POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yasaklanmıştı... CHP'den çağrı: 1 Mayıs'ta Taksim'e!
Yasaklanmıştı... CHP'den çağrı: 1 Mayıs'ta Taksim'e!
Erdoğan, Bahçeli seçim sonrası ilk kez bir arada!
Erdoğan, Bahçeli seçim sonrası ilk kez bir arada!
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
15 Nisan 2024 Pazartesi - 17:21

Ayhan Bora Kaplan davasında ilk duruşma

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 28'i tutuklu 61 sanığın yargılanmasına başlandı. Davanın ilk duruşmasına sanık Barış Kurt ile mahkeme başkanı arasında geçen konuşma damga vurdu. İşte Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında yaşananlar...

Ayhan Bora Kaplan davasında ilk duruşma

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin davanın ilk duruşması bugün başladı.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

İddianamenin özetinin okunması ve sanıkların kimlik tespitinin ardından mahkeme heyeti başkanı, salonda Ayhan Bora Kaplan'ın 5 avukatının bulunduğunu, yalnızca 3 avukatla duruşmaya katılabileceğini bildirdi. Bunun üzerine 2 avukat salondan çıktı.

Duruşmada, sanık savunmalarına geçildi.

Sanık Adnan Kaplan, Erkan D'nin şikayeti üzerine gözaltına alınıp tutuklandığını anlattı. Bir barın otoparkında çalıştığını, yaşanan olaylarla alakalı bir bilgisi olmadığını öne süren Kaplan, tahliyesini talep etti.

Sanık Ali Dönmez, oto kiralama işiyle uğraştığını, 2018'de bazı işletmelerde vale olarak görev yaptığını aktardı. Herhangi bir suç örgütüne üye olmadığını savunan Dönmez, "Ben çalışırken Fethi Koyuncu da valelik yapıyordu ama sorumluydu. Maaşlarımızı kendisinden alıyorduk. Müdürlerle fazla bir ilişkimiz olmazdı. Mekanların kime ait olduğunu bilmiyorum. Örgüte üye değilim tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu. Dönmez, tape kayıtlarında geçen "arkadaş" tabirini bozuk para istemek için kullandığını da savunmasına ekledi.

Sanık Ali Şallı, oto kiralama şirketi olduğunu, herhangi bir suç örgütüyle ilişkisinin bulunmadığını iddia etti. Yazılı savunmasını mahkemeye sunan Şallı, "Ben neden yattığımı bilmiyorum, geciken adalet benim nezdimde adalet değildir. Hasta bir eşim var. Bu sebeplerden dolayı tahliyemi talep ediyorum. Aksi takdirde en yüksek adli kontrol şartıyla serbest bırakılmayı talep ediyorum." dedi.

Sanık Arif Buğra Meşen de 2018-2019 yılları arasında bir barda valelik yaptığını, sanıklardan bazılarını bu nedenle tanıdığını söyledi. Vale olarak suç örgütüne nasıl üye olduğunu anlamadığını ifade eden Meşen, "Ben Bora Kaplan dediğiniz adamı hiç tanımam. Nezarette ses tonunu ilk defa duydum. 8 aydır tutukluyum, hiçbir suça karışmadım, hiçbir örgüte üye değilim, tahliyemi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

SANIKLA MAHKEME BAŞKANI ARASINDA DİKKAT ÇEKEN DİYALOG

Sanık Barış Kurt da hayatında ilk defa cezaevine girdiğini belirterek, "Mühendisim, 3 üniversite bitirdim. Doktoram, uluslararası yayınlarım var. Şoktayım, rüya halindeyim" dedikten sonra Bora Kaplan'ı kız arkadaşıyla gittiği bardan tanıdığını söyledi. Bunun üzerine mahkeme başkanı, savcılık ifadesinde neden Kaplan'ı tanımadığını söylediğini sordu. Barış Kurt, "O zaman siyasi görevimiz vardı, meclis üyesiydim (Çankaya Belediye Meclisi). Siyasi geleceğim, kariyerim var" cevabını verdi.

Mahkeme başkanı da "Ne ilgisi var? Bora Kaplan sakıncalı mı? Siyasi kariyerinle ilgisi ne" diye sordu. Barış Kurt'un sessizliği üzerine de "Yok bir cevabın" dedi. Bunun üzerine Kurt, "Var. Ben kimim, anlatayım; sonra ne isterseniz sorun" diyerek hayat hikayesini anlattı. Polislerin hazırladığı bilirkişi raporuyla HTS kayıtlarını çarpıtıp mahkemeyi yanılttığını öne süren Barış Kurt, "Günahtır" diyerek ağlamaya başladı. Kurt, aleyhinde ifade veren Erkan Doğan için 'sokak çocuğu, nankör, çingene, esrar içmekten perişan olmuş' ifadelerini kullandı. Gizli tanığın ifadesiyle de oynandığını aktaran Kurt, sorguda kendisine okunanla mahkeme başkanının okuduğunun farklı olduğunu öne sürerek, "Bu suç değil mi? Niye oynuyorsunuz? İşte, fazla oynarsanız Allah böyle ayağınıza dolar" dedi. Duruşmaya öğle arası verildi.

Duruşmaya öğle arası verildi.

169 YIL 6'ŞAR AYA KADAR HAPİS İSTEMİ

İddianameye göre soruşturma, 7 Eylül 2023'te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına giderek Ayhan Bora Kaplan ve suç örgütü üyelerinden şikayetçi olan müşteki Erkan D'nin beyanları üzerine başlatıldı.

Suç örgütünün Kaplan'ın talimatı ve bilgisi doğrultusunda, farklı tarihlerde Mahfuz Tatar ve Semih Arslan'ın öldürülmesi, müştekiler Altan T, Murat Y, Serhat T. ve Serdar H'nin silahla yaralanması, müşteki Erkan D'nin 2 gün boyunca alıkonularak işkence edilmesi, müşteki Mehmet Taha E'nin sahibi olduğu işletmelerin zorla alınması, müşteki Muhammed S'nin 2 otomobilinin gasbedilmesi ve zorla çek yazdırılması ile müşteki Emirhan B'nin darbedilmesi olaylarını gerçekleştirdiği bildirildi.

Bora Kaplan ve örgütün diğer yöneticileri, suç örgütünün işlediği tüm suçlardan sorumlu tutuldu.

İddianamede, Ayhan Bora Kaplan ve diğer örgüt yöneticileri Fethi Koyuncu, Mutlu Ayaş, Yusuf İzzet Savaş, Kanber Keskin ve Serdar Sertçelik??????? hakkında "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek", "kasten öldürme", "nitelikli kasten öldürme", 7 kişiye yönelik "kasten yaralama", 2 kişiye yönelik "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", 2 kişiye yönelik "nitelikli yağma", "eziyet", "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", "suç üstlenme" ve 2 kez "suçluyu kayırma" suçlarından biri ağırlaştırılmış 2'şer kez müebbet ve 169 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendi.

Diğer 55 sanık için de çeşitli sürelerde hapis cezası talep edildi. (DHA)

 
Selektörle radar uyarısı yapmak suç mu?
 
CHP Lideri'nden YSK'ya Hatay ve İskenderun itirazı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selektörle radar uyarısı yapmak suç mu?
Düzce'de selektörle radar uyarısı yapan 66 sürücüye toplamda 45 bin 540 ...
Threads Türkiye'de o tarihten itibaren kapanacak!
Meta'nın metin tabanlı sosyal medya platformu Threads, Türk Rekabet Kurumu'nun ...
80 milyon liralık vurgunda salça savunması!
İstanbul'da Süleyman D. adlı zabıt katibinin, ailesinin de içerisinde ...
 
Av yasağı başladı, gırgırlar demir attı!
Av yasağının başlamasıyla Ege Denizi'nde avlanan yaklaşık 60 gırgır teknesi, ...
Tugay söz vermişti: İzmir’de ekmeğe indirim!
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Halk Ekmek’te ...
Otobüste bilinci kapandı: İlk müdahale şoförden!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde belediye otobüsünde fenalaşan 17 yaşındaki ...
 
Çiğli Tramvayı'nda seferler normale döndü
Çiğli Tramvayı’nda yaşanan enerji tedariki sorunu nedeniyle çift yönlü ...
Pembe balonlar SMA'lı Mihra için uçuruldu!
İzmir'de 9 günlükken SMA Tip 1 teşhisi konulan Mihra Helin Yenigün'ün ...
Soda şişesi ile yolcu otobüsünü rehin aldı!
Şanlıurfa'dan Samsun'a giden yolcu otobüsünde kırdığı soda şişesiyle muavini ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri