POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
2. Lig'de bir garip maç! Şut dahi atılmadı
2. Lig'de bir garip maç! Şut dahi atılmadı
Kurallara uymayan oto galerilere rekabet cezası
Kurallara uymayan oto galerilere rekabet cezası
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs için Taksim açıklaması!
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs için Taksim açıklaması!
MHP'den anayasa önerisi: Halk oylaması vurgusu!
MHP'den anayasa önerisi: Halk oylaması vurgusu!
17 Kasım 2022 Perşembe - 16:28

Akşener'den İzmir'de Erdoğan'ın o sözlerine yanıt ve '1946' çıkışı!

İYİ Parti Lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İYİ Parti’ye yönelik "Masayı terk etmek üzere konumunu gözden geçirmeli" sözlerini yanıtladı. Akşener, “Dün neyi savunduysa bugün de aynı şeyi savunan bir siyasi partiyiz. Milletimizin geleceğinin heba edildiği, ortaya sürüldüğü bir kumar masasında hiç olmadık, bundan sonra da olmayız!” dedi. Akşener ESİAD zirvesinde Cumhurbaşkanlığı sistemini eleştirdiği konuşmasında da "Türkiye olarak bugün 1946 yılındayız" ifadelerini kullandı.

Akşener den İzmir de Erdoğan ın o sözlerine yanıt ve  1946  çıkışı!

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 zirvesi için gittiği Endonezya'da gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İstiklal'deki terör saldırısına yönelik tepkileri üzerinden muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Bunların tavırlarına yabancı değiliz" dedi. İYİ Parti'ye de bir çağrıda bulunan Erdoğan, "Masayı terk etmek üzere konumunu gözden geçirmeli" diye konuştu.

- AKŞENER: EN BAŞARILI START UP'IZ, EN İYİ SİYASİ KAFA AVCISIYIM!... 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu mesajlarına İzmir’deki temasları sırasında yanıt verdi. 

"ÖYLE BİR MASADA HİÇ OLMADIK, BUNDAN SONRA DA OLMAYIZ!” 
Kentte Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (ESİAD) ‘ESİAD Ekonomik Vizyon Buluşmaları’ toplantısı öncesi soruları yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “Sayın Erdoğan anladığım kadarıyla seçime dair derin bir endişe içerisinde... Dolayısıyla da her sabah kalktığında bu endişenin çözümü için adımlar atmaya gayret ediyor” diyerek başladığı açıklamasında şunları kaydetti: Geçen hafta HDP ile son derece neşeli, kakara kikiri görüntülü bir fotoğraf verdileri. Birincisi bu. Daha sonra tutuklu sanık olan Selahattin Demirtaş hem özel helikopter hem de özel jetle ailesini görmeye gönderildi. Böyle bir resim burada duruyor. Bu sabah uyanmış, böyle bir çözüm bulabilirim diye düşünmüş herhalde... Her zaman yaptığı gibi bizi HDP üzerinden dürtmeye kalkmış. Ama biz bugüne kadar Sayın Erdoğan’ın yaptığı zikzaklara alıştık. Masaya oturanlar, açılımları yapanlar, teröriste terörist diyemeyenlerle aynı yerde bulunan kendileri... Ama iş zora düşüldüğü zaman da yerli ve milli ilan edilen biziz. Biz Sayın Erdoğan ve arkadaşlarının millilik üzerinden yaptığı tanıma ihtiyaç duyan bir parti değiliz. Biz 2017’de yapılan ve bugünkü bu ucube sistemi getiren o referandumda çok net ve açık bir tavır koyan insanların kurduğu bir siyasi partiyiz. Dolayısıyla çizgisinde hiç kırıklık olmayan, dün neyi savunduysa bugün de aynı şeyi savunan bir siyasi partiyiz. Milletimizin geleceğinin heba edildiği, ortaya sürüldüğü bir kumar masasında hiç olmadık, bundan sonra da olmayız!

İYİ Parti Lideri Akşener bu mesajların ardından Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (ESİAD) Ekonomik Vizyon Buluşmaları toplantısına katıldı. Oturumda Akşener ve ev sahibi ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu ile ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer’in yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, çok sayıda iş dünyası temsilcisi ile İYİ Parti'nin ekonomi kurmayları katıldı. 

İYİ Parti Lideri Akşener burada yaptığı konuşmada AK Parti’ye Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi üzerinden eleştiriler yöneltirken "Türkiye olarak bugün 1946 yılındayız" ifadelerini kullandı. 

"GÜVENİ SAĞLAYACAK YARGI TARAFSIZLIĞI VE DEMOKRASİDİR!"
İYİ Parti’nin Türkiye’nin kilit taşı olduğunu söyleyen Akşener’in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: 
Bir şey değişecek, her şey değişecek. Matematik denklemlerinde de vardır. Bizim partimizin kuruluşu böyle bir şey oldu. 2017 yılında, henüz partimiz yokken, bugün iş başında bulunan 'ucube sistem' dediğimiz partili cumhurbaşkanlığı sistemine karşı Anadolu’nun her yerini dolaştık ve bugünleri anlattık. Dedik ki; Bu sistem yanlış bir sistemdir. Bu sistem önce sahiplerini vuracak ve vurmuştur. 'Ekonominin patronu güvendir' diyorsunuz. Güveni sağlayacak olan yargının tarafsızlığıdır. Tam anlamıyla uygulanan bir demokrasidir. Yatırımın yerlisi yabancısını, yatırım yapmaya getiren yatırımı yönlendiren bu saydığı meseledir. Öngörülebilirliğiniz varsa yerli, yabancı gelir istihdama yönelik yatırım yapar şimdi ama kapıdan içeri bir üretim tesisi yapmak üzere yola çıktığınızda ayak bastı parasına kadar giden saçmalıklarla karşılaşıyorsanız, yargıya dair herhangi bir inancınız yoksa, hukukun üstünlüğüne inancınız yoksa elbette yatırım yapmazsınız. Para kazanır gider ya da kara paranın aklandığı sürekli varlık barışını ilan ettiğiniz uçucu para denilen bir sistemle karşı karşıya kalırsınız. 

"TEK AMACIMIZ…"
Bütün bunlar gerçekleşti, keşke biz haksız çıksaydık. 2017 bizim için mihenk taşıdır. 25 Ekim 2017’de biz partimizi kurduk. Anayasa referandumu geçti, bundan sonra bize özgü partili cumhurbaşkanlığı yapının dışına çıkamayacağına inanılan bir dönemde İYİ Parti’yi kurduk ve tek amacımız bu ucube sistemin sandıkta hür , helal ve bağımsız oylarınızla gitmesini sağlamaktı. Bizim amacımız bu ucube sistemi zarar verdiğine inandığımız için seçmen eliyle değiştirilmesini sağlamaktır. Hiç vazgeçmeyeceğimiz ilkemiz budur. 



"BUGÜN 1946 YILINDAYIZ!"
İYİ Parti çözüm üreten bir siyasi parti. Tam seçime gideceğiz, dendi ki 'Hop, hayır seçime gidemezsiniz.' Ben gittim CHP’den, 15 milletvekili talep ettim. Sayın Kılıçdaroğlu’nun buna verdiği cevap da çok önemli bir adım. Bu İstanbul, Ankara gibi belediye başkanlıklarının alınmasını getirdi. Bu bugün 'Cumhurbaşkanı adayınız kim?' diye tepinen abilerin feryadını getirdi. Türkiye nerede, kadere bak kadere bak! Ben ailesinin bir kanadı, öz dayısı Rahmetli Menderes'in İstanbul İl Başkanı olan biriyim. Babamın arkadaşı Atatürk’ü tanıyor, ben iki tarafı da biliyorum. Kadere bak dediğim o! Rahmetli İnönü üzerinden bağıran, çağıranlar, size bir hikaye anlatacağım... Yıl 1946, seçimler olur. O günkü şartlar elbette bugün anladığımız manada demokrasi yoktur. Demokrat Parti seçime girer. İtirazlar olur. Sonuçta Demokrat Parti bir grup kurar fakat kanunlar uygun değildir. Çok partili sisteme uygun değildir. 1947’de bir kongre yapar Demokrat Parti orada, 'Hürriyeti Misak-i' diye bir beyanname yayınlarlar... Orada bir ültimatom vardır. İnönü hem Cumhurbaşkanı hem de CHP’nin Genel Başkanı'dır. Demokrat Parti’nin Genel Başkanı Celal Bayar, İsmet Bey’e gider, 'Sine-i millete gideceğiz' der. Şunları yapacaksınız; partiyle Cumhurbaşkanının ayrılması, başbakanlığa meclisteki diğer siyasi partilere saygı duyan bir başbakanın getirilmesi ve parlamenter demokrasinin bütün gereklerinin yerine getirilmesidir. İsmet Bey der ki, 'Biz bunu yapalım! Derhal CHP’nin tüzüğünü değiştirelim'... Kendisi Cumhurbaşkanlığına geçer, Başbakanlığa geçen Hasan Saka gelir sonraki süreçte çok partili süreçte çok partili sistemin gerekleri yerine getirilir. Biz bugün 1946’dayız. Yıl 2022 dijital demokrasi diye bir kavram tartışılıyor şu anda... 1946’nın kuralları ile orayı özleyerek oraya geçmiş bir yönetim anlayışı ile yönetiliyoruz. Hala 1945’in bir tık altındayız. Bu yönetilebilir bir dünya değildir. Biz bunun değişmesi için partimizi kurduk. Buradan geri adım atmamız mümkün değil... 

"ELİNİN KÖRÜNÜ DİYORUM!"
ANAP’tan DYP’den birlikte yol yürüdüğümüz arkadaşlarımız aramızda. Seçmene gidersiniz derdinizi anlatırsınız, çok kibar davranır bizim insanımız ama lakin siyasetçiyi iğnenin deliğinden geçirir. Kutuplaşma dilinden ziyade, inşaların kutsallarına dokunmayan bir tavrın oluşmasını siyasetçiye mecbur kılan bir atmosfer vardı. Siyasetçinin rekabet alanı dertleri öğrenmekti. Şimdi çok kolay politika yapılıyor. Şu şuna ne demiş, sen buna ne diyorsun? Elinin körünü diyorum. İYİ Parti’nin yapacağı şey bu hayali kavgayı değiştirmektir. İnsanımızın siyasetçiden hesap sorma hakkının olduğu bir anlayışı yeniden ihya etmektir amacımız. 20 Ocak 2020’de başladık, 3 yılı dolduracağım, bütün şehirleri dolaştık. Bundan da vazgeçmeyeceğiz. 

"İYİ PARTİ ÜLKENİN KİLİT TAŞIDIR!"
15 milletvekili ile başlayan hikaye 11 büyükşehirin kazanılmasını getirdi. Farklılıklara saygı duran bir başka anlayışın doğuşuna sebep oldu ki bu da işte 21.yüzyıl demokrasi anlayışı budur. İYİ Parti’nin bu ülkenin kilit taşı olduğuna inanıyorum. Cumhurbaşkanı başta olmak üzere Cumhur İttifakı tarafından sürekli dürtülüyor İYİ Parti ama gelinden noktada Allah çok büyük şimdi ise İYİ Parti’nin denklemin içinde bulunmadığı hiçbir bileşen bir şey yapamıyor onun için arada bir yerli ve milli olarak ilan ediliyoruz. Bütün bunların anlamı şu, 'Biz şımarmadan, kutuplaştırmadan alt tarafı siyaset yapıyoruz' diyerek hizmeti beceremiyorsanız, seçmeni suçlamadığınız bir iş olduğunu içselleştirerek bir yolculuk yapıyoruz. 

ESİAD BAŞKANI’NDAN İKTİDARA EKONOMİ POLİTİKASI ELEŞTİRİSİ, AKŞENER’E ÇAĞRI!
Toplantıda konuşan ESİAD Başkanı Zorlu, "27 Aralık 2021’de Sayın Akşener’in görüşlerini dinleme fırsatı bulmuştuk. 2022 yılına Rusya-Ukrayna savaşı damgasını vurgu. Ciddi bir enerji krizi oldu ve küresel boyut kazandı. Tüm dünyada enflasyonist baskıları getirdi. Bütün bunların neticesinde küresel düzeyde resesyona gidiş söz konusu. Ülkemizde küresel krizler, ekonominin içinde bulunduğu durum sanayimizi derinden etkiliyor. Seçimler ekonomi gündeminin önüne geçmeye başladı. Seçimlerden sonra da ülkenin ana gündeminin ekonomi olacağı aşikar. Sayın Genel Başkan isteğimiz ülkemizin öngörülebilir bir ekonomiye kavuşmasıdır. Merkez Bankası yukarı yönlü revizyonlar yapmaya devam ediyor. Dünyada da enflasyon sorun olmakla birlikte ülkemizdeki durum bizi negatif olarak ayrıştırıyor. Milli gelirin adil dağılmadığı bir ülke ekonomisi istenen sonuçları veremiyor. Sanayicinin öz kaynakları yetersiz kalmaya başladı. Finansmana erişim ise yatırım önünde engel oluşturuyor. Borçlanma faizi politika faizi ile uyumlu değil. 2022 Eylül itibari ile cari açık 39,2 milyar dolar oldu. Rekabet gücü bakımından ciddi yatırım gerektiren alanlar bizi bekliyor. AB ile aramızdaki gümrük birliğinin güncellenmesi de bir başka önemli konu. Yeşil dönüşümün tamamlayıcısı niteliğinde olan dijital dönüşüm ise önceliklerimiz arasında yer almak durumunda. Sayın Akşener sanayiciler yüksek döviz kuru ile ham maddeyi ve ara malları temin etmeye çalışırken diğer yandan yüksek enerji fiyatları ile mücadele ediyoruz. Mevcut koşullarda üretmek artık ciddi fedakarlık haline geliyor. İmalat sanayiden kaçış da gelmeye başladı. Teknopark alanlarının ve kapasitelerinin artırılmasını önemli görüyoruz. Sayın Akşener sanayicinin finansmana erişimi giderek zorlaşıyor. Küresel gerçekle uyumlu olmayan kısa vadeli adımlar bu duruma neden oluyor. AB’ye katılımın vazgeçilmez perspektifimiz olduğunu düşünüyoruz. Düzensiz göç olgusunun doğru yönetilmesi de gerekiyor" diye konuştu. 

ŞÜKÜRER: SORUMLULUK GEREKTİREN ZOR ZAMANLARDAYIZ!
Toplantıda söz alan Şükürer ise, "Bizler iş insanlarıyız. Bu anlamıyla siyasetin ekonomiden soyut olmayacağını bilen kişileriz. Demokrasi sandıktan çıkan kişilere hukukun üstünlüğü ile iktidar nöbetini tutma görevini veriyor. Heyecanlı geçeceği şimdiden belli seçim süreçlerinde iktidar bayrağının adaylarından birisi de İYİ parti. Sorumluluk gerektiren zor zamanlardayız. Basiretli tutumlara ihtiyacımız had safhada görünüyor. Size ve değerli yöneticilere tekrar hoş geldiniz diyor saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı. 

 
İzmir'in büyük dönüşüm projesinin önünü açan karar!
 
İZENERJİ'de promosyon, İZFAŞ'ta toplu sözleşme sevinci!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beko: İşçi sağlığı ve iş güvenliği sistemi çalışmaz durumda
İşçi sağlığı ve iş güvenliği sisteminin çalışmadığını belirten CHP'li ...
Erdoğan'dan Akşener'e: Konumunu gözden geçirmeli!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 zirvesi için gittiği Endonezya'da gazetecilere ...
Erdoğan duyurdu: Tahıl koridoru anlaşması uzadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl koridoru anlaşmasının 19 Kasım tarihinden ...
 
MHP'den TTB için kanun teklifi: 'Türk' ismi çıkarılsın
MHP'li Muhittin Taşdoğan, Türk Tabipleri Birliği (TTB) adından "Türk" ...
Akşener'den İzmir'de çarpıcı mesajlar: En başarılı start-up'ız, en iyi siyasi kafa avcısıyım!
İYİ Parti Lideri kentteki temaslarına GİFED'teki buluşmayla başladı. Toplantıda ...
Cemevleri düzenlemesi TBMM'de kabul edildi
Cemevlerine yönelik düzenlemeler ile maden kazalarında hayatını kaybedenlerin ...
 
Anayasa değişikliği teklifinde hangi maddeler değişecek?
Meclis'e sunulması beklenen başörtü teklifine ilişkin açıklama yapan Bakan ...
CHP İzmir'den kapı kapı mesai: 1 günde 3313 ziyaret!
CHP İl Başkanlığı, esnaf ve mahalle ziyaretleri gerçekleştirdiği çalışmalar ...
CHP Çiğli'den tam kadro Ankara çıkarması: Kılıçdaroğlu ziyarette o talimatı verdi!
Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü, CHP Çiğli İlçe Örgütü ve kent paydaşlarıyla ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri