POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı belli oldu
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı belli oldu
Bakan açıkladı: Asgari ücrete 2. zam olacak mı?
Bakan açıkladı: Asgari ücrete 2. zam olacak mı?
10 Haziran 2019 Pazartesi - 15:34

Bornova meclis raporu: Masada işe alım, işten çıkarmalar ve yeni görevlendirmeler!

Bornova Belediye Meclisi’nde gündem işe alım ve işten çıkarmalar oldu. AK Parti Grup Başkan Vekili Taştan, işten çıkarmalarla ilgili sözlü önerge sundu. Başkan İduğ'dan detaylı açıklama geldi. Öte yandan belediye bürokrasisinde yapılan yeni görevlendirmelerle ilgili de bilgilendirme yapıldı.

Bornova meclis raporu: Masada işe alım, işten çıkarmalar ve yeni görevlendirmeler!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Bornova Belediye Meclisi Haziran ayı olağan birinci oturumu Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un yönetiminde gerçekleşti. 

Toplantının gündemi belediyedeki işe alım ve işten çıkarmalar olurken, Belediye Başkanı Mustafa İduğ tarafından belediye bürokrasisinde yapılan değişiklikler ile ilgili de bilgilendirme yapıldı.

HANGİ GÖREVLERE KİMLER GELDİ?
Yapılan açıklamada; Derya Semercioğlu’nun Özel Kalem Müdür Vekili, Mustafa Yaşar Taşkın’ın Etüt ve Proje Müdürü, Kamuran Özaydın’ın Fen İşleri Müdürü,  Nurhan Pişkin’in Belediye Başkan Yardımcısı, Özlem Ayan’ın Plan ve Proje Müdür Vekili, Gökçen Eskiyurtlu’nun İmar ve Şehircilik Müdür Vekili, Zeynep Seher Aslan’ın Veteriner İşleri Müdür Vekili , Esin Köse’nin Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili, Hasan Çimen’in Tarımsal Hizmetler Müdürü olarak göreve başladığı belirtildi.

AK PARTİ’DEN İŞTEN ÇIKARMALAR İLE İLGİLİ ÖNERGE TALEBİ
Oturumda söz alan Bornova Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Fatih Taştan, belediyede yaşanan işten çıkarmaları gündeme getirdi. Konuya ilişkin sözlü önerge talebinde bulunan Taştan, “Sayın Başkan, göreve geldiğinizden bu yana belediyemizde çalışan memur, işçi hangi statüde olursa olsun kaç kişiyle yolları ayırdık, bunlardan kaçı kendi arzusuyla ayrıldı, kaçı görevden ihraç ettirildi? Bu arkadaşlarımızın yerine basından duyduğumuz kadarıyla benzer özellikte arkadaşlarımız davet edildi. Dolayısıyla bu arkadaşlarımızın yetersizliğinden değil ancak usulsüzlüğünden söz edebiliriz. Bu anlamda bir soruşturma açtınız mı? Bu konularda bilgilendirme rica ediyoruz” dedi.

İDUĞ: BIRAKIN KİMİNLE ÇALIŞACAĞIMIZA BİZ KARAR VERELİM!
Taştan’ın önergesi üzerine konuya açıklık getiren Başkan İduğ , “ Biz göreve geldiğimizden beri şeffaflık ilkesi üzerinden hareket etmeyi tercih ettik. Ben herkesin belediye başkanıyım, her soruya cevap verebilecek bilgiye sahibiz. 31 Mart’ta seçim var, 29 Mart’ta 8 kişi işe alınmış, bu seçimi diğer aday kazanmış olsa da haksızlıktı, biz kazandık bize karşı haksızlıktı. Bırakın kiminle çalışacağımıza biz karar verelim. Biz belediyenin ihtiyacı olan insanları davet edeceğiz. 29 Mart’ta işe alınan 8 kişiyi, 23-25 Mart’ta işe alınan 3 kişiyi işten çıkardık. 2 aylık bir deneme süresi vardır. Biz şimdi, onları tek tek çağırıyoruz ihtiyacımız varsa tekrar işe alabiliriz, ihtiyacımız yoksa kimse kusura bakmasın. Bizim çalışacak insana ihtiyacımız var, bizim sağda sola oturacak insana ihtiyacımız yok. Belediyenin bütçesini etkin ve verimli kullanacağız. Halkın ihtiyaçlarına cevap verecek hizmetleri yerine getirmek zorundayız. Bu yüzden önümüzdeki dönem içerisinde de ihtiyacımız olanları işe davet edip öyle devam edeceğiz. Değişiklikleri neden yaptık? Biz kurumsal ve profesyonel bir yönetim anlayışına sahip olmak istiyoruz, o yüzden dış sektörlerde çalışan profesyonelleri belediyemize davet ettik. Bu daha iyi bir yönetim için, bürokratlarımızın da gelişmesini, iyileşmesini istediğimiz için… Bu ciddi bir etkin yönetim anlayışıdır ve sonuçlarını önümüzdeki süreçte göreceksiniz. Yaptığımız işten çıkarma değildir, biz seçilmeden önce işe alınan 11 kişiyle ilgili yaptığımız tasarruftur. Ben bunu uygun görmedim, uygun göreceğim kişiler olacaktır, onları davet edeceğim.  Sonuçta bu halkın memnuniyeti için liyakatlı kişileri olması gereken yerlere getirmektir. Tıpkı veteriner müdürlüğünde olduğu gibi… Veteriner müdürlüğünde veteriner olacak, sağlık işlerinde doktor olacak. Bu açıdan uygun gördüğümüz değişiklikleri yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

AK PARTİ’Lİ TAŞTAN: MECLİS ÜYELERİNİN İRADESİNE İPOTEK KOYMAMALISINIZ
AK Parti’li Taştan ise yasa gereği sözlü önergeye cevap verilmesinin zorunlu olduğu dile getirerek, “ Tabi ki kiminle çalışacağınıza siz karar verirsiniz, biz sadece göreve geldiğinizden bu yana kaç kişinin, neden işten ayrıldığını sorduk. Bir sonraki toplantıda buna cevap vermenizi rica ediyoruz. Ayrıca, ikidir iradenize ipotek koydurmamaktan bahsediyorsunuz, biz sizin iradenize saygı duyuyoruz sonuçta Bornovalılar yüzde 57 oy oranıyla sizi başkan seçti. Ancak siz Bornova’nın yüzde 95’inin oyunu almış meclisin iradesine ipotek koymaktasınız. Biz size saygı gösteriyoruz, sizde meclis üyelerinin iradesine ipotek koymamalısınız” dedi.

BAŞKAN İDUĞ:  BİZ ŞEFFALIK İLKESİYLE HAREKET EDİYORUZ, HİÇ ENDİŞENİZ OLMASIN
Başkan İduğ ise, işe alım ve çıkarımlarla ilgili insan kaynaklarından bilgilendirme yapılacağını kaydetti. İduğ, “İpotek koyma konusunu bir kez daha size ifade etmek zorunda kalıyoruz. Biz burada şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkesi üzerinden hareket ediyoruz. Bu konuda hiç endişeniz olmasın, 5yıl boyunca da böyle olacak” ifadelerini kullandı.

 
Polisi şaşkına uğratan uyuşturucu sevkiyatı!
 
Karşıyaka Meclisi'nde kritik KENT A.Ş. kararı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ramazan gürbüz 12 Haziran 2019 Çarşamba 23:41

Çalışmalarınızı yakından takip ediyorum ve başarılı buluyorum bundan sonrada takip edeceğim

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da kursiyerlere şölen gibi mezuniyet
Buca Belediyesi’nin 2018 – 2019 sezonunu hobi, sanat ve meslek kursları ...
Bayraklı'da 'baba-çocuk' şöleni!
Satranç ve futbol şölenlerinde babalar ve çocukları yarışacak, ortaya renkli görüntüler çıkacak.
'Temiz' kampanya: Homa Dalyanı pırıl pırıl olacak!
Çiğli Belediyesi tarafından dünyada ve ülkemizde yaşanan çevre kirliliğine ...
 
Bornova'da 'kadın dostu sanayi siteleri' dönemi
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova'nın bir sanayi kenti ...
Karşıyaka'nın projelerine AB'den 520 bin euroluk hibe!
Karşıyaka’nın katkı sağladığı üç projenin tamamı programa kabul edilirken, ...
Çevreci kampanyaya Dikili'den güçlü destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde, Taşınabilir Pil Üreticileri ...
 
Ödemiş'te anlamlı buluşma: 100. yıl gururu!
1919 yılında İzmir’in işgali sonrası iç kesimlere doğru yönelen işgalci ...
Soyer'den trafiğe ülkede ilk olacak çözüm hamlesi: Havaray!
Başkan Soyer, kent içi ulaşımın çözümü için Havaray sistemini kent geneline ...
Balçova'da yeni kültür merkezi için geri sayım
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, ilçede yapımı devam eden kültür ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri