POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ve Mbappe ayrılık kararını resmen açıkladı
Ve Mbappe ayrılık kararını resmen açıkladı
Evlilik kredisinde ilk ödeme tarihi belli oldu!
Evlilik kredisinde ilk ödeme tarihi belli oldu!
7 banka artık tek ATM'den hizmet verecek
7 banka artık tek ATM'den hizmet verecek
Ali Koç ve Saadettin Saran bir araya geliyor!
Ali Koç ve Saadettin Saran bir araya geliyor!
15 Mayıs 2023 Pazartesi - 19:48

Aslanoğlu'ndan '2. tur' hedefi ve '2. Bölge' özeleştirisi

CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimi için İzmir’de yüzde 67'nin üstünde oy hedeflediklerini açıkladı. İzmir ilçelerindeki oy oranları hakkında değerlendirmelerde bulunan Aslanoğlu, “Metropolün tamamında çok ezici bir oyumuz var. İkinci bölgede görüyoruz ki atılan bazı iftiraları anlatamamışız” dedi. Aslanoğlu kazanılan vekil sayısı için ise "Beklentimizin altında" dedi.

Aslanoğlu ndan  2. tur  hedefi ve  2. Bölge  özeleştirisi

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçim sonuçlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Parti il binasında gerçekleşen basın toplantısı öncesinde; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İl Başkanı Aslanoğlu, CHP İzmir milletvekilleri ve milletvekili adayları ve ilçe belediye başkanları basına kapalı bir toplantı yaptı, ardından ise ellerinde kalp işareti ile toplu poz vererek ikinci tur mesajı verdi. 

YÜZDE 63 REKOR OY
Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimi hakkında değerlendirmelerde bulunan CHP İl Başkanı Aslanoğlu, İzmir için ‘rekor oy’ söylemlerinin anımsatılması üzerine, “İlk açıklamam neyse aşağı yukarı aynı şekilde ilerledi. Sisteme girdiğimiz rakamlarla sizlere söylediğimiz rakamlar uyuşuyordu. Genel itibariyle de 63.29 gibi bir sonuçla sonuçlandı. Yüzde 63 rekor bir oy zaten…. Sinan Bey de 4.5’e yakın bir oy aldı ve değişim isteyenler yüzde 69 gibi bir oy aranı aldı. İzmir’de alınan oylar Türkiye’de değişime yetmedi. Biz seçimi ilk turda kazanamadık ama adam da seçimi ilk turda kazanamadı. İlk kez ilk turda adama seçimi kazandırmamayı başardık. Henüz 2 haftamız var, bir arada çalışıp değişim talebinin gerçekleşmesini sağlamaya çalışacağız” dedi.

8-8 OLMASINI ÖNGÖRÜYORDUK
CHP’nin milletvekilliği sayısında artış yaşamaması ve 9+9 hedefinin hatırlatılması üzerine Aslanoğlu, “Anketlerimiz 8-8 gibi bir sonuç çıkarıyorduk ama 9’u hedefliyorduk. İzmir’deki oy dağılımı Dhon’t sistemi ile değişebiliyor. 8-8 olmasını öngörüyorduk ama beklentimizin altında milletvekili sayımız. Milletvekili sayısı dediğimiz Dhon’t sistemindeki dağılımlarla ilgili. 2 bin 3 bin oy ile fark edebiliyor. Şu an İYİ Parti bir itiraza hazırlanıyor. İttifak partilerinin oy oranları ve bizim oy oranlarımızı 2018 ile kıyaslıyorsak daha net görünür. Vekil sayısı Dhon’t sisteminde her türlü farklı olabilir, oy oranınız değişmeden de bu farklı olabilirdi. Bu bizimle çok ilgili değil. Hele seçim sistemindeki hile hurda, barajı geçemeyenler alınan oya göre dağıtılırdı. Bunlar burada oynayacak 300-500 bin oyla vekil yerini değiştiriyor. Asıl bakılması gereken kaç oy aldık, ne kadar dokunabildik. Oyumuz 2018- 2019’a göre artmış durumda. Tunç Başkan’ın seçiminde de ittifaklara verilen oylar vardı, bugün de olduğuna göre farkı görebiliriz. İzmir 5,40 gibi oyunu artırmış bir şehir. Ama bu yeterli geliyor mu… Biz AK Parti’yi İzmir’de ikiye katlamış bir partiyiz” diye konuştu. 

YÜKSEĞİ İÇİN KOŞTURACAĞIZ
İzmir’de bir önceki Cumhurbaşkanlığı seçiminde aldıkları yüzde 54 oyu yüzde 63’e çıkardıklarının altını çizen Aslanoğlu, “Daha yükseği olması için koşturacağız, çabalayacağız. Anket sonuçları bizi çok çok yanıltmadı aslında, benzerdi. İki ilçede AK Parti’nin daha doğrusu Erdoğan’ın oyları Kılıçdaroğlu’ndan fazlaydı. Ama bu oylarını artırdıkları anlamına gelmiyor; Kemalpaşa ve Kiraz’da oylarımız düşmüş değil. CHP’nin oylarının az olduğu kırsala nazaran metropolde daha güçlüydük. Bu sefer de öyle sonuçlandı. Bu sabah itibaren ikinci tur bizim için sonuçlandı. Toplantıda görevler, görevlendirmeler ve yeni döneme ilişkin çalışmaları sürdüreceğiz. Fikir alışverişinde bulunduğumuz milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve il yöneticilerimiz var. Neler yapacağımızı sahada göreceksiniz¨ ifadelerini kullandı.

SANDIĞA GİTMEYEN SEÇMEN İÇİN ÇALIŞMA
Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’a İzmir’de destek veren kitle ile sandığa gitmeyen kitle konusunda ikinci tur için özel bir çalışma yapıp yapmayacaklarının sorulması üzerine Aslanoğlu, “Sinan Oğan’ın nerede ne kadar oy aldığı ile ilgili bir çalışmamız var. Ancak kimlerden oy aldığıyla ilgili bir odak çalışması yapmadık. Muharrem İnce ile ilgili bir çalışma yapmıştık. Şimdi zamanımızın kısıtlı olduğu bir yer. Süre çok uygun değil. Bugünü saymazsanız 12 çalışma günümüz var. Bir önceki seçime göre toplumun yüzde 4’ünü sandığa götürmeyi başardık. Bunu bir miktar daha artırma gayreti içinde olacağız” dedi.
Seçimin ilk turda sonuçlanmaması hakkında değerlendirmelerde bulunan Aslanoğlu, “Bu aslında seçime 4 ila 5 gün kalaya kadar ilk turda bitmeyeceğine ilişkin bir öngörümüz vardı. Anket firmaları bir şeyler anlattıkça herkes bir gaza gelir gibi oldu ama hepimizin beklentisi seçimin ilk turda kalmayacağıydı” dedi. 

HEDEF 67’NİN ÜSTÜ
İlk turdaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde, İzmir’de Kemal Kılıçdaorğlu’nun aldığı yüzde 63 küsur ile Sinan Oğan’ın aldığı yüzde 5 civarı oyu hesaba katarak ikinci tur için en az yüzde 68 hedeflediklerini belirten Aslanoğlu, “Hedefimiz yüzde 67’nin üzerine çıkmak. Bazı yerlerde eksik olan oyu buralardan tamamlamak. İlk turda bitmesine yönelik duygusal bir düşüncemiz vardı. CHP çok tecrübeli bir örgüt, ilk kez seçime girmiyor. Çok hızla kendini yenileyip sahaya adapte olan bir örgüt. O yüzden sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum.Şu anda Cumhurbaşkanlığından en çok alan ilk beş metropolden biriyiz, muhtemelen yine oluruz. İzmir, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Eskişehir, Aydın… Bunlar büyük yerler. Farklı birçok toplumsal sınıfı ve kökeni barındıran yerler; doğası böyle. Büyükşehirlerde ilk üçe girmemiz lazım” açıklamalarında bulundu. 

2.BÖLGE İTİRAFI
İzmir ilçelerindeki oy oranları hakkında değerlendirmelerde bulunan Aslanoğlu, “Karşıyaka’da oyumuz 80, Narlıdere ve Balçova’da 75 küsur. Metropolün tamamında çok ezici bir oyumuz var. İkinci bölgede görüyoruz ki atılan bazı iftiraları anlatamamışız. PKK, teröristle ilgili gülüp geçtiğimiz videolara ‘Buna inanış olmaz’ dediğimiz yerde topluma kendimizi iyi ifade edemediğimiz bu çamur atmayı yeterince çözemediğimiz anlamına taşıyor. 12 günde kendimizi anlatmamız gereken şey bu” dedi.

ÇELEBİ ÇIKIŞI
CHP’li Aslanoğlu, “2018 yılında CHP’den milletvekili seçilip daha sonra Memleket Partisi’ne, oradan da AKP’ye geçen ve 28. Dönem AKP İzmir Milletvekili seçilen Mehmet Ali Çelebi’ye ilişkin de şunları söyledi: “Mehmet Ali Çelebi’nin İzmir milletvekili olmasının utancını AK Parti İzmir İl Başkanlığı ile paylaşıyoruz. O utanç ikimize de ait!”

GURUR DUYUYORUM
Son olarak İzmirli seçmene seslenen Aslanoğlu, “İzmirli seçmen gerçekten bu değişim için üzerine düşeni fazlasıyla yerine getiren bir seçmen. Sabah 8 olmadan sandıkta yerini alan amcalarımız, ağabeylerimiz, oy kullanmak için kuyruk bekleyen, demokrasi iradesine sahip çıkan bu şehre çok teşekkür ediyorum. Bize verdikleri destek ve değişim taleplerini bu kadar yüksek seslendiği için teşekkür ediyorum. Bu saltanat bitsin diyen İzmir halkı ile gurur duyuyorum ve biraz daha yükseleceğini düşünüyorum” diye konuştu. 
 

 
Başkan Tugay: 2 haftalık kader yolculuğu!
 
'28 Mayıs seçiminden zaferle çıkacağız'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 16 Mayıs 2023 Salı 00:31

Nesini ikiye katlamış.AKP Zaten oyunu korumuş gibi. CHP 14 MV çıkarmış oda 4 sağ partilere gidiyor geride 10 mv kalıyor.2018 de 7+7çıkarmıştı CHP. Akp 2018 4+4 çıkarmıştı.değişen birşey yok. Eksik var artısı yok .

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay: 2 haftalık kader yolculuğu!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, mücadele vurgusu yaptı, Türkiye’nin ...
AK Parti İzmir'de başkan ve vekillerden iddialı ikinci tur mesajları
AK Parti İl Başkanı Saygılı ve yeniden İzmir Milletvekili seçilen Kaya ...
Kılıçdaroğlu: Sakın ola ki bir ümitsizliğe kapılmayın
Seçimin ikinci tura kalmasının ardından tweet atan Kılıçdaroğlu, "Sakın ...
 
YSK açıkladı: Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kaldı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, cumhurbaşkanlığı seçiminin ...
CHP'li Öztrak: İkinci turda mutlaka kazanacağız
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kaldığını ...
Soyer'den 'yılgınlığa gerek yok' mesajı ve İzmir sandığı yorumu!
Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
CHP listelerinden seçime giren 6 parti kaç vekil çıkardı?
Türkiye, dün, Cumhurbaşkanlığı seçiminin yanı sıra 28. Dönem TBMM vekillerini ...
İYİ Partili Bezircioğlu'ndan sonuç yorumu ve kritik 'ikinci bölge' mesajı!
İzmir’de oy oranını ve vekil sayısını arttıran tek parti olan İYİ Parti’de ...
İkinci turda takvim nasıl işleyecek?
Türkiye, 13. Cumhurbaşkanı'nı seçmek için sandık başına gitti. Henüz resmi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri