POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Rusya barış için kapıyı araladı: Önerilere hazırız!
Rusya barış için kapıyı araladı: Önerilere hazırız!
Özgür Özel’den boş koltuk sorusuna yanıt!
Özgür Özel’den boş koltuk sorusuna yanıt!
Şarkıcı Yıldız Tilbe polis aracına çarptı
Şarkıcı Yıldız Tilbe polis aracına çarptı
20 Şubat 2019 Çarşamba - 09:03

Ayşen Zeybekci'den kadınlara resmi nikah çağrısı

AK Parti Büyükşehir Adayı Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci ev ziyaretlerinde bulundu. Zeybekci, kadınların resmi nikah olmadan evlenmemelerini istedi, “Resmi nikah varsa haklar vardır” dedi.

Ayşen Zeybekci den kadınlara resmi nikah çağrısı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci ev ziyaretlerinde bulundu. Zeybekci, kadınların resmi nikah olmadan evlenmemelerini istedi, “Resmi nikah varsa haklar vardır” dedi.
Ayşen Zeybekci’nin ilk ziyareti Yeşildere’de oturan Müzeyyen Değirmenci oldu. Kendisine gelen davetleri geri çevirmeyen Ayşen Zeybekci, ev sahibinin yanı sıra mahalle sakini diğer kadınlarla bir araya geldi. Sorunları ve talepleri not alan Zeybekci, “Bu kadar modern, bu kadar güzel bir kentin kötü durumda olması kabul edilemez bir durum” ifadesini kullandı. Sohbete Yeşildere semtinin işsizlik, altyapı eksikliği ve çocuk parkının olmaması gibi konular damga vurdu. Ayşen Zeybekci tüm söylenenleri tek tek not alarak tüm taleplere tek tek dönüş yapılacağını belirtti.
 
SPORLA YAŞAYAN İZMİR
Zeybekci, “Burası İzmir’in en eski ve aslında en merkezi yaşam alanlarından biri. Altyapı yetersizliği, çevrenin bakımsız olması ve en basit bir ulaşım için insanların türlü zorluklara katlanmak zorunda kalması hoş değil. Söz konusu çocuklarımız, evlatlarımız olunca tabii ki hassasiyetimiz artıyor. Böyle büyük bir alanda çocuklarımız için bir park olmaması çok üzücü. Nihat bey ve ekibi sadece çocuklarımız için değil, kadınlarımız için de rahatça yürüyüşlerini yapabilecekleri, her daim spor yapma şansına erişebilecekleri çok güzel projeler üretti. Amacımız, evlatlarımızın güven içinde, evlerine kapanmadan hem sosyalleşecekleri hem çocukluklarını doyasıya yaşayabilecekleri yaşam alanları yaratmak. Biz genç, dinamik, yeşili bol ve sporla yaşayan bir İzmir hayal ediyoruz” dedi.


 
HAKLARINIZI BİLİN
Ayşen Zeybekci’nin  bir sonraki durağı Eşrefpaşa’da Vesile Sincar’ın evi oldu. Buradaki sohbette ise işsizlik ve kadınların hakları konuşuldu. Zeybekci, “Kadınlarımızın sahip olduğu hakları bilmeleri en önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Bazı kardeşlerimizin resmi nikahları yok. Bu ne demektir? Böyle bir şey kabul edilebilir mi? Her şeyden önce sahip olduğunuz hakları bilmeniz bizim için hayati önem taşıyor. Aynı şekilde resmi nikah demek hayatın her alanında, devletle olan her işinizde ve evlatlarınız, geleceğiniz için tartışmasız önceliktir. Aman, bu konuyu atlamayın. Resmi nikah varsa aile vardır, haklar vardır, gelecek vardır” dedi.
Kentsel dönüşüme de değinen Zeybekci, şunları söyledi: “Çarpık yapılaşmanın, altyapının yetmediği, çöplerle sarılı bir yaşam olmamalı. Altyapı ve ulaşım sorunu olmayan, çevreci, oyun alanları ve her türlü modern imkanın sunulduğu bir kentsel dönüşüm yapılacak. Diyelim ki bunu istemiyorsunuz, onun da çözümü var. İzmir’in kuzey, doğu ve güneyinde oluşturulacak 3 yeni şehirde dar gelirliler, kira öder gibi ev sahibi olacaklar. Yani İzmir, bambaşka bir vizyonla kucaklayacak geleceği” diye konuştu.

 
Devler Ligi'nde sessiz gece
 
İzmir trompet efsanesini ağırlayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan güvenli bölge açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye sınırında oluşturulacak güvenli ...
İşe girenin 3 aylık maaşı devletten!
Sosyal Hizmetler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair ...
Buca'daki eskrim ve CHP'nin meclis listeleri
CHP’de İzmir özelinde sancılı, krizli, istifa restli, sürprizli, şaşırtıcı, ...
 
AK Parti İzmir'de o ilçelerde listeler tamam!
AK Parti İzmir cephesinde birçok ilçede meclis üyeliği aday listeleri belli oldu. 
AK Parti'de o ilçelerde meclis üyeliği listeleri tamam!
AK Parti İzmir cephesinde birçok ilçede meclis üyeliği aday listeleri belli oldu. 
Son durum: 29 il CHP'ye, 21 il İYİ Parti'ye
Yerel seçim aday listeleriyle ilgili başvuru süresi tamamlandı. CHP ve ...
 
İşte MHP'nin İzmir meclis üyeliği adaylığı listesi
Seçimde sandığa AK Parti ile iş birliği yaparak Cumhur İttifakı çatısı ...
Soyer'den Dikili çıkarması: İşsiz genç, aşsız ev kalmayacak!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Dikili’de seçim ...
İttifak genişledi: AK Parti 44, MHP 7 ilde aday gösterdi
Cumhur İttifakı genişledi; 44 ilde AK Parti, 7 ilde MHP aday gösterdi. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri