POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: 1 gözaltı daha!
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: 1 gözaltı daha!
AK Parti 31 Mayıs'ta kampa giriyor
AK Parti 31 Mayıs'ta kampa giriyor
Bölükbaşı'ndan flaş sözler: AK Parti çökmeye başladı!
Bölükbaşı'ndan flaş sözler: AK Parti çökmeye başladı!
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
11 Mayıs 2023 Perşembe - 12:54

Bezircilioğlu'ndan Şahin'e yanıt, Dervişoğlu ve Çıray mesajları, 9 vekil hedefi!

MHP’li Şahin’in İYİ Parti’nin İzmir sandıklarında HDP’lilerin olacağı yönündeki iddiaları yanıtlayan İYİ Parti İl Başkanı Bezircilioğlu, “Meyve veren taşlanır” dedi. Dervişoğlu için “Aramızda sinerji var”, Çıray için de “Tasarrufu kendini bağlar” mesajı veren Bezircilioğlu İzmir sandığı hedefini birinci bölgede 4, ikinci bölgede 5 vekil olarak açıkladı. ‘Beklenen sonuç alınmazsa istifa eder misiniz?’ sorusuna da “İzmir için ve İYİ Parti için bir şans olduğumu düşünüyorum’’ yanıtını verdi.

Bezircilioğlu ndan Şahin e yanıt, Dervişoğlu ve Çıray mesajları, 9 vekil hedefi!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri için gerime sayıma geçti. 

Seçim çalışmalarını sürdüren İYİ Parti’de İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu partisinin il binasında basın mensupları ile bir araya geldi. 

İYİ PARTİ’YE İZMİR’DE ÇOK CİDDİ TEVECCÜH VAR"
İl Başkanı Bezircilioğlu sözlerine, "Ciddi bir çalışma temposu içerisinde 28 tane vekili adayımız her gün ilçelerimizde, halkımızla buluştu. Çarşı, Pazar, esnaf, evler ve hem merkezde hem de ilçelerde STK’lar ve meslek odaları ile toplumun tüm kesimine dokunarak İzmirli hemşerilerimizin partimizi daha yakından tanımasını bize teveccüh göstermesini sağlamaya çalıştık. Ülkedeki sıkıntılarla, aksayan konularla ilgili de görüş ve düşüncelerini dinleme fırsatımız oldu. Çok verimli çok önemli bir seçim süreci gerçekleştirdik Sahada gördüğümüz partimize karşı 81 ilde olduğu gibi İzmir’de çok ciddi bir teveccüh var. Türkiye’nin geleceğini İYİ Parti’den geçtiğine dair bir kanı oluşmuş durumda. Bunun sandığa yansıyacağından eminim. Oy oranımızı artırıp TBMM çatısı alında İzmir İYİ parti sayılarını en azami miktarda göndererek TBMM’de hem İzmir’imizin sorunlarını dile getirmek ve çözüm bulmak noktasında çok verimli çok faydalı kadrolarımızı Ankara’ya gönderme noktasında ciddi bit teveccüh olacağına inanıyoruz’’ diyerek başladı. 

"İŞİ 1. TURDA BİTİRECEĞİZ!"
Bezircilioğlu şöyle devam etti: İzmir demokrattır, hoşgörülüdür, İzmir Türkiye’de özel bir yeri olan bir şehirdir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de görüyoruz ki adayımız Kılıçdaroğlu İzmir’de çok çok ezici çoğunlukla sandıklardan çıkacaktır. Cehaletle savaşın başlayacağı, liyakatın esas alınacağı, gençlerin hayal kurabildiği, Türk insanının hak ettiği şekilde yaşadığı ve ülkemizin de dünyada hak ettiği yerde olduğu bir Türkiye’nin ilk günü olacak 15 Mayıs. Biz bu işi 1. Turda bitireceğiz. Türkiye’nin kaybedecek 1 günü dahi yok. Bir an önce restorasyon yeniden yapılanma ve yenileme sürecinin başlaması acilen gerekiyor. Ve bir an önce gelecek hafta Pazartesi’den itibaren Atatürk’ün bu ülkeyi kurarken tesis ettiği değerleri bir nevi ülkemizin fabrika ayarlarını, 100. Yılın şartlarına tekrar tesis edebilmek ama o ilkelerden vazgeçmeden bizi biz yapan değerlerden vazgeçmeden tekrar tesis etmek için Pazartesi’den itibaren ciddi bir yapılanmaya başlayacağız. İzmir hemşerilerimize seslenmek istiyorum, Müsterih olun, az kaldı. İYİ Partimize sahip çıkın, bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e diyerek, sayın genel başkan ve partimize desteğini gösterin. İzmir mitinginde bulunduğu çağrıyı size hatırlatmak istiyorum Her evden en az 1 oy bekliyorum dedi. Değerli İzmirlilerin desteğini bekliyoruz bu konuda. Ve kadınlara seslenmek istiyorum. Sizler gibi bir kadın olan genel başkanımız Akşener’i maruz kaldığı bütün iftiralara rağmen bir kadın olduğu için maruz kalmıştı. İzmir kadınlarımızın da genel başkanımıza sahip çıkacağından eminim... 


SEÇİM GÜVENLİĞİ SORULARI VE YANITLAR 
Seçim güvenliği hakkında konuşan Bezircilioğlu önemli başlıklardaki partinin belirlediği sorulara yanıt verdi: 

-Trafoya kedi girecek mi?
-Arkadaşlar biz seçim günü için her türlü hazırlığımızı yaptık. Alternatif çözümlerimiz hazır. Teknik aksaklıklardan etkilenmeyeceğiz Kediler trafolara girse de girmese biz oyları tam sayacağız. 

-Anadolu Ajansı (AA) veri girmeyi bırakırsa ne yapacaksınız?
-Sandık sonuçlarına ulaşmak için başka kaynağa ihtiyacımız yok. Bazı programlarımız var. Başka kaynağa gerek duymadan sandık kurulu üyelerimizle ilk elden sonuçlara ulaşıp genel başkanımıza ve genel merkeze sonuçları takdim etmiş olacağız. Dezenformasyona müsaade etmeyeceğiz. Herhangi bir moral bozucu yanlış bilgiye kapılmadan son ana kadar sandık başlarından ayrılmayalım, ki ‘atı alan Üsküdar’ı geçemesin bu sefer. 

- İttifak içi sandık başında iş birliği var mı?
Millet İttifakı bileşenleri olarak, ortak çalışmalar yapıyoruz. Özellikle her okula bir avukat sloganıyla hukukçularımızın sürece dahil olmasını sağlayan çalışmalarımız var. 

- Oy kullanıldıktan sonra teslim aşamasında oylar çalınabilir mi?
Mevzuata hakim avukat arkadaşlarımız var. Oy sandığa girdiğinden itibaren her şamaya parti üyelerimiz nezaret edecek. YSK aşamalarında dahil bir parti üyemiz görevlendirilmiş durumda. Oylarımızın güvenliğini sağlamak için son ana kadar görevimizin başında olacağız. 

-Seçim esnasında usulsüzlük yaşanırsa nasıl bir hamle yapacaksınız?
-Dileğimiz seçimin bir demokrasi şöleni olması ama seçimde görevlendirdiğimiz her bir üyemize sandık güvenliği eğitimi verdik. Daha önce yaşanan sorunları göz önüne alarak üyelerimizi bilgilendirdik. Her ihtimale karşı bu aşamada çözülemeyen sorunlar için ilçe seçim kurulunda olan üyelerimiz devreye girecekler. İl başkanlığı kriz masası, ilçe başkanlıklarında seçim koordinasyon merkezlerimiz var. Biz hazırız genel başkanımızı Akşener’in dediği gibi tarih yazacağız. 

SEÇİM GÜNÜ MESAJI: BİZE UYKU HARAM!
Seçim günü ile ilgili konuşan İYİ Parti İl Başkanı, "Geçmişte düşülen hatalara karşı hem kadro olarak hem de bu kadronun eğitimi ve sandık başı seçim kurulları, bütün ekiplerin koordinasyonunu sağlamış bulunmaktayız. Umuyorum ki Türk milletinden alacağımız ve oy patlaması ile sandıklar sahip çıkarak halkın iradesini 4 4’lük bir şekilde sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Sandıklar açılana kadar sabahın ilk ışıklarına kadar bize uyku haramdır’’ diye konuştu. 

ŞAHİN’E YANIT: MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR!
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in HDP üyelerinin İYİ Parti’de sandık görevlisi olduğu yönündeki iddiasını yanıtlayan Bezircilioğlu, ‘’Bu tip söylemler her seçim öncesi yapılır. Bu bizim partimizin yükselişe geçtiğinin göstergesi. Meyve veren ağaç taşlanır" dedi. 

ÇIRAY’A: KENDİNİ BAĞLAR!
Milletvekili adayı olmayan ve son zamanlarda partiye listeler üzerinden eleştiri yönelten Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın seçim çalışmalarına katılmadığı yönündeki soruya yanıt veren Bezircilioğlu, "Kendi tasarrufu. Kendisini bağlar. Onunla ilgili yorum yapmak gereğini duymuyorum’’ dedi. 

BİRİNCİ BÖLGEDE 4, İKİNCİ BÖLGEDE 5 VEKİL HEDEFİ!
Bezircilioğlu vekil sayısı ile ilgili soruya daha önce söylediği İzmir’de 9 vekil hedefini yineledi. 

İYİ Parti İzmir İl Başkanı, "Hala 9 vekil hedefimiz var. Birinci bölgede 4, ikinci bölgede 5. Çok büyük teveccüh görüyoruz. Bu sandığa da yansıyacaktır. 3-6 Mart sürecinde bir miktar hakkımızın yenildiğini görüyorum. Bu yenilen hakkımızın sandıkta misliyle iade edileceğini düşünüyorum" dedi. 

"İZMİR VE İYİ PARTİ İÇİN BİR ŞANSIM"
İYİ Parti’nin İzmir’de 1+1 vekil çıkaracağı iddiaları ve böyle bir durumda istifa edip etmeyeceği yönündeki soruya yanıt veren İl Başkanı, ‘’Herhangi öyle bir düşüncem yok. 3 aylık bir il başkanıyım. Göreve 3 yıllığına geldik. Görevi en iyi şekilde yaptığımıza inanıyorum. İzmir için ve İYİ Parti için bir şans olduğumu düşünüyorum. Ben bırakıyorum desem de İYİ Partililer bırakmaz’’ dedi. 

"DERVİŞOĞLU İLE ARAMIZDA SİNERJİ VAR"
İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ile aralarındaki ilişki hakkında konuşan Bezircilioğlu, ‘’Gayet olumlu. Çok büyük bir sinerji var. Dervişoğlu tecrübesiyle İzmirimiz için çok önemli bir siyasi bir figür. Kendisinin bilgi, birikimlerinden yararlanıyoruz.28 adayımız var hepsiyle eşlik etmeye çalışıyorum. Tabi ki kolay değil. İzmir’de 30 ilçe, 28 aday var. Programı yaparken her gün, her ilçede en az bir adayımız olacak şekilde program yaptık. Bazı ilçelerde Dervişoğlu ile çalışmalar yaptık. Gayet uyumlu bir çalışma içindeyiz. Burada önemli olan ülkenin geleceğidir. 

‘ÇIRAY’IN ADAYI MISINIZ’ SORUSUNA YANIT!
İYİ Parti’nin İzmir kongresi sürecindeki tartışmaların hatırlatıldığı Bezircilioğlu, ‘’Çıray’ın adayı mısınız?’’ sorusuna yeniden yanıt verdi, ‘’Ben teşkilatın adayıyım. Esas hedefimiz hedefe odaklanmak. Türkiye’yi içinde bulunduğu durumdan çıkarmak ve yönetime talip olmaktır. Bunu da hedefliyoruz.’’

 
Seçim yasağına uymayanlara ağır yaptırım!
 
AK Parti'den Menemen'de gövde gösterisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seçim yasağına uymayanlara ağır yaptırım!
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), seçim yayınları ve haberlerine ...
Başkan Sandal: Kazanıyoruz!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından ...
MHP’li Osmanağaoğlu’dan İzmir hedefini açıkladı: 5 milletvekili!
Yeni dönemde yeniden aday gösterilen MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kürt seçmene mesaj!
Sosyal medya hesabından "Sevgili Kürt Kardeşlerim" başlıklı bir paylaşımda ...
İYİ Partili Dervişoğlu: İlk turda bitecek!
TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ...
Kritik açıklamanın saati belli oldu: Çekiliyor mu?
Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin ...
 
Avcı sordu, Çakır ve Akbaş yanıtladı: Masada 14 Mayıs ve İzmir
Bir TV’de yayınlanan Politika Durağı programında Sercan Avcı’nın konuğu ...
Sürekli'den rekor oyla rekor sayıda vekil iddiası!
Bayraklı, Konak, Bornova, Çiğli ve Karşıyaka ilçelerinde gerçekleştiren ...
AK Parti'den Menemen mitingi, Dağ'dan Millet İttifakı'na yaylım ateşi!
Partisi tarafından Menemen Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri