POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel’den boş koltuk sorusuna yanıt!
Özgür Özel’den boş koltuk sorusuna yanıt!
Şarkıcı Yıldız Tilbe polis aracına çarptı
Şarkıcı Yıldız Tilbe polis aracına çarptı
Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret açıklaması!
Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret açıklaması!
İşçiler ormanda insan kafatası buldu!
İşçiler ormanda insan kafatası buldu!
3 Mayıs 2023 Çarşamba - 10:05

Başkan Batur dönüşüm için tarih verdi!

Konak’taki sivil toplum örgütlerini ve esnaf kuruluşlarını ziyaret programına devam eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçede kentsel dönüşümün önünde hiçbir engel kalmadığı vurgulayarak, sahada başlayacak çalışmalar için tarih verdi. Batur, “Önce 14 Mayıs bayramını kutlayacağız, sonra da planlarımızı askıya çıkaracağız. İmza sürecini ilk tamamlayan bölgeden kentsel dönüşüme başlıyoruz” diye konuştu.

Başkan Batur dönüşüm için tarih verdi!

Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yoğun bir programla ilçedeki sivil toplum örgütleri ile esnaf kuruluşlarıyla görüşen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşüm mahallerinde bulunan dernek ve federasyonlara yaptığı ziyaret sırasında sahada başlayacak çalışmalar için tarih verdi. Batur, 14 Mayıs’ın ardından planların askıya çıkacağını ve imza sürecini ilk tamamlayan bölgeden kentsel dönüşüm başlayacağını müjdeledi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER), Erzurum ve Çevre Köyleri Demokrat Dernekleri Ege Bölgesi Federasyonu, Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu ve Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği’ni ziyaret etti. Batur’un programına, CHP İzmir Birinci Bölge Milletvekili Adayı Ednan Arslan, Sevda Erdan Kılıç, Devrim Barış Çelik,  Şahbal Aras, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından ve belediye meclis üyeleri de katıldı. Programına Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği’yle (BATÜDER) başlayan Batur, Başkan Akın Kazançoğlu ve dernek yöneticileriyle görüştü. Erzurum ve Çevre Köyleri Demokrat Dernekleri Ege Bölgesi Federasyonu’na giderek, Başkan Zülfikar Karatay ve yöneticileriyle bir araya gelen Batur, burada yaptığı konuşmada Konak’taki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili soruları da yanıtladı.

“Önümüzde hiçbir engel kalmadı”

Göreve gelir gelmez kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdiğini vurgulayan Batur, tüm planların Konak’a yakışır bir şekilde hazırlandığını ve süreçte önlerine çıkan engelleri de tek tek aştıklarını kaydetti. Batur, “Biz birinci önceliğimizin kentsel dönüşüm olduğunu her zaman söyledik ve çalışmalarımızı da bu yönde yaptık. Bu çalışmalara hız verdiğimizde İzmir Depremi, 6 Şubat depremleri meydana gelmemişti. Ülkenin deprem gerçeğini, Konak’ın yapı stokunun ne kadar eski olduğunu hiç unutmadık. Bugün kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu, sadece İzmir’de Konak’ta değil, tüm Türkiye’de kentsel dönüşümde kaybedecek tek bir dakikanın bile kalmadığını görüyoruz. Biz Konak’ta düğümleri çöze çöze ilerledik, ilerliyoruz. Bugün geldiğimiz nokta da artık önümüzde hiçbir engel kalmadı. Konaklı hemşehrilerim, vatandaşlarımız istiyor, biz istiyoruz. Mahkeme kararı da bizi destekledi. Artık Konak’ın makûs talihi değiştirecek adımları hızla atabiliriz” diye konuştu.

“Askıya çıkarıyoruz”

Batur, kentsel dönüşüm için sahada başlatılacak çalışmalar için tarih vererek, “Önümüzde çok önemli bir seçim var. 14 Mayıs akşamı tüm ülke bayram yerine dönecek. Önce 14 Mayıs bayramını kutlayacağız. 14 Mayıs bayramından hemen sonra da planlarımızı askıya çıkarıyoruz. O zamana kadar tüm hazırlıklarımız da tamamlanmış olacak. İmza sürecini ilk tamamlayacak bölgeden de kentsel dönüşüme başlıyoruz” dedi.

Başkan Batur, milletvekili adayları Ednan Arslan ve Şahbal Aras’la birlikte Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekleri Federasyonu Başkanı Burhan Yılmaz ve Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı ve Konak Belediye Meclisi Üyesi Birol Özkardeşler’i de ziyaret etti.

 
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
 
Başkan Koştu'dan muhalefete Millet Bahçesi çıkışı: İhanetle eşdeğerdir!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dev müzayede: Hedef depremzedeler için 10 milyon liralık kaynak
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önderliğinde 1 Mayıs’ta başlatılan ...
Narlıdere'de aralıksız asfalt mesaisi!
Narlıdere Belediyesi, ilçe genelindeki asfalt serim işlemleri ve tretuvar ...
Buca Meclisi'nde gündem Hipodrom gelirleri!
Buca Belediyesi meclis üyesi Levent Çizmeli , Şirinyer Hipodromu gelirlerinin ...
 
Konak'ta tamamlanan 2 projenin sunumu yapıldı
Mayıs ayının ilk toplantısını gerçekleştiren Konak Belediye Meclisi’nde ...
Alaçatı Ot Festivali’ne rekor katılım: 1.3 milyon ziyaretçi
Çeşme Belediyesi tarafından Alaçatı’da ‘Yeniden Doğuş’ sloganıyla düzenlenen ...
Başkan Batur: Artık değişim şart!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kahramanlar ve Toros Pazaryerlerine ...
 
Geri dönüşümde Bayraklı farkı!
Doğaya ve çevreye duyarlı çalışmalarıyla örnek olan Bayraklı Belediyesi, ...
Çamdibi'nde bahar şenliği coşkusu
Çamdibi Atatürk Parkı’nda düzenlenen Bahar Şenliği binlerce Bornovalıyı buluşturdu.
İzmir'in 30 milyonluk yatırımı hem üreticiye hem tüketiciye umut oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş Et Entegre Tesisi’ni 30 milyon liralık ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri