne-oğul firarda. Acılı baba konuştu: Çocuğunu getir adalete teslim et - 2Kazada yaşamını yitiren Oğuz Murat Aci

Görüşmede Cihantimur’un kendisine bir şey söylemediğini anlatan baba Aci, şunları söyledi:

“Net bir 'Başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin, acınızı paylaşıyoruz' gibi şeyler söylemedi. Aile dostumuzun evine gelmesiyle bu taziye kabul oluyorsa, ısmarlamayla hac yapmak gibi birşey olur. Benim evim belli, adresim belli. Ona ben sitem ettim doğru. 'Ben senin birinci gün kim olduğunu buldum, sen benim kim olduğumu, çocuğunun kimi öldürdüğünü niye bulamadın?' diye sitem ettim. Zengin ve kolun uzun ya. Burada neden bu özelliklerini kullanmadı. Görüştüğümüz süre o kadar. Hiçbirşey söylemedi.”

KAN PARASI İDDİALARI

Baba Aci’ye kan parası iddiaları da soruldu.

“Bana şu İstanbul'u bağışlasalar oğlum geri gelmeyecek.” diyen Aci, “O insanın bir lokması benim boğazımdan geçmeyecektir. Bunu açık açık net bir şekilde söylüyorum.” ifadelerini kullandı.

Eylem Tok’un annesinin de kendileriyle iletişime geçtiğini anlatan Aci, “Eylem Tok’un annesi aradı, başsağlığı dilemeye gelecekmiş. Ben de yine aynı söylemimi tekrar ettim. Gitsin annesi önce kızını ve torununu alsın Türkiye’ye getirsin, adalete teslim etsin.” dedi. (DHA)

 
CHP İzmir'de 'seçim günü' zirvesi!
 
Ege futbolunda Ersen Martin yası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sinema sanatçısının ağabeyi dövülerek öldürüldü!
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, sinema sanatçısı Ahmet Canbazoğlu'nun ağabeyi ...
Propaganda serbestliği ve seçim yasakları başlıyor
Türkiye 31 Mart günü sandık başına gidecek. Seçime kısa süre kala propaganda ...
İzmir'de 1 haftada 68 firari hükümlü yakalandı
İzmir'de asayiş şube ekipleri tarafından 11-17 Mart arasında yapılan çalışmalarda ...
 
Olaylı derbi ile ilgili yeni gelişme!
Olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçına ilişkin soruşturma sürüyor. Maçta ...
Yalova'da deprem: Çevre iller de sallandı!
AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. Yalova'da 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
İzmir merkezli 'terörizmin finansmanı' operasyonu: 18 gözaltı
İzmir merkezli 8 ilde, terör örgütleri DHKP/C ve MLKP'ye finansman desteği ...
 
Korkunç kaza: Takla atan araç imam ve eşine mezar oldu
Karşıyaka ilçesinde, Yunusemre Camisi imamı Hasan İzci (61), geçici görev ...
Nevruz mitinginde terör propagandası: 6 tutuklama!
İzmir'de, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Başkanlığı ...
MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyine hava harekatı
MSB: Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap, Hakurk, Gara ve Kandil bölgelerinde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri