POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Netanyahu'dan dünya liderlerine çağrı
Netanyahu'dan dünya liderlerine çağrı
Askeri araç devrildi: 2 şehit, 2 yaralı
Askeri araç devrildi: 2 şehit, 2 yaralı
Erdoğan: Taksim meydanının mitinge uygun değil
Erdoğan: Taksim meydanının mitinge uygun değil
Erdoğan-Özel görüşmesinin yeri ve saati belli oldu
Erdoğan-Özel görüşmesinin yeri ve saati belli oldu
3 Ekim 2019 Perşembe - 09:11

Başkandan o müdür hakkında suç duyurusu!

Karaburun Belediye Başkanı Avukat İlkay Girgin Erdoğan, şair Necip Fazıl Kısakürek’e ait olduğu iddia edilen ve kadınlara ağır hakaret eden sözleri sosyal medya hesabında paylaşan ilkokul müdürüne karşı bizzat suç duyurusunda bulundu, “Bu yobaz kafaları ilçemiz sınırlarında bir daha görmek istemiyoruz” dedi.

Başkandan o müdür hakkında suç duyurusu!

İzmir’in Karaburun ilçesinde beş yıldır İlkokul Müdürlüğü yapan Şahin Özdemir’in, “Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralık” sözünü sosyal medya hesabında paylaşması, vatandaşlar arasında büyük tepki topladı. 

?Karaburun Belediye Başkanı Avukat İlkay Girgin Erdoğan, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açığa alınan Özdemir ve paylaşımdan dört gün önce haberi olmasına rağmen hiçbir girişimde bulunmayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Aytaç hakkında, Karaburun Cumhuriyet Başsavcılığı’na bizzat suç duyurusunda bulundu.

KADIN KAYMAKAMA TEŞEKKÜR
 
Yaşanan olayın Karaburun adına utanç verici olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Hayatlarımızın en önemli varlığı olan çocuklarımıza, Atatürk devrimlerinin aydınlık yolunda eğitim vermesi gereken öğretmenlerin, ortaçağdan kalma yobaz düşünceleri cesaretle ifade etmeleri, yurttaşlarımızda büyük infiale yol açsa da, maalesef Türk Milli Eğitim sisteminin gelmiş olduğu noktayı göstermesi açısından çok öğreticidir. Bu paylaşım dört gün önce yapılmış olmasına ve İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne bilgi verilmesine rağmen, konuyu bizim kamuoyu gündemine taşımamıza kadar herhangi bir işlem yapılmamıştır” dedi. 

Hiç kimsenin çocukların tertemiz zihinlerini kirletme hakkı olmadığına dikkat çeken Başkan İlkay Girgin Erdoğan, ilçede birlikte görev yaptıkları Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin’e yaşanan olaya süratle tepki vermesi nedeniyle teşekkür etti. 

Bir Avukat olarak Okul Müdürü Şahin Özdemir hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama ve kadınlara hakaret”, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Aytaç hakkında ise “görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma” suçunu oluşturduğu kanaati ile Karaburun Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu dilekçesi verdiğini kaydeden Başkan Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

“ORTAÇAĞ’DAN KALMA SÖZLER”
 
“Çocuklarımızı böyle bir zihniyete emanet ediyor olmamız hepimize derin bir acı veriyor.  Bu sözleri hiçbir yurttaşımız kabul edemez ve en sert şekilde tepki gösterme hakkı vardır. Bu hak meşru bir haktır. Türkiye’de adeta bir siyasi akımın bayraktarlığını yapan Necip Fazıl Kısakürek’e ait olduğu iddia edilen bu dizeler adeta Ortaçağ karanlığından seslenmektedir ve çağ dışıdır. Karaburun’da belediye başkanı olarak ben ve kaymakamımız kadındır. Dört kadın muhtarımız da bizlerin gurur kaynakları arasındadır. Bizler kadınlarımızın başlarının açık ya da kapalı olmasıyla değil; Cumhuriyet devriminin özgür bireyleri olarak toplumsal yaşamda daha fazla yer almaları için çalışmaktayız. Yobaz zihniyetin bizlere yaptığı hakareti tüm Türk analarına yapılmış sayıyoruz. Söz konusu şahsın açığa alınmasını yeterli görmüyoruz. Bu yobaz kafaları ilçemiz sınırlarında bir daha görmek istemiyoruz. Hem bir avukat hem de bu ilçenin bir evladı olarak adını anmak bile istemediğimiz bu şahsın yargılanması ve mümkün olan en ağır cezayı alması için sonuna kadar takipçisi olacağız.”

 
Başkan Sandal sahada: 'Sorunsuz Bayraklı' için yol haritasını anlattı
 
CHP'li Bakan'dan zamlara karşı kanun teklifi: KDV yüzde 1'e düşsün
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sandal sahada: 'Sorunsuz Bayraklı' için yol haritasını anlattı
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, mahalle gezilerini Gümüşpala, ...
Menemen'de engelsiz yaşam kapılarını açıyor!
Menemen Emiralem Engelsiz Yaşam Merkezi ve Engelsiz Çilek Kafe 8 Ekim ...
İzmir'in umut sürüsü çığ gibi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa ilçesinde yarısı kadın 25 üreticiye ...
 
Karşıyaka'daki 'zorla üye' iddialarına yalanlama!
Karşıyaka Belediyesi Personel A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Aydın, ...
Bornova'da o müdürlüğe gelen isim belli oldu
Bornova Belediyesi’nde, ilçedeki hayvan severlerden gelen tepkiler sonucu ...
Çeşme’ye yeni hizmet binası hamlesi!
Çakabey Kültür Merkezi’nin bulunduğu binanın Çeşme Belediye Hizmet Binası’na ...
 
Karşıyaka Belediyesi'nde pozitif ayrımcılık gururu!
Başkan Tugay, katıldığı bir söyleşide birlikte çalıştığı 30 müdürden 20’sinin ...
Başkan İduğ'dan tesis müjdeleri!
İduğ, "İzmir'deki 270 amatör takımın 50'si Bornova'da faaliyet gösteriyor. ...
Buca Meclisi tek yürek: Cezaevi kaldırılsın!
Sadece Buca’nın değil, İzmir’in de kanayan yarası olan Buca Cezaevi’nin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri