POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
Aydın'ı desteklemişti... İYİ Partili Erhan Usta istifa etti
Aydın'ı desteklemişti... İYİ Partili Erhan Usta istifa etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kentsel dönüşüm açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kentsel dönüşüm açıklaması
11 Kasım 2020 Çarşamba - 13:40

Bakan Kurum'dan zirve sonrası flaş mesajlar: İzmir'in inşa ve ihya edeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, kentteki hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını söylerken, Bornova ve Bayraklı’da talep gelsin gelmesin tüm yapıların incelendiğini aktardı. İlk konteynırın Cuma günü konulacağını söyleyen Kurum, depremzedelere yapılan yardımları kalem kalem açıkladı. İhtiyaç doğması halinde Ege Üniversitesi’nin de hizmete açılacağını söyleyen Kurum, “2023’e giden yolda İzmir’i inşa ve ihya edeceğiz” mesajını verdi.

Bakan Kurum dan zirve sonrası flaş mesajlar: İzmir in inşa ve ihya edeceğiz!

GERÇEKİZMİR - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında, İzmir'de deprem değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

İzmir Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğünde basına kapalı düzenlenen toplantıya, Bakan Kurum'un yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Vali Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve diğer ilgililer katıldı.

Toplantıda, depremin ardından gerçekleştirilen çadır ve konteynır kent hizmetleri, hasar tespit ve yardım çalışmaları ile kentsel dönüşüm konusunun görüşüldüğü öğrenildi.

Zirve sonrasında basın açıklaması yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önemli bilgiler verdi. Bakan Kurum şunları söyledi:

Bundan sonraki süreçte elimizde riskli yapı haritamız var. Bu süreçle birlikte İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşüm sürecini de başlatmış bulunuyoruz.  Yerinde bin 750 rezerv alanda da 3 bin 250 konut, toplamda 5 bin konutu projelendirdik. Söz verdiğimiz gibi 1 ay içinde başlayacağımızı 1 yıl içinde bitireceğimizi vatandaşlarımıza ilan etmiştik. Bu çerçevede çalışmalarımız süratli bir şekilde devam etmektedir.

2023’E GİDEN YOLDA YENİ İZMİR’İMİZİ İNŞA VE İHYA EDECEĞİZ
Bakanlığımıza bağlı tüm ekiplerimiz İzmir’in neresinde kentsel dönüşümle ilgili bir talep varsa buna ilişkin bir çalışma yapılması gerekiyorsa fiilen sahada tüm çalışmaları belediyelerimizin, vekillerimizin, valimizin katılımıyla gerçekleştirecekler. Planlama sürecini başlatacağız. 2023’e giden yolda yeni İzmir’imizi inşa ve ihya etmek için tüm çalışmaları ilgili tüm bakanlıklarımızla birlikte seferberlik içinde yapmaya gayret göstereceğiz.

BAYRAKLI VE BORNOVA’DA TÜM BİNALARA BAKILDI!
Şu an itibariyle 17 vatandaşımızın hastanelerde tedavisi sürmektedir. Bugün itibariyle 6 bin 500 personel 927 araçla da çalışmalarımızı titizlikle sürdürmeye devam ediyoruz. Hasar tespit çalışmalarını Salı günü itibariyle tamamlayacağımızı söylemiştik. Dün itibariyle bize gelen, bildirilen tüm hasar tespit çalışmaları tamamlanmış durumdadır.

Bayraklı ve Bornova’nın tamamında ihbar gelsin, gelmesin tüm binalara bakılmış diğer alanlarda da kaymakamlık ve muhtarlarımızla görüşmek suretiyle gelen tüm hasarlar mahalle mahalle tespitlerle yapılmıştır.

KİMLERE NE KADAR YARDIM YAPILIYOR?
Bu çerçevede 109 bin 921 binada, 586 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışması tamamlanmıştır. Ağır hasarlı, acil ve yıkık bina sayımız 506, 4 bin 239 bağımsız bölüme ulaşmıştır. 5 bin 119 binamız az, 511 binamız da orta hasarlıdır. Bu çerçevede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir taraftan da eşya ve taşınma yardımlarını da hasar durumuna göre yapmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda gelen taleplerle ödemelerimizi düzenli bir şekilde vatandaşlarımıza hasar durumuna göre yapılmaktadır. Eşyasını alamayan vatandaşlarımıza 30 bin lira eşya yardımı, yine mobilya üreticilerimizden bin ailemize 25 bin lira değerinde eşya yardımı, ağır hasarlı binalarda 13 bin lira vatandaşımıza taşınma yardımı ve kira yardımı (ev sahibi olanlara) yine ağır hasarlı binalarda kiracılarımıza 5 bin lira taşınma ve kira yardımı, orta hasarlı binalarımızda 5 bin lira taşınma yardımı ev sahiplerimize, 2 bin 500 lira da kiracılarımıza veriyoruz. Bu çerçevedeki ödemeler başlatıldı. İnşallah en kısa zamanda da tüm bu ödemeleri yaparak yeni konutlarımızın inşa sürecini de tamamlıyor olacağız. Başvurularımızı mahallelerdeki koordinasyon merkezlerinde valimizin koordinesi şekliyle yürütüyoruz. Bugüne kadar toplamda bize yazılı ve sözlü 11 bin 500 başvuru yapıldı. Başvurular da aynı gün içinde giderilmeye çalışılıyor. Vatandaşımızın ne ihtiyacı varsa, beslenme, gıda, giyim bu süreçte hızlı bir şekilde gideriliyor. İzmir’imiz için 81 ilimizde 83 milyon vatandaşımızın yürekleri tek olmuştur. Tüm Türkiye’miz İzmir’imize, vatandaşlarımıza, kardeşlerimize verilmesi gereken destek için beraber olmuştur. Bu çerçevede gelen tüm yardımlara, yüreği İzmir için atan tüm vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Özverili bir çalışmayı sürürdük ve devam ettireceğiz. İzmir’imizin ne ihtiyacı varsa giderecek çalışmayı da valimiz koordinasyonuyla yürüteceğiz. Hızlı bir şekilde inşa faaliyetlerimizi de tamamlamış olacağız. Bu noktada sahada zaten fiilen tüm birimlerimiz vatandaşımızla beraberdir. Çok kısa zamanda da bu süreci en iyi şekilde tamamlamış olacağız.

CUMA GÜNÜ İLK KONTEYNIR KONULACAK! İHTİYAÇ OLUR ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ DE VAR!
Bayraklı’da bin konteynır alanında faaliyetlerimiz yürütülüyor. İnşallah Cuma günü itibariyle konteynırlarımız a konmaya başlanacak. Söz verdiğimiz gibi 20 gün içinde konteynır kentte içindeki sosyal yaşam alanlarıyla birlikte kurulum sürecini tamamlayacağız. İhtiyaç olması halinde Ege Üniversitesi içinde 312 konteynırlık alanımız var. Oranın da altyapı çalışmaları tamamlandı. İhtiyaca göre o alanda da gerekli çalışmaları bakanlığımız koordinasyonunda yürütüyor olacağız.

Evinden eşyasını alamayan, evi tamamen yıkılan veya bakanlığımızın yapmış olduğu hasar tespit çalışmaları çerçevesinde evinden eşyasını almasına müsaade etmediğimiz vatandaşlarımıza 30 bin lira eşya yardımını nakdi olarak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, valimiz koordinesindeki vakıf üzerinden yapmaktadır.  Mobilya üreticileri bin ailemize 25 bin liralık eşyayı evine götürüp kurmak suretiyle ayni olarak yardımlarını yapacaklar.  

 
Erdoğan: Sahte çevrecilere aldırmadan çalışıyoruz
 
İzmir'deki depremde yıkılan binanın müteahhidi, Elazığ depremi sonrası ' Mezarda oturuyoruz' yazmış!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DİSK’ten deprem talebi: Belediyelerin o payını kesmeyin!
İzmir’de gerçekleşen deprem sonrasında yaraların sarılması için DİSK’ten ...
Çadır kentte 4.8'lik korku!
Ege Denizi'nde Kuşadası Körfezi'nde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem, ...
Bakan Selçuk'tan 'ara tatil' açıklaması
Milli Eğitim Bakanı ziya Selçuk, ''Çocuklar beni okulda görür görmez “Hoca’m, ...
 
İzmir'de deprem zirvesi!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında, İzmir Afet ve Acil ...
ŞPO’dan enkaz bölgesi için çarpıcı tespit ve öneriler!
Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, kentte gerçekleşen deprem sonrasında ...
Anayasa Mahkemesi'nden '15 Temmuz' kararı
Anayasa Mahkemesi (AYM), 15 Temmuz darbe teşebbüsüne karşı koyan sivillerin ...
 
Yunan tankeri ile Türk balıkçı teknesi çarpıştı: 4 can kaybı
Adana'nın Karataş ilçesi açıklarında Yunanistan bayraklı bir tanker ile ...
İzmir'de kaçak içki deposuna baskın!
İzmir'in Seferihisar ilçesinde yaklaşık 900 litre kaçak içki ele geçirildi.
İzmir'den dönen 25 kişilik AFAD ekibine karantina!
Ege Denizi’nde meydana gelen ve İzmir’de yıkıma neden olan 6,6'lık depremin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri