POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Diri diri gömülmüş: 4 günlük mucize!
Diri diri gömülmüş: 4 günlük mucize!
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
Stokçuluk ve fahiş fiyata kapatma cezası!
Stokçuluk ve fahiş fiyata kapatma cezası!
3 Aralık 2017 Pazar - 08:56

Bornova'da 5. Kavalar dönemi

CHP İzmir’de kongreler tam gaz devam ederken, 6 seçimli Pazar mesaisinde gözler Bornova'daydı... Kongrede 3 adaylı yarış bekleniyordu ancak Osman Koçanalı kürsüde konuştuktan sonra adaylıktan çekildi. Nevzat Kavalar, Adnan Hocaoğlu ile girdiği yarışı kazanarak yeniden ilçe başkanı oldu. Böylece CHP Bornova'da 5. Kavalar dönemi başladı.

Bornova da 5. Kavalar dönemi

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde tamamlanan delege seçimlerinin ardından kongre takvimi işliyor. İlçelerde örgüt, başkan yönetim ve il delegelerini seçiyor.Geride kalan hafta Konak, Urla ve Karaburun’da yapılan seçimlerle start alan maraton dün Seferihisar ve Bayındır’da yapılan kongrelerle sürmüştü.

CHP İzmir’de Pazar mesaisinde 6 ilçe sandık başına giderken, gözler Bornova’daki seçimdeydi... Evka-4 Spor Kompleksi'nde gerçekleşen seçimde maraton 3 adayla başlarken, Osman Koçanalı'nın kürsüde yaptığı konuşma sonrası adaylıktan çekilmesiyle mevcut İlçe Başkanı Nevzat Kavalar koltuğunu korumak için partinin emektar ismi Adnan Hocaoğlu ile yarıştı. Kavalar'ın mavi listesi aldığı 241 oyla zafere uzanırken, Hocaoğlu'nun beyaz listesi 147 oyda kaldı. Böylece CHP Bornova'da beşinci Kavalar dönemi başladı.

"ÖRGÜT TECRÜBELİ KAPTANA EMANET ETTİ" 
Kavalar zaferi sonrası yaptığı kısa değerlendirmede,  “CHP Bornova İlçe Örgütü gemiyi tecrübeli kaptana emanet etti” dedi.

Kavalar'ın yeni yönetiminin yanı sıra il delegesi seçilen isimler de belli oldu. Yarışı kazanan mavi listede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP YDK Üyesi Mahir Polat'ın etkisi dikkat çekti. 

YENİ YÖNETİM VE İL DELEGELERİ 
Kavalar başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu: İnan Aksu, Dilek Albayrak, Metin Arhan, Hasan Aydın, Serap Balcı, Okan Balcıoğlu, Ahmet Bay, Ali İhsan Bayar, Sabri Çam, Ömür Çayırlı, Sultan Çeker, Zübeyde Çelik, Hatice Değirmenci, Ali Rıza Dikilitaş, Ecem Gül, Ümit Gümüş, Asım Güven, Sinan Kaya, Selma Nalbantoğlu, Onur Özkan, Ayhan Şenel, Yaşar Tekin, Murat Topçuoğlu ve Zafer Yılmaz yer aldı.

Kongrede ayrıca Belediye Başkanı Olgun Atila, Mustafa Akkaya, Abdurrahman Aktan, Talat Aslan, Barış Aysal, Volkan Bakallar, Bahar Balcı, Mesut Bozkurt, Hülya Büyük, Hatice Çağın, Hülya Çam, Bülent Çetinkaya, Coşkun Çiflik, Mustafa Çiftçi, Şöhret Demir, Ayşe Demirkol, Taner Doğan, Fatma Doğru, Enver Dündar, Zeynel Gür, Mustafa Gürbüz, Alişan Han, Şaban Hünkar, Hacı Kalkan, Gürbüz Kamiloğlu, Erbay Kara, Tülay Kartum, Nevzat Kavalar, Ali Kaya, Gülay Kaya, Murat Kaya, Osman Kesel, Behçet Koç, Cemal Kömürcü, Erkan Mansuroğulları, Üstün Mete, Gülören Öcal, Alican Özdilek, Asuman Özırmak, Fatma Özoğul, Hüseyin Polat, İbrahim Ulaş Polat, Mehmet Poyraz, Sinan Sarıküse, Yüksel Seven, Medet Şenay, Cemal Şenel, Mustafa Ülkü, Nurcan Üzelün, Fikret Vatansever, Esfiye Yaprak, Perihan Yardımcı, Ömer Yener, Cesim Yıldız, Hürriyet Yıldız, Kadir Yıldız, Emine Yılmaz, Adile Yılmaz, Serap Yılmaz ve Yeşim Yücel il delegesi seçildi. 

Kaybeden listelerde kimler vardı? 
Hocaoğlu’nun yönetim listesinde Gözde Anavatan, Ali Aydın, Nihat Ayköse, Hüseyin Baba, Ömer Baş, Zülfi Boncuk, Bülent Can, Şener Ceyhan, Cumhur Dereli, Özlem Derin, Gaye Girgin, Murteza Güler, Ertan Güneş, Berna Hovardakaya, Fezayir Karadağ, Bülent Kasap, Abbas Ali Kaya, Engin Kaya, Mehmet Kaygısız, Kubilay Kaysal, Leylifer Kılıç, Neşe Zafer Kurtbay, Melisa Mete ve Özge Orman Revan yer alıyordu. 

İl delege listesi ise şu isimlerden oluşmuştu: Belediye Başkanı Olgun Atila, Özgül Acar, Funda Ak, Sabriye Alabağ, Necdet Altın, Özlem Atam, Muammer Atasever, Zihan Atmaca, Fatih Ay, Gülüzar Aytaç, Cansu Baş, Mustafa Buanoğlu, Hatice Burguç, Çeto Çamlıbel, Ertürk Çapın, Hanife Çetinkaya, Mehmet Çıtak, İlyas Çiftçi, Narin Danışman, Dilek Daşdemir, Muharrem Ekici, Nilgün Erbayraktar, Nuster Ercan, Saadet Erkaya, Deniz Devrim Fidan, Mehmet Gilgil, Durmuş Gonca, Şahırmerdan Göktepe, Ramadan Güler, Tuğba Güler, Nedim Gümüşkaya, Adnan Hocaoğlu, Ethem İnal, Kamil İnal, Keriman İnal, Kadir Kapucu, Şaziye Karanfil, Nihat Kaya, Hakan Kılıç, İrfan Ramazan Kılıç, Türkya Kırmızıtaş, Alper Mehmet Kutluay, Metin Küçükoğullarından, Efkan Muhtar, Erol Mutlu, Pakize Namdar, Uğur Nazlıoğlu, Müge Neziroğlu, Alper Özcan, Beyazıt Palabıyık, Mustafa Sepetçi, Mürteza Seren, Selami Silivardar, Mefharet Şahin, Murat Taşkıran, Gürol Türkmentepe, Muammer Uluocak, Ercan Vatansever, Havva Vatansever ve Durgül Zengin... 

CHP BORNOVA KONGRESİNDE NELER YAŞANDI? 

CHP Bornova Kongresi Evka-4 Spor Kompleksi’nde gerçekleşti. Partililerin büyük ilgi gösterdiği kongre, 'liste mesaisi' nedeniyle 2 saat gecikmeli başladı.

BLOK LİSTE VE FLAŞ GELİŞME: KOÇANALI ÇEKİLDİ
Kongre gününe kadar mevcut Başkan Nevzat Kavalar’ın yanı sıra partinin tecrübeli isimleri Adnan Hocaoğlu ile Osman Koçanalı’nın adaylıklarını açıkladığı seçimde salonda flaş bir gelişme yaşandı.

Yapılan oylamayla blok liste kararı alan kongrede koltuğa talip 3 isim de listelerini başkanlığını CHP PM Üyesi Hakkı Süha Okay’ın yaptığı Divan’a teslim ettikten sonra adaylıklarını kesinleştirdi. Ancak Osman Koçanalı salonda delegelere seslendiği konuşmanın ardından yarıştan çekilme kararı aldı. 

Koçanalı, "Son günlerde öyle şeyler yaşadım ki, benim partim diyemiyorum. Ama ben yine de benim partim diyorum ve üzülerek adaylıktan çekildiğimi ilan ediyorum" açıklamasında bulundu.

Bu gelişmenin ardından CHP Bornova Kongresi'nde yarış Başkan Kavala ile Hocaoğlu arasında geçti. 


LİSTE DEĞİŞİKLİĞİ GERGİNLİĞİ
Kongrede listelerin belirlenmesinin ardından bir de gerginlik yaşandı. Kavalar Divan’a listelerini teslim ettikten sonra bir değişiklik kararı aldı. CHP Bornova İlçe Başkanı ilk sunduğu listelerde değişiklik yaparak Divan’a yeni bir liste sundu. Hocaoğlu cephesi bu hamleye dilekçe vermeden değişiklik yapılamayacağı gerekçesiyle itiraz etti. Divan değişikliği kabul etti ve Kavalar’ın son verdiği listeleri okudu. Bu kararın ardından Hocaoğlu cephesinden Divan’a alkışlı protesto geldi.

KÜRSÜDE KİM/NE MESAJ VERDİ? 


SINDIR: KİM SEÇİLİRSE SEÇİLSİN…
Kongrede CHP Bornova İlçe Başkanı Kavalar'ın açılış konuşmasının ardından kürsüye ilk gelen isim CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır oldu. CHP Genel Sekreteri Sındır, kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi: Kongreler sürecini başlattık. Mayıs’tan bu yana geldik. Parti Meclisi’nde 3-4 Şubat’ta Kurultay yapılması için karar alındı. Mahallelerde delege seçimleri yapıldı. Şimdi ilçe kongrelerini yapıyoruz. Türkiye genelinde 300’ün üzerinde ilçe kongresi, 8 il de il kongresi tamamlandı.   İlçe kongreleri olsun il kongreleri olsun kurultay olsun bu organlar o bölgede en üst karar organıdır. Şurada sizler ilçe delegasyonu buradan alacağınız bir karar buradan çıkacak yönetim kurulunun iş ve işleyişini başlar. Kurultayla seçilen üst organı bağlayan kurultay delegesidir. O nedenle bu kürsünün daha heyecanlı kullanılması gerektiğini ifade ediyorum. Bu bir demokrasi şölenidir. Öyle olmak zorunda. Biz farklı düşünceleri ilkeleri savunan bir yapı değiliz. Aynı ilkeleri savunan vatandaşla aynı dili konuşan yoldaşlarız. Özgür irademizle aklımızla vicdanımızla bu yarışı en iyi kim götürür en hızlı kim götürür bunun muhasebesini yapıp sandığa gidip oyumuzu kullanacağız. Partimize karşı sorumluluğumuz sandık. Kullanacağımız oy aklımızın vicdanımızın oyudur. Kullanacağımız oy partimizin geleceğidir. Çıkacak sonuç oy versin vermesin tekdir.  Kongre salonu çıkışında yoldaş şekilde omuz omuza yürüyeceğiz.  Amacımız partiyi iktidara götürmektir. İktidara gelmekle hedefe ulaşmıyoruz. Orada bitmiyor. Görev orada ballıyor. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizlere bir görev verdi. Bıraktığı emaneti çağdaş uygarlıklarında üzerinde bir düzeye taşımak zorunluluğu. Bunu yapacağız. Bizim yüzümüzü değil sırtımızı birbirimize vermemiz gerek. Birbirimize destek vermemiz gerek. Birbirimize köstek olmamamız gerek. Kongre bugün bitecek. Biri başkan olacak. Yönetim kurulu üyeleriyle görev alacak. Görevi kim verecek sizler bizler. Sonra ona hayırlısı olsun seni seçtik partiyi ilçede yönet demekle iş bitmiyor. Seçilecek arkadaşlara destek olmamız gerek. Hepimizin bir olmaya, inançlı olmaya, hepimizin dayanışmaya kaynaşmaya ihtiyacı var. Diri olmaya bir olmaya iri olmaya ihtiyacımız var. Bizleri bu yarışta ayrıştıran şeyler olmuş olabilir. Partiye yıllardır emek vermiş 3 aday arkadaşımız var. Hangisi olursa olsun arkasında amasız fakatsız durmamız gerek... 

SİZLER IŞIKSINIZ
Bornova belediye Başkanı Olgun Atila ise  “5 tane seçim geçirdik. Sizler sayenizde çok olumlu sonuçlar aldık. Sizler birer umutsunuz, sizler birer ışıksınız. İzmir’den insanlar Bornova’dan bu ışığı bekliyor. 3 tane birbirinden değerli adayımız var. Ben görev sürem oyunca Fatma Hanım ve Nevzat Başkan’la uyumlu çalıştım. Onlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

HOCAOĞLU KAVALAR’I HEDEF ALDI
Kürsüye ilk çıkan aday Hocaoğlu oldu. Hocaoğlu konuşmasında şunları söyledi: Geçtiğimiz ilçe kongresinde Nevzat Kavalar’a oy verdim. Fakat 2 yılda siyaseten ve örgütsel bir gelişme olmadı.  Bu sadece benim değil Bornova’nın ortak görüşü. 2 yıl önce örgüte verilen sözlerin hiçbiri maalesef tutulamadı. Ben buradan söz veriyorum. Örgütü sizle birlikte yöneteceğim. Bu görevden başka hiçbir yere aday olmayacağım. Ben milletvekili ve belediye başkanı olma peşinde değilim. Örgüte sadece hizmet etmek istiyorum. İlçe başkanlığına 5,4,3,2 kere değil bir kereliğine adayım. Bornova birkaç ilçe yöneticisiyle yönetilmeye çalışılmış. Bu yönetim anlayışıyla olmaz. Bugün aday ben değilim sizsiniz. Bornova’da hep birlikte olacağız…

“ÜZÜLÜYORUM” DEDİ VE ÇEKİLDİ
Kürsüye ikinci çıkan isim Koçanalı oldu. Salonda heyecanın ve katılımın düşük olmasına dikkat çeken Koçanalı, “Üzülüyorum. Neden böyle oluyor. Hangimiz suçluyuz? 15 yıldır iktidarda olan AKP, Osman Koçanalı’dan dolayı iktidarda. Herkes kendine bir şey çıkarsın. Bir şeyleri eksik yapıyoruz. Çok üzülüyorum. Belki de partimde bu konuşmadan sonra insanlar biraz daha konuşur. Bu kadar az mıyız biz. Birbirimizi sevmeliyiz. Ülke bu durumdayken tüm adayların duyarlı olacağını düşünüyorum. Hepimiz birer Kemal Kılıçdaroğlu olmadıktan sonra iktidar hayal” dedi.

Koçanalı konuşmasının sonunda sürpriz bir şekilde adaylıktan çekildiğini açıkladı.



BİR KİŞİ BAŞKAN HAKSIZLIK YAPTINIZ DEDİ Mİ?
İlçe Başkanı Kavalar ise, “Bu kadar haksızlığa uğramamam lazım. 43 yıllık partiliyim. Bunca yıldır siyasetle uğraşan birisi olarak hiçbir kimseye ‘sen nerelisin?’ demedim.  Benim eksiklerim var. Bunları hep beraber düzelteceğiz. 7 Haziran seçimlerinde ön seçime girerek taviz vermeyecek 13’üncü sıraya gelmiş bir arkadaşınızım. Bölgede aday olarak görev yaptım.  İnsanlara, halkımızı yapacaklarımızı anlatmalı ve inandırmalıydık. Program bize 2 ay kala geldi. Maalesef yapamadık, inandıramadık. Seçim vaadi gibi göründü, ‘kaynak nereden gelecek?’ dediler.  Göreve geldik daha sonra il kongresi süreci vardı. Kurultaydan çıktık. Planlama yaptık. Öncelikle mahalle temsilcilerini belirledik. Sokağa çıktık. Kimsenin bu yönetime haksızlık yapmaya hakkı yok. Mahalle delege seçimleri sürecinde 45 mahallemizde tık ses çıktı mı? Bir kişi ‘başkan siz haksızlık yaptınız dedi mi?’ Biz hak hukuk dedik hiçbir partilimizin emeğine halel getirmedik. Adnan ve Osman arkadaşlarımızla beraber çalıştık. Güzel günlerimiz oldu. Şimdi onlardan ricam var. Hep beraber çalışalım. Danışma kurullarımız açık. Örgütün tamamını çağırıyoruz. Gel bize orada hesap sor, eksik yaptığımız şeyleri söyle. Görev verirseniz başkan olursam bundan sonraki danışma kurullarında tüm örgütü bekliyorum. Ama bu seçimlerin kazananı kaybedeni yok. sizleri seviyorum” diye konuştu.

SALONDAN NOTLAR  

Kimler katıldı?
CHP Bornova Kongresi’ni CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır da salonda takip etti. Kongreye ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP PM Üyesi Mustafa Moroğlu, YDK Üyeleri Mahit Polat ve Şehrazat Mercan, CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, ilçe başkanları, il yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. Kongrenin Divan Başkanlığı'nı CHP PM Üyesi Hakkı Süha Okay yaptı. 

Kocaoğlu adaylarla girdi
Partililer sabahın erken saatlerinden itibaren salona akın ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da kongreyi takip etmek için Evka-4 Spor Kompleksi'ne geldi. Başkan Kocaoğlu salona 3 adayla birlikte giriş yapmak istedi. Kavalar ve Koçanalı ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı, "Hocaoğlu nerede?" diye sordu. Hocaoğlu o sırada salonda bulunmadığı için mevcut Başkan Kavalar ve aday Koçanalı ile birlikte salona girdi.

Kocaoğlu-Atila-Engin odada, Sındır delegelerle salonda
Öte yandan Başkan Kocaoğlu'nun kongreyi Bornova Belediye Başkanı Atila ve CHP İl Eski Başkanı Ali Engin ile birlikte spor kompleksindeki bir odada istişare yaparak beklemesi dikkat çekti.



CHP Genel Sekreteri Sındır ise seçimi salonda delegelerle sohbet ederek beklemeyi tercih etti.



Liste mesaisi gecikme yaşattı
Örgütün 3 tecrübeli isminin yarışacağı kongre öncesi salonu liste mesaisi vurdu! CHP Bornova’da saat 11.00’de başlaması beklenen kongrede adayların liste hazırlıkları tam gaz devam edince delegeler de beklemeye geçti. Bu durum salonun boş kalmasına neden oldu. 416 delegenin sandık başına gideceği kongre için aranan salt çoğunluk (214) saat 13.00 sularında sağlandı.

Sürpriz konuk
Asuman Ali Güven başkanlığındaki CHP İzmir Heyeti Ekim ayının sonunda bir ilke imza atarak CHP Diyarbakır İl Kongresi konuk olmuştu. CHP İzmir Heyeti'ni ağırlayan Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın kente iade-i ziyaret yaparken, CHP İl Başkanı Güven ile birlikte Bornova Kongresi'ne de katıldı.

Pankart rekabeti
Salonda adayların pankart yarışı da dikkat çekiyor. İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın pankartında “Parti içi barış, parti dışı yarış”, Adnan Hocaoğlu’nun pankartında “Değişimin adı Adnan Hocaoğlu” ve Osman Koçanalı’nın pankartında ise “Sen ben yok CHP var” ifadeleri yer aldı.

 
Kışlalı'nın adı İzmir'deki parkta en sevdiği ağaçla yaşayacak!
 
FETÖ'nün TSK yapılanmasına 85 tutuklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Vekil'den flaş çıkış: Kocaoğlu bakan olmak istiyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, sosyal medyadan gerçekleştirdiği ...
AK Partili Dağ'ın Kılıçdaroğlu ile ilgili sözlerine CHP'den çifte yanıt
CHP Genel Sekreteri İzmir Milletveikli Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile ...
CHP'li başkandan tapulu adaylık açıklaması
CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, 10 Aralık'ta yapılacak ilçe ...
 
Erdoğan'dan ABD'deki mahkemeye sert sözler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimisi Hans'ın kulu kölesi oluyor... Kimisi George'un ...
AK Partili Dağ'dan Kılıçdaroğlu'na 'Einstein'lı eleştiri
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de partinin düzenlediği ...
Kocaoğlu’ndan bir ilk: Kongrede örgüte seslendi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, bu dönem ilk kez ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan İstanbul'a müdahale: Peki ya İzmir?
CHP’de İzmir İl Kongresi sürecine müdahil olup olmayacağı merak edilen ...
Çavuşoğlu: FETÖ Amerikan yargısına da sızmıştır
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "FETÖ, Türkiye'deki Amerikan misyonlarına ...
Belediye başkanı delege yazılmadı
CHP Bayındır İlçe Kongresi'nde Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, il delege listesine yazılmadı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri