POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yunan taraftarlardan Fatih Terim'e tepki
Yunan taraftarlardan Fatih Terim'e tepki
61 yaşındaki ev arkadaşını tüfekle öldürmüş
61 yaşındaki ev arkadaşını tüfekle öldürmüş
Suç örgütü çökertildi: 9 gözaltı
Suç örgütü çökertildi: 9 gözaltı
Psikolojik sorunları vardı… Eşini öldürüp, intihar etti!
Psikolojik sorunları vardı… Eşini öldürüp, intihar etti!
22 Mayıs 2018 Salı - 09:59

Başkan Pekdaş: Dayanışmayı yükseltelim

İftar programında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, hem Türkiye’de hem de dünyada sıkıntılı günlerin yaşandığını belirterek, Ramazan ayının bereketine, huzuruna, dayanışmasına ihtiyaç duyulduğunu, bu nedenle mahallelerde iftar sofraları kurduklarını dile getirerek, “Bu sofralarda birlikte yemekler yiyip, lokmalarımızı paylaşarak, dayanışmamızı yükseltelim istedik” dedi.

Başkan Pekdaş: Dayanışmayı yükseltelim

Ramazan ayı boyunca her akşam farklı mahallede binlerce kişilik iftar sofraları kuran Konak Belediyesi’nin 26 Ağustos Mahallesi’nde düzenlediği iftar yemeğine mahalle sakinleri yoğun katılım gösterdi. İftarda konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, hem Türkiye’de hem de dünyada sıkıntılı günlerin yaşandığını belirterek, Ramazan ayının bereketine, huzuruna, dayanışmasına ihtiyaç duyulduğunu, bu nedenle mahallelerde iftar sofraları kurduklarını dile getirerek, “Bu sofralarda birlikte yemekler yiyip, lokmalarımızı paylaşarak, dayanışmamızı yükseltelim istedik” dedi.



Konak Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca her gün farklı mahallerde kurduğu iftar sofraları binlerce kişiyi ağırlamaya devam ediyor. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ev sahipliği yaptığı bereket sofralarının sonuncusu 26 Ağustos ve Ferahlı mahallerinden gelen vatandaşların katılımıyla kuruldu. Yoğun katılımın olduğu iftara Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purçu da katıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Milletvekili Özcan Purçu ezan öncesi masaları tek tek gezerek vatandaşların Ramazan ayını kutladı. Huzur, kardeşlik ve bereket mesajlarının verildiği iftar yemeğinde birlikte oruç açan mahalle sakinleri, yemek sonrası Ramazan eğlenceleriyle keyifli bir akşam geçirdi.

GÜZEL GÜNLER ÇOK YAKIN 
Okunan ezanın ardından Konak Belediyesi’nce ikram edilen çorba, İzmir köfte, pilav, ayran ve tatlıdan oluşan iftar mönüsüyle oruçlar açıldı. Yemek sonrası mahalle sakinlerine seslenen CHP Milletvekili Özcan Purçu, tek adam anlayışına karşı, Türkiye’nin geleceği için parlamenter demokrasiden yana olduklarını söyledi. Purçu, “Biz cumhuriyeti savunuyoruz, özgürlükleri savunuyoruz, Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetlerini savunuyoruz ve bu seçimi hep birlikte kazanacağız. Yakında güzel günler bizleri bekliyor” dedi. 



BEREKET, HUZUR VE DAYANIŞMA
Başkan Sema Pekdaş da yaptığı konuşmada Ramazan ayının bereketine, huzuruna, dayanışmasına ihtiyaç duyulduğunu, bu nedenle mahallelerde iftar sofraları kurduklarını dile getirerek, “Bu sofralarda birlikte yemekler yiyip, lokmalarımızı paylaşarak, dayanışmamızı yükseltelim istedik. Bu güzel şehirde yaşayan güzel insanlar olarak, çocuklarımızın geleceğinden emin olarak yaşamak istiyoruz” diye konuştu.

CUMHURİYET BİR KADIN DEVRİMİDİR
Konuşmasında bir kadın olarak belediye başkanı seçilebilmesinin Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet sayesinde olduğunu da dile getiren Başkan  Pekdaş, “Türkiye’de kadınların toplumsal hayatta, siyasal alanda sorumluluk almaları cumhuriyet ile birlikte olmuştur. Bu cumhuriyeti büyük Atatürk bir kadın devrimi olarak kurdu. Bu sayede avukat olduk, mühendis olduk, öğretmen olduk ve gelecek nesilleri yetiştirme şansı bulduk. Kız çocuklarımızın başı dik, alnı açık, kendi ayakları üstünde durmasını istiyoruz. Kimseye muhtaç olmazlarsa bu ülke geleceğine emin adımlarla ilerleyen güvenli ve huzurlu bir ülke olur. Bütün çabamız bunu gerçekleştirmektir. Türkiye’nin geleceğine emin adımlarla yürüyen, huzurlu ve güvenli bir ülke olması için çalışıyoruz” dedi. Pekdaş konuşmasının sonunda yaklaşan 24 Haziran seçimlerini de hatırlatarak, “24 Haziran bereketiyle, ülkemize ve çocuklarımıza vereceğimiz gelecek güvencesiyle gelsin. Ülkemizin huzuru daim olsun” ifadelerini kullandı. 

RAMAZAN EĞLENCELERİ ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ
Konak Belediyesi’nin26 Ağustos Mahallesi’nde kurduğu Ramazan Sofrası, sahnelenen Ramazan gösterileriyle şenlendi. Hacivat-Karagöz, sihirbazlık ve ortaoyunu gösterileriyle renklenen davette çocuklara pamuk şeker ve şerbet ikramı da yapıldı. Konak Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ilçenin farklı noktalarında kuracağı iftar sofralarıyla Konaklıları aynı sofrada buluşturmaya devam edecek.

 
Süper Lig hakemleri Bayraklı'da yarıştı!
 
AK Parti'nin okulda verdiği iftar sonrası şok eden görüntü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den bir ilk: Sokaklarda gönül sofrası
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk kez bu yıl "sokak iftarı" etkinliği başlattı. ...
İzmir Metrosu 18 yaşında!
Fahrettin Altay-Evka 3 Metro hattı ile Konak ve Karşıyaka tramvaylarını ...
Bornova’da kütüphane seferberliği
Bornova Belediyesi’nin çalışmalarını gönüllü kadınların desteğiyle açtığı ...
 
Bergama'da kırsala destek büyüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsalda kalkınma için arı üreticilerine ...
Başkan Karabağ Balıkesirlilerle oruç açtı
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Balıkesirliler Eğitim, Kültür ...
Urla'da İzgü adını yaşatacak kütüphane
Urla Belediyesi ve Urla Kent Konseyi Gençlik Meclisi işbirliğiyle Balıklıova ...
 
Karşıyaka'nın çocukları spora doyacak!
Karşıyaka Belediyesi, eğitim ve öğretim yılının tamamlanmasının ardından ...
Bornova’da kutsal temizlik
Tüm yıl boyunca ilçedeki kutsal mekanlarda temizlik hizmeti veren Bornova ...
Konak'ta ders: Sınav kaygısı!
Konak Belediyesi lise ve üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan öğrenciler ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri