POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Diyanet açıkladı... Kurban kesim bedeli belli oldu
Diyanet açıkladı... Kurban kesim bedeli belli oldu
İntihar girişiminde bulunan Dilan Polat için yeni karar
İntihar girişiminde bulunan Dilan Polat için yeni karar
CHP Genel Başkanı Özel, Ayşe Ateş'le görüşecek
CHP Genel Başkanı Özel, Ayşe Ateş'le görüşecek
Benzin ve motorine indirim geliyor
Benzin ve motorine indirim geliyor
6 Ekim 2020 Salı - 09:30

Başkan Arda: Mahkemede hesaplaşacağız!

Gaziemir Belediye Başkanı Arda, kendisine yöneltilen suçlamalara sert çıkarak, “Suçlamayı yapan Gaziemir Belediye Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca ile mahkemede hesaplaşacağız. Kendisine ayrıca tazminat davası da açacağım” dedi.

Başkan Arda: Mahkemede hesaplaşacağız!

Gaziemir'de AK Parti cephesinden ortaya atılan 'evrakta sahtecilik' iddiasının yankıları sürüyor. 

AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca geride kalan hafta Gaziemir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Halil Arda hakkında çarpıcı bir iddia ortaya attı. 

Atmaca açıklamasında Akçay Caddesi üzerinde yer alan parselde 15.80 metre olması talep edilen bina yüksekliğinin Bayındır ve İmar ile Hukuk Komisyonları'ndan çıkan ret kararı sonrası mecliste verilen onayla 9 metre olarak kabul edilerek onaylandığı ancak Halil Arda imzasıyla Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen evraklarda 15.8 metre olarak kaldığı ileri sürüldü. 

Gaziemir Belediye Başkanı Arda, kendisine yöneltilen suçlamalara sert çıkarak, “Suçlamayı yapan Gaziemir Belediye Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca ile mahkemede hesaplaşacağız. Kendisine ayrıca tazminat davası da açacağım” dedi.

Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Ekim ayı ikinci oturumunda konuşan Belediye Başkanı Halil Arda, dava açacağını kamuoyuna açıklamasının ardından AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li İmar Komisyonu üyesini aradığını ve yaptığı suçlamalardaki alanla ilgili bilgi almaya çalıştığını da belirterek “Keşke bu açıklamayı yapmadan önce sorsaydınız. Bu konu teknik bir konu. Sizin bilmeniz gerekiyor. Mesleki olarak bilmiyorsanız sizin eksikliğiniz. Bildiğiniz halde manipüle etmek için söylüyorsanız o çok başka bir şey” dedi.

AKP’lilerin 17 aydır yaptığı bir şey yok!

“Mecliste 17 aydır yaptığınız bir şey yok” diyerek eleştirilerine devam eden Başkan Arda, “Bu işi kişiselleştirmekten öte 17 aydır yaptığınız bir şey yok. Bir taneniz kapımı çalıp Gaziemir ile ilgili bir şey söylediniz mi?  Emsal artışı olmayan bir vatandaşın iki talebini meclise getiriyoruz. Adamın fazladan bina yapma şansı da yok.  Bir trafo yerinin önden arkaya alınması. İkincisi de 15.80 yükseklik verilmesi. İmar komisyonuna havale ettik. Komisyondaki arkadaşlara soruyorum, bir taneninize gelip bir şey söyledim mi? Bu meclis, vatandaşın birinci talebini yani trafo yerinin yer değişikliğini kabul ediyor. İkincisini oy birliğiyle reddediyor. Üst yazı ile planı gönderiyoruz. Planda evet 15.80 yazıyor. Onun hazırlattığı şehir plancısının yazdığı plan. Biz o planın üzerine bu meclisin kararını koyuyoruz. Oy birliğiyle reddettiğimizi söylüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne geliyor ve oy birliğiyle reddediliyor. Siz de bunu ‘sahtekârlık’ diye ortalığı velveleye veriyorsunuz. Size dava açacağım. Sizinle mahkemede hesaplaşacağım” diye konuştu.

“Kendi meclis üyeleriniz arkanızda yok!”

Başkan Arda, İnan Atmaca’nın sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla algı yaratmaya çalıştığını belirterek “Sarnıç pazar yeri dağılıyor akşam saatleri. Fotoğraf paylaşıyorsunuz ‘pislik götürüyor’ diye. Tüm pazarlar dağılırken ortalık kirlenir. Paylaştığınız fotoğrafta belediyenin temizlik kamyonu var. Kamyonun ne olduğuna baktınız mı? Belki farkında değilsiniz. Yeni aldığımız temizlik araçlarıyla işçilerimiz alanı temizliyor. Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Hangi pazar yerinde pislik kaldı?  Bir parktaki çim alandaki pet şişenin fotoğrafını çekip atıyorsunuz. AKP’li bir belediyeye gideyim bin tane fotoğraf çekerim. Ama siz böyle yapmaya devam edin. Arkanıza bakın. Artık kendi meclis üyeleriniz bile meclise gelmiyor. Kişiselleştirerek nereye varacaksınız? AKP’nin grup başkan vekili gibi davranmıyorsunuz”  dedi. 

 
İKÇÜ’deki atamalarda aykırılık tespit edildi: Adrese teslim ilan!
 
Buca’da ücretsiz EBA erişim noktaları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZKA’nın desteklediği Büyükşehir’in o projesi atıl kalmış!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılında başlattığı Kent Koleji Topraksız ...
Buca Belediyesi bütçesi 450 milyon lira
Buca Belediyesi 2021 yılı mali bütçe görüşmeleri tamamlanarak, Belediye ...
İZSU'da o isim Genel Müdür Yardımcısı oldu!
Geçtiğimiz yıl İZSU’da daire başkanı olarak göreve başlayan İnşaat Mühendisleri ...
 
Kemalpaşa'da meclis istemedi, Başkan karara uymak zorunda kaldı!
Kemalpaşa Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Karakayalı, AK Parti’nin çoğunluk ...
Soyer'in başkanlarla proje zirvesi tam gaz: Hızlı çözüm vurgusu!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanlarıyla toplantılarına ...
Tablet dağıtımı Kiraz'dan yola çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi sürecinde online eğitime hiçbir biçimde ...
 
Valilik düğmeye bastı: Toplu ulaşımda kişiye özel kart!
İzmir Valiliği, HES kodu ile uyumlu özel kart çıkarılması için karar aldı. ...
Çiğli'de ÇİBEM kapılarını açıyor
Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi’nde (ÇİBEM), 2020-2021 eğitim ve öğretim ...
Altınyol’a ilave şerit, ücretsiz çekici ve Konak’ta kademeli mesai... Trafik nefes aldı!
Pandemi süreciyle artan özel araç kullanımının trafikte yarattığı yoğunluk, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri