POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Silahlı saldırı iddianamesinde detaylar ortaya çıktı!
Silahlı saldırı iddianamesinde detaylar ortaya çıktı!
2 suç örgütü çökertildi: 25 gözaltı var!
2 suç örgütü çökertildi: 25 gözaltı var!
'Memleketini, şehrini koruyan en büyük milliyetçidir'
"Memleketini, şehrini koruyan en büyük milliyetçidir"
Bankada sistem arızası: Milyonlarca dolar çekildi
Bankada sistem arızası: Milyonlarca dolar çekildi
13 Ekim 2021 Çarşamba - 08:31

Başkan Karakayalı ile gündem: Üniversite, metro, dev tesis ve iktidar mesajı!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Karakayalı, üniversite ve metro konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Karakayalı, “Hedefim birkaç tane daha merkeze fakülte getirmek” derken, metronun güzergahı noktasında önerileri olduğunu söyledi. Zeytinyağı tesisinin 1 ay sonra hazır olacağını duyuran Karakayalı, vatandaşlara ‘aşı’ çağrısı yaptı. Karakayalı partisi CHP içinse "iktidara hazırız" mesajı verdi.

Başkan Karakayalı ile gündem: Üniversite, metro, dev tesis ve iktidar mesajı!

GERÇEKİZMİR - Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, üniversite ve metro konusunda önemli açıklamalar yaparken, zeytinyağı tesisinin 1 ay sonra hazır olacağını duyurdu.

Önceki dönemde ciddi bir borç kaldığını söyleyen Karakayalı, “Ekonomik sıkıntı var ama biz ‘borç var’ demeyeceğiz. Tasarruf yaparak hizmet edeceğiz. Ağlamakla bu iş olmuyor” dedi.

Pandemi raporu veren ve ‘aşı’ çağrısı yapan Karakayalı, partisi CHP için “CHP iktidara hazır. Cumhurbaşkanlığı sisteminden vazgeçip güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmeli Türkiye” dedi.

Karakayalı’nın açıklamaları şu şekilde: 

ÜNİVERSİTE
2009’dan beri uğraştığım bir meseleydi üniversite…Eğitim öğretime başladı. Çok mutluyum. Demokrasi Üniversitesi’nin hem hazırlık hem de spor bölümü. Hedefim birkaç tane daha merkeze fakülte getirmek. Protokol de imzaladık. Kongre merkezi var boş duran. Orayı vereceğiz. Orayı da üniversiteye dönüştüreceğiz.

Türkiye genelinde yurt sıkıntısı var. Yurt sorunu için ‘hayır yok’ diyen kimse çıkmaz. 2 misafirhanemiz var orayı hazırlıyoruz. Ulucak’ta 2 daire bulduk orayı dönüştüreceğiz. Önümüzdeki dönemde yurt yapımına başlayacağız. Belediye olarak, özel sektör olarak yurt sayısı artmalı. Bu çocuklarımız asla barınma sorunu yaşamamalı.

Üniversite ilçeye sosyal ve kültürel yönden katkı sağlayacak. Maddi manevi katkı sağlayacak. Eskişehir, Eskişehir olduysa 3 üniversite sayesinde oldu. 3 üniversite var orada. Benim de hedefim burada en az 5 bin öğrencinin okumasını sağlamak. Burayı cıvıl cıvıl bir kent yapacağız.

Hiçbir zaman vazgeçmedim üniversite hayalimden. Direnç oldu ama aştık. Kemalpaşa meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Yaşar Kırkpınar’a teşekkür ediyorum. Hedef Kemalpaşa’yı kalkındırmak. Hangi partiden olursa olsun herkes katkı vermek zorunda. Kemalpaşa’yı İzmir’in yıldızı yapmak istiyorum.

METRO

Büyükşehir’in metro projesi Kemalpaşa’ya 2032’ydi. Biz bunu 11 yıl geriye aldık. Büyükşehir Belediye Başkanımıza durumu anlattık, 2 organize sanayi bölgesi var, 120 bin kişilik bir Kemalpaşa var. Hızlı bir sirkülasyon var. Trafik, yakıt gideri, karbon salımı. Anlattık. Tunç Başkan düğmeye bastı. Proje ihalesi hallolacak. Metronun düğmesine basıldı. Milyar dolarlık yatırım. Güzergah henüz belli değil. Önerimiz var. Birincisi Sanayi’ye kadar gitmesi, ikincisi bir kolu da merkeze gelmesi...

ZEYTİNYAĞI TESİSİ

Zeytinyağı Fabrikası 1 ay sonra hazır. Sıkım için makine ihalesine çıktık. 1 katılım olmuştu. Yeniden ihale olacak. Kurulumu 15-20 gün sürer. İşçi hazır. Hemen faaliyete geçecek. Üreticiye destek olmak için yapıyoruz. İleride de şişeleme fabrikası yapacağız.

BORÇ

Borç bitmez. Bizden önceki dönem 14 yıla yaymışlar. Kongre merkezini 14 yıl ödeyeceğim. İller Bankası’ndan gelirimiz kesiliyor. Belediyede devamlılık esastır. Yemeği onlar yemiş hesabı ben ödüyorum. Ekonomik sıkıntı var ama biz ‘borç var’ demeyeceğiz. Tasarruf yaparak hizmet edeceğiz. Ağlamakla bu iş olmuyor. 5 yıl vergi vermemişler, devlete borç ödememişler. Halk bunu görüyor. Biz de anlatıyoruz.

PANDEMİ

Herkesi aşı olmaya davet ediyorum. Aşı olmak zorundayız. Kemalpaşa’da her gün Covid’den ölüm haberi geliyor ilçede ancak eskisi kadar vaka sayısı da çok değil. 1,5 yıldır pandemiyle uğraşıyoruz. Yalnızca virüsle savaşa ayırdık her şeyimizi maddi manevi. Arkadaşlarımız karantinada kaldı. 3’te 1 kapasiteyle çalıştık. Bazı aksamalar oldu ama şuan da iyiye gidiyor.

CHP

CHP iktidara hazır. Son danışma kurulu çok iyi geçti. Verimli toplantı oldu. CHP zaten iktidar. Yerelde iktidar. 11 Büyükşehir CHP’de. Türkiye ekonomisinin yüzde 60’ını biz yönetiyoruz. Başarıyla yönetiyoruz. CHP’li belediyelerin nasıl yönetildiğini herkes görüyor. Biz yapanlardan on kat daha iyi yaparız.  Adaylık konusunda Millet İttifakı’nın kararı olacak. Genel Başkanımızın ağzından ‘adayım’ ifadesi çıkmadı. Millet İttifakı çok iyi gidiyor. Tek parola ‘söz konusu vatansa gerisi teferruattır.’ Cumhurbaşkanlığı sisteminden vazgeçip güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmeli Türkiye… Kuvvetler ayrılığı olmalı...

 
Squid Game gerçek oluyor: Başvurular başladı!
 
"Hastalarımız içinde gençlerin oranı arttı"
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yaşar polatkalesi 22 Ekim 2021 Cuma 20:56

bence zor karabağlar 2 yılır toki konut çıktı chp itiraz her şeye itiraz konak tünelide öyle oldu

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İtfaiye Daire Başkanı Derse ile A’dan Z’ye: Sahada yetki karmaşası var mı?
Envanter raporu veren, İzmir İtfaiyesi bünyesinde yapılan çalışmaları ...
''Tunç Başkan ile aramıza cihanı harp olsa hiç kimse giremez''
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, gazeteciler Avcı ve İşler’e ...
Deva İl Başkanı Ösen’den teşkilatlanma raporu, ‘kale’ ve ‘vizyon’ çıkışı, liyakat mesajı!
Deva Partisi İzmir İl Başkanı Ösen, Gerçekizmir’e konuştu. İzmir’i CHP’nin ...
 
Kırgöz’den bütçe ve pandemi raporu, ‘oy oranı’ iddiası ve parti içi mesaj!
Dikili Belediye Başkanı Kırgöz, 2 yılda bütçeyi arttırdıklarını borcu ...
Karakayalı'dan çarpıcı İnce ve Kırkpınar çıkışları, 'kaybedilen ilçe' önerisi!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Karakayalı, çarpıcı siyasi çıkışlara imza attı. ...
Eriş’ten ‘İnce’ mesajı, çarpıcı ‘liste’ iddiası ve Soyer övgüsü!
Ödemiş Belediye Başkanı Eriş, dostlukları eskiye dayanan yeni parti kurma ...
 
Avcı sordu, Sındır yanıtladı: Kocaoğlu, genel sekreterlik, Bornova, ön seçim…
Gazeteci Sercan Avcı’nın sorularını yanıtlayan CHP İzmir Milletvekili ...
CHP'li Özkan'dan 'İzmir Anayasası' çağrısı, çarpıcı Urla-Menemen mesajları ve İnce yorumu!
CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan gazeteci ...
‘Kültürpark'a Dokunma Grubu’ soruyor: Bu acelenin nedeni ne?
Gönül Soyoğul sordu, Grubun doğal sözcüsü Reşat Kutucular yanıtladı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri