POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
13 Nisan 2023 Perşembe - 11:13

Adaylarını tanıtan Memleket Partisi'nden CHP'ye 'Taşkın' tepkisi, 'İzmir'de 3.parti' iddiası!

Memleket Partisi İzmir İl Örgütü bir otelde gerçekleştirdiği toplantı ile milletvekili adaylarını vitrine çıkardı. Toplantıya CHP'nin birinci sıra adayı Yüksel Taşkın'a tepkiler ve 'İzmir'de üçüncü partiyiz' mesajı damga vurdu.

Adaylarını tanıtan Memleket Partisi nden CHP ye  Taşkın  tepkisi,  İzmir de 3.parti  iddiası!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye gözünü 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine çevirdi. 

Siyasi partiler milletvekili aday listelerini geçtiğimiz günlerde Yüksek Seçim Kurulu’na(YSK) teslim ettikten sonra aday tanıtım toplantıları ile seçim startını veriyor. 

Memleket Partisi İzmir İl Örgütü de bir otelde gerçekleştirdiği toplantı ile milletvekili adaylarını vitrine çıkardı.

 

Toplantıya milletvekili adayı olan İl Başkanı Cüneyt Oğuz, Genel Başkan Yardımcıları Asuman Ali Güven, Mahir Bakan ve Ali Tunç Can da katıldı. 

"VEKİL SEÇERSİNİZ BAYRAMDAN BAYRAMA GELİR, BU DOĞRU DEĞİL!"
Toplantıda tüm milletvekili adayları tek tek söz alıp kendilerini tanıtırken ilk sözü Genel Başkan Yardımcısı ve ikinci bölge birinci sıra İzmir Milletvekili Adayı Güven aldı. 

Memleket Partili Güven, "Partimiz 2 yılını henüz doldurmadı. 4 ay sonra da seçimlere girme hakkı kazandı. Şu an 600 milletvekilliği listesinin tamamına adayları ile müracaat etti. 81 ilde seçimlere katılıyor partimiz. Bunlar zor işlerdir. Biz partimizi büyük olanaksızlıklar içerisinde kurduk. Zoru başardık. Bugün seçimlere Memleket Partisi olarak tek başımıza katılıyoruz sevgili arkadaşlar. Millet İttifakı 17 parti ile katılıyor. Cumhur İttifakı 6 parti ile katılıyor ama biz tek başımıza katılıyoruz. 'Ne Cumhur, ne millet, tek yol memleket!' diyoruz. Ne sağdan ne soldan, Atatürk’ün yolundan diyoruz. İzmirlilerin benimseyeceği partililerimizden yol arkadaşlarımızdan milletvekilleri adaylarımızı belirledik hepsi İzmir’de kökleri vardır. Çoğu zaten İzmir’de yaşıyorlar. İzmir’le bağları vardır. Birlikte yürüdüğümüz yol arkadaşlarımız. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Milletvekili seçmek ayrı bir şeydir sonra hizmet alabilmek ayrı bir şeydir. Seçersiniz bayramdan bayrama gelir. Böyle milletvekili seçmek çok doğru değildir. Seçilecek olanlar sürekli İzmir’de olacak. İzmir’de seçmenle her zaman diyalog halinde İzmir’in sorunları ile ilgilenecek arkadaşlarınızdır. Ben 50 yıldır İzmir’de siyasetle ilgilenmiş bir kardeşinizim. Bir ayağım hep İzmir’de oldu. İzmir’de yaşadım. İzmir’de doğdum büyüdüm. Hizmet etmek için aday oldum. Biz parti olarak İzmir’in tümüne sahiplenmeye, İzmir’in tüm sorumlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz’’ dedi. 

İKTİDARI ALAŞAĞI EDECEĞİZ!
Güven şöyle devam etti: 21 yıldır AKP iktidarı Türkiye’yi yönetiyor. Son yıllarda rejimi değiştirerek tek adam rejimine dönüştü sistem. Ben il başkanıydım CHP’nin evet, hayır oylaması yapmıştık. İzmir’de yüzde 69 ile hayır çıkarabilmiştik. Maalesef oyların bir kısmını mühürsüz oylar meselesi bu konuda yeterli duyarlılığı gösteremedik o günlerde sahip çıkamadık yeteri kadar. Gelinene durum ortadadır. Bu rejim Türkiye’yi maalesef çok kötü noktalara taşımıştır buna son verilmesi gerekmektedir. Türkiye’nin sorunları çok büyük hazine tam takır. Şu an kasa eksi bakiyededir. Devletin tüm kurumlarında büyük bir sıkıntı yaşanmaktadır. Sınavların mülakatsız yapılacağını söyledi nihayet Cumhurbaşkanı. Muharrem İnce sürekli duyarlılığını gösterdi bu konuda. Binlerce gencimiz bu nedenle maalesef devlet kurumlarında çalışamaz duruma düşürülmüştür. Biz Memleket Partisi olarak sorunları çözmek için iktidar adayıyız. Bu iktidar alaşağı edeceğiz bu ülkeyi bu cenderen çıkacağız. Gençlere iş imkanı sağlayacağız. Sorunları biliyoruz. Memleket iktidarı gençlerin iktidarı olacaktır. En büyük zenginliğimiz gençlerdir. Türk ekonomisi üreten bir ekonomi olmalıdır. Büyüyen bir ekonomi olmalıdır. Bugün tarım ve hayvancılık önemsizleştirilmiştir. Çıkartılan kanunlar uygulanmamaktadır.’’

BARAJ SORUNUMUZ YOK, İZMİR’DE 3. PARTİYİZ!
Güven partisinin baraj sorunu olmadığını iletirken, İzmir’de Memleket Partisi’nin 3. Parti olduğunu iddia etti. 
Güven, "Memleket Partisi’nin kendine güveni tamdır. Bunu bilmenizi istiyorum. Baraj sorunumuz yoktur. Bu yaratılmaya çalışılan algılara inanmayın. Oylarımızın 9’un üzerine çıktığını, İnce’nin de oylarının yüzde 15 olduğunu söylemektedir. Yandaş bazı şirketler bu konuda Türk halkını aldatmaya çalışmaktadır. Bizim oy oranımız Türkiye’de şu an barajın çok üstünde, genel başkanımızın çok üstündedir. Onun için İzmir’de de iddialıyız. İzmir’in 3. Partisiyiz şu an. Göreceksiniz ne düzeyde oy aldığını. Bizim yolumuz doğru. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gidiyoruz. Laikliği önemsiyoruz’’ diye konuştu. 

YÜKSEL TAŞKIN TEPKİSİ: ADAYLARINI GERİ ÇEKSİNLER!
Güven CHP’nin birinci bölge birinci sıradan aday gösterdiği Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın’a sert eleştirilerde bulundu. Güven CHP’ye, ‘’Adaylarını geri çeksinler’ çağrısında bulundu. 

Güven, "Atatürk ırkçıdır diyebiliyor bazı adaylar. İzmir’de milletvekili adayı olabiliyor. Rize’den gelmiş ırkçı Atatürk diyen adam birinci sıradan milletvekili adayı oluyor. Gitsin partisi Rize’den aday göstersin kardeşim. Atatürkçü adam mı bitti İzmir’de? Ben kentimiz için doğru bulmuyorum. Asla müsaade edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Atatürk’e ırkçı diyen bir kafanın milletvekili olmaması gerekir. Cumhuriyet burada kuruldu. Kuruluş temelleri burada atıldı. Bu adaylarını geri çeksinler. Bu tip adaylar İzmir’e yakışmaz’’ ifadelerini kullandı.

"HİCAP DUYUYORUZ!"
Toplantıda konuşan il başkanı ve milletvekili adayı Cüneyt Oğuz, "Seçilmem halinde İzmir’i layıkıyla temsil etme konusunda tüm İzmir’e söz veriyorum. İzmir Atatürk’ün şehridir. Atatürk’le problemi olanların Atatürk’ün partisinden aday gösterilmesinden hicap duyuyoruz. Atatürk’le problemi olanların ne oylarını ne de desteğini istiyoruz’’ dedi. 

"HALİL İBRAHİM SOFRASI’NA DAVET ETMEDİLER!"
Soru&cevap bölümünde yeniden söz alan Güven, İnce’nin adaylığı ve partideki istifalar ile ilgili gündeme dair gelen soruya, ‘’Partimize CHP heyeti adaylıklar kesinleşmeden bir gün önce geldiler. O geldiklerinde heyette ben de vardım. Kılıçdaroğlu’nu karşıladık konuştuk. 1 saat sürdü. Bize bir teklifte bulunmadılar. Giderken Halil İbrahim Sofrası şeklinde algı yaratma davranışı içinde oldu. Bize içeride Halil İbrahim Sofrası’na davet etmediler. AKP iktidarından Türkiye’nin kurtulmasını istiyoruz.  9 milyon genç işsiz. Bunlar resmi rakamlar. Gerçek farklı. AKP’yi göndermek için mücadele ediyoruz. Tabi yanlış algılar da yaratılmaya çalışılıyor. Sosyal medyada her gün. Belki benim de çıkmıştır belki de istifa etmişimdir partiden. Memleket Partisi karalanmaya çalışılıyor. Memleket Partisi Türkiye’nin sigortasıdır. Parlamentoda olması gerekir.’’ dedi.

"İZMİR’DE SÜRPRİZ OY ALACAĞIZ!"
Güven partisinin İzmir’de ki oy oranı le ilgili olarak, ‘’İzmir’de biz 3. Partiyiz. Bu konumumuz daha da güçlenmeye devam edecek ama siyasetin matematiğinde enterasan şeyler olabilir. Ben sürpriz bekliyorum sürpriz beklediğimi söylemek istiyorum. İzmir’de sürpriz bir oy alacağız. Yaratılan Fetö taktiklerini aşacağız’’ açıklamasını yaptı. 

1.BÖLGE ADAY LİSTESİ: 
İZMİR-1 1 CÜNEYT OĞUZ
İZMİR-1 2 ALİ TUNÇ CAN
İZMİR-1 3 GÜLDEREN ÖZAFACAN ZEĞEREK
İZMİR-1 4 HARUN DÜŞENKALKAN
İZMİR-1 5 BEYHAN MUTLU
İZMİR-1 6 BAŞARAN AKTAN
İZMİR-1 7 İSMAİL YILDIZ
İZMİR-1 8 TURAN ÇATAL
İZMİR-1 9 TUFAN ÖZTÜRK
İZMİR-1 10 AHMET ÖMER ERKENCİ
İZMİR-1 11 CEM MERİH YENER
İZMİR-1 12 OLCA ÖMÜR ARAS
İZMİR-1 13 EFE YURDAKUL
İZMİR-1 14 FURKAN MOLLA

2.BÖLGE ADAY LİSTESİ: 
İZMİR-2 1 ASUMAN ALİ GÜVEN
İZMİR-2 2 MAHİR BAKAN
İZMİR-2 3 TUĞÇE SEMERCİOĞLU
İZMİR-2 4 MEVHİBE KOLOĞLU
İZMİR-2 5 LEVENT ÖREN
İZMİR-2 6 MERVE DUMAN
İZMİR-2 7 ÖMER BERK GÖNENÇER
İZMİR-2 8 ALEV GÜNYAR
İZMİR-2 9 BURAK KURT
İZMİR-2 10 GÜRSEL DİNKTEPE
İZMİR-2 11 MERT DİKMEN
İZMİR-2 12 FURKAN ASLAN
İZMİR-2 13 GÖRKEM SÜREN
İZMİR-2 14 TAHA KARAÇELİK

 
İzmir'de kaçak akaryakıt depolarına baskın!
 
Eroğlu Samsunspor'un 11 yıllık özlemini sona erdirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Parayı millet için harcayıp hesabını vereceğiz"
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
Kamu bankalarına 'Togg kredisi' çağrısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobil Togg'a özel kredi için de kamu bankalarına ...
CHP’li Bayır’dan önemli ‘liste’ mesajları ve çarpıcı 2 sandık tahmini!
İzmir’i 8 yıldır parlamentoda temsil eden CHP’li Tacettin Bayır, yeni ...
 
Başkan Eriş’ten ‘2.dönem’ ve ‘sandık hedefi’ sorularına slogan gibi yanıtlar!
Politika Durağı programında önemli açıklamalarda bulunan Ödemiş Belediye ...
Erdoğan'dan muhalefete sert eleştiriler!
14 Mayıs seçimlerine geri sayım sürerken, meydanlar da ısınıyor. Cumhurbaşkanı ...
CHP'den Küçük Menderes çıkarması!
CHP İzmir Örgütü son olarak Ödemiş ve Bayındır'da sahaya indi. Büyükşehir ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan 'Sadullah Ergin' açıklaması
Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partili ...
BTP Cumhur İttifakı'na destek için seçimden çekildi
Büyük Türkiye Partisi (BTP), 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerden çekildi. ...
Soyer'den 'cezalandırma' çıkışı: İzmir 40'ta 1 almaktan kurtulacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ödemiş'te Millet İttifakı'nın ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri