POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'ye şampiyonluk yarışında ağır darbe!
Fenerbahçe'ye şampiyonluk yarışında ağır darbe!
Kabine sonrası kritik başlıklarda önemli mesajlar!
Kabine sonrası kritik başlıklarda önemli mesajlar!
Siyasette yumuşama dönemi: Özel'den Bahçeli ziyareti
Siyasette yumuşama dönemi: Özel'den Bahçeli ziyareti
UEFA'dan Halil Umut Meler'e yarı final görevi
UEFA'dan Halil Umut Meler'e yarı final görevi
10 Haziran 2020 Çarşamba - 20:24

Bakan Koca açıkladı: İzmir'de vaka sayısı azaldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte korona virüs nedeniyle 17 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 4 bin 746 olduğunu açıkladı. Bugün 36 bin 521 test yapılırken, 922 yeni vaka tanısı konuldu, 2 bin 241 kişi ise iyileşti. Bakan Koca yaptığı açıklamada, "İstanbul, İzmir gibi illerimizde vaka sayılarının azaldığını, hastane yükünün azaldığını söyleyebiliriz" dedi.

Bakan Koca açıkladı: İzmir de vaka sayısı azaldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin günlük Corona virüs tablosunu açıkladı.

Bakan Koca, yaptığı açıklamada, “Son 24 saatte 17 kişi korona virüsten hayatını kaybetti, toplam can kaybı ise 4 bin 746'a yükseldi. Bugün toplam 36 bin 521 test yapılırken, 922 yeni vaka tanısı konuldu, toplam vaka sayısı ise 173 bin 36 oldu. Bugünkü 2 bin 241 kişiyle birlikte toplam iyileşen sayısı da 146 bin 839'e yükseldi. Toplam entübe hasta sayısının 280, toplam yoğun bakım hasta sayısının ise 631” olduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, salgın sonrası alınan önlemler ve normalleşme adımlarını görüşmek için yeniden toplandı.

Bakan Fahrettin Koca'nın başkanlık ettiği toplantı, videokonferans yöntemiyle gerçekleştirildi. 

Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Bakan Koca, sözleine sağlık çalışanları ve önlemlere dikkat eden vatandaşlara teşekkür ederek başladı. "Teşekkürüm mutlak bir zaferin teşekkürü değil. Birbirimize güç veren bir teşekkür" diyen Koca, şöyle devam etti:

"Kısıtlamanın bitmesi tehlikenin bittiği anlamına gelmiyor. Normalleşmenin şartı, virüsün kökü kazınana kadar hayatımıza maske, mesafe ve hijyen kuralına göre düzenlemek. 65 yaş üstü büyüklerimiz sabah 10.00 ile akşam 20.00 arasında sokağa çıkabilecek. Kısıtın kalkması dezavantajın ortadan kalkması anlamında değil. 65 yaş üstü büyüklerimiz Covid-19'a karşı zayıftır. 65 yaş üstü kısıtlaması bulaş oranını yüzde 50 oranında düşürdü.

Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan kararla 18 yaş altı kısıtlamaların tümü kaldırıldı. Bu grup bulaştırıcılık potansiyeli olan gruptur. Kısıtlar yayılıma ve kayıplara engel oldu. Umarım gençlerimiz ve büyüklerimiz bunu hakedilmiş bir teşekkür olarak görürler. Şimdi size serbestlik gelmiş olması riskin geçmiş olduğu anlamına gelmiyor.

MASKE VE MESAFE UYARISI

Bugün sahip olduğumuz tecrübeye kısıt döneminde sahip değildik. Şimdi hastalıktan kendimizi nasıl koruyacağımızı iyi biliyoruz. Mücadeleyi evlerimizden çıkıp ekonomik, sosyal hayata dönerek vermeye başladık. Aktif mücadelede tedbirlerimiz maske ve mesafedir. İki tedbir birlikte tam tedbirdir. Üçüncü husus el temizliğine normalden fazla dikkat etmek gerekmektedir. Kısıtlamanın kalkmasının güvencesi önlemlere uyacağınız inancıdır. Kontrollü sosyal hayat tarzından taviz vermeyin.

"RİSK DEVAM EDİYOR"

Normalleşme sürecinde kılavuzumuz riskin devam ettiği gerçeğidir, son vakayı en kısa zamanda görmek tedbirlere uyumla mümkündür.

Önümüzdeki hafta 6 ayı geride kalan salgının dünya genelindeki seyrini anlatıp genel bir değerlendirme yapacağım. Bugünkü vaka tablosunda düne göre düşüş var. Yeni vaka 922, hayatını kaybedenlerin sayısı 17.

İSTANBUL VE İZMİR'DE DÜŞTÜ, DOĞUDA KISMİ ARTIŞ VAR

İstanbul, İzmir gibi illerimizde vaka sayılarının azaldığını, hastane yükünün azaldığını rahat söyleyebiliriz. Bu illerimizde daha kontrollü olduğunu söyleyebiliriz. Ama her geçen gün orta Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kısmi artışın olduğunu söyleyebiliriz. Diyarbakır'da son 3-4 gün içinde yükseliş içerisinde. Burada genel bir artıştan önce nişan ve benzeri gibi etkinlikler nedeniyle artış olduğunu görüyoruz. Filyasyon çalışmalarını artırdık."

YURTDIŞINDAN GELENE TARAMA

Ülkelerin salgın durumunu da göze alarak hangi takvimle bu seferlerin, uçuşların izinlerinin verilebileceğini belirledik. Ülkelerle ilgili bir risk olduğunu tespit ettiğimizde bunu tekrar değerlendireceğiz. Avrupa'dan farklı olarak yurtdışından gelen tüm vatandaşları sağlık taramasından geçirmek istiyoruz.

ANTİKOR TESTİ

Bu çalışmayla toplumdaki bağışıklama durumumuzun düzeyini bölge bölge de il il de bilmiş olacağız."

 
CHP'li 11 Başkan: Tek liralık adım atılmadı!
 
Şehidin adı Foça'daki parkta yaşayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilim Kurulu Üyesi Kara'dan ikinci dalga uyarısı!
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, corona ...
Türkiye'de son 24 saatte 18 can kaybı
Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 18 kişinin Corona virüsten hayatını kaybettiğini, ...
DSÖ: Asemptomatik hastalardan bulaşma nadir
DSÖ, corona virüs enfekte olup da belirti göstermeyen kişilerin hastalığı ...
 
İki devlet hastanesi üniversite hastanesi oldu
Bakırçay Üniversitesi ile Çiğli Devlet Hastanesi arasında imzalanan afiliasyon ...
Sendikadan hastaneler için uyarı: Normalleşme için erken!
Hastanelerde normalleşme için henüz erken olduğunu kaydeden Sağlık Sen ...
Diyarbakır'da virüste 'ikinci dalga' endişesi
Diyarbakır'da son bir haftalık süreçte corona virüs tanısı konulan hasta ...
 
Ege Üniversitesi Hastanesi'nde koronavirüslü hasta kalmadı
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim ...
İşte normalleşmede gevşemenin üç nedeni!
Sağlık Bakanlığı ile Bilim Kurulu, vatandaşların maske ve mesafe kuralına ...
"Böyle devam ederse bulaşma artar"
Bilim Kurulu Üyesi Profesör Doktor Mehmet Ceyhan, "Bu böyle devam ederse ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri