POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
12 Nisan 2019 Cuma - 11:00

Bornova'da greve bir gün kala mutlu son!

Bornova Belediyesi şirketlerinden Bornova Belediyesi Personel A.Ş.'de (Bor-Bel AŞ) bin 277 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine, 21 Şubat'ta grev kararı alındı. İşçilerin greve çıkmasına bir gün kala belediye ile sendika uzlaşmaya vardı.

Bornova da greve bir gün kala mutlu son!

Bornova Belediyesi şirketlerinden Bornova Belediyesi Personel A.Ş.'de (Bor-Bel AŞ) bin 277 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine, 21 Şubat'ta grev kararı alındı. İşçilerin greve çıkmasına bir gün kala belediye ile sendika uzlaşmaya vardı. Sendika, işçiler lehine yeni kazanımlar elde etti, ücretlere yüzde 27 oranında zam yapıldı. Buna göre maaşlarda en az 580, en yüksek ise bin 115 lira artış sağlandı. Sözleşmede, kadına şiddet uygulayan işçinin maaşının, 6 ay boyunca eşine ödenmesine yönelik bir madde de yer aldı.

Bornova Belediyesi'nde çalışan ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş İzmir 7 Nolu Şube'de örgütlü bulunan bin 277 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşmaya varılamayınca, geçen 21 Şubat'ta grev kararı alındı. İşçilerin greve çıkmasına bir gün kala, belediye ile sendika uzlaşmaya vardı. İşçilerin ücretlerine yüzde 27 oranında zam yapıldı. Buna göre maaşlarda en az 580, en yüksek ise bin 115 lira artış sağlandı. Sözleşmede kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında bulunan işçiler için de düzenlemeler yapıldı. Buna göre KHK ile kadroya geçenler, asgari ücrete gelen zamdan ve yüzdelik dilimlerden faydalanacak. Anlaşmaya varılan sözleşmeye göre, park bahçeler, temizlik işleri, fen işleri, veterinerlik ve sosyal hizmetlerde çalışan işçilere günlük 1 lira 25 kuruş parasal yardım verilecek. İl dışında görevli olan işçilere her gün için ek bir yevmiye ödenecek. Ayrıca 3 ayda bir bütün işçilere temizlik malzemesi yardımı yapılacak.

TİS'E KADINA ŞİDDETE KARŞI MADDE EKLENDİ

TİS'in en dikkat çeken maddelerinden biri de, kadına yönelik şiddetle ilgili oldu. Sendika, eşine şiddet uygulayan işçinin eşi tarafından şikayet edilmesi halinde, maaşını 6 ay boyunca kadına ödeme kararı aldı. Ücretli sosyal izinlerde de artış sağlandı. Hükümetin belirlediği idari izinli günlerde çalışılan işçilere her gün için bir gün ücretli izin verilecek. En az yüzde 40 engelli çocuğu olan işçiler günlük 1 saat izin, yılda 10 günlük izin alabilecek. Engelli işçilerin, SGK'nın karşılamadığı protez, sandalye, koltuk değneği gibi ihtiyaçları başkanlık oluru ile karşılanacak. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde tüm kadın işçiler izinli sayılacak.

Belediyenin 20'ye yakın biriminde çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesinde önemli kazanımlar elde ettiklerini açıklayan Genel İş İzmir 7 Nolu Şube Başkanı Kemal Köroğlu, çalışanların da imzalanan sözleşmedeki maddelerden oldukça memnun olduklarını aktardı. Uzun bir süredir masada kazanım elde etmek için çabaladıklarını vurgulayan Köroğlu, "Daha iyi bir toplu iş sözleşmesinin mücadelesini bugünden vermek zorundayız. Bugün taslağımızda olup da hayata geçmeyen maddelerin bir sonraki sözleşme döneminde hayata geçeceğine inancım tam. Bu sözleşmedeki buruk olduğumuz tek şey şirket kapsamında olan güvenlik görevlilerinin sözleşmeye dahil olamaması" dedi. (DHA)

 
100 metre yol için 1000 zeytin ağacı kesiliyor!
 
BESİAD'ta nöbet değişimi: İpek dönemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Başkan büyük sağlık projesi için ilk adımı attı!
Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, mazbatasın aldıktan sonra ilçeye ...
Başkan açıkladı: Karşıyaka'ya iki özel havuz geliyor
Seçim öncesi katılımcı yönetim anlayışıyla çalışacağını taahhüt eden Karşıyaka ...
Batur: Emniyet'in her zaman yanındayız
Konak Belediye başkanı Abdül Batur, Türk Polis Teşkilatı'nın 174.Kuruluş ...
 
Başkan Sandal'a 'ilk icraat' sonrası ziyaretçi akını!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilk icraat olarak belediye kapılarını ...
İduğ o buluşmada anlattı: Vatandaşa nefes aldıracak projeler
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, Bornova Belediye ...
Başkan Eriş düğmeye bastı: Atama rüzgarı!
Ödemiş Belediye Başkanı seçilen Mehmet Eriş, mazbatasını almanın hemen ...
 
Asansör'de başkanlar zirvesi, Soyer'den önemli mesajlar!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ilk zirvesini ilçe belediye başkanlarıyla ...
Başkan Arda'dan 'işten çıkarılma' açıklaması
Gaziemir Belediyesi 22 çalışanının işten çıkarılması ile ilgili olarak ...
Batur’a ilk ziyaret Esnaf Odası’ndan
Mazbatasını alarak görevine başlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri