POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fırtına Türkiye Kupası'nda finalde!
Fırtına Türkiye Kupası'nda finalde!
Nisan sıcaklığı dünya tarihine geçti
Nisan sıcaklığı dünya tarihine geçti
11 yaşındaki çocuğa servis çarptı: Hayatını kaybetti!
11 yaşındaki çocuğa servis çarptı: Hayatını kaybetti!
Okul müdürünü katleden öğrencinin ifadesi ortaya çıktı
Okul müdürünü katleden öğrencinin ifadesi ortaya çıktı
8 Şubat 2020 Cumartesi - 19:28

Beyaz... Sarı... Anahtarın anahtarı... CHP İzmir sandığında liste savaşı!

Blok liste önergesinin veto edildiği kongrede İl Başkanı Yücel sandığa tek aday olarak gidiyor. Çarşaf liste metoduyla yapılan kongrede il yönetim kuruluna 169, kurultay delegeliğine de 159 kişi aday oldu. Öte yandan Yücel'in uzun istişareler sonunda hazırlanan beyaz anahtar listesi de salona geldi. Beyaz listeden memnun olmayan Karabağlar-Karşıyaka kanadının başını çektiği grup sarı listeyi çıkardı. Yücel cephesinden bu hamleye karşı 'anahtarın anahtarı' hamlesi geldi.

Beyaz... Sarı... Anahtarın anahtarı... CHP İzmir sandığında liste savaşı!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütü'nde 37.Olağan Kongre heyecanı yaşanıyor. 

Celal Atik Spor Salonu'nda yapılan kongrede blok liste önergesi delegasyon tarafından reddedilince sandığa çarşaf liste metoduyla gidildi. 

CHP İl Başkanı Deniz Yücel'in tek aday olduğu kongrede yönetim kurulu ve kurultay delegeliği için çok sayıda isim aday oldu. 

Yönetim kurulu ve kurultay delege listelerinin belli olmasının ardından saat 19:00 itibariyle seçime geçileceği açıklandı 4 saati aşkın süre boyunca İl Başkanı Yücel'in anahtar listesi salona gelmedi.

Ekiplerinin ortak bir liste üzerinde anlaşamaması üzerine, birden fazla anahtar listenin hazırlanarak sosyal ağlar üzerinden delegelere servis edilmesi kriz yarattı.

- CHP'DE LİSTE KRİZİ: SALONDA KRİTİK TOPLANTI... 

Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, İl Başkanı Deniz Yücel ve Büyükyehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ilçe başkanları salon içinde olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi. Kesin liste bu toplantının ardından son şeklini aldı ve salona geldi. 

KRİZ SONRASI SALONA İKİ LİSTE GELDİ! 
Ancak kriz bu toplantı ve anahtar listenin belli olmasının ardından da devam etti. Yücel'in anahtar listesinden memnun kalmayan Karabağlar kanadı tarafından hazırlanan sarı liste de salonda delegelere dağıtıldı. Listeye Karşıyaka'nın da destek verdiği öğrenildi. İl Başkanı Yücel 'ikinci liste'den rahatsız olurken, kurmaylarına beyaz listeden salonda dağıtılmaya devam edilmesi talimatını verdi. 

KARŞI HAMLE: ANAHTARIN ANAHTARI! 
Karabağlar-Karşıyaka kanadının 'sarı liste' hamlesiyle seçim anahtar listelerin yarışına döndü. 'Beyaz-sarı yarışı'nda Yücel cephesinden de bir hamle geldi. 

Yücel cephesinin salona gönderdiği ve Karabağlar-Karşıyaka’nın başını çektiği sarı listeye karşı çıkarılan yeni anahtar listede delege seçimlerinden bu yana ‘değişim’ mesaisi veren ekibin dışarıda bırakılması dikkat çekti. 

Yücel cephesinin 'anahtarın anahtarı' olarak yorumlanan ikinci listesinde il yönetiminde İsfahan Naki, Kemal Özdönmez, Köksal Yıldırım, Şener Akdemir, Sedredil Coşkuner ve Saniye Fıçı yazılmazken bu isimlerin yerine Emre Sinan, Nazlı Selin Tabazik, Adnan Alabay, Serkan Çildan, Hacı Kaykuruz, Mustafa Arslan yazıldı.

Disiplin kurulu listesinde Mehmet Seyrek’in yerine Bektaş Tuğcu yazıldı.

Kurultay delegeliği listesinde ise Rıfat Nalbantoğlu, Hakan Şenoyar, Feridun Yılmazlar, Mehmet Türkbay, Zeynep Altıok, Mehmet Ecevit Canbaz, Devrim Barış Çelik, Mesut Durgun, Mehmet Eriş, Hamdi Halis, Sefer İpekli, Adil Kırgöz, Murat Serdar Koç ve  Önder Koç çıkarılırken, yerlerine İsmail Polat, Hüseyin Saygılı, Veysel Şen, Sadık Yıldız, Yılmaz Yıldız, Gürbüz Bal, Hüseyin Benzer, Galip Dinçer Cengiz, Hilmi Değirmenci, Celali Kaymak, Yaşar Kemal Moğultay, Serdal Eren, Okan Uslu ve Ercan Sevinç yer aldı. 

YÜCEL'İN ANAHTAR LİSTESİ (BEYAZ)



YÜCEL'İN İKİNCİ LİSTESİ (ANAHTARIN ANAHTARI-BEYAZ) 



SARI ANAHTAR LİSTE 



YÖNETİME 169 ADAY! 
Öte yandan çarşaf liste ile yapılan seçimde il yönetim kuruluna 169 isim talip oldu.

İl yönetimine aday olanlar arasında İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, Karabağlar İlçe Eski Başkanları Orhan Polat, Polat Manduz, Aliağa İlçe Eski Başkanı Özcan Durmaz, Tire İlçe Eski Başkanı Şenol Sardoğan, Buca İlçe Eski Başkanı Çağdaş Kaya, Balçova İlçe Eski Başkanı Aygül Eryılmaz, Karaburun İlçe Eski Başkanı Bülent Çumçum, İzmir Eski Milletvekili Adayı Şener Akdemir, İl Eski Başkan Yardımcıları Orhan Karaoğlu, Konak Belediye Eski Meclis Üyesi Kemal Özdenmez,Metin Atmaca ile Roman Dernek Başkanı Abdullah Cıstır gibi isimler dikkat çekti.

Mevcut il yönetiminden Leman Tunus, Çetin Özdemir, Sedrettin Coşkuner, Fulya Alçay, Adnan Alabay, Mert Onur Uzar, Harun Düşenkalkan,Ulaş Gül, Ali Yaşar Çalışkan, Yasemin Menokan, Mehmet Kahyan Günal, Azmi Kumova, Yaşar Erdoğdu ve Binali Gül yeniden göreve talip oldu.

Yönetime aday olan isimler şöyle sıralandı: 






 

7 BELEDİYE BAŞKANI, 3 İLÇE BAŞKANI ADAY OLMADI
Çarşaf liste ile yapılacak seçim öncesi 56 kişilik kurultay delegeliği kontenjanı için de 159 başvuru geldi. 

Balçova, Gaziemir, Karşıyaka, Kemalpaşa, Menemen, Seferihisar ve Torbalı belediye başkanları kurultay delegesi adayı olmadı. Geriye kalan 17 belediye başkanı aday oldu. Çeşme, Güzelbahçe, Selçuk ilçe başkanları dışında geriye kalan 27 ilçe başkanı kurultay delegesi adayı oldu. 

Kurultay delegesi adayları arasında İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  İl Eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, İl Gençlik Kolu Başkanı Ozan Uyan,Kadın Kolları MYK Üyesi Perihan Yardımcı, İsmi il başkan adaylığı için uzun süre geçen Devrim Barış Çelik, Balçova Belediye Eski Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, İzmir Esli Milletvekili Zeynep Altıok, PM Eski üyesi Hüseyin Saygılı, Konak İlçe Eski Başkanı Şakir Başak, Grand Plaza Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kılıç gibi isimler de yer aldı.

Kurultay delegeliği aday listesi şöyle şekillendi: 






İL DİSİPLİN KURULU ADAY LİSTESİ 


 
Agroexpo'ya 3 günde 296 binden fazla ziyaretçi
 
CHP’de liste krizi: Salonda başkanlarla kritik toplantı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli sert 'Akıncı' çıkışı: Affını istemesi...
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Mustafa Akıncı’nın onurlu ve şerefli hareket ...
Foto galeri: Kare kare kongre!
CHP İzmir 37.Olağan Kongresi'nden kareler...
AK Parti Teşkilat Başkanı Kandemir’den tam gün İzmir mesaisi: Kim/ne mesaj verdi?
AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Menderes’ten ...
 
MSB: En sert şekilde karşılık verilecek!
Milli Savunma Bakanlığı'nca, İdlib'de bulunan gözlem noktalarının görevine ...
CHP'de o vekilden delegelere SMS'le 'ön seçim imzası' çağrısı!
CHP İzmir Milletvekili Bayır, il kongresi öncesinde delegelere SMS göndererek ...
CHP İzmir'de 'şaşırtan sonuç'la ikinci Yücel dönemi!
Örgüt 37.Olağan Kongre'de yeni yönetimini seçmek için sandık başına gitti. Çarşaf ...
 
CHP İzmir’de liste trafiği: Kimleri adı geçiyor?
CHP İzmir’de il kongresine saatler kala liste trafiği hızlandı. Kongreye ...
Sertel’den yerel televizyonlar için öneri
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi ...
AK Parti'de Teşkilat Başkanı'ndan İzmir mesaisi!
AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri