POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanlık: 469 organize suç örgütü çökertildi
Bakanlık: 469 organize suç örgütü çökertildi
Baba ve oğluna kurşun yağmuru
Baba ve oğluna kurşun yağmuru
İsmail Kartal'dan Cengiz Ünder kararı
İsmail Kartal'dan Cengiz Ünder kararı
Sel sularının içerisinde oyuna devam ettiler!
Sel sularının içerisinde oyuna devam ettiler!
3 Ekim 2020 Cumartesi - 15:44

Başkan Yücel’den çalıştay raporu... Burak Oğuz ve HDP açıklaması!

CHP İzmir İl Başkanı Yücel Arama Çalıştayı sonrasında açıklamalarda bulundu. Toplantılarda gündeme gelenler hakkında bilgi veren Başka Yücel ayrıca zirveye katılım gösteren Burak Oğuz’la ilgili de konuştu. HDP’li belediyelere atanan kayyumlara değinen Yücel net mesajlar verdi.

Başkan Yücel’den çalıştay raporu... Burak Oğuz ve HDP açıklaması!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 2 gündür kentte gerçekleşen Arama Çalıştayı sonrasında değerlendirmelerde bulundu. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Yücel, toplantılarda gündeme gelen konulara dair bilgiler verdi.

Yücel ayrıca yeni süreçte partisinin izleyeceği yol haritası üzerinden açıklamalar yaparken Türkiye gündemine de ayrı bir parantez açtı.

PANDEMİ EL VERDİĞİ SÜRECE SAHAYA İNECEĞİZ!
Yücel iki gün yapılan toplantıların içeriğine dair bilgiler verirken, “Örgütümüzle değerlendirme yaptık. Dün çıkan sonuçları paylaştık. Bu konuda katılımcıları dinledik. Biz CHP olarak büyük bir aileyiz. Bu aile şu anda Türkiye’yi yönetmeye talip. Tek odaklanacağımız şey ülkeyi nasıl daha iyi yönetebiliriz? Kadrolarımızla iktidara geldiğimizde Türkiye’nin ihtiyacı olan demokrasi, adalet, toplumsal huzur ve barış, ekonomi ve işsizlik sorunun çözülmesi konusunda hazırlıklarımızı yapmak istiyoruz. İttifakımızı genişletmek ve mevcut düzenden rahatsız olan herkesi partimizin çatısı altında buluşturmak istiyoruz. Çok değerli fikirler ve görüşler oluştu. Genel merkez yöneticilerimiz de notlarını aldılar, hatırlatmalarını yaptılar. Bundan sonraki süreçte hazırlıklarımızı yapıp, pandemi süreci el verdiği ölçüde sahaya çıkıp çalışmalarımızı yapacağız” diye konuştu.

CHP ALTERNATİF OLDUĞUNU SEÇMENE DAHA İYİ ANLATMALI
Yücel ayrıca, “Parti içi konular konuşuldu, görüşüldü, mutabakat sağlandı. Mevcut düzen her geçen gün baskısını daha da attırıyor. Toplumun tüm kesimleri bundan rahatsız... Elimizde saha akneleri ve yapılan bilimsel sonuçlar var. CHP bu ülkeyi yönetme konusunda alternatif olduğunu halka ve seçmene daha iyi anlatmalı. İlçelerdeki sorunları kendi aramızda konuşuyoruz. İlçe bazında bir şey söylemek istemiyorum. Sorun varsa çözecek irade ve kararlılığa sahibiz. Bu konudaki irademiz nettir” dedi.  

HAKKINDA KESİNLEŞMİŞ MAHKUMİYET KARARI YOKTUR!
Urla Belediye Başkanlığını yürüttüğü sırada FETÖ operasyonları kapsamında görevden alınan, hapse giren ve tahliye edilen Burak Oğuz’un çalıştaya katılması için konuşan Yücel, “Burak Oğuz görevde olan bir belediye başkanı değil. Hukuki süreç devam ediyor. Dünkü çalıştayımıza katılmadı. Görevde olan belediye başkanlarımız katıldı. Bugün örgüt içinde bir toplantı yaptık. Anayasamıza göre masumiyet karinesi vardır. Hakkında kesinleşmiş bir mahkumiyet kararı yoktur. Dolayısıyla kendisi hala bir CHP üyesidir, görevde olmamasına rağmen. Burak Başkan bugünkü toplantımıza da katıldı. Gerekli değerlendirmelerimizi kendi içimizde yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖN SEÇİM ELBETTE OLMALI!
Ön seçim hakkında konuşan Yücel, “İttifaklar siyaseti yaşanıyor. Ön seçim için karar verecek olan partinin yetkili kurullarıdır. Herkes düşüncesini paylaşabilir. Genel merkez yöneticilerimiz bunları zamanı geldiğinde değerlendirecekler. Elbette ön seçim olmalı. Tüzüğümüze göre esas olan aday belirleme yöntemidir. Siyasetin her dönem konjonktür farklıdır, değişebilir. Bizim önceliğimiz mevcut düzene son vermektir. Bunu sağlayacak yöntem ön seçimse uygulanır, değilse uygulanmayabilir” dedi.

KAYYUMLARLA DEVLET YÖNETİLMEZ!
Halkların Demokrasi Partisi’ne (HDP) mensup belediyelere atanan kayyumları değerlendiren Yücel, “Demokrasiye vurulmuş, seçmenin iradesine vurulmuş bir darbe. Her zaman millet iradesinden bahsedenler ellerine fırsat geçtiğinde millet iradesini bir kenara koyup, demokrasiyi rafa kaldırıp, meclisteki çoğunluklarıyla yasalaştırdıkları düzenlemeler sonucunda ülkeyi kayyumla yönetme cihetine gidebiliyorlar. Bu sürdürülebilir bir yöntem değildir. İzmir’de ya da Doğu’da, Güneydoğu’da, nerede hangi siyasi partiye yapılırsa yapılsın biz bunun karşısındayız. Seçmenin iradesi neyse bu dikkate alınmalı. Eğer belediye başkanı herhangi bir sebeple görevden alındıysa yapılması gereken meclis üyeleri içinden seçim yapılmasıdır. Kayyumlarla bu ülkeyi, devleti yönetemeyiz. Türkiye’nin bu mevcut düzenden en kısa zamanda kurtulacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 
İzmir'de maraton için nefesler tutuldu
 
O belediye başkanından yeni il binası için '6 aylık maaş' bağışı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de kongre mesaisi: 3 ilçede sandık kurulacak
AK Parti İzmir’de kongre maratonu sürüyor. Bu hafta sonu 3 ilçede sandık ...
CHP İzmir’de ‘tutanak’ krizi: O başkanlar görüşme odasına!
CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Yasin Ergül hakkında, çalıştay esnasında ...
"Yargımız 6-8 Ekim olaylarının hesabını soruyor"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani olayları soruşturmasıyla ilgili olarak, ...
 
Başkan Arda'dan 'evrakta sahtecilik' iddiasına sert yanıt: Bedelini ödeteceğim!
Gaziemir Belediye Başkanı Arda, AK Parti’nin evrakta sahtecilik iddiasına ...
Çıray'dan Akşener'e 'tek cümlelik' mesaj: İYİ Parti'de olanla bitenler...
İYİ Parti'deki liste kriziyle ilgili, "İç meselelerimizle Türkiye'yi meşgul ...
"Türkiye ile AB anlaşmasını görüşmek istiyoruz"
Almanya Başbakanı Angela Merkel, 'Türkiye ile AB anlaşmasını görüşmek istiyoruz' açıklaması yaptı.
 
Erdoğan'dan Trump'a geçmiş olsun mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Covid-19 testi pozitif çıkan ABD Başkanı Trump ...
''CHP, Mavişehir'de tribünlere oynuyor''
Karşıyaka Belediye Meclisi'nde Mavişehir'deki arsanın kamulaştırılması ...
CHP’den hükümete ‘yerel yönetimler yasası’ ve ‘HDP’ye operasyon’ çıkışı!
Kılıçdaroğlu’nun iki kurmayı Torun ve Salıcı iktidarı yerel yönetimler ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri