POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan, Bahçeli seçim sonrası ilk kez bir arada!
Erdoğan, Bahçeli seçim sonrası ilk kez bir arada!
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
Aydın'ı desteklemişti... İYİ Partili Erhan Usta istifa etti
Aydın'ı desteklemişti... İYİ Partili Erhan Usta istifa etti
16 Nisan 2024 Salı - 14:42

Bayraklı’da işten çıkarma krizi: Önal’dan açıklama, sendikadan iş bırakma kararı!

Bayraklı Belediyesi’ndeki işten çıkarma krizi ile ilgili Başkan Önal’dan açıklama geldi. Önal açıklamasında, “Ya maaşları ödeyemeyen bir belediyeyi tercih edecektik ya da emekçisinin parasını zamanında ve tam ödeyen bir belediyeyi tercih edecektik” ifadelerini kullandı. Öte yandan sendika iş bırakma kararı alırken 17 Nisan Çarşamba günü DİSK’e bağlı Genel İş İzmir 6 No'lu Şube tarafından belediye önünde bir basın açıklaması gerçekleştirilecek.

Bayraklı’da işten çıkarma krizi: Önal’dan açıklama, sendikadan iş bırakma kararı!

GERÇEKİZMİR - 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Bayraklı Belediyesi’nde işten çıkarma krizi yaşanıyor.

Yerel seçimlere yakın zamanda kadroya geçirildiği belirtilen aralarında dershane çalışanı öğretmenlerin de olduğu 100’e yakın personelin işten çıkartılması krize neden oldu.

Gün içinde Başkan Önal ile DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve belediyede örgütlü Genel İş İzmir 6 Nolu Şube yöneticileri bir görüşme gerçekleştirirken taraflar bir anlaşma sağlayamadı.

SENDİKADAN İŞ BIRAKMA KARARI!

Başkan Önal krizle ilgili açıklamada bulunurken sendika yaşananların ardından iş bırakma kararı aldı. Belediyede örgütlü Genel İş İzmir 6 Nolu Şube işten çıkartmalarla ilgili olarak yarın saat 11:00’da belediye önünde basın açıklaması yapacak.

ÖNAL: YA MAAŞLARI ÖDEYEMEYEN BİR BELEDİYEYİ TERCİH EDECEKTİK...

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal ise konu ile ilgili olarak, “Ya maaşları ödeyemeyen bir belediyeyi tercih edecektik ya da emekçisinin parasını zamanında ve tam ödeyen bir belediyeyi tercih edecektik” ifadelerini kullandı. Önal sendikaya ilettikleri tekliflerin kabul görmediğini de belirtti.

ÖNAL’IN AÇIKLAMASI ŞÖYLE;

Bayraklı Belediyesi halkın belediyesidir! Bize düşen görev, halkın parasını halka hizmet olarak en iyi şekilde geri götürmektir! 31 Mart yerel seçimlerinde rakibimizin her evden özgeçmiş topladığı bir süreçte ben seçimi kaybetme pahasına bir kişiye bile işe alacağıma dair söz vermedim. Halkçı ve sosyal belediyecilik anlayışıyla Bayraklı’nın parasını Bayraklılı vatandaşlarımız için kullanacağıma dair söz verdim.

29 Ocak’tan itibaren adaylığımın partimizin üst yönetim organı PM’de onaylanmasının ardından belediyeye işe alım süreçlerinin devam ettiğini tespit ettik. 4 Nisan günü mazbatayı alarak göreve başladığımız bu süreçte de gördük ki; belediyeye yeni personel alımı yapılmış.

Her geçen gün ağırlaşan ekonomik koşullarda, belediyelerin gelir-gider dengesinin de bozulduğu bir ortamda çalışan maaşlarının dahi zamanında ve tam olarak ödenmesi mümkün gözükmüyordu. Tablo bu haldeyken mevcut işçi sayısına ilave olarak yeni personellerin işe alınması tüm bütçeyi maaş ödemesine ayırma gerekliliği doğuracaktı... Ya maaşları ödeyemeyen bir belediyeyi tercih edecektik ya da emekçisinin parasını zamanında ve tam ödeyen bir belediyeyi tercih edecektik... 

Gelinen noktada iş akdi sona eren öğretmenlerin bir kısmı saat ücretli olarak yıllık ihale kapsamında işe alınarak görevlerine devam ediyorlardı. Bu kapsamda görev yapan öğretmenlerin son haftalarda kadroya geçirildiğini tespit ettik. Mali disiplini sağlamak için aldığımız tasarruf tedbirleriyle de kadroya alınan işçilerin iş akitlerine son verdik. Biz sendika ile yaptığımız bugünkü görüşmede saat ücretli olarak görev yapan öğretmenlerin aynı sistemle göreve devam etmelerini teklif ettik. Hatta mali disiplin sağlandıktan sonra acil ihtiyaçlı arkadaşların kadroya alımının yapılacağını da belirttik. Buna rağmen sendika temsilcileri teklifimizi kabul etmedi.

Bizim önceliğimiz uygulayacağımız tasarruf tedbirleriyle mali disiplini sağlamak ve hem Bayraklı Belediyesi personelinin maaşını zamanında ve eksiksiz ödemek, hem de Bayraklı’ya yakışan en güzel projeleri hızla hayata geçirmek olacaktır.Bizim tercihimiz her zaman bir kuruşun dahi hesabını vereceğimiz, şeffaf bir belediyecilikten yana olacak. Seçim çalışmaları esnasında da sıkça dile getirdiğim gibi ‘Ben tutamayacağım hiçbir sözü vermedim, vermeyeceğim!’ Kamuoyuna saygıyla duyurulur!

 
Özel: Hatay bizim kişisel, milli meselemizdir!
 
'Efsane Başkan'ın eşi hayata gözlerini yumdu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yangın faciası: 3 çocuk babasız kaldı!
İzmir'de tek katlı evde çıkan yangında 3 çocuk babası Muhsin Ülker (43), hayatını kaybetti.
İzmir'de 'huzur' denetimi: 12 tutuklama
İzmir'de polis, son 1 hafta içinde çeşitli suçlardan aranan 12 kişi ile ...
Gündem Aliağa ve İtalyan gemileri... Başkan Tugay: Büyükşehir yetkisini kullanacak!
TMMOB Gemi Söküm Koordinasyonu Aliağa'ya sökülmek üzere getirilen İtalyan ...
 
Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar iptal
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Düzce’de diğer sürücülere selektörle radar ...
Silah fabrikası kurmuşlar: 2 sevgiliye gözaltı!
İzmir'de silah imalathanesine çevrilen eve düzenlenen operasyonda ruhsatsız ...
İzmir'de FETÖ'nün esnaf yapılanmasına baskın!
İzmir'de FETÖ'nün hücre evleri ve esnaf yapılanmasına yönelik soruşturma ...
 
Kırmızı ve sarı bültenle aranıyordu: Yakalandı!
İstanbul'da düzenlenen Mahzen-27 operasyonunda kırmızı ve sarı bültenlerle ...
Dünürler ölüme birlikte gitti... Katliam gibi kaza: 4 ölü!
Aydın'ın Didim ilçesinde, kavşakta, yolcu otobüsü ile otomobilin çarpıştığı ...
Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Al Sani ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri