POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
X'in en büyük rakibi artık Türkiye'de yok!
X'in en büyük rakibi artık Türkiye'de yok!
TBMM'de yeni anayasa mesaisi başlıyor
TBMM'de yeni anayasa mesaisi başlıyor
2. Lig'de bir garip maç! Şut dahi atılmadı
2. Lig'de bir garip maç! Şut dahi atılmadı
Kurallara uymayan oto galerilere rekabet cezası
Kurallara uymayan oto galerilere rekabet cezası
16 Mart 2024 Cumartesi - 15:15

Bakan Bayraktar'dan İzmir'de 'güvenli madencilik' mesajları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, maden işletmecilerine uyarıda bulunarak, “İş sağlığı ve güvenliğinden asla taviz vermeden asla riske etmeden işletmelerimizi işleteceğiz. Çünkü çok yakın bir zamanda bir kaza yaşadık biliyorsunuz, Erzincan İliç'te. Dolayısıyla asla bunları istemiyoruz. Bu anlamda denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız" dedi.

Bakan Bayraktar dan İzmir de  güvenli madencilik  mesajları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İzmir'in Bergama ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu. İlk ziyaretini Bergama Organize Bölgesi'ne yapan Bakan Bayraktar, daha sonra rüzgar türbini üreten bir fabrikayı gezdi. Bayraktar, ardından da Bergama Ticaret Odası'nda toplantı salonunda sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlar ile bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Bayraktar, "Türkiye altın madeni konusunda da ciddi potansiyeli olan ciddi kaynağın rezervi olan bir ülke. Onun için Türkiye'de diyoruz ki altın madenciliğini mutlaka geliştirmemiz lazım. Altın üretimimizi mutlaka, yıllık en az 100 tonlara çıkarmamız gerekiyor. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde bunu yapabilmek için elbette ki insandan insan sağlığından vazgeçmeden, bunu ve çevreyi önceleyerek bu yatırımları yapmamız lazım. Özellikle madencilik sektöründe çalışan arkadaşlarımızdan, bu toplantı vesilesiyle bunu tekrar istirham ediyorum" dedi.

Bakan Bayraktar, şöyle devam etti:

"Değerli arkadaşlar iş sağlığı ve güvenliğinden asla taviz vermeden, asla riske etmeden işletmelerimizi işleteceğiz. Çünkü çok yakın bir zamanda bir kaza yaşadık biliyorsunuz; Erzincan İliç'te. Dolayısıyla asla bunları istemiyoruz. Biz bu anlamda denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız. Ama esas iş sizlere düşüyor. İşletme sahiplerine, işletmecilere orada çalışanlara düşüyor. Dolayısıyla, 'güvenli madencilik' diyoruz. 'Çevreyle uyumlu madencilik' diyoruz. Bu anlamda da ülkemiz dünyanın en bereketli, maden açısından, en zengin ülkelerinden biri ama bunları doğru şekilde, sorunlu şekilde ekonomimize kazandırmamız lazım. Bunu yaptığımız zaman Türkiye daha güçlü bir ülke olacak, daha güçlü bir ekonomimiz olacak ve biraz önce ifade o sistemik sorunları da inşallah önümüzden çıkarmış olacağız.” 

'TERMİK SANTRAL YAPMA HEDEFİMİZ VAR'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İzmir'deki programını Kınık ilçesinde sürdürdü. Bakan Bayraktar, Kınık Öğretmenevi'nde sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Burada vatandaşlara seslenen Bakan Bayraktar, "Kınık'ta, Bergama'da yani bu Bakırçay bölgesinde bizim çok güçlü madenlerimiz var. Çok önemli kömür madenimiz var. Yaklaşık 2 bin 800 kişiye istihdam sağlıyoruz. İnşallah bu istihdamı arttırmak istiyoruz. Başta Kınık'taki kardeşlerimiz olmak üzere, civardan genç kardeşlerimize yeni istihdam kapısı, daha da büyüyen bir istihdam kapısı açacağız. İnşallah orada bir termik santral yapma hedefimiz var. Yerli kömürümüzü kullanarak, 700 megavatlık kuracağımız bu santralle inanıyorum ki 1000 kişiye daha yeni istihdam kapısı yine başta bu bölge olmak üzere Bakırçay bölgesine değerli kardeşlerimize sunmuş olacağız" diye konuştu.

Bakan Bayraktar, "Belediyelerimiz hizmet hedefleri sizleri önceleyen bir anlayışta olması lazım. Çalışmamayı değil, bir projeyi nasıl yaptırmayabiliriz değil, daha çok projeyi nasıl yapıyoruz, daha çok hizmeti vatandaşımıza nasıl götürdüğünü hedeflemesi lazım. Bu anlayışta olması lazım. Onun için Cumhur İttifakı, onun için AK Parti belediyeciliği diyoruz" ifadelerini kullandı. (DHA)

 
Narlıdere'de köy enstitüleri konuşuldu
 
Temel atma töreninde çarpıcı mesaj: Zamanı geldiğinde sorgulayacağımız çok şey var!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kredi kartı nakit avans faizi yükseldi!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) ilave sıkılaşma adımları ...
Enflasyon ve dolar beklentileri yükseldi!
Merkez Bankası, piyasa katılımcıları anketini yayınladı. Ankete göre yıl ...
Benzin ve motorin zammı pompaya yansıdı!
Brent petrol fiyatlarında dalgalanmayla, benzin ve motorin fiyatları da ...
 
İcra dosyaları çığ gibi: İzmir'de de 2 fabrika ve 1 otopark satılık!
Türkiye’de yıllardır yaşanan ekonomik kriz, yurttaşı borç batağına sürüklerken ...
TÜİK’ten 2023 İzmir raporu: En çok hangi ilçede konut satıldı?
TÜİK 2023 yılının İzmir’deki ilçe ilçe konut satış raporunu yayınladı. ...
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor
Benzin grubunda 15 Mart Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira ...
 
Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık adımı
Merkez Bankası, bankacılık sistemindeki TL likiditeyi sıkılaştıracak yeni ...
Kredi kartlarına düzenleme için masadaki formüller!
Enflasyonla mücadele kapsamında atılan adımlara rağmen talepte beklenen ...
Büyükşehir’deki TİS krizinde yeni masadan da uzlaşı çıkmadı
Büyükşehir’in İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ şirketlerinde çalışan yaklaşık ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri