POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
4 Haziran 2022 Cumartesi - 15:28

Bahçeli: Duruşu yanlış olanın siyaseti doğru olamaz

MHP lideri Bahçeli, "Türkiye'de yalan, riya ve nifakı siyaset üslubu haline getirenlerin amacı hisarımızda gedik açmak, kaleyi içten teslim almaktır. Bazı siyasetçilerin beyni kendi kendini çoktan öğütmüş, vicdan ölümleri de gerçekleşmiştir" dedi.

Bahçeli: Duruşu yanlış olanın siyaseti doğru olamaz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde "MHP Siyaset ve Liderlik Okulu 17. Dönem Sertifika Töreni"nde konuştu. Bahçeli'nin açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Siyaset yalnızca teorik kalıplarla açıklanamaz. Siyaset yalnızca kitabi ifadelerle anlaşılamaz. Her şeyden evvel siyaset dinamik bir süreçtir. Hayat mı siyaseti değiştirir yoksa siyaset mi hayatı değişime uğratır? İkisine de evet diyorsak, hangisi daha baskındır?

Siyaset daha iyi, daha güvenli, daha dengeli bir hayatın formüle edilmesi, taktik ve temin erdemidir. Ne siyasetsiz bir hayat ne hayatsız bir siyaset mümkündür. Siyaset ve hayatı birbirinden ayırmak mümkün ve muhtemel olmadığı gibi tam tersi tasavvur da sorunlara kapı açacaktır.

Siyaset bir tek uyanık mütefekkiri çeken alan olarak görülemeyecektir. İlkel bir insanın dahi adını koyamadığı bir siyaset dürtüsü vardır. Siyasetin kaynağı bizatihi hayat ve insandır.

Ahlakı ve maneviyatı olmayan hiçbir şey sürdürülebilir değildir. Siyasetin de bir ahlakı vardır, olmalıdır. Siyaset ve siyasetçinin kavgaların, krizlerin hem müellifi hem de müşterisi olmaktan yakasını kurtaramayacaktır. Bu bir tuzaktır, derin bir uçurumdur. Bazı siyasi zihniyetlerinin hali pürmelali budur.

Bozuk olan sadece üç beş zillet partisinden ibarettir. Duruşu yanlış olanın siyaseti doğru olamaz. Mantık süzgecinden geçmemiş, feraset imbiğinde damıtılmamış bir siyaset biçimi gerçek manada siyaset değildir.

Türkiye'nin aleyhine siyaset içinde olanlar dümeni kırık tekne gibidirler. Basiret yoksunu bir siyaset zihniyeti pek çok belaya çanak tutacaktır. Basiret, hayatı ve siyaseti doğru okumaktır.

Müfterilerin, müptezellerin, müflislerin milletimizin ne bugününde ne geleceğinde söz sahibi olması düşünülemez. Bizim irademizin kaynağı Türk milleti himaye edenimiz Cenabı Allah'tır.

Gölge oyununun oyuncuları bizim siyasetimizi anlayamaz. Siyasetin özü irade, öznesi insandır. İnsan değişime, gelişime açık bir varlıktır. Biz siyasetin geleceğini düşünürken, geleceğin siyasetini bugünden araştırmak mecburiyetindeyiz. Biz saman alevi değiliz. Geleceğin siyasetini tartışmak demek, insanı ele almak, zamanın ruhuna nüfuz etmek demektir.

Egoizm hastalıktır. Bencilliğin esiri olanlar, nefsine boyun eğenler, siyaseti çıkar ve ikballerinin aracı yapanlar ne ülkesine ne milletine muhabbet duyamaz. Türkiye'nin talihsizliği bu kirliliğe muhatap kalmasıdır. Cahillerden olmadık, buna da niyetimiz yoktur. Mücadelemiz, direncimiz, inancımız, Türk milletinin varoluş gayesine hizmettir.

Siyaset özelde insana, genelde millete hizmetin vasıtasıdır. Mukaddesatı çiğneyenden namuslu siyaset adamı olmaz. Hainden siyasetçi olmaz. Teröriste destek veren, terörün izinden giden, kurşun atanlarla can ciğer olan adaletin ve hukukun konusudur. Teröriste terörist diyemeyenler siyasetçi olmadığı gibi bu vatanın, bu milletin gerçek evlatları da olamazlar.

Terörist Demirtaş'a sahip çıkmanın insani görev olduğunu açıklayan CHP Genel Başkanı söylesin, bu açıklamayı yapmak insanlık mıdır? Bir teröriste adaletsizlik yapıldığını söylemesi nasıl tarif edilecektir?

Türkiye'de yalan, riya ve nifakı siyaset üslubu haline getirenlerin amacı hisarımızda gedik açmak, kaleyi içten teslim almaktır. Bazı siyasetçilerin beyni kendi kendini çoktan öğütmüş, vicdan ölümleri de gerçekleşmiştir.

Türk milletinin kutlu iradesinden, tarihi ihtişamından bihaber olanların narkozlu demokrasi nakaratları demagojinin namesidir. Bunların siyasetlerinde ahlak yoktur, millet yoktur, dürüstlük yoktur, gelecek yoktur, vatandaşlarımıza huzur yoktur. (Habertürk)

 
İzmir'in 14. Masal Evi kapılarını açtı: Soyer'den iş dünyasına çağrı
 
86 gündür kayıp olan Buket için halk sokağa döküldü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Tugay’ın stat açıklamasına sert tepki
AK Parti cephesinden Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Karşıyaka ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Aday mısın değil misin?
Kılıçdaroğlu'nun "aday olacak mısın" sorusuna seçim tarihini sorarak yanıt ...
AK Parti İzmir’den Dünya Çevre Günü açıklaması
AK Parti İzmir Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı, 5 Haziran Dünya Çevre ...
 
'Vatandaş kredi ile kurban kesmenin yollarını arıyor'
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan yaklaşan Kurban Bayramı ...
AK Parti İzmir'de kamp bitti: Sürekli'den 15 maddelik karar listesi!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın İl Yürütme Kurulu ve İlçe Başkanlarının ...
Cumhurbaşkanlığı atama kararları Resmi Gazete'de
Bazı kurum ve kuruluşlara ilişkin atama kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Yunan Büyükelçi Bakanlığa çağrıldı!
Yunan Büyükelçi Lazariz, ülkesinin terör örgütlerine sağladığı imkanlar ...
Erdoğan, NATO Genel Sekreteri ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda ...
Perinçek: İzmir insanlara umut veriyor!
Perinçek, bir otelde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, İzmir'in ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri