POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Rusya barış için kapıyı araladı: Önerilere hazırız!
Rusya barış için kapıyı araladı: Önerilere hazırız!
Özgür Özel’den boş koltuk sorusuna yanıt!
Özgür Özel’den boş koltuk sorusuna yanıt!
Şarkıcı Yıldız Tilbe polis aracına çarptı
Şarkıcı Yıldız Tilbe polis aracına çarptı
23 Şubat 2022 Çarşamba - 21:59

BM Genel Kurulu'nda gündem Rusya-Ukrayna krizi

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Ukrayna krizi gündemiyle toplandı. New York'taki toplantıda Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ve ABD Daimi Temsilcisi Linda Thoma Greenfield, önemli açıklamalarda bulundu.

BM Genel Kurulu nda gündem Rusya-Ukrayna krizi

BM Genel Sekreteri Guterres Genel Kurul'a hitabında, krizin büyümesi halinde, sivillerin zarar göreceğini ve kan dökülmeden diplomasiye dönüş yapılması gerektiğini söyledi.

UKRAYNA: KAN DÖKÜLMESİNİ İSTEMİYORUZ

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kubela, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda konuştu. Kubela, “Kan dökülmesini istemiyoruz” derken, “Hala diplomasi fırsatımız var. Putin bir an önce durdurulmalı” diye konuştu.

"Rusya kimliğimizi yok etmek" istiyor açıklaması yapan Kubela, "Rusya tüm dünyaya şantaj yapıyor. Dünya güvenliğimizi sağlamalı" dedi. Kubela, Krizin tırmanmasının çekilen acıları artıracağını belirten Kubela, "Maalesef bu Ukrayna ile sınırlı kalmayacak. Hızlı ve kararlı BM adımlarıyla bu tarihi mücadelede liderlik edilmeli. Rusya Ukrayna topraklarından askerlerini çekmelidir." sözleriyle konuşmasını bitirdi.

SİNİRLİOĞLU: RUSYA'NIN TAVRI KABUL EDİLEMEZ

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Ukrayna'daki gelişmeler konusunda BM'nin kuruluş ilkelerinin korunduğundan emin olunması gerektiğini söyledi.


Sinirlioğlu, BM Genel Kurulu’nda düzenlenen Ukrayna'daki son gelişmelerin ele alındığı oturumda konuştu.

Rusya’nın 8 yıl önce işgal ettiği Kırım’ın ilhakını asla tanımadıklarını belirten Sinirlioğlu, “Bugün, Ukrayna topraklarının bu defa başka bir kısmına karşı yeni bir saldırganlık eylemiyle karşı karşıyayız. Bu, kesinlikle kabul edilemez.” ifadesini kullandı.

Sinirlioğlu, Ukrayna'nın BM'nin uluslararası kabul görmüş sınırları içindeki bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü her zaman desteklediklerini, bunun yasal ve ahlaki bir yükümlülük olduğunu vurguladı.

Ukrayna konusunda küresel toplumun, bölgesel ve uluslararası barış ve güvenliğe yönelik yeni bir tehditle karşı karşıya olduğuna işaret eden Sinirlioğlu, şöyle devam etti:

"Hata yapmayalım, hepimizin uluslararası hukuka dayalı kurallara ihtiyacı var. Yasallığı savunmak, üye devletler olarak bizim görevimizdir. Çatışmaların barışçıl yollarla çözülmesini sağlamak bizim yükümlülüğümüzdür. BM'nin kuruluş ilkelerinin korunduğundan emin olmalıyız. Kendimizi savaşın belasından kurtarmanın tek yolu bu."

Sinirlioğlu, bölgede yeni bir savaş istemediklerini vurgulayarak, “Rusya'yı kararını geri almaya ve Minsk anlaşmaları temelinde diplomasiye ve diyaloğa geri dönmeye çağırıyoruz. Bizi uçurumdan uzaklaştıracak tek yol bu.” diye konuştu.

Taraflara, gecikmeden müzakere masası etrafında bir araya gelme çağrısı yapan Sinirlioğlu, komşu ülke olarak bu süreci kolaylaştırmak için teknik ve üst düzey toplantılara ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

ABD: RUSYA MÜZAKERELERE DÖNMEZSE BÜYÜK BEDEL ÖDEYECEK

ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thoma Greenfield, Rusya’yı, saldırganlığına devam etmesi halinde büyük bedel ödeyeceği uyarısında bulunarak, müzakere masasına çağırdı.

Thomas Greenfield, BM Genel Kurulu’nda düzenlenen Ukrayna'daki son gelişmelerin ele alındığı oturumda konuştu.

Bölgedeki sorunlara çözüm için müzakere masasını gösteren Thomas Greenfield, “BM’nin bu krizle ilgili yapabileceği şey, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırganlığını sürdürmesi halinde daha büyük bir bedel ödeyeceğini anlamasını sağlamaktır." ifadesini kullandı.

Thomas Greenfield, BM üye ülkelerine, Rusya’ya Ukrayna konusunda gerilimi düşürme ve müzakere masasına dönme zamanının geldiğini gösterme çağrısında bulunarak, "Artık kenarda oturmanın zamanı değil, Rusya'ya saldırgan eylemlerinde tecrit edilmiş ve yalnız olduğunu birlikte gösterelim. Ukrayna'nın egemenliğinin, toprak bütünlüğünün ve siyasi bağımsızlığının tam olarak arkasında duralım." şeklinde konuştu.

 
Depremzedeler için yapılacak 120 konutun ihalesine çıkıldı
 
Rusya Lideri Putin askeri harekat emrini verdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Depremzedeler için yapılacak 120 konutun ihalesine çıkıldı
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, kentteki ...
Erdoğan'dan Putin ile kritik görüşme!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesinde, dün ...
Meteoroloji'den Ege için fırtına uyarısı
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kuzey ve Güney ...
 
Aksoy: Suçsuzluğum kanıtlandı, göreve iade bekliyorum
İzmir'in Menemen ilçesinde yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ...
İZDEDA'dan kredi resti: Bakan Kurum da 'yok' derse...
AK Partili Nasır depremzdelerin 600 bin liralık kredi talebine yönelik ...
Balıkçılar Yunan dehşetini anlattı: Tekneyi yakmak istediler!
Yunanistan unsurlarının balıkçı teknesine ateş açması sonucu bacağından ...
 
Çeşme Limanı'nda nefes kesen tatbikat!
Çeşme ilçesinde İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil ...
Avukatı yere yatırıp başına silah dayadı, 7 yıl hapis aldı, tahliye edildi
İzmir'de kendi spor salonunun da bulunduğu iş merkezindeki icra yoluyla ...
Türkiye'den BAE'ye Sedat Peker için tutuklama talebi
Hakkında kırmızı bülten çıkarılan Sedat Peker'in Türkiye'ye iadesi amacıyla ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri