POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Şarkıcı Yıldız Tilbe polis aracına çarptı
Şarkıcı Yıldız Tilbe polis aracına çarptı
Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret açıklaması!
Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret açıklaması!
İşçiler ormanda insan kafatası buldu!
İşçiler ormanda insan kafatası buldu!
DEM Parti’den CHP’ye kritik ziyaret
DEM Parti’den CHP’ye kritik ziyaret
24 Mayıs 2019 Cuma - 08:43

Batur'la A'dan Z'ye: Dönüşüm vurgusu, 'borç' ve yeni bina için anket mesajı!

Konak Belediye Başkanı Batur, Gerçekizmir’e belediye bürokrasisi, borç durumu, yeni hizmet binası projesi, 23 Haziran’daki İstanbul seçimi ve parti içi merakla beklenen olağan kongre takvimi özelinde açıklamalarda bulundu. Batur, belediyenin borcu olmadığını açıkladı. Batur, geçtiğimiz dönem düğmeye basılan hizmet binasının taşınma projesiyle ilgili ‘anket’ yapacaklarını söyledi. Olağan kongre takvimi içinse “Konsantrasyon İstanbul’u almak olmalı” mesajı verdi.

Batur la A dan Z ye: Dönüşüm vurgusu,  borç  ve yeni bina için anket mesajı!

GERÇEKİZMİR – 20 yıl Narlıdere’de başkanlık yaptıktan sonra 31 Mart’ta Konak Belediye Başkanı seçilen Abdül Batur, Gerçekizmir’e belediye bürokrasisi, borç durumu, yeni hizmet binası projesi, 23 Haziran’daki İstanbul seçimi ve parti içi merakla beklenen olağan kongre takvimi özelinde açıklamalarda bulundu.

BİR ANDA ATAMALAR VE DEĞİŞİM FAYDA GETİRMEZ
Diğer belediyelerde yaşanan ‘bürokratik değişim’in Konak Belediyesi’nde olmamasıyla ilgili konuşan Batur, “ Belediyeyi iyi gözlemlemek ve dinlemek gerek. Seçim sürecince bana soruyorlardı ‘ilk işin ne olacak’ diye. ‘Ben Konak’ın her noktasını dinleyeceğim’ dedim. Tabi ki çalışanlarımızı ve müdürlerimizi de dinleyeceğiz. Dinliyoruz. Konak Belediyesi’ni dinliyorum. Bir anda yapılan atamalar değişiklikler fayda getirmez. CHP’li bir başkandan devraldık belediyeyi. Geçmiş belediye başkanımızı da çok fazla kırmak istemem. Çalışacak benle aynı frekansta olan arkadaşlarla devam edeceğiz. Sadece 1 müdür değiştirdik. Burada çok fazla değişiklik yapmaya gerek yok. Narlıdere’de de başkanlığı devraldığımda çok fazla değişiklik yapmadım. O arkadaşlarla 20 yıl çalıştım. Mühim olan kendini anlatabilmek. Hizmet üretebilir mi, çalışmalara katkı koyabilir mi, benle aynı frekansta olabilir mi diye bakıyorum” dedi.

BORÇ YOK
Belediyedeki borç ve personel durumuyla ilgili bilgi veren Batur, “ Borç sıkıntısı yok. 2017 kişi çalışıyor. Daha üretken çalışmalar adına yeni bir organizasyon şeması yapıyoruz. Herhangi kamu kurumuna borç yok. Borç konusu çok gündemde. Belediyelerde borç olur. Borç olacaktır. İstanbul Ankara’nın da borcu var. Devlet desteği almayan belediyeler CHP’li belediyeler. 20 yıl Narlıdere’de başkanlık yaptım, 1 kuruş ayrıcalıklı ödenek almadım devletten. Kendi yağımızla kavrulduk. Bazen borcumuz oluştu. Öncelikle emekçilerin parasını ödedim. Sonra yatırımların ödedim. Borcu fazla kafaya takmamak lazım. Herkes borç olduğunu biliyordu. O nedenle bu işleri fazla uzatmadan hizmet üretmeye başlamak gerek” dedi.

ÖNCELİK DÖNÜŞÜM
Batur, belediye olarak birinci önceliklerinin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi. Batur, “ Kentsel dönüşüm el değmemiş, hiç çalışma yapılmamış, çizgi çizilmemiş noktada. En fazla değişim isteyen ilçe de Konak… Her noktasına ulaştım ilçenin. Dönüşümün muhakkak sağlanması gerek. Bu konuda çalışmalarımıza başladık” dedi.

HİZMET BİNASI İÇİN ANKET YAPACAĞIZ
Batur, geçtiğimiz dönem gündeme gelen Yenişehir Pazaryeri alanında yapılması düşünülen yeni hizmet binası konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Batur şunları söyledi: Bayramdan sonra anket çalışması yapacağız. Binanın bu alandan bizden önce projesi yapılan alana taşınmasını soracağız vatandaşa. Konak Belediyesi bence Basmane Meydanı’yla,  Fuar kapısı ile özdeşleşmiş. Vatandaş isterse yapacağız. Olumsuz bakarsa farklı bir alternatif geliştireceğiz. 25 yıl önce  proje yapardım Konak Belediyesi’nde. Katları dolaştım. Bir değişim lazım. Vatandaş geldiğinde Konak Belediyesi’ne girdiğinde hizmet ağının daha iyi noktaya geldiğini, hem bina açısından hem de davranış biçimi açısından hissetmeli...

İMAMOĞLU’NUN MÜCADELESİNDE YANINDAYIZ
23 Haziran’da yeniden yapılacak İstanbul seçimleri ile ilgili konuşan Batur, “ İstanbul çok önemli. Sadece İstanbul seçimi olmaktan çıktı. Cumhuriyet sevdalılarının, vatan sevdalılarının en önemli seçimi haline geldi. Ekrem İmamoğlu’nun gösterdiği performans takdirlik. Hakkını geriye almaya uğraşıyor. Biz de mücadelesinde yanında olacağız. 3 gün İstanbul’da saha çalışması yapacağım. Ekstra ne görev düşüyorsa yapacağız” dedi.

KONSANTRASYON İSTANBUL OLMALI
Batur, parti içinde ertelenip ertelenmeyeceği merak edilen olağan kongre takvimiyle ilgili de “Bence herkes İstanbul’a kilitlenmeli. Konsantrasyon İstanbul’u almak olmalı. Olağan kongre takviminin başlatılıp başlatılmayacağına Genel Başkanımız, MYK karar verecek. Biz İlçe başkanımız Çağrı Gruşçu’yla güzel bir anlayışla birbirimizi dinleyerek uzlaşı içinde seçim dönemini geçirdik. Aynı anlayışla devam ediyoruz” dedi.

 
CHP'de İstanbul teyakkuzu: İşte İzmirli vekillerin görev şeması!
 
Karşıyaka'nın vezneleri hafta sonu da açık!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ercument 27 Mayıs 2019 Pazartesi 15:12

Yeni belediye binasi gereksis masraf,yapilmasi gereken tiyatro,konser salonlari,kultur evleri

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Yetişkin'den kadro operasyonu!
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin belediyedeki bazı kadrolarda değişikliğe gitti.
Maçoğlu'dan 'Dersim' açıklaması
Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu, belediye meclisi kararıyla belediye ...
Kemalpaşa'da 'dönüşüm'ün startı verildi
Bakanlar Kurulu kararıyla "afet riski altındaki alan" olarak ilan edilen ...
 
Menemen'de 'can dostlar' unutulmadı... Araçlar hizmete girdi, veterinerler göreve başladı!
Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un talimatı ile beraber Menemen’de sokak ...
Konak’ta vezneler hafta sonu da açık
Emlak, çevre temizlik ile ilan ve reklam vergilerini ödemek isteyen vatandaşlar ...
O belediyede kriz: Peş peşe 17 işçi atıldı, kurumda ''Sırada ben mi varım'' paniği!
DİSK Genel İş Sendikası Aliağa Belediyesi İşyeri Temsilcisi Sinan Uğur, ...
 
İzmir Tramvayı ''35 milyon'' dedi
İzmir'de Karşıyaka ve Konak hatlarında hizmet veren tramvay işletmesi ...
Seferihisar'da motivasyon hamlesi: Ayın personeli
Seferihisar Belediyesi, görev yapan personelin moral ve motivasyonunu ...
Soyer'den alev savaşçılarına: Sizinle gurur duyuyorum
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, zorlu görevler üstlenen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri