POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Damat ve kardeşleri dehşet saçtı
Damat ve kardeşleri dehşet saçtı
Ankara Emniyeti'nde 3 görevden uzaklaştırma
Ankara Emniyeti'nde 3 görevden uzaklaştırma
Tartıştığı karısını bıçaklayıp öldürdü
Tartıştığı karısını bıçaklayıp öldürdü
Fahiş fiyatın cezası ağırlaştırılıyor
Fahiş fiyatın cezası ağırlaştırılıyor
9 Mart 2023 Perşembe - 12:38

Bayır'dan 'İzmir depremzede' raporu

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen deprem sonucunda, Genel Merkezin talimatı, İzmir İl Başkanlığının da görevlendirmesi ile, Menderes, Torbalı, Foça, Aliağa, Balçova, Güzelbahçe, Çeşme, Karaburun, Urla ve Seferihisar’da bulunan depremzede ziyaretlerine ilişkin açıklamalarda bulunarak, 'Sıkıntıları dinledik. Çözümü için ayrıntılı bir rapor hazırladık' dedi.

Bayır dan  İzmir depremzede  raporu

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen deprem sonucunda, Genel Merkezin talimatı, İzmir İl Başkanlığının da görevlendirmesi ile, Menderes, Torbalı, Foça, Aliağa, Balçova, Güzelbahçe, Çeşme, Karaburun, Urla ve Seferihisar’da bulunan depremzede ziyaretlerine ilişkin açıklamalarda bulunarak, ’’İzmir’de 60 bini aşkın depremzede var. Ziyaretlerimiz kapsamında, depremzedelerin yaşadıkları sıkıntıları dinledik. Çözümü için ayrıntılı bir rapor hazırladık. Hızlı bir şekilde sonuca gitmek için, ilgili kişilerle gerekli görüşmeleri yapacağım’’ dedi.

İmkânı Olan Herkes Kapısını Açmış

5 gün süren ve 10 ilçede depremzede ziyaretleri gerçekleştiren Bayır, ‘’Gittiğimiz yerlerde, olumlu geri dönüşler aldık ve bu bizi çok mutlu etti. İzmir insanın sıcakkanlılığı ve yardımseverliği, depremzedeler üzerinde pozitif etki bırakmış. Belediyelerimiz her gün depremzedelerle iletişime geçiyor. İhtiyaçları alıp, anında kaldıkları yere ulaştırıyorlar. Sosyolog ve psikologlar, görüşmeler gerçekleştiriyor. Herkes elinden gelenin fazlasını yaparak, yaşadıkları acıyı bir nebze de olsa unutturmaya gayret gösteriyor. Özel oteller, apartlar, kamplar, kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhaneler, ev ve yazlık sahipleri kapılarını açmış. Hayırsever iş insanları, vatandaşlarımız maddi destekte bulunuyorlar’’ dedi.

Depremzedeler Kalacak Yer Konusunda Endişe Yaşamamalı

Kalıcı yer, istihdam, öğrencilerin eğitimi ve psikolojik destek gibi konuların acilen çözüme kavuşması gerektiğinin altını çizen Bayır, ‘’Özellikle özel kişilere ait otel, apart, kamp veya yazlık evlerde kalan depremzedelerin, yaz sezonunda başlayacak olması ile başka yere yerleştirilmesi söz konusu. Hatta bazılarına çıkış tarihleri bile verilmiş. Valilik, Kaymakamlık, Belediyeler ve AFAD arasında sağlıklı bir koordinasyon sağlanarak, söz konusu vatandaşlarımız, boşta duran kamu kurum ve kuruluşlarına ait yerlere yerleştirilmelidir. Depremzede vatandaşlarımızın istihdamı konusunda, özel firmalar, İŞKUR –Kaymakamlık – Belediye ile irtibata geçmelidir. Depremzedelere vaat edilen maddi yardım acilen hesaplarına yatırılmalıdır. Depremzedelere, hükümet tarafından ivedilikle, yeniden inşa konusunda net cevaplar verilmelidir. Depremzede öğrencilerin eğitimi ile ilgili olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından gerekli kolaylıklar sağlanmalıdır. Her şeyden önce, depremzede vatandaşlarımızın yaşadıkları travmayı atlatabilmesi için, daha fazla kişi ile profesyonel destek sağlanmalıdır’’ diyerek sözlerine son verdi.


 

 
Altınordu'da Recep üzüntüsü
 
Bayraklı'da öğrencilere 'ücretsiz eğitim' fırsatı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AYM'den HDP'ye ek savunma süresi!
Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP'nin kapatma davasındaki sözlü savunmasını ...
Çıray 'ölüm sayısı' tartışmasını Meclis'e taşıdı: Oktay'a 4 kritik soru!
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, ...
Kılıçdaroğlu adaylık lansmanını iptal etti!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu Pazar yapılması ...
 
CHP Karşıyaka seçim startını verdi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka İlçe Başkanlığı, CHP Genel Başkanı ...
CHP Bayraklı kadınlar anısına fidan dikti
CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar ...
Gözler Büyükşehir Meclis Grubu'nda: İstifa edecekler mi?
10 Mart'ta alınması beklenen seçim kararı sonrası kamu görevlilerinin ...
 
Erdoğan, BBP lideri Destici ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile BBP lideri Mustafa Destici bugün bir araya geliyor. ...
CHP İzmir’den Osmaniye’de dayanışma nöbeti: Her hafta 2 ilçe!
CHP İzmir İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi’nin de yaraları sarmak ...
MHP’li Şahin’den ‘Çelik gibi hazırız’ mesajı, yüzde 54 iddiası!
MHP İl Başkanı gündemi değerlendirdiği Politika Durağı programında teşkilatın ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri